What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

Cristal

New member
Witam
Od dawna czytam IC i wkońcu postanowiłem się odezwać. Na wstępie nie będąc oryginalny powiem, że to najlepszy temat na tym i innych forach. Niedawno zakończyłem uprawe NL femi. była to moja I uprawa, jestem z niej zadowolony bardzo dużo się nauczyłem. Mam taki problem ponieważ razem z NL rósł sobie kwiatek z pestki z jarania które zakupiłem, był on zasadzony gdy już NL był przełączony na flow około tgodnia. Gdy NL miał miesiąc flow to on dopiero zaczoł kwitnąć, naszczęście okazał się kobiałką, teraz leci już miesiąc(nawet chyba ponad) flow a ona tylko obrasta w malutkie topki, łodyge ma cienką, wywnioskowałem, że jest to Satvika, no ale czemu topy nie puchną?Czy to może jest przemysłówka?mam takie podejrzenie, niestety nie mam aparatu, będe musiał pożyczyć i zrobie zdjęcie.Gdyby ktoś mógł mi powiedzieć, czy jakaś odmiana sativki tak rośnie?Czy to żeczywiście jest przemysłówka.
Pozdrawiam Cristal
Edit:
BioDizel Napisał:
hehe, 12/12 from seed, sativa pheno, wiekszosc roslin potrzebuje 1-4 tygodni 18/6-24/0, mozliwe ze to odmiana outdoorowa, f2 bez wigoru hybrydy, czesc odmian takich jak odmiany kolumbijskie czy tajskie maja malutkie topy

Z tego co wiem, to w uprawie in. to my jestesmy matką naturą i mozemy odrazu dać światło 12/12, rośliny w ten sposób nie rosną duże, wiadomo, że taka roślina nie kwitnie odrazu tylko troche rośnie. Perflowery są cienkie, nie takie jak u NL, nie sa wogóle obsypane trichomonami, pewnie masz racje, że f2 może już nie rosnąc tak bujnie jak jej matka.

Last edited:

Biodizel

Member
hehe, 12/12 from seed, sativa pheno, wiekszosc roslin potrzebuje 1-4 tygodni 18/6-24/0, mozliwe ze to odmiana outdoorowa, f2 bez wigoru hybrydy, czesc odmian takich jak odmiany kolumbijskie czy tajskie maja malutkie topy

:wave:

G

Guest

Ogrodnik-PL16 said:
Ej mam takie pytanie!!
Czym mzoe byc spowodowane że moje dziewczynki powoli kwitną?? tzn bardzo dlugo rosna im te biale wloski i jest ich malo jak na 16 dzien?? Niewiem czemu tak?? inni juz po 3 tyg mają ladne topy.. a umnie narazie male pojedyczne wloseczki?? :|

Jedyna mysl jaka mi nachodzi to azot. Z tego co wiem, jest on bardzo potrzebny na weg'u, ale na kwitnieniu spowalnia. Jakich nawozow uzywasz ?

Biodizel

Member
hehe, niektore nawozy na flo to NPK, nie samo PK, nadmiar azotu opoznia kwitnienie, w skrajnych przypadkach powoduje mniejszy plon

:wave:

Ja mam nawozyz hempa grow i bloom! Groow juz nie podlewam tylko bloom w zalecanych dawkach! Więc wątpie czy to wina tego! A może poprostu jestem przewrazliwiony?? :D
Ale dzieki! Pozdro PeAcE

G

Guest

bloom nie wzbudził u mnie zachwytu może to moja wina ale rośliny niebyły za wspaniałe i mjałem kilka problemów może wy macie inne zdanie chętnie je usłysze , szukam też alternatywy co do tych nawozów bo jakoś mnie zawiodły z drugjej strony canna odstrasza mnie cenowo więc co tu kupić :badday : ma ktoś linka do zapisanego og ??

