What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

first grow , flowering ultra power plant auto

jamred

New member
Salut , sunt nou aici
Sunt in ziua 33 de floare .. am 5 plante auto ultra power plant fara probleme(zic eu)
Lumini am 2 lampi HID 125W*lumina rece
un bec incandescent lumina calda 60w
un cfl 30w (lumina rece)
ventilator de camera
ghivece 10l
pamant cumparat(nu extraodinar de bun)
cat credeti ca obtin si cat mai dureaza?
multumesc anticipat:dance013:

Attachments

• IMG_20150909_220918.jpg
    IMG_20150909_220918.jpg
    79.9 KB · Views: 45
  • IMG_20150909_220924.jpg
    IMG_20150909_220924.jpg
    80.6 KB · Views: 41
  • IMG_20150909_221011.jpg
    IMG_20150909_221011.jpg
    76.3 KB · Views: 42
  • IMG_20150909_220942.jpg
    IMG_20150909_220942.jpg
    60.6 KB · Views: 45
  • IMG_20150909_221238.jpg
    IMG_20150909_221238.jpg
    91 KB · Views: 44

jamred

New member
4 dintre ele au inaltimea de 60 cm si una doar de 30 (cred ca e alt soi , ca e diferita si la frunze)

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Uelcam.

Aia cu becu' incandescent pentru lumina calda fu buna! Eu as schimba macar CFLul cu unul cu lumina calda, eventual unul din ala de 80W de la TG. Cred ca e vreo 50 de lei. A, si as stinge becul incandescent. Sau l-as inlocui si pe el cu un CFL cu lumina calda, ca sa nu zici ca te iau cu HPSuri, cum ar trebui.

Teoretic mai ai vreo luna, socotind cele circa 8-9 saptamani trecute deja de cand a iesit din ou (presupuse de mine, ca nu ai zis nika de cand le-ai pus, sau is chior - explicabil, dupa ceaiul de poppy seeds de ieri noapte). Ai pe pagina producatorului timpul estimat de flower dar, scuza-mi intrebarea, nu ti-ai cumparat lupa/microscop?

A, sa nu uit, o sa obtii exact atata cat o sa iasa. Adica oricat intre 25g si 280g. Mai ai pana sa iti poti da cu parerea, si o sa iti iasa mult mai mult daca schimbi cele doua becuri de care ti-am zis, sau bagi si tu un HPS baban macar pe ultima suta de metri. Ma rog, ultimul kilometru.

jamred

New member
Merci pentru sfat . Toata treaba a inceput pe 6 iulie .. deci sunt 64 de zile .. sau ceva de genul..
Incă nu am lupă , o sa imi vina miercuri . E târziu?:tiphat:

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Pai daca furnizorul ti-a spus in foaia de catalog care, nu-i asa, ai citit-o, ca ai circa 60 de zile de flower si esti in 33, na, zi si tu, e tarziu?

Ia, pune mana si citeste, ca vad ca nu prea iti place:

Auto Ultra Power Plant
Sex: feminized autoflowering
Genotype: Sativa/Indica/Ruderalis
Cross: Ultra Power Plant x Ruderalis
Indoor flowering period: 7-8 weeks
Outdoor harvest time: 11 weeks
Indoor yield: 450 g/m2
Outdoor yield: 70-160 g/plant
Height: 80-170 cm
THC: Very High
CBD: Medium

MJgrow

Active member
cred ca a vrut sa zica un bec flourescent. cfl

Arata bine, sanatoase :)

Presupun ca sunt 5 de toate :)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Bine ai venit. HID-urile alea sigur sunt ce trebuie? Adica HPS sau MH? Daca sunt MV sau altceva nu-s bune deloc pentru growing.
Intreb asta pentru ca desi plantele nu par sa aiba probleme, nu arata in nici un caz cum ar trebui sa stea dupa ce au stat sub 300W de lumina buna pentru ele..

jamred

New member
becurile sunt pe baza de Mercur.. 125w cu balast , stiu ca nu sunt foarte bune .. dar asta am luat la inceput

