What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

G

Guest

no stray worek nylonowy dostaniesz w kazdym sklepie rolniczym :) napewno ejst taki w meiscie wedlug mnie tesz moze w jakis marketach budowlanych mogą byc :) a ja bym eyjebal tego pana i tyle szkoda meijsca na nei wrzucic lepiej pod 2 swietlowki tyle :)

Biodizel

Member
tylko nie wiem czy taki worek wystarczy, bo pylek ma 3-5 um ;) a worek nylonowy, jesli dobrze rozumiem, taki worek pleciony z wlokien nylonowych, nie przepuszcza za bardzo swiatla, a moze miec duzo nieszczelnosci

worek foliowy tez odpada, bo szybko ci zaparuje od srodka i moze sprawic ze pylek ktory sie osadzi nie bedzie sie nadawal do zapylenia

Last edited:

szok

Member
a ja tez bym samca wyjebał bo same klopoty z takim tylko , wjebac pod swietlowki i tyle

off: snieg spadł hura hura , wale na narty do szczyrku , wroce wieczorem narka

Lewar

Member
@alarec jakies worki i trzymanie w boksie samca nic nie dadza, ba, nawet gdyby byl w innym pokoju mozliwe jest ze dojsc do zapylenia. mozesz na poczatku odrazu zapylic jedna z panien mimo ze nie ma rozwinietych kwiatostanow. do harvestu kiladziesiat kuleczek bedzie na pewno.

@BioDizel z grzaniem nie bylo problemow.
http://allegro.pl/item153129156_termostat_akwarium_terrarium_najtaniej_na_allegro.html + termo
ustawialem na 25-26*c. gdy nagrzal, lampa trzymala temp. i po jakis 10-20 minutach ponowonie wlaczal sie na ok. 2 minutki. nie wiem dokladnie jak to bylo bo nigdy nie siedzialem i obserowalem, ale wiem ze jak przychodizlem nigdy temperatura nie byla nizsza od 25*c

tez zaraz ide na poczte i majstrowac jakis clonning room dla c-4 i b52 czekam tylko az kumpel sie obudzi ;P moze wrzuce jakies foto, trzymajcie kciuki zeby sie ukorzenily :wave:

Witam jaki jest lepszy efekt na flo 2x400W hps czy 1x400w hps i 1x400w mh bo gdzies czytalem chyba na haszysz.com ze jedna mh i jedna hps to lepsza opcja ... Jesli moze ktos to wyjasnmic to bardzo bym prosil ...

Pozdro 600

Nio spoko Urban ja tez tak mysle ze lepeij ale niech ktos sie wypowie jeszce ....

A oto moje szkraby jeszce tydzien i na flo ...

Zaczynamy od White Russian x Afghani bardzo ladne chyba najladniejsze takie pieken zielone .. :)

Teraz chyba najbardziej rozrosnieta roslinka Bubbleberry x Afghani i druga najmniejsza roslinka fajne sie dobraly ... hehe

I na koniec Sensi Skunk x Sensi Star podobno zarabiste jaranko mam nadziej ze chociaz jedna bedzie damska :)

Roslinki maja dziwne listki nie wiem dlaczego podlewam woda z nawozami ADVANCEDHYDRO z dokladnoscia jak podaja na butelkach i dwa razy mniejsza dawka bo do ziemi i WRxA ladnie sobie z nimi narazie radzi a inne roslinki jakos dziwnie ale moze to czym innym bylo spowodwoane ... czekam teraz poniewaz roslinki wczoraj zostaly przesadzone do 20l diniczek z nowa mixem ... po dwie roslinki do jednej poniewaz nie wiadomo ile bedzie zenskich jak cos to sie bedzie meskie wyrzuca a zenskei zostawaic ...

Nasionka made in HC Jeszce raz wielki thx

G

gelowas

:wave: :wave: :wave:

HC, szczyty thc tluste, super!
RD, na twoim miejscu nie uzywalbym nawozow do tak mlodych roslinek, poczekaj z 2tyg od wykielkowania...

chcialem sfotografowac chrzest bongosa, ale jak zwykle zapomnialem, tutaj po swietach male co nieco :D bongos nadal dobrze sie sprawuje

bramkarz polskiej reprezentacji na dopingu przylapany

Vortex dostal bardzo dobra note od niezaleznych sedziow, wyglad, zapach, smak, moc, bomba...dalbym uczciwie 7/10 w sumie, bo pewnie jeszcze nie raz sprobuje czegos lepszego np spod hps...

