What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci??? 2008!

yupiii TopTopie :) a gdzies ty sie zgubil ;)

@silas- hmm.. trudno mi powiedziec cos wiecej o tym mutancie. od startu idzie w 12/12, preF`y pokazal jakies 20dni od startu ale nawet nie wiem ile juz jedzie.
Rosnie zwawo, nawet jak spojrzysz na te foty i porownasz z tymi z przed 2 czy 3dni to widac roznice.
Zapach - heheh ;) stanowczo pachnie ale nie wali jakos strasznie, poki co najbardziej mi to klasyczna WW przypomina z zapachu ale tego diesla tez sie tam da wyczuc, narazie jeszcze troche wczesnie mysle ze z tydzien i zacznie pachniec pelna nuta. dostaje Hesi w pelnym zestawie a ze stoi z 10cm od 250W to ma energie by to wszystko w miare szybko przetwazac na mase. Topy prawdopodobnie beda bardzo zbite ale zobaczymy.
wrzucam kilka fotek z dzisiaj

Ave

buziaxy 4@ll

@SZOT - wg mnie twoje dziewczyny maja niedobory wstepne P/K a raczej K.. chodzi mi o kolor lisci, byc moze kwestja oswietlenia ale sa jakies ciemne.
za to fajnie je po przycinales ;)

Last edited:

Bfc

Member
No rosiczki tez prawie wciaz kwitna :D Nasion sie nazbieralo co nie miara, jak i malych roslin. Zastanawiam sie nad zrobieniem w ogrodzie malego torfowiska dla rosiczek, dobry 1m2 gdzie bedzie wpizdu rosiczek roslo, nie wiem tylko czy przezyja zime (nie powinno byc problemów), ale to za rok bede sie martwil, bo na wiosne to zrobie :D
Co do storczyków to jak i rosiczka sa od zachodniej strony, czyli drugiej najgorszej zaraz po północnej, ale im tam dobrze wiec polozenia nie zmieniam.
Wybaczcie :off2:
Pozdrawiam

Silas

Member
Veteran
@Bfc - rosiczki raczej zimą padną...
@Soulflyer - Mi też od samego początku to wszystko waliło klasyczną WW. Topy rosły jak WW...moc poziomu WW...
Cross z SD był bardziej ziołowy i dziwny w smaku... klepało zupełnie inaczej aczkolwiek spieprzył się ten grow i mocowo nie wyszło kosmicznie bo żywicy mało było. Mam nadzieję, że durban poprawił konsystencję szczytów.

C

ChaosX

Siema,
U mnie w moim malym boxie pod 150W HPS rosnie sobie 6 x Diesel Ryder x Auto AK47, dwie już pokazały płeć (panna i facet). Pozostałe 4 jeszcze nie, roślinki mają 16 dni, dwie pozostałe nie zmieściły się w kadrze.

Fotoperiod 24/0, temperatura w boxie 30C wilgotność 40-45%
Jest to moja pierwsza uprawa in.

Pozdrawiam

@ChaosX- postaraj sie obnizyc temp. tak do okolic 25C i niech cos na nie leciutko wieje, jakis wiatraczek. beda ci duzo lepiej rosly.
te liscie sie podwijaja i marszcza, powodow moze byc kilka...ale po tych fotach nie wiele da sie powiedziec.
ale generalnie rosna ci ladnie, powodzenia niech ci wplonach trud wynagrodza ;)

Silas

Member
Veteran
U mnie zegarek pokazuje 29-33*C w zależności od tego czy wietrze pomieszczenie/ściana jest zimna/rurki od grzejnika są nagrzane (znajdują się tuż za boxem i nie są chwilowo izolowane. Generalnie od początku nie miałem na termozegarku mniej niż 29 i zajebiście w ogrodzie rośnie mi... :joint: :muahaha:

Post bez koloru niczym blunt bez zielonego wkładu ;)

prawda, co nie znaczy ze jak bedzie 25 nie bedzie lepiej :)
ja mam spore roznice w plonach w zaleznosci od pory roku. wiosna lato mam w boxie 30-35C / jesien zima leci zawsze ponizej 25C rosliny daja lepsze plony, lepiej rosna, woda wiaze wiecej tlenu, patogenow mniej... co nie znaczy ze w 30 paru C tez nie wychodujesz potwora...

zaraz zakoloruje :p

C

ChaosX

soulflayer -> z moich obserwacji dokonanych na roślinkach AF i tym co dowiedziałem się z innych fotorelacji wynika, ze Diesel Ryder lub Diesel Ryder x auto ak47 maja taka tendecje do zawijania lisci na wegu- nie wiem ile w tym prawdy? :)
roślinki rosną w oczach, po dobie widać znaczną roznice :) z temp. bedzie problem, waha sie w granicach 28-31 (nie wiecej) i nie jestem w stanie nic zrobic. Na roslinki caly czas dmucha jeden duzy wentylator, na dole went komputerowy wdmuchuje powietrze. do gory taki sam (130mm) wyciaga powietrze. w boxie mam HPS 150W w Cooltube wiec z temp. chyba nizej sie juz nie da, ewentualnie zmienie wentylator dmuchajacy na bezposrednio na lampe na cos mocniejszego. Pozdro i dzieki za sugestie :D

*ściąga wiadro*

BUMP!

Last edited:

hodowca

Active member
Veteran
Promyczek ciepłego słoneczka w te zimne dni napewno nie zaszkodzi ;)

img0712ai1.jpg

p.s. U Was też pada śnieg ?!

jahman

Active member
Veteran
:wave:

Ze 'specjal dedykejszyn' dla pewnego zieiezieieieizielonego usera naszego forum! Duzo duzo dobrego!!! bracie!:D :respect:

jack33 100%female!
58451jack33-aaaaha.jpg

pozdrawiam!:wave:

Last edited:

Finger

Outdoor grower...
Veteran
Widze ostro niektorzy jadą.
Ehh nowe nicki ale znajome rezultaty widze :muahaha:.
Ja zapadam w coroczny letarg uprawny i w oczekiwaniu na sezon rozkminiam w domowym zaciuszu wszystkie błędy popełnione w tym roku.
Pozdro dla wszystkich i każdego z osobna...a oto pare fotek 08'

Niektórzy juz je widzieli...niektórzy testują ;).
Pzdr...

P.S: jakby ktoś miał czas to prosiłbym o odpowiedźź w topicu outdoor pytania. :rasta:

Last edited:

Silas

Member
Veteran
#Jahman- Po Jack33 możesz się spodziewać naprawdę wiele... Tam gdzie widzę, JACK..tam widzę moc i piorunująco wysoki HIGH! Bez nuty stoned.

Mój JAZZ w pełnej okazałości
62813DSCF43691.jpg

W oczekiwaniu na sensi...super listki i chill ;D

62813DSCF4388.jpg

Last edited:
O

OrganicShowmen

Siema,

napadalo sniegu i wszystko wyglada pieknie i bialo. W szafce zupelnie inna sytuacja. Lato w pelni, a wlasciwie jesien. Od wczoraj fotoperiod 12/12. Najladniej wygladaja dwie WW i jedna Bleberry. Na razie typuje ze to wlasnie one beda female. Reszta tez ladnie, ale nie az tak pieknie. W boksie cieplo ponad 30*C. Pierwsza mala dawka Plagrona Terra Grow w ilosci polowy zalecanej. Wilgotnosc 50%, naczynka z woda szybko paruja, tak samo jak i smrodek z samych roslin. WW na tym etapie razem z BB porzadnie smrodka puszczaja. Trzeba z nimi uwazac.

no nie wiem Organic, moze ty gdzies na wsi mieszkasz gdzie troche spokojnego spejsu sie znajdzie, ale w miescie takim jak berlin nie ma nic fajnego zima, kurna masakra jakas, pizdzi, mokro... szaro.. tylko z szafy troche ciepla i jesiennego slonca.
;)
na wietrze

straznik, ma wierdzielac te muszki co lataja ale puki co opierdziela

czterolistna koniczynka nie wiem co to, mozliwe ze SGxAK bo jakas afganka traci

roznosci, chcialem cos w ziemi w koncu wychowac

choinka , na swięta :D

Silas

Member
Veteran
@Organic uważaj ;) w moim przypadku każda mocno waląca roślina bujnego wzrostu zawsze i wszędzie okazywała się być męszczakiem :) Mam głęboką nadzieję, że tylko u mnie się to sprawdza ;)

@Soul zajebiście puchnie ten Ca2 Freeky Shit :D