What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Dutch-Passion TAIGA SH!T

clothez

Member
oto co zaserwowal mi najlepszy blender ktory ma taki szacunek ... nie chodzi o kase na pestki chodzi o to ze poswiecilem im mega duzo czasu ....przypomne pestki byly 3ymane przez okolo tydzien pod hpsem 250W 20/4 nastepnie gdy byly juz odpowiedniej wielkosci zostaly przewiezione na spota i wysadzone 26 czerwca a dzis mamy wiecie ktory ;/
malo tego uwazam ze nie popelnilem bledow ktore by je tak zalatwily mam jako takie doswiadczenie z indorem ogladajcie fotki i ocencie co o tym myslicie..

i jedyna kobieta widzicie w jakim jest stadium ;/ zenada opozniona jak sie tylko dalo ..

ogolnie zenada stracony czas pieniadze i nawozy z gornej polki
:mad:

Plantator

Well-known member
Veteran
Potwierdzam , jednego męskiego wywaliłem już , drógie jeszcze nie zakwitło !! fajne automaty i to femi podobno

PioK

Member
hmmm ... dobrze wiedziec ...... i nasiona z pewnego banku nasion mielicie ?? w sensie nie na sztuki ?? tylko oryginalna paczke ??

clothez

Member
tak nasionka normalnie w orginalnej paczce wszysto w 100% bylo okej z poczatku tylko jedno co mnie dziwilo wogole moge po tym stwierdzic ze to bylo na odpier. i w sumie skazane na porazke w paczce z 10 nasionami znalazlem 11. szkoda ze nie mam zdjec ale co z tego ze bylo 11 jak 4 z nich wogole moim zdaniem nie nadawaly sie do kielkowania bo byly tak male i jakies takie wykrecone juz ten sam fakt mi sie nie spodobal a jeszcze do tego cena;/

LocoMaroco

Member
Ja też z DP jestem delikatnie mówiąc niezadowolony-wydaje mi się że wychodza z założenia że juz osiągnęli pewną pozycję na rynku i mozna sobie odpuścić.
Wszystkie twilighty i hh dopiero niedawno zaczęły kwitnąć(w sumie dziwne bo juz miałem te odmianki wcześniej i było ok):fsu:
W dodatku jeden HH niby fem nie dośc że póżno zaczął to okazał się pięknym dorodnym facetem i kurwa zapylił mi swoim shitem inne rośliny:fsu:
W boxie miałem OrangeBuda też fem ale okazał się hermą i zapaskudził mi boxika :fsu:
Na następny sezon raczej postaram sie unikać tego banku:fsu:

masque

Active member
żaden powazny bank oferujacy automaty się tak nie skompromitował. DP największą porażką wśród AF, unikać jak ognia! :D

LocoMaroco

Member
...no ale jak widzę DP się konkretnie zepsuło. Tak więc Female S 4 life :)
Dokładnie....popularność Maroka i outowych odmian chyba ich samych zaskoczyła :D bo wyczyścili magazyny z pestek.
Dla mnie to był największy ból że nie udało mi sie zdobyć pestek M i ES.
FS rządzi :rasta:

Finger

Outdoor grower...
Veteran
Loco chyba nie muszę przypominać dzięki komu ludzie tak zwariowali na punkcie maroków hehe.
Moja (tegoroczna) partia maroków była z 06 bodajże i 100% kiełkowalności oraz zero herm.
Także uzbrajamy się w cierpliwość i czekamy na cudeńka :).

kazuya20

Active member
DP to syf kompletny mialem Power Planty w in które były hermafrodytami więc już im nie zaufam ... widziałem że shamany się ładnie spisują ... albo trance sławka wypas :)

Silas

Member
Veteran
No ładna afera ;P Chyba by musieli zatrudnić Masakratora aby odzyskać reputacje i wdrożyć jakieś AF na rynek ;P
Ja nigdy nie kupowałem od DP pestek...za dużo kiepskich opinii...
Ziom miał jakieś tam Hollands Hope, Orange Bud...i coś chyba jeszcze...ogólnie femi...kiełkowalność taka sobie...i jak wiadomo...MUTANTY! Przychlastów genetycznych nie brakowało....a wszystko...uwieńczone bardzo późnym kwitnieniem...

