What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ???

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
uprawa na dodawkach naturalnych daje najlepszy smak. zaby najlepiej wykozystac dodawki, dobze jest robic mieszanke z ziemio na veg czas. dodawki na veg muszo byc wysokie w nitrogen ,ale niemozna dawac za duze ilosci..potszebujo tesz miec ruzne elementy naturalne, jak witaminy,i wiele innych. niewszystkie musisz miec zeby chodowac,ale czym wiencej mozesz im dac tym lepiej. rybne,kuze,nietopez...,jakie kolwiek naturalne so super. wymieszac ich razem jeszcze lepiej. tszeba jedyne to uwazac na dawki. ja to robie mieszanke z ziemio na veg. tam jest po trochu wszystkiego w minimalnych dawkach. i podlewam mieszanko kture robie dzien pszed zeby wszystko dobze sie rospuscilo. i tym podlewam asz zmiana na flower.

mozna zrobic mieszanke silno tak ze mozna podlewac sama woda asz do konca.
mozna tylko podlewac dodawki do czystej ziemi
mozna sypac na gurne warstwe ziemi dodawki suche.
mozna dawc silno dawke ras na tydzien
mozna i mozna.... hehe ,jak jest najlepiej? lubie wszystkie metody i uzywam jakie akurat mam dodawki kture pasujo na co chce je uzyc.
mozna chodowac na jednej dodawce, ale jest lepiej je wszystkie mieszac i zrobic taki super shake. wtedy wiesz ze majo wszystkiego po trochu.jeden na veg i jeden na flower.czasem i to nikomu nic nieda jezeli kwiatki niemajo odpowiednigo klimatu.
dla malych nietszeba zadnych wiatrakow, mlode lubio wilgosc i cieplo.
na flower tszeba tszymac sucho.

p

T

technoMAXgrower

Robi sie tu kolorowo to lubie. Ladne foty panowie zamieszczacie.
Dokladnie tak jak mówisz Hot z tymi gównami , chcialem od siebie cos dodac ze dobrze jest wprowadzac w nawozeniu jak najwieksze zroznicowanie np. zeby nie zawieszac sie i skupiac tylko na jednym produkcie i firmie spox opcja jest stosowanie i probowanie nawozow roznych marek bo jak wiadomo firma firmie nie jest rowna, no a bardziej urozmaicona dieta powodje ze planty staja sie silniejsze i zdrowsze.
mozna zrobic mieszanke silno tak ze mozna podlewac sama woda asz do konca.
przy tej metodzie trzeba uwazac co sie wklada do ziemi i ile, bezpieczniej jest dostarczac odzywki w formie plynnej niz mieszac je z soilmixem bo w przypadku stworzenia zbyt goracegj mieszanki pozniej ciezko jest ja przywrocic spowrotem do normy.
Najprzyjemniej sie pali w pelni naturalne ziolko zawsze tak bylo glownie ze wzgledu ze nie jest tak toksyczne jak pedzone na chemii, nie gryzie tak w gardlo , smak zapach ma lepszy i nie tylko - wyglad tez wystarczy popatrzec na forum ze wszystkie szczytasy wyhodowane na gównach wygladaja bardziej kozacko.
pozdrawiam wszystkich Polakow

NKOTS

follow the pink rabbit!
Veteran
siemka wszystkim.

za namowa kilku PM-owcow i nie tylko postanowilem kontynuowac NLT.

zapraszam - link w sygnaturze.

pozdrawiam wszystkich, R+

k_kaliber

Member
All-mix

All-mix

ok. Ale teraz mam gotowy mix all-mix z biobizz gdzie sa dodane juz gowna.
Mam pytanie dawac od poczatku (w bardzo malych dawkach nawozy czy poczekac z 2 tygodnie i podlewac woda.

NKOTS

follow the pink rabbit!
Veteran
k-kaliber przez pierwsze 3 tygodnie spokojnie mozesz nie dawac zadnych nawozow - przez ten czas roslinom w zupelnosci wystarczy to co jest w ziemi (chyba ze masz strasznie cienka glebe...)

jak im zabraknie pepu to sie zorientujesz a jak je przypallisz nawozem to bedzie po japkach :tongue:

heh na oko to sobie mozesz :p jak nie wiesz ile to jest z doswiadczenia to nie ocenisz. kup sobie wage kieszonkową, sa takie mechaniczne za 10 pln na bongoz.pl(w ogole zajebiste rze zy teraz maja :O) i wystarczy .

