What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

צריך עזרה בזיהוי הבעיה ופתרונה

GL93105

New member
צריך עזרה בזיהוי הבעיה ופתרונה

שלום לכולם, יש לי שתי נקבות של איי.קיי 48 אחת מהן מראה סימנים של הצהבה בעלים התחנונים עם סימנים שדומים לחוסר איזון בחומציות.
שניהם גדלים באותו מצע(אדמה מהמשתלה+פרלייט) שניהם נמצאים באותו שלב ומקבלים את אותו הדשן(של האסי) לא ממש רואים בתמונות אבל העלים מצהיבים מהדפנות אל המרכז כאשר הם מתייבשים בקצוות. גם גבעולי העלים בצבע סגול.
חשבתי שהבעיה בחומציות אז שטפתי עם מים ללא דשן בפי איץ 6.5 כמו כן גם בדקתי את המים שיצאו מתחתית העציץ והמדד היה על 6.4
אין לי מוסג מה הבעיה ולכן אהיה שמח לקבל קצת ייעוץ
בכל מקרה כרגע הפסקתי במתן הדשנים והעברתי שטיפה מסיבית

Attachments

• IMG_1005.jpg
    IMG_1005.jpg
    98.2 KB · Views: 16
  • IMG_1007.jpg
    IMG_1007.jpg
    40 KB · Views: 19
  • IMG_1008.jpg
    IMG_1008.jpg
    71.4 KB · Views: 19
העלים הצהובים נראים כמו בעיית חנקן,בקשר לכתמים עם העלים בתמונה השניה אני גם אשמח לזיהוי,סובל מאותה בעיה למרות שאני לא רואה שינוי בגידול.

כך נראית בעיית חנקן.

Attachments

• Nitrogen-def.jpg
    Nitrogen-def.jpg
    50.4 KB · Views: 20

SoG

Member
need details
are you using Tap or Reverse Osmosis water?
how often are you feeding and watering?
what are you feeding with?
how big is your pot?
etc...

bombadil.360

Andinismo Hierbatero
Veteran
it seems to me as classic 'wet-feet'. over-watering for sure.

let the soil dry very well, and re-start your watering by adding much less than what you were adding.

do not water so much so as to have a lot of wet soil at the bottom of the pots, cannabis really dislikes it, specially in soil.

in two weeks or less you will see the improvements. however, the damaged leaves won't get any better, but the new growth will be good as well as the general health of the plant.

also, feed less.

good luck!

Gl - there are too many options right now
1.it could be simple root lock from over watering and then the solution is to let it dry out and water less frequently

2.i see you checked the ph but not the ec,how many times a week do you feed the plant and with what ec values? it could also be an ec burn

3.check to see if there are leaf's being eaten or any chance of pest,if some leaf is eaten or part missing or something like that i would check for pests too although for now it doesn't seem that way,the problem with pests is,when you get to the point it's definetly pests,it's usually too late,the damage has already been done,so check if all the leaf's are complete and don't have holes or any signs of somebody eating it

4.i can't see the whole plant and that's important too,i need to see how much green mass it has and bud sites to know if the problem is simple root lock from having not enough room for the root system to grow(somebody please remind me how they call root block i forgot,theirs a name for it! :)

and in general writing down all the conditions the plant is in on a reguler basis is very important for valid help
i think i will open a thread writing down the specifications we need to give a valid suggestion
i think if you post all the information correctly in the first window it will be alot easier for people to help you insted of one two
give us more info about the whole setup feeding and all
good week and i hope she feels better soon

bombadil.360

Andinismo Hierbatero
Veteran
angel, in english they call it 'root-bound'.

also, there's already a sheet of information to fill-in with all the grow details from the cannabis infirmary sub-forum here at icmag.

peace!

isranabis

Active member
Veteran
אי אפשר לזהות בעיה רק לפי תמונה צריך יותר פרטים,נראה חוסר בזרחן ואשלגן ,בכל אופן השאלה למה??כי גם חומציות לא בטווח יכול להיות גורם

Bud+

Member
אני חושב שזה חוסר דישון כללי ונעילת שורשים שמראים סימנים בעיקר עקב סטרס אחר כמו עודף השקיה או חום גבוה.

מכוון שהעלים הגבוהים נראים ירוקים אני אשלול מחסור חמור בחנקן ואניח שההצהבה התחתונה היא בעיית רמת חומציות ונעילת שורשים.
השריפות והכלורוזה בעלים זה מחסור זרחן ואשלגן.
זה שהעלים עצובים והצמח לא כזה חזק ויציב כנראה נגרם מעודף השקיה, חום וחוסר מקום לשורשים, בנוסף לזה שחסרים לו המון עלים שיכלו לסנתז סוכרים.

העצה שלי:
להחליף עציץ, לשים אדמה טובה (טוף מרום גולן ואם אין אז דשנית) עם 30 עד 50 אחוז פרלייט ולתת יותר מקום להשרשה.
אם תערבב לשם גם 10 אחוז קומפוסט או הומוס תולעים זה גם יפתור אותך מדישון שבוע-שבועיים.

הפתרון הזה יעכב לך את הפריחה לאיזה שבוע כי הצמח יתחיל להשריש שוב.

עם הסי באדמה תן פי אייץ' של 6.7-6.9 כי הדשן חומצי.
לגבי מינון - תתחיל ב2 מ"ל לליטר ותעלה עד 3 למי ברז ו5 למים מסוננים בהדרגה. או אם יש לך מד מליחות עד 1.7 מיליסימנס.

GL93105

New member
אז ככה: אני משקה במיי ברז רגילים ולאחר הוספת הדשנים מוריד את הפי אייץ לרמה של 6-6.5 .משקה 2-3 פעמים בשבוע,בערך ליטר לכל צמח. כרגע הם גדלים בכדים של 5 ליטר (לפני שעברו להפרחה העברתי אותם מכדים של 2 ליטר) הטמפרטורה בחדר גידול בערך 29 מעלות והלחות מגיע ל70 (אני מתקין מזגן בחדר השבוע אז הבעיה תפתר) הם נמצאים בשבוע ה-4 לפריחה,החלק העליון של הצמח ירוק לגמרי ללא בעיות ואין מזיקים
אין לי מד איי סי אז אין לי מוסג ממליחות.
דרך אגב מה עם מי מזגן,אני יודע שהם יחסית חומציים אבל מישהו בדק מה רמת המליחות שלהם והאם יש אפשרות להשקות איתם במצע של אדמה?

אז ככה: אני משקה במיי ברז רגילים ולאחר הוספת הדשנים מוריד את הפי אייץ לרמה של 6-6.5 .משקה 2-3 פעמים בשבוע,בערך ליטר לכל צמח. כרגע הם גדלים בכדים של 5 ליטר (לפני שעברו להפרחה העברתי אותם מכדים של 2 ליטר) הטמפרטורה בחדר גידול בערך 29 מעלות והלחות מגיע ל70 (אני מתקין מזגן בחדר השבוע אז הבעיה תפתר) הם נמצאים בשבוע ה-4 לפריחה,החלק העליון של הצמח ירוק לגמרי ללא בעיות ואין מזיקים
דרך אגב מה עם מי מזגן,אני יודע שהם יחסית חומציים אבל מישהו בדק מה רמת המליחות שלהם והאם יש אפשרות להשקות איתם במצע של אדמה?

אני חושב שעדיפה השקיה אחת טובה שהמים ניגרים מחורי הניקוז מאשר כמה השקיות קטנות,זה עוזר בהמסת המלחים במצע הגידול שלך ואולי בעוד כמה דברים אחרים:)

מי מזגנים זה מצויין,אם אני לא טועה אמורים להיות תמיד על 6 פי אייג'....וכמובן שאין בהם כלור או כל מיני מינרלים,זה נותן לך אפשרות לדחוף עוד דשנים על חשבון המינרלים שסוננו.

אני אישית משאר שיש שם מצב של נעילת שורשים מחוסר מקום
אם אתה עובד לפי הלוז של הסי ואתה מאכיל גם בחומר השרשה לפי הלו"ז שלו
יוצא לך מאסת שורשים דיי גדולה
צריך לשים לב לזה
כל פעם שגידלתי עם הסי הייתי שם חמישים מילי לליטר
וזה היה מפציץ את המצע מאוד מהר
אחר כך קראתי שאפשר לתת לאימהות רק עשרים וחמש מילי לליטר
וזה הרגיע את העניינים
אבל בכללי נראה לי שהמצע שלך נעול וגם אולי רמת האיסי גבוהה
הייתי חושב לחכות קצת עד שהמצע יתייבש כמה שניתן
תעשה את הבדיקה הרגילה,תרים את העציץ ותבדוק אם זה קל
אם כן תשקה עם שטיפה
הבעיה במי ברז אם לא מודדים את האיסי זה שאתה מגיע דיי גבוה
הבלילה הרגילה של הסי נותנת לך לצמיחה 0.5 איסי אם אתה מזין במי אוסמוזה
אם אתה בפריחה זה נופל קבוע על 1.4 או באזור
אם אתה משתמש גם במי ברז אז אתה מתחיל כבר עם איסי גבוה בהרבה ממני
אני מאמין שאלה כוויות של איסי
לפני כמה זמן העברת את הצמח עציצים?

Bud+

Member

אני עדיין חושב שהאנליזה הקודמת שלי תקפה עם המידע החדש.

מי מזגן לרוב טיפה בסיסיים. שלי משום מה מאוד בסיסיים.
לא יצא לי למצוא מי מזגן חומציים במקומות בלי זיהום אויר משמעותי.
רמת המליחות של מי מזגן היא אפסית. הם נחשבים למים מזוקקים - אפשר לשים אותם ברדיאטור ובמגהץ בלי לחשוש. וכן - זה טוב גם לאדמה.

קח בשבון שמכוון שאין כמעט יונים חופשיים במי מזגן שינויים ברמת החומציות קורים באופן הרבה יותר קיצוני.
משמע- מה שהוריד את הרמת חומציות ביחידה במי ברז יוריד 4-5 יחידות במי מזגן.

GL93105

New member
כן נראה לי שרובכם צודקים זה אכן נעילת שורשים..העברתי אותם בערך לפני כשלושה שבועות וכבר אז ראיתי שיש מסה של שורשים. השאלה היא האם העברה לכלי גדול יותר תהווה פתרון לבעיה.
אני מגדל גם עצי בונסאי ויש שם שיטה שבה "מגרדים" את האדמה מהשורשים(לא לגמרי) ושותלים בשנית באותו הכלי(בתכלס גם מורידים שורשים גדולים אבל אני מאמין שזה יפגע בהתפתחות תקינה של הצמח אז אני שורר את זה) מישהו חושב שזה רעיון טוב?
בעצי בונסאי אני רואה העטה בקצב הגידול לאחר יישום שיטה זו. אבל הם גדלים בסביבה שאיננה מואצת כמו בחדר גידול.

SoG

Member
FYI
bonsai usually used for long term storage or in tight mothers room,
it is not advised for flowering period, especially wall trimming!
as roots stop growing during flowering!

תראה אני מנחש שהשורשים שלך לא יגדלו הרבה יותר במהלך הפריחה אם בכלל
אבל מניסיון צמחים שהם פוט באונד כמו שחברנו סוג ציין אוהבים שמעבירים אותם לעציץ גדול יותר
זה משחרר משהו במערכת שורשים
בכל מקרה הייתי ממליץ לך להעביר להעציץ יותר גדול
לא צריך בהרבה יותר כי אני לא מאמין שיש לו עוד הרבה לאן להיתרחב
אחרי שאתה מעביר תנסה לראות מה הקצב שתייה של הצמח ולתת בהתאם לכך
אני מאמין שהיא תסתדר אחרי זה
כל עוד אתה משקה כמו שצריך ומזין אותה :)