What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

Tak Mr.Smee pewnie go ktos sprzedal. Tak jak obiecalem zdjecia :canabis: Przepraszam za to ze nie wszystko ujalem porzadnie ale sie dosc spieszylem.

to jest Papaya ktora wyrosla do gory korzeniem ( NAPRAWDE ). Przed chwila ja ustawilem tak jak powinna byc.

Papaya

kolejna

tak to wyglada :) hehe

jeszcze jedna Papaya

no i Papaya

Ta Papaya byla u cooopy i wysadzilem ja 1 dzien przed reszta.

ta Papaya tez byla u cooopy

Papaya

Zdjecia robilem Minolta Dimage z2 :wave:

Tak pewnie masz racje ale sie rozchorowalem ostro no i musze jeszcze miejscowke lepiej przygotowac. Co mam nadzieje zrobie niebawem.
pozdrawiam :joint:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
tak chyba jest, pewnie na oknie siedzo?

bylem u kolegi wlasnie , i ma identyczne jak twoje,hehe
powiedzial mi metode co uzywa jak tak sie stanie. nigdy tak nierobilem to niewiem czy naprawde jest dobra. ale on robi tak , jak sie male tak strasznie sie rosciongno. to wes lodyge i delikatnie jo zyletko po jodydze . tak zeby tylko troche skury sdjonc. podobnie jak clony, tylko nie scinaj ich. tylko skure s lodygi troche zdejmij. i zakop na to wysokosc. pododbno wtedy mozesz je wysoko zakopac.

peace

Tak racja mozna powiedziec ze sa na oknie. Mr.Smee tam gdzie sa nie ma dojscia do pradu :confused: a do tego rachunek drastycznie by sie podniosl i byloby kogo podejrzewac o to :smile:
HOT CARGO postaram sie zrobic tak jak mowisz. Juz wczesniej je troche wkopalem bo byly bardziej rozciagniete. Mowilem ze maja spartanskie warunki dlatego troche traktuje ten sezon jako probny czyli jesli uda mi sie cos porzadnego zebrac to bede naprawde szczesliwy a jesli nic nie zbiore to i tak bede sie cieszyl z powodu zdobytego doswiadczenia ale wierze ze bedzie dobrze.

Mr. Smee

Member
wystaw je na zewnatrz zeby sie troche zahartowaly. Moze tylko pare wystaw, to porównasz które warunki im lepiej odpowiadaja!!! :wave:

hej Mr.Smee :wave: niestety nie mam warunków żeby je wystawić ale zapewniam cie ze nie maja tam jak w tropikach hah
HOT CARGO zauwazylem ze wystarczy pociagnac za te pierwsze listki i skora gladko schodzi. Wkopalem je troche ( te najwieksze ) a z reszta zrobie tak samo jak bede wysadzal na dwor. Poza tym zauwazylem ze 2 DP X Skunk #1 puscily wreszcie kielki. Nie wiem co z reszta, powinno wyjsc jeszcze 5 ale jak nie wyjda to plakac nie bede :Yummy:

Ikser

Member
Witam!! Co do nacinania łodygi, to podczas kielkowania zauwazylem,ze jedna z BBxBS podczas wychodzenia z ziemi skaleczyla sie swoja lupina.. nadewalo jej sie kawalek wierzchniej strony lodygi i ta roslinka jest duzo nizsza i silniejsza.. mam zamiar specjalnie kaleczyc kolejne dla experymwnty;-).. Peace!!

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
czesc Hot Cargo, czesc panowie. Tu chcialem skorzystac z okazji i pochwalic pesteczki Hot Cargo za 100% kielkowania i za bardzo dobry i rowny rozwoj. Wszystkie 8 pestek, ktore wsadzilem do ziemi rozwija sie rownutko, widac jak na razie bardzo stabilne geny.

