ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Dla mnie konopie to hobby, dopiero na drugim miejscu to zajęcie dla którego trochę ryzykuję...
dzięki temu hobby mam też przyjemność ze zbiorów i oceny całości uprawy, gdzie ewentualnie popełniłem błąd.
A czym są konopie dla was?
1. Dla możliwości dzielenia sie z innymi zarówno emocjami, fotkami, uwagami itp jak rownież np. sionkami czy ziolkiem
2. Dla przyjemności - bardzo odstresowujące zajęcie..
3. Żeby moc delektować sie własnym ziolkiem hehe pzdr
taaaaa hodowla to cos wspanialego !! Zaczynasz sie wczówac i pielegnujesz je najlepiej jak sie da :] Prawie jak z wychowywaniem dziecka :d ktorego naszczescie nie mam
peace
satysfakcja panowie, satysfakcja, to jest to, satysfakcja z tego że diler ze swoim marnym gównem za 30 zł , jeszcze nie zawsze dostępnym może mi skoczyć ... o tu lol, a po za tym trzeba kontynuować wiekową (tudzież tysięcznową, nie wiem jak napisać hehe) tradycje growingu wśród rasy ludzkiej, nie ma to tamto człowiek wraca do korzeni(hmm, dosłownie i w przenośni - metafora taka) a swoje bobki mieć to każdy kto ma to wie jak jest nic piekniejszego i smaczniejszego!
@Finger - no nie mów mi stary że nawet nie próbujesz swoich zbiorów...
1) satysfakcja - w czasie uprawy mozna sie poczuc jak świerzo upieczony ojciec
2) cena 3,5 zł. za gram a 30 za gram ma tez swoje znaczenie
3) wiesz co jesz, a dokładnie co palisz, i nie jestes uzalezniony od tego co jest aktualnie dostepne na rynku
4) mozesz polozyc "lache" na wszystkich dealerow, ktorzy chca tylko i wylacznie na tobie zarobic
5) nie sponsorujesz grup przestepczych - marichuana to dosc spory % dochodow z chandlu narkotykami dla grup przestepczych, a kupujac u "firmowego" dealera, sponsorujesz rowniez chandel heroina, kokaina, wymuszenia, porwania, itd. itp.
6) to naprawde b.wciagajace hobby - już sama uprawa jest b.ekscytujaca
Aby móc się naćpać :] A tak na poważnie to uprawa konopi jest świetną sprawą- widzisz jak z małego sionka pojawiają się pierwsze liścienie, potem pierwsze liście, proflowery aż po upragnionych tygodniach czekania można ściąć wielkie spuchnięte od żywicy topy. A potem to już tylko uśmich na ustach I znowu od nowa cały proces
Super temat, gdyby teraz to czytal jakis funkcjonariusz z jajem, albo jakis redaktor to moglby sie niezle zdziwic. Bo to NAPRAWDE mozna uznac za hobby, za sposob spedzania wolnego czasu w sposob przyjemny i pozyteczny, a takze zdrowy, bo nic chyba tak pozytywnie nie wplywa na organizm czlowieka jak obcowanie na lonie natury, na swiezym powietrzu. Dodatkowo dzieki growingowi mozna sie nauczyc wielu przydatnych rzeczy z zakresu biologi, genetyki, elektryki, praktycznych umiejetnosci hodowlanych, z ktorymi mozna laczyc swoja przyszlosc, niekoniecznie w NL przy mj, ale nawet pojsc jak juz to zrobil jeden z nas na Akademie Rolnicza/sadownictwo/szklarniowe.
Jezeli ktos by mnie spytal, czy sadze dla palenia to odpowiedzialbym, ze nie.
Pale niezbyt czesto, u mnie na osiedlu jest niezla jakosc, a cena mnie nie przeraza. Jednak nie ma to jak wlasny shit, co mozna wybrac sobie: ooo ten bobek nadaje sie na jutro na faje wodna, ooo a tamten bedzie na dzisiaj do gibona, hehe. Growing to zajecie dajace wiele satysfakcji, a takze jakze pozyteczne dla srodowiska, rosliny produkuja tlen przeciez , a zatem... keep on growing it!
Ras Man said:
Dla mnie to hobby które przeobraża się w manie. Ostatnio mam problemy ze snem, bo cały czas coś planuje.
@gelo sama prawda
uprawa jeszcze bardziej wciaga niz palenie, hobby i juz. dopisalbym ze uczy jeszcze niezaleznosci bo chyba kazdy w takim celu zaczynal, niewiele uczuc dorownuje przyjemnoscia gdy idziesz zjarany patrzec na kwiatki i myslisz "BOZE JESTEM W RAJU GDZIE MOJA EWA "
Dlaczego sadzimy konopie ? Odpal blanta z wlasnej uprawy to sie dowiesz hehehe napewno wieksza satysfakcja niz gdy pojdziesz i kupisz Chyba kazdy wie o co mi chodzi.
nie ma to jak zjarac sie i patrzec jak konopka dojrzewa wąchać ją porównywać odmiany robić nowe krzyrzówki a potem patrzeć jak starzy to kradną- palenie nowe crosy bongo wszystko nic tylko sie załamać