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
Witam
No to piekne kwiatki ( SH!T) z tym DP
wielu z nas wysadzalo sionka z DP , widac ze cos nie jest dobrze z tym co powinno byc bez zarzutu! cos sie im linie produkcyjne wala na lep/szyje , nie jest w ICH przypadku tak jak jest z innymi bankami - MA BYC CORAZ LEPIEJ ;) mieli problemy ze stabilizacjia od kilku lat , a teraz wzieli sie za AUTO ( cokolwiek to znaczy ?) pytam tak szczerze to czym jesli nie tym nowym modelem autoflo... kwiatkow ? mogli by podniesc sie z tej niejasnej sytuacji ? ( cena wrecz odstrasza ! a jakosci sie morzna doszukiwac @) wybrali sie chyba z motyka na ksiezyc ,!
wskakuja AUTOMATY bedzie popyt , musimy udoskonalic stara linie i dokladnie sie skupic na tym temacie AUTOFLOWERINGU - ... tych slow im brakuje heheh
Obecnie moje kochane EUFORIE nie daja wielkich plonow ?( zdaje sie mi ze potrafia tak modyfikowac genetyka ....) palenisko jest mocarne - pestki tej rosliny zawsze byly jakby niedojrzale , male duze rozne itd...
clothez - napisz do nich i potwierdz swoje doswiadczenie poprzednimi outami , wiem ze ci to niczego nie zaczyni ale , cos wygadasz , opisz im co i jak sie dzialo ( nie pisz szczegolow typu HPS 250w bo moga cie zbic z tropu ze to na outa a nie na lampe , poprostu jak co roku w tym samym miejscu ale cos innego , zaznacz bracie jak bardzo sie napracowales nad tym aby wyrosly piekne duze rosliny , ktore potrafily by dac radosc tobie przez caly rok , a tu takie jebany SH!T !
nie szukaj dziury w calym bo do puki sionko jest nie zasadzone to masz oprawo reklamowac ? tak to chyba jest , ze jestesmy kolekcjionerami sionek ? ale dogadac sie zawsze morzna sprobowac ...

pozdro i powodzenia

Plantator

Well-known member
Veteran
ja tylko chciałem dopowiedzieć, że moja taiga nie pokazała pre do teraz czyli 3 październik. a druga taiga fami pokazała jajca.

co do innych odmian to miałem do czynienia z shamanem , bardzo niestabiny jak na komercyjną odmianę kilka kolorów wychodzi , to jest pewne , nie wiem jak z innymi cechami , bo nie zwracałem uwagi. nie wiem jak można takie coś do sklepu dawać , już stabilniejsze są te multi crossy jak mxw :]

pampers

New member
Ja też słyszałem ze DP sie hermi.Mi się udało z shamanem ale bałem się.Jak ktoś napisał Femaleseeds 4ever :yeahthats.Shaman super jaranie z kopem i gryzące warto zainwestować ale moje w ogole nie było fioletowe bardziej jak Trance.
Jeśli chodzi o Passiona to jestem również rozczarowany.
Automatów od DP nigdy bym nie kupił.

kiro

New member
Z DP miałem do połowy lipca wewnątrz Jorge's Diamonds, lekko się zhermił dosłownie kilkanaście nasion w dolnych partiach, miał również problem z pleśnią na samej górze głównego szczytu, z resztą bocze nie rozwinęły się zbytnio. Drugi JD na oucie pięknie się rozwijał do połowy września (też jedna duża pała), kiedy miejscówkę opanowała rodzina lisów kończąc definitywnie out'09.
Potencja, zapach i smak - to pierwsza liga, na pewno nie gorszy niż in mix z FS, który pomimo błędów początkującego, dał w tych w tych samych warunkach(in) piękne, mocne, zdrowe rośliny.
Pozdro.

Bru

Member
4 seeds/3male:fsu:
this is the only female Taiga plant i have, non autoflower of course:cuss:

during veg
picture.php

some days ago

taiga2001.jpg

taiga2017.jpg

taiga2009.jpg

taiga2015.jpg

bye:wave: happy growing :respect:

clothez

Member
kolega z c.fr zalatwil mi zwrot pestek od DP .. szkoda tylko ze znowu taigi . i co z tym fantem byc krolkiem doswiadczalnym albo sprobowac z tym shitem pod lampa ;]

4

4-LifeMan

ziomek w tym roku trafił Durban Poison też mocno zchermione na szczęście jajca nie zdążyły się otworzyć przed zbiorami i było to na 2 roślinach.

co o Shamanie to czy nie powinien być purpurowy? Przynajmniej w tamtym roku taki był, a w tym zero purpury, same zielone topy.