What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci??? 2008!

O

OrganicShowmen

Siema hodowcy, wszyscy maja i ja tez mam :bis: Długo czekałem na ten grow. Zawsze chciałem mieć White Widow i Blueberry. To dopiero moja druga uprawa pod lampą, ale już nabrałem sporego doświadczenia ze Snow White przy 400W. Mam nadzieje, że wszystko pójdzie bez problemów i tym razem. White Widow na chwile obecną są szybsze, co widać na zdjęciu.

400W HPS Sylvania, w oprawie otwartej. Dla zmniejszenia temperatur użyłem wentylatora kanałowego 150 m3/h. Całość [ oprawa i wentylator ] zawieszona na łańcuchach. Wiatrak wisi swobodnie 15 cm od żarówki. Dodatkowo rura tzw. FLEX [ czyli inaczej łatwa w modelowaniu i ewentualnej korekcie pozycji naszego wiatraka ]

Tak oto prezentuje się szafeczka z góry:

U dołu:

Kilka ujęć które ukazują, jak można dać sobie rade z temperaturą w szafie. Koszty takiej instalacji nie przekraczają 56 zł.

Wymiary szafki to 100cm x 50cm x 200cm. Do wykorzystania spora powierzchnia. Bardziej długa niż szeroka. Dlatego, myślę nie głupie byłoby zadanie pytania, jak ma zostać zorientowana żarówa :chin: ? Na razie jarznik, jest równoległy dłuższego boku podstawy szafy. Myślałem żeby skorzystać z drugiej opcji.

~0,56 m2 do dyspozycji tak mi wyszło z dokładniejszych obliczeń.
Pozostaje tylko jedna istotna sprawa. Wyłożenie drzwiczek i sąsiedniej ścianki białą folią PE. Koszty jak najmniejsze, efekty jak najlepsze. Nawozy Plagron Terra Grow na wegetacje i jeszcze coś co mi polecicie na kwitnienie.

Podsumowując zielona Polska w każdej z tysiąca szaf. Gdzieś tam skitrane, gdzieś to śmierdzi, ehehe ale nie wiadomo gdzie :D:yes:

Pozdrawiam wszystkich growerow.
Stay safe.
Organic :wave:

Last edited:
@4-life - oj bo zapomnialem lampy im odpalic bo mnie nei bylo :) i sie wyciagnely...
zakopie sie je glebiej w systemie docelowym to bedzie git :D
jestem w trakcie przerobek, MH mi jeszcze nie dojechaly i wogole wszystko jest tak na szybko, ale wazne ze jedzie....

musze przyznac ze pierwsze 4dni nie palenia od dobrych 5lat nie jest fajowe, kurna generalnie to mnie nosi wiec energie przelewam na poprawki boxa hehehe

NiceGirl

Well-known member
Veteran
Witamy na pokladzie spowrotem soul :joint: Po co sie tak meczyszy ? :p
Organic super boxik - tak jak pisales mamy na podobnym poziomie maluszki. Przydala by sie riposta w kolorowance ale puszcze dopiero jakos w grudniu :rasta: Takze trzymajcie sie. Cisnienie wzrasta a holandia juz za 4 dni :)

Organicshowmen ladnie to wymysliles z temperatura. Ja już skończyłem boxa i właśnie kupiłem 400w lampe ;] Po testach zakupię 5 femi lemon skunka i także pochwalę się fotkami na bieżąco :) A więc niech się zieleni!! :rasta:

M

Mr.TopTop

@OrganicShowmen pięnie się zapowiada, ładny box, ja u siebie zawsze daje żarówkę równolegle do krótkiego boku na środku boxa, z tym że ja mam boxa o wymiarach 70x180x250 i u mnie sprawdza sie takie rozwiązanie, oczywiście wisi w nim 400HPS i świetnie daje radę, powodzenia - trzymaj sie :), @kazuja rewelka odmianki - powodzenia - cała reszta też dostaje dawke pozytywnej karmy pozdro top :))

lipasss

Active member
4-LifeMan

rosliny maja za malo swiatla dlatego tak ci sie wyciagnely. ten panel diodowy za malo lumenow daje nie da sie pod nim tak uprawiac. juz lepiej pod swietlowki wrzuc te planty

lipasss

Active member
LR 2. doniczka 400 ml

2006258246657965868_rs.jpg

57fun

Member
BubbeliciousxLowRayder troszke tego wyszło ale bardzo bardzo malutko:] strasznie minigrow mi sie zrobił :]

RockBud x [OasisxLR]

Mam pytanko ile tak na oko jeszcze jej zostało? Obie rosliny były na 12/12 od 1 września, a od kilku dni stoi juz na parapecie bo szkoda mi prądu na nią jedną

weedsmoker

Active member
Siemka, zajebiscie wszyscy dajecie !

miss mud x mazar zostal juz tylko jeden, w piatek scinam

ed

schroom x c99

spot#1 przekopany i wykarczowany na next sezon

nasiona pp/red erd x eroc/dp/dc

peace

edit

@BReal dziek bro, ten spot jest nowy, jeszce nie sadzilem tam, same kopanie nie mowiac o wyrywaniu zarosli i korzeni zajelo mi chyba 3 dni :D ale co sie nie robi dla naszych panienek. w tym roku sezon wyszedl mi, szcerze mowiac do bani, ale mysle ze za rok to sie zmieni :joint:
pozdro

Last edited:

BReal

Well-known member
Veteran
kazuya20 said:
Bardzo fajnie się zieleni na zime :))) Wszyscy +++++
Foty maluszków ,lampka 400 W podłoże pro mix ? Robię to co lubię !!!!

Super Silver HaZe

29347day_11_2_.JPG

Hawaiian Snow

29347day_11_1_.JPG

Amnesia HAze moja ulubiona :))

29347day_11_3_.JPG

Nice masz ciśnienie jak ja :))

No kazuya jest co oblewac widze ^^ Nowy grow w koncu! Musisz koniecznie zalozyc jakiego growloga chlopie. Reszta spisuje sie rowniez bardzo.. ale to bardzo pozytywnie :rasta:

E: @weedsmoker - prawdziwy podziw dla ciebie ziomus! Wychodowales piekne kwiatki, a te spoty...!!! Ci co nie uprawiaja outdoor nie moga sobie nawet wyobrazic jaka to ciezka praca przekopac taki kawalek ziemi. Ty tam chyba traktorem wjechales, hehe...

Pzdr!

Last edited:

Silas

Member
Veteran
Masakryczny spot...miejscówa na 100% dyskretna bo w przypałowym miejscu nie ma opcji przeorać taki teren... znając przekopywanie ogrodu...mam świadomość ile czasu trwało przekopywanie...
:smoweed: :smoweed: :smoweed:

hodowca

Active member
Veteran
Nie ma najmniejszego sensu przekopywac takiego całego pola! współczuje koledze ,ze musiał sie tak namachac ,bo samo przekopanie dołków pod rośliny w 100% WYSTARCZA .ruszajcie głową ,a nie łopatą - to sensowniejsze rozwiązanie

Last edited:

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
witam zielona brac...
cos z ogrodu w kolorach ...

diesel

apollo ktore jeszcze rosnie...

pozdrawiam wszystkich
p.s.( za wyjatkiem debili ktorzy prowadza pojazdy zmechanizowane pod wplywem alkooo :asskick: )

jahman

Active member
Veteran
:wave:

uuuhhh! Pieknie kolorujecie!:D Musze przyznac, ze jest na czym zawiesic oko hehe!:smile:

zz mmm ladnie zaczynaja nabierac masy, tylko czekac az beda wywracac sie pod swoim ciezarem hehehhe:smile:

dobra tyle gadania, cos do kolorku...male tez piekne!!!

jack33 od ch9 fem. Pierwszy oddech.
58451jack33-firstbreath.jpg

superG

58451superG-3days.jpg

fotky z wczoraj.

Pozdrawiam i prosze o wiecej!hehe...

Silas

Member
Veteran
Wiem, że lubicie kolor...dziś niestety w świetle sodowym. Dopadłem lustrzane więc niebardzo te foty dopracowane;) a mówią że lustro to boski sprzęt i boskie fotki ;D a ja wole swojego s5500

Cały busz

Patrząc na solowe foty...zadajcie sobie jedno zajebiście ważne pytanie.
JAK JA TO TAM WCISNĄŁEM!?!?

Super G

Lavender

Williams Wonder

C99 (F3 i Actual)

O

OrganicShowmen

A ja w pelni popieram starania @weedsmokera. W takich zaroslach planty musza urosnac GIGA zeby wyzsze partie lapaly slonko. W workach nie porosna takie kolosy co w naturalnej spulchnionej glebie z naturalnymi nawozami.

Oł jea @weedsmoker Jamaica style selasie'a jah rastafaraIII K+ bro

Latest posts

Latest posts