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Nu-s bune deloc, strici curentul aiurea. Decat astea 3 becuri nasoale, mai bine bagai niste becuri economice, 2-3 bucati pentru un total de 100W si ieseai mai bine si ca investitie initiala si ca eficienta energetica.
Cine te-a convins pe tine sa iei becuri incandescente si MV? sau cum ai ajuns in situatia asta?

jamred

New member
Initial am avut astea 2 becuri cu mercur.. lumina alba .. muti lumeni , credeam ca e perfect pentru vegetatie .. dupa am aflat ca nu e asa.. nu am avut banii necesari sa cumpar altceva asa ca am zis ca mai pun 2 cfl de 30w .. in vegetatie au stat acele 2 cfluri.. acum in floare mi am dat seama ca nu am lumina calda , asa ca am pus un bec incandescent..

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pune inapoiu becurile cfl. sunt de cel putin 5 ori mai eficiente, daca nu cumva chiar spre 10 ori mai eficiente decat cel incandescent. ala incadescent are eficienta luminoasa undeva la 10-20%, si e departe de spectrul necesar plantelor. adauga doar caldura, nimic mai mult.

jamred

New member
Am si eu o intrebare .
Pot sa rup cateva frunze la o planta sa ajunga mai bine lumina la bud urile de jos?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Poti. Doar daca e absolut necesar..
Dar avand mai multe surse de lumina n-ar trebui sa te lovesti de probleme de-astea. Plantele tale fiind mici s-ar putea ca acele frunze sa conteze..

jtm

Some kind of shaman
Veteran
@jamred: esti simpatic, m-ai ajutat sda imi dovedesc o teorie. Oricum, esti cred primul pe forum care creste cu combinatia MV+incandescenta, adica, practic, pe-ntuneric. Ca si chestie, eu zic sa ai o atitudine filosofica asupra situatiei, caci omu' cat traieste invata, deci cantitatea mica d bud va fi compensata prin cantitatea mare de invatatura.

Pe viitor, daca nu ai bani, ia aminte ca un HPS/MH de 400 de la Lohuis, plus balast plus igniter, sunt cam 150 ron, si ii mai faci si un suport cu reflector dintr-o tabla. Iar alea de 200 sunt si fara igniter, adica il au incorporat, si merg cu balast normal. Insa costa tot atat.

@explo: mai, ti-am zis eu ca merge un concurs cu plante crescute pe-ntuneric??? Mi se pare ca arata suspect de bine plantele, auto fiind, in a 33-a zi. Ce zici de un concurs sub MV?

Last edited:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Puteti face concurs si in bezna daca vreti, sub MV eu unul nu ma bag ca nu irosesc energie aiurea. De altfel, de cand am descoperit ledurile ma feresc si de HPS/MH, din cauza eficientei scazute.

Si mie imi par funny userii astia care vin cu idei proaste si o tin pe a lor in continuare. Cele 2 becuri cfl pe care deja le are ar fi mai utile plantei decat toti acesti 300w irositi.. dar el nu.. le tine in continuare in bezna.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
@explo: te referi la PAR cand zici de eficienta, caci strict energetic, HPSurile sunt mai eficiente decat actuala generatie de LEDuri.

Pe mine insa ma mananca sa fac un test comparativ MV/CFL. Noroc ca nu am timp...

@jamred: cei 250W MV, au costat in doua luni, sa zicem la 20/4, ca pentru auto, 300 ron, cu eficienta probabil nu zero, ci doar mica (caci e clar ca totusi nu au murit). Eficienta lor energetica e pe jumatate ca a HPSurilor, iar eficienta PAR... nu mai discutam. De banii astia luai altceva, clar. Acu, asta e, n-ai stiut, n-ai stiut, da' de-acuma stii.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Clar, eu ma refer la eficienta in cresterea plantelor, ca de iluminat asa growroom-ul fara sa ajute plante n-are rost sa vorbim.

jamred

New member
Am scos petardele alea de becuri.. acum am un cfl 35w , doua 30w si unul de 15 w.. toate lumina rece ca altceba nu am avut . E bine?

jamred

New member
Salut , am recoltat planta cea mica . Asta e ce am scos după ce am fat jos frunzele si frunzulitele.. e neuscata. Cât credeti că v a fi uscata?

Attachments

• IMG_20150928_143646.jpg
    IMG_20150928_143646.jpg
    58.6 KB · Views: 43