!! OGLASZAM KONKURS !!
do wygrania satysfakcja :p
czy moglby ktos mi zrobic fote liscia ? w takiej perspektywie jak nizej, prosze o raczej szerokie palce :D robie grafike a swoich jeszcze nie mam(lisci) :( z gory dzieki

fotka z netu wrzucone w perspektywe zeby pokazac jak ma wygladac(masa chujstwa tam jest a liscie nie ma ladnie zrobionych :[ grrr)

G

Guest

Witam. Mam pytanie do was :> Czy skunk special z femaleseeds dalby rade pod polskim sloneczkiem ? mial moze ktos jakis kontakt z ta odmiana :) Z gory dzieki. Pzdr. h9t ;]

k_kaliber

Member
WW,BB, DPxS1

WW,BB, DPxS1

6.
Posadzilem jeszcze kila nasion ale siedza jeszcze w ziemi Tylko ww z femail wyszla szybko, ale 2 z 4rech.
Narazie sa w temporary boxie ale juz niedlugo....
Zreszta sprawdzilem reszte i widze ze odzyskaly juz wigor na telewizorze hehe mialy za zimno do kielkowania(before). :pointlaug

Last edited:

cannabolic

Member
kurde... mój 1szy indoor cos się nie chce kręcić... niestety nie moge trzymać boxa w domu wiec mam go w garażu, a tam masakra! temperatura prawie taka jak na dworze... mam 400W hps i jak jest włączona to jest dobrze temp. kolo 27st ale jak jest "noc" to zaraz przed włączeniem lampy mam tam temp ok5st!!!!!!! po wyłączeniu lampy temperatura sobie stopniowo i powoli spada do tak niskiego stanu... NIestety nie mam możliwości jakos dogrzewać boxa wiec czy mógłbym miec na vegu naświetlanie 20/4h? wtedy temp na pewno nie spadłaby poniżej 15st... może tak być? Licze na to, że gdy przyjdzie czas na flo to temp na dworze bedzie już znacznie wyższa wiec bedzie dobrze, ale teraz jest masakra...

dodam jeszcze że mam 6x big bud i mają już 6dni... :badday:

Last edited:
G

Guest

Pewnie ze mozesz je trzymac 20/4, mozesz je trzymac rowiez 24/0.
Dziwie sie troche ze takie malutkie roslinki trzymasz pod taka mocna lampa. Narazie wystarczylo by im pare swietlowek a HPS 400W to pradu juz troche pobiera...

cannabolic

Member
masz racje, ale wiesz jak jest... przyszła zima kasy ni ma! tak wiec używam hpsa takiego jakiego juz wcześniej miałem, bo brak funduszy na słabszą sodówkę i brak kasy na bawienie się ze świetlówkami, z drugiej strony to dzięki temu hps'owi moge cieszyc się tymi 27stopniami, bo jakby to były świetlówki to nie wiem czy te roślinki przetrzymałyby parę dni... Cały czas byłaby niska temperatura.
I właśnie przez to, że mam tą 400-tkę to musiałem zrezygnowac z jakiegos grzejniczka czy farelki, bo i tak rachunek bedzie wysoki a sprzęty grzewcze też sporo prądu potrzebują. Myślę, że jednak masz rację i dam na 24h... najwyżej rzadziej tu bedę zaglądał i rachunek się wyrówna:biglaugh:
Dzięki

k_kaliber

Member
Zimno w boxie

Zimno w boxie

cannabolic said:
dogrzewać boxa wiec czy mógłbym miec na vegu naświetlanie 20/4h?

dodam jeszcze że mam 6x big bud i mają już 6dni... :badday:
Dawaj fotki!!
Mozesz nawet 24/0
A taki maly grzejnik olejowy z termostatem?? na aukcji NAPEWNO JAKIS ZNAJDZIESZ. bedzie bardziej ekonomicznie . Albo docieplic boxa styropianem ale nie wiem jaka temperatura bedzie wtedy w dzien??
A i najlepiej ustaw tak (jesli nie dasz 24/0) zeby u nas byl dzien a u roslinek NOC

Tak wlasnie pali sie korzenie
9152DSC00840-thumb.JPG

G

gelowas

Ktos pisal, ze Bongoz ma dobre ceny, bez kitu - Sheesha 350zl, ja za swoja tej wielkosci 50 dalem, fakt, moze liczy sie starannosc wykonania ale napewno nie 7-krotnie. Z wagami podobna sytuacja - na Allegro centralnie polowe taniej.
Fishu, amator ze mnie, ale zdaje sie, ze twoje kwiatki z miesiac na vegu powinny postac jeszcze...
Pozdro, zapraszam do obejrzenia threada o micro, link w sygnaturce. :D

G

Guest

ehhh no jak by to powiedziec witam ponownie po dlugiej przerwie widze baardzo ladne kwiatuszki fishu pozdro all :D

Latest posts

Latest posts