What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

EUFORIA femi, 250w HPS, 42x52x160 / GROW DIARY

cannamaster

Member
powiem tak wpadlem na pomysl uprawy cannabisu juz jakies 2 miesiace temu ale mialem sporo ograniczen ktore nie pozwolily mi na wystartowanie juz wtedy.

Moim najwiekszym problemem byl dobor miejscowki - zastanawialem sei nad wieloma opcjami(dom, garaz, piwnica, strych, pokoj, u babci) w koncu po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw postanowilem ze zrobie to u babci( temperatura idealna, szafa na boxa wysmienita, babcia mieszka sama) z tym ze do babci na swieta miala przyjechac rodzina z daleka i miala sie zatrzymac pare dni( dokladnie wracaja jutro tj. 04.I.08) :muahaha:

Nastepnym problemem byl wybor odmiany... jestem strasznym zapalencem wiec gdy tylko postanowilem ze zabiore sie za uprawe zaczolem szukac odmiany ktora byla by dla mnie odpowiednia.... doszedlem do wniosku ze EUFORIA bedzie bardzo ciekawym rozwiazaniem - w sumie bylo o niej malo ale zawsze pozytywnie . Jak pomyslalem tak zrobilem. pesteczki mam juz ponad miesiac.

Do wystartowania z uprawa mialem bardzo duuuuzo czasu wiec postanowilem ze zaczne czytac, no i tak przelecialem pare forum polskojezycznych a potem anglojezycznych i tak zdobylem potrzebna wiedze o ogrodnictwie i MJ:)

zaopatrzylem sie w potrzebne sprzety tj. LAMPA 250w HPS, koc ratunkowy, donice, wentylatory. teraz majac juz wszystko czekam tylko az rodzina wyjedzie od babci i wpadam wszystko zamontowac:)

dosyc tych wstepow! :) pora na parametry i foty!

BOX: stara szafa, podzielona na 2 czesci, docelowe miejsce ma wymiary 42x52x160
LAMPA: 250W HPS SON-T PHILIPS. zarówka nowa!:)
OBICIE BOXA: koc ratunkowy
WENTYLATORY: 2 duze lazienkowe wdmuchujace i wyciagajace oraz jeden dmuchajacy na lampe wentylator komputerowy.

PESTKI z cannabis.fr.pl - 5 femi EUFORIA oraz gratisy INDOR MIX femi od FMS oraz 2xWW regular.

OK PORA ZACZYNAC!

03.01.2008 -2xEUFORIA oraz 1xINDOR MIX(nie wiadomo co to bedzie ale napewno nic zlego, oczywiscie feminizowane od FMS) Pesteczki dalem do wykielkowania( miedzy wate z duuza iloscia wody, potem wsadzilem to do ciemnego miejsca)

w sobote zapodam foty boxa! tylko dorwe lepszy aparat!:)

JESZCZE JEDNO MALE PYTANIE - nie kupilem jeszcze ziemi, jutro jade. jaka kupic? i co do niej dokupic?

04.01.2008- zakupilem dzis ziemie - 60L ogrodnicza o ph 5.5 - 6.5,

do tego Pani w sklepie poradzila mi nawoz do ukorzenienia roslinki (UKORZENIAJACY NAWOZ DO SADZONEK I NASION)
Nawóz 100% rozpuszczalny w wodzie. Zawiera wszelkie składniki odżywcze niezbędne w procesach ukorzeniania roślin zarówno w sposobach rozmnażania wegetatywnego (odnóżki, sadzonki), jak i rozmnażania generatywnego (z wysiewanych nasion). Wysoka zawartość fosforu wpływa na intensyfikację rozwoju zawiązków korzeniowych oraz szybkie wykształcenie silnego systemu korzeniowego. Zawiera: azot (N) - 5% fosfor (P2O5) - 13% potas (K2O) - 5% magnez (MgO) - 11% + wapń + mikroelementy 200g.

oraz Nawóz do zwiększania ilości pąków na roślinach ozdobnych. Nawoz NPK(S) 10-30-19(6) z mikroskladnikami pokaromowymi.

stosowal go ktos kiedys? pisze ze po kolo miesiacu stowac razem z podlewaniem od 4-6 razy.

zakupilem jeszcze troche perlitu oraz 5kg dolomitu.

co o tym powiecie?