Szczesliwego Nowego Roku!!!
:joint:

ALe one juz maja te wieksze 2,5tyg a te mniejsze 1,5 tyg takze nie sa chyba zamale jzu na nawozy i te nawozy sa dawkowane zgodnie z ulatkami umieszczonymi na nich zoabczymy teraz co sie bedzie dziac jak bedzie lipa to przeplukam ziemie i dam im troche czasu ....

Siemanko! :D
Jak zwykle wrzucam co moje :D :woohoo:
Krzaczki sa juz na 21 dniu flo... Widac juz powoli ladne topiki sie formują :D
Mile widziane porady komentarze co jest zle co dobrze itp itd :D Pozdro :woohoo:
P.S - hehe czemu ja niemam pesteczek od Hot Cargo ;( Hehe PeAcE

Biodizel

Member
trzeba cie pochwalic, bo ladnie to wyglada ;) a czemu nie masz pesteczek od HC? moze go nie poprosiles ladnie hehe

mi to chyba wyslal tylko po to zebym mu juz nie trul o geny TB :pointlaug

Last edited:

Lewar

Member
@Biodizel kurwa u mnie tez nie ma a urzad poczty jutro zamkniety. ide jeszcze raz i zapytac gdzie jutro dostane paczke ;)

Fish131

Active member
Jutro Panowie nigdzie nie dostaniecie paczek... Chyba ze mieszkacie naprawde w big city... Bo w normalnych miescinach np u mnie ponad 200 tys mieszkancow i w soboty nie dochodza paczki...
Tak wiec modlcie sie zeby klony przezyly do wtorku...
Pozdro.

U mnie duzo mniej niz 200tys mieszkancow w miescie i paczki przychodza w soboty bo ostanio mi gierka do konsoli przyszla w sobote tylo musialem sie po nia zglosic na poczte bo inaczej by listonosz dopiero w poniedzialek przyniosł najlepiej sie zglosic na pocztye przed zamkniecie i spytac czy nie ma cos dla mnie i wtedy wszytko jasne nio chyba ze mieszkamy 20km od poczty jest zamiec i nie mamy samochodu :p

Biodizel

Member
wyslal po 9 rano to bedzie dopiero jutro paczka, a jak tam sniezek, jadles juz go?

moze ktos w koncu wzuci foteczke i powie jak mu smakuje nagroda hehe ;) wiem ze Urban i Lewar juz dostali

kazdy dostal po 5 pestek dobrej odmiany, juz nie pamietam czy wszyscy ta sama odmiane czy rozne, i po 250mg na sprobowanie 99,98% sniegu do iv, no Urban troche wiecej bo mu wczesniej obiecalem a potem jeszcze wygral konkurs

pozwole sobie na ostatni okrzyk radosci

:woohoo: mam TBxWR a wy nie hehe ;) no oczywiscie az sie nie zrobi F2 ;)

Biodizel : "a czemu nie masz pesteczek od HC? moze go nie poprosiles ladnie hehe

mi to chyba wyslal tylko po to zebym mu juz nie trul o geny TB"
Hehe! No fakt nie prosilem :D Ale ja tam nie lubie jak ktos mi cos daje itp itd Wole sam do tego dojsc :D
Dzieki biodizel tez mysle ze super to wyglada! Jak na 1 swoj indoor to myslalem ze bd lipa ale jednak nie :D
Pozdrawiam

HEhe! Co do tej poczty :D
To u mnie jest ok 8000 tys. mieszkanców i jakos mi paczki w sobote zawsze noszą z ciuchami cyz to z czyms :D Przewaznie tak w godiznach wiecozrnych :D Moze wawa itp sa zacofane i macie leniwych listonoszy :d haha {Pozdro

Biodizel

Member
tylko jak ty chcesz sam do genow TB dojsc? mozna kupic ale to droga odmiana, a w Polsce nie kupisz, musisz z za granicy, dodatkowe oplaty i ryzyko

to ze dostalem pestki nic nie znaczy, trzeba je jeszcze posadzic, zrobic selekcje, klony, dobrac ojca czy matke odpowiednio, tego samego i innego rodzaju zeby zrobic hybrydy F1, to tez latwe nie jest

nie dojdziesz do czegos takiego sam, to sa lata szukania landeacow czy jakis wyjatkowych pheno z danej odmiany, krzyzowania, testowania, lata praktyki breedera, samemu to mozna co najwyzej selekcje zrobic albo porobic F2 czy hybrydy F1 (chyba najlepsze wyjscie dla kazdego ogrodnika amatora)

Last edited: