ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Coś o sobie, hmm, zaraz po maturze wyjechałem do anglii gdzie teraz sobie żyje i hoduje juz jakies pół roku, w sumie to jestem tu dzięki ganji, bo: ganja->hodowla->forum->ziom z forum który załatwił mi mieszkanie w uk, tak więc trawka odmieniła moje życie ale oka nie ma co zanudzać, przejdźmy do rzeczy...
...czyli do krzaków, Skunk Special od Female, 25 dni wega, drugi dzień flo, doniczki 6,5l od początku do końca, LST + mój pierwszy ScrOG, ziemia to Kilo Mix od Atami pH 6,5 perlit i te inne bzdety wkomponowane fabrycznie, lapma to HPS 150W przeszmuglowana z polski (na lotnisku musiałem sie tłumaczyć co to i po co to, i poszła ściema ze to zasilacz do kompa bo w takowej znajdował sie ballast, a o lampe jakoś się nie zapytali), wszystko siedzi w szafie 170x72x45cm, chłodzone jest 4 wiatrakami 80mm wyciągającymi powietrze outside, dodatkowo kolejna osiemdziesiątka bimba sobie tuż nad roślinami i robi wiatr, ogólnie całość jak narazie sprawuje sie nieźle, aha i jeszcze wszystko jest potraktowane diamond mylarem od wewnątrz, i fotki
Poproszę o cenne uwagi, porady, co jest źle a jak byc powinno, szczególnie w przypadku siatki
hehe, 150W na 6 roslin, odwaznie na wega widac wystarczy, ale na flo moze byc juz gorzej, doniczki 6,5l, troche malo, co do siatki, rosliny powinny byc wegowane az do zapalenienia 3/4 powierzchni siatki, a u ciebie to bedzie raczej sog a nie scrog, i bez siatki sie obejdzie, a moze jedynie przeszkadzac
światło jakie jest jakie jest może nie bęczie gigantycznych topów ale zawsze coś rośliny zapełniły 90% siatki, wiem ze bez siatki sie obejdzie ale będzie mi ona pomocna przy rozmieszczniau topów, nie będę musiał bardzo kombinować z drutami, zreszta zobaczmy, plonów ona nie zmniejszy raczej jedynie utrudni mi dostęp do plantów ale prawdopodobnie dam rade, a jak nie to wypad z siatką, czas pokaże co i jak urośnie, nie ukrywam ze robie scroga z ciekawosci
heh roślinki powinny jeszcze co nieco urosnąc na flo więc jest ryzyko że dadzą rade wybić sie nad siatkę a jak nie to tez powiem ze nie lubie siatek, however, albo ktos jeszcze mnie opieprzy i wywale siatke albo bedziemy swiadkami tego niebywałego experymentu
hehe, wyciagna sie na poczatku flo, oczywiscie ze wyjda nad siatke, ale w scrogu nie o to chodzi, galazki sie przeplata przez siatke, rozdziela rownomiernie, tak zeby bylo bardzo duzo bardzo malych topow, u ciebie bedzie raczej kilka srednich, siatka raczej nie pomoze, ale moze sie tez udac
ja mysle ze ta siatka na pewno nie zaszkodzi zawsze to bedzie ulatwienie w rozmieszczaniu topow 150 watt to troche malo ale mysle ze i tak plon mozesz z tego zupelnie przyzwoity wyciagnac
a tak w ogole to pozdro dla wszystkich bo dlugo mnie tu nie bylo niestety mam lekko zawieszona dzialalnosc jesli chodzi o uprawe konopki jedynie 2 lowryderki sobie na parapecie rosna pewnie nie bedzie z tego nic hehe ale jakos nie moge wytrzymac bez tych palczastych lisciorkow. LRy robia u mnie teraz za rosliny ozdobno-zapachowe bo nawet niezle pachna jak na takie malenstwa. wy widze niezle dzialacie i tak powinno byc jestem bardzo zaskoczony jak w polsce rozwinal sie growing w nowym miescie poznalem nowych ludzi rozdalem duzo nasion zbudowalem nawet 3 boksy hehe mysle ze wrzuce kiedys jakies zdjecia.
mam nadzieje ze juz niedlugo zmienie mieszkanko i zaczne tez cos krecic bo brakuje mi tego strasznie ten nalog jest gorszy od samego jarania z reszta sami wiecie
wspomnienia...
PS
dzieki za udzial w threadzie POLISH STRAIN GUIDE
hehe Cheech te zdjecia ze strychu przypominaja mi mojego pierwszego indorka, ale teraz tez jestem zawieszony w dzialalnosci spowodu braku warunkow oczywiscie, ale to co byllo zawsze tam gdzies w srodku zostaje.........
mam nadzieje ze nowy rok przyniesie nowe mozliwosci !!!
Pozdro dla wszytskich "opetanych" pozytywnym mysleniem !!!
Biodizel spoko krzaczki
Tylko czego moje takie male mikrusy :/ Mysle ze duzo palenia z tego mojego nie bd ale zawsze cos wlasnego a nie Jebane Scierwo od Dila
Pozdrawiam
P.S - zgadzam sie z wszystkimi!! Hodowla bardziej wciaga niz palenie Pozdro
dzisiaj zcielem jednego sensi skunka, strasznie sie powienkszyl jak go wyciangnelem z gro pokoiku,hehe. zawsze wychodzi mi gdzies jeden ounce na jeden galon ziemi jak wszystko dobze idze.a tu widze ze z tszy galonowej donicy bende mial ponad cztery ounce,hehe.jak tak kwiatki sie ciesza to i ja tesz,hehe
nie chodzi tu o pieniadze tylko o miejsce bo pieniadze juz sa a mam na next hydro 2tys zl i ani 1zl wiecej
tylko nie wiem czy kupic mniejszy i weicej dupereli typu nawozy itd czy kupic wiekszy lampe i jakies nawaozy ... bo lampa chyba nawet do mmniejszego sie przyda bo 400mh na weg i 400 na flo to zamalo ,...
cze requiem
tez sie przymiezam do tego wiekszego sprzetu, nie mam doswiadczenia w hydro jeszzcze ale czas zaczynac , mam nadzieje ze założysz thread o tym hydro ?