What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

דשנים אורגנים

L

LarryOGkush

איזה דשנים אורגנים יבטיחו לי את הריח הכי חזק וטוב למריחואנה..?
לא אכפת לי אם אני לא אקבל יבול מפלצתי, העיקר שהריח יהיה ממש חזק וטוב.

אני כנראה שוב יעשה מחזור של אווטדור, כי אפריל עוד מעט כאן והחורף כבר מסתלק לו
מאוד רציתי לגדל באינדור אבל המקום שתכננתי לגדל בו פשוט עוד לא מוכן..!

אני יגדל את הסופר למון הייז של הגרין האוס
ואת הבלו צ'יז של בארניז
:)

MrTY

New member
לא עדיף טעם על פני ריח? או שלפחות הטעם יהיה כמו הריח?

orev

Active member
אני חושב שאתה מסתכל על זה בצורה שגויה...
אתה לא צריך לשאול "איזה דשנים אורגניים יבטיחו לי את הריח הכי חזק"
אלא את השאלה "אילו זנים של קנאביס יבטיחו לי את הריח הכי חזק"

האנלוגיה הכי מהירה להסברה של הטענה הזאת תהיה משהו בסגנון :

אם תשים דלק מטוסים במכונית הפרטית שלך, אל תצפה שהיא תנצח במירוץ של פורמולה אחת. ז"א שאם אתה מגדל זן שידוע שהוא לא מפיץ ריח בצורה חולנית, לא משנה במה תדשן אותו - הוא עדיין לא יפיץ ריח בצורה חולנית.

אם אתה מחפש הסבר יותר מדעי לטענה שלי אז אני מדבר על ה"גורם המגביל" (חפש את הערך בוויקיפדיה) שחוק המינימום של ליביג מדבר עליו.

בהצלחה עם פרוייקט האאודטור שלך :tiphat: הייתי מניח שדווקא היית רוצה לצמצם את הריח למינימום האפשרי בזמן הגידול...

L

LarryOGkush

אני יודע שהצ'יז מריח מאוד מאוד חזק!

לאחרונה נתקלתי בגראס שלדעתי לא הריח טוב, אז חשבתי האם זה בגלל שהוא לא דושן כמו שצריך, או שהיו איזה בעיות ביבוש.

orev

Active member
אם הפרח לא מריח טוב - כנראה שהייתה איזו בעיה בזמן הייבוש... לפחות זה מה שאני יודע
אתה מדבר על ריח עבש כזה ?

הפרח הכי "מסריח" שיצא לי להריח זה סאוור דיזל... השקית עם הפרחים הייתה אטומה בוואקום, ברגע שחתכתי אותה עם המספריים כל החדר שהייתי בו התמלא בריח מטורף...

L

LarryOGkush

כן ריח עובש כזה שפשוט מגעיל את הנשמה.

ולפרח עצמו לא היה נראה שיש עליו סימנים של עובש.

מה הצורה שהכי טובה לייבש את הפרחים אחרי הקציר..? חלק אומרים לי קרטון עם וונטה שמוציאה אוויר, וחלק אומרים לי שקרטון זה ממש לא טוב והכי טוב לייבש בחדר שלם עם טמפרטורה של 25 מעלות.

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
קודם כל צריך זן עם טעם טוב. אני שונא את הטעם והריח של הצ'יז לדוגמא.

לדעתי הטעם הכי טוב מגיע מדשן בכמות נמוכה, המון נפח של מצע אדמה, קומפוסט איכותי, מולסה, תה קומפוסט וחומצות הומיות ופולביות.
לגבי ריח אותו דבר, רק מולסה פחות קריטית.

ומאוד חשוב הייבוש והיישון.
אני מייבש על מתלה כביסה ב22 מעלות ו60 אחוז לחות לערך, זה לוקח לרוב 4-6 ימים.
אחרי זה לצנצנות זכוכית עם פתיחה להחלפת האויר כל יום למשך שבוע
אחרי זה פעם ביומיים למשך שבועיים.
ואז זה תלוי בזן - אם אני רוצה אותו ככה הוא נכנס לקירור ואם אני רוצה אותו יותר מיושן אני ממשיך עם התהליך עם פתיחת איורור פעמיים בשבוע.

עם הסופר למון אני נותן או 3 שבועות יישון לטעם פרש, או חודשיים לטעם יותר עמוק.
לרוב אני מעדיף את ההשפעה שלו אחרי יישון של 3 שבועות.

L

LarryOGkush

אוקיי, תודה רבה לכם. :tiphat:

זאת אומרת שצריך בעצם לא להשתגע יותר מידיי עם אובר דישון.. ולדשן ברמה נמוכה כדיי להגיע לריח ולטעם יותר טוב.

אבל עדיין אין מצב שדשנים אורגנים כמו הג'נרל אורגניק, או הביו-ביזז לא יגרמו לריח ולטעם להיות מתוק וחזק יותר?
כל החברות של הדשנים האלה מבטיחות שזה כן מחזק ומשפר את הטעם והריח בצורה משמעותית.

מולסה אין לי בעיה להשיג, גם גואנו אני כנראה יזמין באיביי.. רק לא הבנתי איך עושים את התה קומפוסוט הזה..

L

LarryOGkush

אז אני מבין שאין שום דשן בעולם שיכול ממש להגביר את כמות הטרפנים בצמח.

יש אוליי שיטות אחרות שמאפרות התגברות של אותם טרפנים?

זה נכון שהשיטה הזאת שעושים לפני הקציר, 72 שעות חושך בטמפטורה של 22 מעלות גם תורמת לריח חזק יותר?

samisomo

Member
לפי מה שהבנתי זה באמת תלוי בגנטיקה וכמובן שאתה צריך לספק את כל המקרו והמיקרו אלמנטים שהצמח זקוק לו.

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אז אני מבין שאין שום דשן בעולם שיכול ממש להגביר את כמות הטרפנים בצמח.

יש אוליי שיטות אחרות שמאפרות התגברות של אותם טרפנים?

זה נכון שהשיטה הזאת שעושים לפני הקציר, 72 שעות חושך בטמפטורה של 22 מעלות גם תורמת לריח חזק יותר?
יש המון שיטות.
אפשר לשים צמחים מסריחים לידם, לגרום סטרס מכוון, למנוע הפרייה (זה אנחנו לרוב עושים גם ככה) וכו'.
אבל תאכלס אפשר לקבל גם אחלה תוצאות גם סתם אם הצמחים היו בריאים כל הדרך.

אני חושב שרוב ההבדל בטעם באדמה נובע מפעילות מיקרוביאלית, מחזור אלמנטים והעלאת הזמינות שלהם, מה שיכול לתרום משמעותית להתפתחות טרפנים, פנולים וחומצות ארומתיות.
בקוקוס ההבדל נובע מהדשן.

השיטה של 72 שעות אצלי לא תרמה לשום דבר חוץ מלחסכון בחשמל. אני נותן 24 שעות, או אפילו יומיים וגם זה כדי לחסוך בחשמל.
אני לא מרגיש בנוח עם ליצור סטרס מכוון לצמח, עניין של גישה כנראה.

Scroggy B

Active member
אין על הריח של צ'יז.. פונזי אולי לא אוהב, אבל רבים ואחרים כן. הגראס הכי מסריח בקטע טוב שהרחתי. וגם נתן לי בראש בצורה מאוזנת להפתיע.
חוץ מזה, מצטרף לנאמר מעליי. הכי חשוב זה לבחור זן טוב, וחשוב מאוד גם להמנע מליישם
bro science
שמבזבז את הזמן ואולי אף פוגע בצמח.

L

LarryOGkush

חבר המליץ לי על הבלו צ'יז, הוא אמר שמבחינת סטלה אני ממש ימות עליו.
הוא אמר שיש לו טעם של אוכמניות מתוקות ועם ארומה שפשוט משכרת אותך.

לפי איך שהוא טען יש רק רמזים קטנים של גבינה והריח יותר נוטה לאוכמניות של הבלובארי.

אבל הבעיה שאין לו מושג של איזה בנק זרעים זה היה.
כאילו יש של בארניז פארם, ויש של הביג בודהה, או שאין בכלל הבדל ביניהם.. אבל נראה שהביג בודהה נוטה להיות יותר סאטיבה.