What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

C

Ca2

@LDV: ale masz jazdy :D ehehehe :D dochodząc do 4g dziennie nie miałem takich jazd jak ty opisujesz ;p Bez shiz ale niekiedy z fajnymi efektami wizualnymi :p

Q_ba1

Member
ReQuIeM dReAm said:
Q_ba1 Moze cos wiecej napiszesz ... O sobie i o roslinkach :)

Coś o sobie, hmm, zaraz po maturze wyjechałem do anglii gdzie teraz sobie żyje i hoduje juz jakies pół roku, w sumie to jestem tu dzięki ganji, bo: ganja->hodowla->forum->ziom z forum który załatwił mi mieszkanie w uk, tak więc trawka odmieniła moje życie :sasmokin: ale oka nie ma co zanudzać, przejdźmy do rzeczy...

...czyli do krzaków, Skunk Special od Female, 25 dni wega, drugi dzień flo, doniczki 6,5l od początku do końca, LST + mój pierwszy ScrOG, ziemia to Kilo Mix od Atami pH 6,5 perlit i te inne bzdety wkomponowane fabrycznie, lapma to HPS 150W przeszmuglowana z polski (na lotnisku musiałem sie tłumaczyć co to i po co to, i poszła ściema ze to zasilacz do kompa bo w takowej znajdował sie ballast, a o lampe jakoś się nie zapytali), wszystko siedzi w szafie 170x72x45cm, chłodzone jest 4 wiatrakami 80mm wyciągającymi powietrze outside, dodatkowo kolejna osiemdziesiątka bimba sobie tuż nad roślinami i robi wiatr, ogólnie całość jak narazie sprawuje sie nieźle, aha i jeszcze wszystko jest potraktowane diamond mylarem od wewnątrz, i fotki

17409plantsfront-med.jpg

17409DSC00013-med.JPG

17409boxfront-med.jpg

Poproszę o cenne uwagi, porady, co jest źle a jak byc powinno, szczególnie w przypadku siatki

:bat:

pozdr

Biodizel

Member
hehe, 150W na 6 roslin, odwaznie ;) na wega widac wystarczy, ale na flo moze byc juz gorzej, doniczki 6,5l, troche malo, co do siatki, rosliny powinny byc wegowane az do zapalenienia 3/4 powierzchni siatki, a u ciebie to bedzie raczej sog a nie scrog, i bez siatki sie obejdzie, a moze jedynie przeszkadzac

:wave:

Q_ba1

Member
światło jakie jest jakie jest może nie bęczie gigantycznych topów ale zawsze coś;) rośliny zapełniły 90% siatki, wiem ze bez siatki sie obejdzie ale będzie mi ona pomocna przy rozmieszczniau topów, nie będę musiał bardzo kombinować z drutami, zreszta zobaczmy, plonów ona nie zmniejszy raczej jedynie utrudni mi dostęp do plantów ale prawdopodobnie dam rade, a jak nie to wypad z siatką, czas pokaże co i jak urośnie, nie ukrywam ze robie scroga z ciekawosci;)

Last edited:

Biodizel

Member
hehe, gdzie ty masz te 90% zapelnione? twoje rosliny jeszcze nawet siatki nie dotknely ;)

nie moje, bo nie lubie siatek, ale tak to powinno wygladac

11305F13_bottoms.JPG

11305F13_8_females.JPG

Last edited:

Biodizel

Member
hehe, tak najezdzam, ale chyba zapomnialem napisac ze nie wyglada to tak najgorzej ;) mi sie nawet podoba, zawsze to wlasne ziolko bedzie

Q_ba1

Member
heh;) roślinki powinny jeszcze co nieco urosnąc na flo więc jest ryzyko że dadzą rade wybić sie nad siatkę:p a jak nie to tez powiem ze nie lubie siatek, however, albo ktos jeszcze mnie opieprzy i wywale siatke albo bedziemy swiadkami tego niebywałego experymentu

Biodizel

Member
hehe, wyciagna sie na poczatku flo, oczywiscie ze wyjda nad siatke, ale w scrogu nie o to chodzi, galazki sie przeplata przez siatke, rozdziela rownomiernie, tak zeby bylo bardzo duzo bardzo malych topow, u ciebie bedzie raczej kilka srednich, siatka raczej nie pomoze, ale moze sie tez udac ;)