Last edited:

Zathir

Member
Cannamaster mi sie wydaje ze od wacików lepsze są chusteczki. Ja uzywam zwykłej gleby ogrodniczej, dodaje do niej perlit, włókno kokosowe i keramzyt na dno doniczek.
pozdrawiam

Cinnamon

Member
Polecam osmocote 3 in 1 chociaż większość będzie dobra ;).

Jak będzie to weź perlit, dolomit i keramzyt na wierzch i spód ...

A z tamtym tematem pisz do kov'a na pm ;)

Zamiast koca mogłeś zamówić folię kiszonkarską z jednego z polskich shopów :p albo pomalować na biało wnętrze, koc jest strasznie lichy jeśli chodzi o % odbijania światła...

Powodzenia :wave:

Peace iG... :kissass:

cannamaster

Member
Zathir zobaczymy co bedzie.. jak nic sie nie pojawi do 48h to dam na chusteczki:)

Cinnamon wezme te dodatki co napisales i poszukam tej ziemie co ty masz a jak nie to zabawie sie tak jak Zathir - zwykla ogrodnicza o ph 6.5:)

a co do malowania i zamowienia juz czegos innego od koca to zrobie to na na nastepna uprawe:)

orangin

Member
:bashhead: cannamaster, czytaj ze zrozumieniem, to juz Ci pisal ziel-zielona dwa razy, ze euforie kielkuje sie w ziemi! Chyba, ze jestes chlopski rozum, to juz nie poradze na chlopskie mundrosci :D
Bez kitu, :spank:

cannamaster

Member
orangin spoko spoko;) nie wiem dlaczego jemu w ziemi dopiero kielkowala... jak mi nie wyjdzie na wacie i chustaczkach to tez do ziemi wrzuce:D nic sie nie stanie jesli sobie narazie lezy tam gdzie lezy:p jemu przynajmniej nic nie bylo:D

NiceGirl

Well-known member
Veteran
A ja osobiscie zaczelabym nie od kielkowania a od dokonczenia growboxa , pomierzenia wszystkiego tempretury itp.

cannamaster

Member
nicegirl na to mam cala sobote:) bo zanim plany trafia do boxa to beda u mnie w domu przez pare dni:) a w sobote wrzuce foty boxa juz gotowego;)

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
witam
cannamaster .....NiceGirl ma racje dokoncz boxa najpierw!!!!!!!!!nawet niewiesz jaka bedziesz mial tem. w box-ie........jak chcesz szafke ukryc to napeno swiatlo bedzie sie wydostawac szparami....poprostu zmontuj szafke i podlacz a sam zobaczysz ....co i jak.....
powodzenia

cannamaster

Member
;) ziel-zielona ja juz mam wszystko zalatwione... mam wszystko pomierzone... mam wentylatory... jezeli bedzie za cieplo nadal to moge dac jeszcze szybe na hps i bedzie spoko. bez paniki.

u babci jest 20 stopni. swiatlo bedzie wlaczone w dzien wiec promienie nawet jak by mialy gdzie(a nie maja bo mam uszczelki) to i tak nie wpadnie bo bedzie ciemno;)

zawsze moge dorzucic wentylator. zreszta wsadzilem tego mojego hps do szafy w domu i zbadalem temperature bez zadnych wentylatorow i byla 26* (szafa 60x100x160)

wiec naprawde nie bedzie zle!:)

zreszta ziel-zielona ty miales prawie 40 stopni - a to juz sahara:D i dales rade... omg zrestza euforia co wytrzymaly plant i ci co go mieli pisza ze nie byla z nim problemow)

ziel-zielona a co ci sie trafilo w indormix?

/ zle przeczytalem - "jak chcesz szafke ukryc" - nie musze jej ukrywac:) babcia mieszka sama a pozatym tak jak pisaleem mam USZCZELKI:)

Last edited:

Zathir

Member
@cannamaster w sobote miał byc box, jest poniedziałek :rasta:
Dawaj zdjecia jak to teraz wygląda.
Pozdrawiam :joint:

cannamaster

Member
zathir wole nie pisac co sie stalo... ale w skrocie.... w trakcie montowania wszystkiego wpadl moj tata odwiedzic babcie....:D nie musz chyba pisac co dalej?:) jak narazie jeszcze w domu nie bylem i nie zamierzam z nimi nawet gadac:) bo mi lampe zwineli.. a 2 piekne krzaczki juz wyszly z doniczek;(( mam narazie na parapecie ale nic tego nie bedzie chyba... coz.. outdor szykuje sie na potege! wysieje 10 krzakow i chuj!:D a ty bedziesz mial te pestki od HC? ja mam 3 euforie jakbys chcial:)

G

Guest

hmmm... a juz myslalem ze bedzie fajny grow ;( no nic chopie... moze upiecz dobre Hciacho tacie ? moze sie przkona i nie bedzie problemu.... a tak serio, to na starych nie ma rady, jak sami nie jaraja to trzeba ich przeczekac i nie podskakiwac..ogolnie maja w koncu racje. pozdro Bro i dobrego sezonu ci zyczymy

cannamaster

Member
dzieki za slowa otuchy;) a co do rodzicow masz racje nalezy przeczekac ale ja dzis zrobie ich sposobem bo jesszcze z nimi nie rozmawialem bo sie do dziewczyny przeprowadzilem - pomyslalem sobie tak... wpadne dzis(w dzien tej akcji) to bedzie wojna.. wpadne jutro to bedzie dyskusja ...a wpadne pojutrze(tj dzis) to bedzie rozmowa;D i powiem im ze chcialem sobie wychodowac 2 krzaczki na wlasny uzytezk.. zrobilem to dlatego bo...
1. szkoda kasy na to bo drogo;)
2. moim bezpieczenstwem zdrowotym.. bo nigdy nie wiadomo co mi ten dill wsypie do wora
3. moja przyszloscia... bo szkoda by bylo zeby jakis gowniarz posypal mnie ze od niego bralm i potem miec problebmy;)

jasna sprawa ze wiedzieli ze pale bo przy starszej cmilem raz i jej tlumaczylem co i jak a tata raz tak chcial zapalic papierosa a nie mial (3 w nocy a on po piwku byl to nie mogl jechac do sklepu) ze skusil sie na pare buszkow;) nigdy nie mialem wojny z tego powodu ze pale:) tylko wojna jest o to ze moglem ich dobre imie wystawic na szwank... w koncu babcia nie ma tylko jednego syna ...:) u noł łot aj min?:D

peace!:)

Zathir

Member
Powiedz im ze napychac kieszeni mafii, robic sobie przypału zadając sie z takimi ludzmi itp. Jesli mówisz ze normalnie przy nich paliles to powinno byc dobrze i oddadza Ci lampe.
pozrdawiam

G

Guest

:wave:
Uh no to fakt...przypal...niestety tak jak pisal Divi 'na starych nie ma rady'...
Ja za malolata tez mialem multum problemow wlasnie w tej kwestii ale z wiekiem przyzwyczaili sie do tego ze pale? Teraz zamiast nich musze 'walczyc' z kims innym :wink:
Pozdr!

cannamaster

Member
kobieta..:) heh.. tez to mam.. ale w sumie to jest swietne bo dzieki niej nie popadniesz w nałóg;) ja przynajmniej mam tak ze co 2 tyg moge sobie kupic 3g i palic.. a najlepsze jest to ze nieraz robie to wlasnie z nia:p

cannamaster

Member
lampa oddana :) ale tylko dlatego ze za moja kase ktora ciezko zarobilem:) wiesz ja tam starszych sie nie boje raczej, bo co mi moga zrobic skoro mam 20 lat;) powiedza tylko ze to im sie nie podoba i beda liczyli na to ze powiem ok to jest zle nie chce juz tak zyc(lol) ale tylko tak mysla i chcieliby zeby tak bylo ale wiedza jak jest i jak bedzie:) moga tylko chwilowo powstrzymac moje zamilowania indor:) bo out to juz moze tylko jakis zlodziej powstrzymac:D

spicecowboy

Active member
Greetings To Poland!

Greetings To Poland!

Unfortunately I don´t understand a single thing :redface:

How is your Euforia doing so far?

Nice little bong,- is this a ceramic one,- I really like it.

Nice paper collection too...

Best wishes,

spice

Last edited:

Latest posts

Latest posts