What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Female Seeds Indoor Mix Grow by Sairu

sairu

Member
W koncu po 3 tygodniach doszla powtorzona paczka z FS. Na 1szy rzut wybralem 5 najdorodniejszych nasion + 1 feminizowana Blueberry z DP ktora mi nie wystartowala wczesniej. Box juz czeka (zbyt dlugo nie uzywany) tak wiec loterie z mixem czas zaczac.

Updaty postaram sie robic na bierzaco wiec zapraszam do zagladania.

-------------------------------------------------------------------------
After 3 long weeks of waiting i have finally recived replacement from FS. I have pick 5 best looking seeds + 1 fem blueberry from DP which hasn't germinated before. My box is waiting too long, so lets the mix lottery begin.

I will try to update this thread daily, so pop in any time.

hehe bardzo fajnie to sie zapowiada :D a co do kielkowania blu z DP to podobno trzeba uwazacz bo czesto usychaaja strasznie wrazliwe roslinki jak sa male :D Ale pozniej podobno sie odwdzieczaja kwiatuszkami :D

trzymam kciuki za powodzenie i zycze powodzenia i obiecuje ze bede obczajal Twoja uprawe najczesciej jak tylko bedzie mozna ...

Pozdro 600

sairu

Member
Dzien kobiet.
Blueberry i 2 nasiona z mixa juz pokazaly kielki po 1 dniu. czkam na reszte.
----------------------------------------------------------------------
Woman's Day.
Blueberry and 2 seeds from my mix shown their germ after 1 day. I'm waiting for the rest.

G

Guest

:) OJ KUSICIE.. set profeska, gdyby nie dzieciaki biegajace po domu to sam bym niczym A Slodowy boxa postawil, a tak to nieco uziemiony jestem, w piwnicy zbyt przypoalowo jak dla mnie. Sairu strzel z updata...

sairu

Member
mialem mala wtope z nasionami. 4 z pierwszych 6 mi nie wykielkowaly. posialem reszte i mam juz 5-6 maluchow co lada dzien wyjda na zewnatrz. na szczescie 1 blueberry co mialem wykielkowala wiec jestem zadowolony. na dniach dam fotki ze zlobka :)
------------------------------------------------------------------------
first 4 of 6 seeds did't germinated at all. right now i have 5-6 youngsters which should be rised up from the underground in the next couple of days. At least i can be sure that my blueberry germinated successfully. i will put some pictures any day now.

Last edited:

sairu

Member
dzien 2gi od wyjscia na swiat. prawdopodobnie blueberry, ale pewnosci nie mam bo mi sie przy kielkowaniu nasiona pomieszaly :)
--------------------------------------------------------
day 2 since they went out from soil. probably blueberry, but i can't be sure cause they mixed up during germination :)

Last edited:

sairu

Member
dzien 3
wszystkie maluchy wyszly juz na powierznie i praza sie pod 250 W MH
------------------------------------------------------------------
day 3
all babys rised and growing under 250W MH

bogusik2

Member
Sairu nie miałem przyjemności oglądać Twojego poprzedniego Bonsai, ale nie moge sie doczekać żeby zobaczyć tego :D Bardzo lubie takie malutkie i piękne (bo małe zawsze jest piękne ;) marihuanki.. mi troche brakuje doswiadczenia z przycinaniem i podwiązywaniem żeby zrobić coś takiego ;) chyba dlatego tym bardziej mi sie to podoba... Masz może jakieś praktycznie rady/wskazówki to tworzenia takich małych piękności? pzdr

G

Guest

sairu fajnie idą oby tak dalej :D ja uciulalem shamana fem. w szafce i juz mialem ja wywalac na pole i mi laska zmutowala :(

L&M

Member
@Sairu lub ktoś inny - czy efekty przy stosowaniu MH zamiast HPS są tak zadowalające żeby inwestować około 200 zł w MH lampe??

G

Guest

ja zauwazylem ze przy HPS na wegu rosliny nie ida w gore.. zostaja jakies niskie dopiero na flo ostro skacza, przy MH i swietlowkach rosna idealnie.. tyczy sie to rowniez HPS o szerokim spektrum. nie wiem czy wszyscy ktorzy probowali mieli podobnie.
przy hps na wegu rosliny tez sa mniej zielone a w zasadzie mniej soczysta jest ta zielen

divinorum said:
ja zauwazylem ze przy HPS na wegu rosliny nie ida w gore.. zostaja jakies niskie dopiero na flo ostro skacza, przy MH i swietlowkach rosna idealnie.. tyczy sie to rowniez HPS o szerokim spektrum. nie wiem czy wszyscy ktorzy probowali mieli podobnie.
przy hps na wegu rosliny tez sa mniej zielone a w zasadzie mniej soczysta jest ta zielen

Z tym ze nie ida w góre sie zgodze... umnie prawie wogole przy hpsie nie rosly w gore tylko sie krzaczyly a na flo podskoczyly jak szalone!
A co do tego ze sa mniej zielone to sie nie zgodze... mialem hpsa na wegu to rolisnki mialy ciemno zielone liscie :)
PoZdRo

G

Guest

Poczytajcie sobie Soft Secrets jezeli macie i po angliku kumacie troche :)
Zgadzam sie z szanownym gronem. Wyczytalem tam ze na wegu rosnie najlepiej wlasnie przy swietlowkach m.in. bo mlode nie lubia duzego natezenia swiatla. Poza tym wiadomo, ze nawet te ulepszone hps'y przeznaczone wylacznie na agro, tez maja jakis tam niedobor swiatla niebieskiego, chociaz mniejszy niz w przypadku zyklego hps. W kazdym razie switlowki na wgu rlz!!!

pzdr! :wave: