ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
OWD mam ochote Cie zabić nożem do masła
Otwieram paczuszke, chce wyciagac zawartosc, lapie i kur** w jedenj sekundzie..
Kontem oka zobaczyłem kły i mechanizm ciagne co trzymam w lapie i zamyklam piudełęczko hahaha
Potem nad wanna go wyżucałem z tamtąd! Powaliło ostro chyba
Never ever pliss!! hehe zaniose tego skurczybyka pani od biologii hehehe
P.S. ładnie dajecie Panowie przecudnie pzdr
co prawda myslalem ze na nowy rok beda juz dobre, ale musza jeszcze ze 2tyg poczekac i napuchnac
reszte fotek z led`a wrzucam do aeroponiki...
moje zdanie jak na razie na temat LED:
drogie ale za to wyjatkowo efektywne, no i zamiast 1200W zjada zaledwie 200W.. rachunek prosty ale jakies szersze zdanie bede mogl wypowiedziec dopiero po 2-3 uprawach..
z lampami dostalem spory pakiet roznych nasion fem. wiec bedzie na czym probowac..
na focie IceQueen w jakims 6tyg. (pierwsze 2tyg. na hps 250W, pozniej LED)
yo.. CA2 mam 8 paneli po 225 diodek (chyba bo nie chce mi sie ich liczyc) ale juz zamowilem kolejne i bede ich miec duzo bo chce tez nimi pochandlowac, a jak sie nie sprzedadza to beda mi swiecic najwyzej .. jest multum info na temat LED i ich wydajnosci, nawet tu na ICMag .. w zasadzie nie znalazlem minusow ich stosowania.. no moze poza cena poczatkowa... jak na domowa uprawe dla wlasnych potrzeb to ideal...
divinorum zdradz w jakich granicach kosztuje taki panelik 1szt
E: Bogusik2 widze wkoncu sobie dziewuche sprawiłes pokoloruj tez innymi laskami
u mnie nic nie rosnie narazie i nie mam co kolorowac ale gdzies za 3 miechy ....
Witam wszystkich serdecznie w nowym roku! No z tego co widze wszyscy ladnie zaczynaja!!!
U mnie tez cos sie dzieje 'malutkiego' ale naraznie nie ma co pokazywac...
Jestem w trakcie kompletowania wszystkich rzeczy. i Zaczynam zabawe na nowo. Micro-Grow 70dl x 30gl x 70wysokosc. Startuje z 2xww 1xcinnamon. zyczcie powodzenia. fotki juz wkrotce
najbardziej optymalna tempratura dla fotosyntezy jest ok 25 stopni i w okolicach tej temp najlepiej trzymac rosliny na wegu. W okresie kwitnienia warto jest troche podniesc temperature ale tez lepiej nie przekraczac 30 stopni. 40 to za duzo ziemia za szybko sie bedzie przesuszala i popala ci si liscie, zainwestuj w chlodzenie
@cancanabis - powyzej 29C w zasadzie wzrost sie zatrzymuje wiec przy 40C nie masz co liczyc na zbiory... 22-26C ja tak trzymam i leci najlepiej... dobrze jak system korzeniowy ma mniej (ziemia kolo 15 woda/hydro moze byc nawet 10C)
divi przy 29C wzrost wcale sie nie zatrzymuje. maximum według mnie ktorego nie powinno sie przekraczac - to 35C. Powyzej tej temp. zaczyna gorzej rosnąc ,chodź nie koniecznie.Zalezy to jeszcze od wilgotnosci powietrza-jezeli jest dosyc wysoka to i przy wyzszej bedzie rosło.Przykład - upalne lato na dworze outdoor.
fakt masz racje - ale u mnie w boxie powyzej 30c i okolo 50%wilgotnosci wzrost ustawal...szczyty nie puchly tylko kwiatki dochodzily...poprostu plon sie bardzo zmniejsza..
dawno u nas zadnego indoorka nie bylo! po woli idzie do przodu.
maly poczatek wielkiego konca:
2 x blueberry od dutch passion z przeznaczeniem na sog, od pewnego usera z forum (pozdro!)
troche im wolno idzie, bo oswietlenie 3000lm (2 kompakty). dzisiaj trening fim, wieksza dodatkowo hardcorowe lst. tydzien gora dwa i beda ciete. niedlugo trafia pod hps 250w, oczywiscie jak mi i tralalinskiemu zeche sie to zrobic