Last edited:

Ganja Smile

Active member
Siemano:D widze wielu nowych ale WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :D
niedlugo zaczne nowy grow to bede mial co zalaczac a ostatnio jestem bardzo zabiegany:D POZDRO600v ;]

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
hehe

super nowosc, nowe genetyki o wielu zaletach,haha
tu jak widzicie jest true blueberry x white russian
co jest strasznie smieszne to to ze na jednym kwiatku mam dwa phenos,haha
jedna strona rosnie bardziej na sative stronie a druga indica,haha

no nic mutacje sa bardzo znane w blueberry, ale takiej mutacji jeszcze niewidzialem,zostawilem go zobaczymy co wyrosnie,buds wyglandaja bardzo ladnie,

664IMG_1623.jpg

a tu monster afghanis co bendzie z nich pewnie po 4-6oz z jednego

664IMG_1633.jpg

peace

Q_ba1

Member
no afghani pogratulować, a true blueberry x white russian widać totalnie powykręcane jest, każdy liść inny, jaki jest wiek tej rośliny, jakie tempo wzrostu,czułośc na wode/niewode itp?

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
dzienki Q

co do bluebery x to byl tylko pare tygodni w veg, teras kwiatek 30 dni flo i nic nierobi dziwnego jedyne to liscie sa inne z lewej do prawej,hehe , ale pamientaj ze z freaka takiego moze byc legendarna trawa,hehe

peace

Q_ba1

Member
no legendarna, niepowtarzalna:p

HC miałes skunka special od female seeds widziałem, selekcjonowałes odrosy, wybierałeś najokazalsze i zostawiałes je do wzrostu, a wszystkie inne odcinałes czy rosło po swojemu? bo widze po swoim skunku że ma powera jeśli chodzi o tworzenie odrostów ale zapewnie nie 'wykarmi' wszystkich równo

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
hehe

pewnie ,po opcinaj te co wiesz ze nic z nich niebendzie,wtedy enegrja pujdzie w dominujance buds. ja to tesz powinienem robic ale zaduzo roboty mi to jest, ale kiedy moge to odrywam co niepotszebne albo usychajance.zawsze troche pomaga

peace

Fubar

Member
HOT CARGO said:
hehe
co jest strasznie smieszne to to ze na jednym kwiatku mam dwa phenos,haha
jedna strona rosnie bardziej na sative stronie a druga indica,haha
peace

:lol: Moze to chimera sektorialna ? :confused:

LDV

Active member
killer said:
HC: Ta monster afghanis to bomba a blueberry zakrecona jak..:) nawet po lisciach widac!
no, no jeszcze tylko pałeczke zrobić i tzw high line hahahahaha
:moon::yummy:

BTW: Jestem zachwycony Twoją nadzwyczajną spostrzegawczością i błyskotliwym komentarzem. Dzieki że mi wytłumaczyłeś że "nawet po liściach widać" bo naprawde nie zwróciłem na to uwage a post HC nie mogłem przeczytać bo no cóż jestem analfabetą. Dzieki wielkie :wave:
:bashhead:

Hot Cargo said:
no nic mutacje sa bardzo znane w blueberry, ale takiej mutacji jeszcze niewidzialem,zostawilem go zobaczymy co wyrosnie,buds wyglandaja bardzo ladnie,

jakiś gościu z Polski (chyba) miał White Russian i jechał od F1 robił F2 sadził F3 sadził itd... To gościu mówił że często mu się mutacje zdażają w tym White Russian - naprzyklad lekka deformacja liści albo że mu wschodzą rośliny bez chlorofilu i zaraz umierają... mówił że pare razy miał takie mutanty i nadzwyczajnie często właśnie w WR FX...

Pozdro

Last edited:

KILER

Member
LDV said:
no, no jeszcze tylko pałeczke zrobić i tzw high line hahahahaha
:moon::yummy:
BTW: Jestem zachwycony Twoją nadzwyczajną spostrzegawczością i błyskotliwym komentarzem. Dzieki że mi wytłumaczyłeś że "nawet po liściach widać" bo naprawde nie zwróciłem na to uwage a post HC nie mogłem przeczytać bo no cóż jestem analfabetą. Dzieki wielkie :wave:
:bashhead:

Pozdro

LDV twoj komentarz naprawde był niepotrzebny!! :bat:Po za tym to nie było skierowane do ciebie i zapomniałem dodac przed to wyrazenie "rzeczywiscie" Ale musisz mnie zrozumiec "bania" :confused:

Last edited:

Latest posts

Latest posts