Tak ze dobry tatus z ciebie jest HC!

pozdr, kov

G

Guest

Spoko, bardzo pieknie Church, powodzenia w uprawie, jestem ciakaw jakiego sprzętu uzywasz, mozesz dokladnie opisac swoj grow i jakie gatunki tam masz pozdro [ A i wiadomosc do Hot Cargo : dzielisz sie z ludzmi swoimi pestkami? hmm niezle moze jestes zainteresowany jakąś wymianą, jak mowilem będę mial w tym roku swietne pestki Hollands Hope( 75% sativa 25% indica dla tych co lubią uplifting buzz hehe) na dwor swietne wlasnie na nasz polski klimat i na new england tym bardziej. Moze jakas wymiana na PM zawsze sie mozna dogadac, pare dobrych rad moze jakos się uda zatrzec to nie mile wrazenie z mojej strony na początku pozdro Hot Cargo i all U people Narazicho sadźić zielicho

ChurcH

Member
pes3fan
Spoko, bardzo pieknie Church, powodzenia w uprawie, jestem ciakaw jakiego sprzętu uzywasz, mozesz dokladnie opisac swoj grow i jakie gatunki tam masz pozdro

Dzięki za powodzonka, szczerze mówiąc powodzenie niejest mi już potrzebne, bo cały sprzęt już przetestowany jest i 3sezon w nim robie.

Co do sprzętu:
Jak widać na zdjęciach KOMORA do FLO ma:

50x50x80cm czyli 0.25m2
250W HPS ok 27.000lm czyli 108000 LUXów na m2

Chłodzone to jest 3 albo 4 <w zależnośći od pogody na zewnątrz> wiatraczkami z kompa 80mm.

Lampa jest odgrodzona od "ogrodó" szybą 4mm na całej powierzchni czyli niema wymiany powietrza między lampa a "ogrodem".

W boxie na początku FLO znajdowało się 10 Northern Lightów, normalnie robie ScrOG z 4 roślin ale niemiałem czasu na zabawe z tym <dużow ważnych spraw> więc zrobiłem tak na "hura"!!.
3 najsłabsze roślinki wywaliłem reszta sobie rosła.
Czyli zostało mi 7 roślinek w 5l pseudo "doniczkach"
Troszeczku je LST zresztą sami zobaczycie jak wrzuce FOTY.

KOMORA do VEGA:

4 świetlówki rurowe 1100lm razem 4400lm
60x25x80cm
tam trzymam mame i klony.

G

Guest

No pieknie, wlasnie przypomniales mi ChurcH zebym wreszcie ruszyl dupe i skrecil sobie VegBoxa, bo nie mam. Czyli masz u Siebie w veg boxie 4 x FL 18W [ skumalem po dlugosci ] Mam na razie taka jedna 18W hehe. Troche slabo swieci, ale wiesz co Ci powiem ChurcH widzialem w IKEA takie FL Osram do tych opraw 60cm i wiesz ile mialy lm 1250 czy jakos tak o cale 250 wiecej niz PILA [ <<taka mam ] i o 150 wiecej mialyby niz Twoje. Szt kosztuje nieduzo a porpawilbys skutecznosc swietlna o hmm zaraz zaraz : before>>> 4x1100=4400 || after>>>4x1250=5000lm !!! o cale 600lm niezle. To skutecznosc zblizona do malego HPS'a. Policzmy Waty: 4x18W=72W. Pradu troszq ciagnie, ale coz nie da sie przebic Florosami HPS'ow. Anyways Pozdrawiam. Jestem oficjalnie pod wrazeniem Twego Boxa ChurcH i zaangazowania w robote. Wielkie pozdro Pes3fan :wave::joint::smile:

ChurcH

Member
Co do tych świetlówek to mi wystarczają w zupełności mam jeszcze HPS 70W ale niewidze sęsu stosowani go ma on jakieś 5500lm.
Jeżeli mowa o VEG roomie to mam FOTKE