G
green_land
M-am decis sa deschid acest dupa ce am citit mai multe legate de curing...si mai ales ca doar acum mi-am dat seama ca anul trecut nu l-am facut cum trebuie. Adica am uscat buzii (5-7 zile ), facut testul cu crenguta, s-apoi bagati la borcan. Borcanul il inchideam/deschideam o data la cateva ore ( s-a intamplat sa il tin si mai mult inchis... ca noh, mai am si alte lucruri de facut
).
Toate bune pana ce am aflat ca procesul de curing inceteaza cand umiditatea din borcan scade sub 54%...voi stiati? Eu nu
Pentru a pastra umiditatea la un nivel ok se folosesc diverse...coji de portocala, busuioc, umidificatoare de tutun etc si din ce am citit cea mai buna alegere ar fi frunzele de la plantele tinute in vegetatie.
Voi cum procedati? Cum reusiti sa pastrati umiditatea din borcan la un nivel constant si optim in acelasi timp? Daca stiti sa dati si exemple gen: la un borcan de "x" gramaj ( sau volum ) se pun "n" coji de portocala sau "n" frunze...
N-as vrea sa folosesc coji de portocala sau altele care emana mirosuri in timp ce se usuca, e posibil ca buzii sa pastreze din aroma lor...

Toate bune pana ce am aflat ca procesul de curing inceteaza cand umiditatea din borcan scade sub 54%...voi stiati? Eu nu
Voi cum procedati? Cum reusiti sa pastrati umiditatea din borcan la un nivel constant si optim in acelasi timp? Daca stiti sa dati si exemple gen: la un borcan de "x" gramaj ( sau volum ) se pun "n" coji de portocala sau "n" frunze...