Last edited:

cheech and bong

Active member
ja mysle ze ta siatka na pewno nie zaszkodzi zawsze to bedzie ulatwienie w rozmieszczaniu topow 150 watt to troche malo ale mysle ze i tak plon mozesz z tego zupelnie przyzwoity wyciagnac

a tak w ogole to pozdro dla wszystkich bo dlugo mnie tu nie bylo niestety mam lekko zawieszona dzialalnosc jesli chodzi o uprawe konopki jedynie 2 lowryderki sobie na parapecie rosna pewnie nie bedzie z tego nic hehe ale jakos nie moge wytrzymac bez tych palczastych lisciorkow. LRy robia u mnie teraz za rosliny ozdobno-zapachowe bo nawet niezle pachna jak na takie malenstwa. wy widze niezle dzialacie i tak powinno byc jestem bardzo zaskoczony jak w polsce rozwinal sie growing w nowym miescie poznalem nowych ludzi rozdalem duzo nasion zbudowalem nawet 3 boksy hehe:) mysle ze wrzuce kiedys jakies zdjecia.

mam nadzieje ze juz niedlugo zmienie mieszkanko i zaczne tez cos krecic bo brakuje mi tego strasznie ten nalog jest gorszy od samego jarania z reszta sami wiecie

wspomnienia...

PS
dzieki za udzial w threadzie POLISH STRAIN GUIDE

Last edited:

Biodizel

Member
hehe, uprawa bardziej wciaga niz palenie, zgadzam sie z tym ;)

GF nie fimowany, juz sie ladnie krzaczy

16155P1010448-med.JPG

GF fimowany na 3'cim pietrze

16155P1010447-med.JPG

Last edited:

GReen dreAM

Well-known member
Veteran
hehe Cheech te zdjecia ze strychu przypominaja mi mojego pierwszego indorka, ale teraz tez jestem zawieszony w dzialalnosci spowodu braku warunkow oczywiscie, ale to co byllo zawsze tam gdzies w srodku zostaje.........
mam nadzieje ze nowy rok przyniesie nowe mozliwosci !!!

Pozdro dla wszytskich "opetanych" pozytywnym mysleniem !!!

Marijuana is everywhere !!

Biodizel spoko krzaczki :D
Tylko czego moje takie male mikrusy :/ Mysle ze duzo palenia z tego mojego nie bd ale zawsze cos wlasnego a nie Jebane Scierwo od Dila :D
Pozdrawiam
P.S - zgadzam sie z wszystkimi!! Hodowla bardziej wciaga niz palenie :D :) Pozdro

Q_ba1

Member
jasne, można nie palic 3 tygodnie tak jak ja teraz ale tygodniowa przerwa w hodowli to boli jak cholera, nie wiadomo co ze sobą zrobić ;)

a propo wspomnień...
17409ganja01_01.jpg

sativa nieokreślonego bliżej gatunku, ziarenko znalezione w paleniu, mój najdorodniejszy kszak jak do tej pory :D

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
dzisiaj zcielem jednego sensi skunka, strasznie sie powienkszyl jak go wyciangnelem z gro pokoiku,hehe. zawsze wychodzi mi gdzies jeden ounce na jeden galon ziemi jak wszystko dobze idze.a tu widze ze z tszy galonowej donicy bende mial ponad cztery ounce,hehe.jak tak kwiatki sie ciesza to i ja tesz,hehe

664IMG_1541.jpg

664IMG_1568.jpg

664IMG_1571.jpg

peace

HC Zarabista odmiana podoba mi sie i ta c99 jest kozacka to chyba odmiany na moje next hydro ....

A moje next hydro bedzie wygladac tak :)
http://www.hemp.pl/produkty.php?inf=t&prod=p21177446491962259955&w1=1&ks=&pks=&p=&sz=
lub ten jeszce dokladnie nie wiem :p
http://www.hemp.pl/produkty.php?inf=t&prod=p43893531361393891401&w1=1&ks=&pks=&p=&sz=

nie chodzi tu o pieniadze tylko o miejsce bo pieniadze juz sa a mam na next hydro 2tys zl i ani 1zl wiecej :)

tylko nie wiem czy kupic mniejszy i weicej dupereli typu nawozy itd czy kupic wiekszy lampe i jakies nawaozy ... bo lampa chyba nawet do mmniejszego sie przyda bo 400mh na weg i 400 na flo to zamalo ,...

Last edited:

Latest posts

Latest posts