What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci??? 2008!

bogusik2

Member
Ca2, Ganja Smile, Tonny, Vod, Placjusz12, Rafjol28, Castlevania, Xy1 - przepiekne ogrodki :respect:
DrSmoke powodzenia ;]
dRiNkm4Nia przesliczne roslinki ;] na pewno cos z nimi wygrasz... apropo..
Dostalem paczuszke Williams Wonder IX-1 za fotke kici ;] Chetni niech pisza na pw ;P
Tego posta pisze bo w koncu znalazlem ziolo za mocne dla mnie xD
Najmocniejsze co w zyciu palilem ;] olej napedowy przy Mr. Dieslu wysiada ;D gratulacje dla autora ;) pzdr

12128kotsd_2_.JPG

12128kotsd_3_.JPG

E: You must spread some Reputation around before giving it to James Bond again. :wave: :respect: pzdr

Last edited:

Somelier

Active member
Wszyscy macie ladne krzaki az apetyt rosnie ;] Hey Bogus wygląda zajebiście ta trawa ale napisz coś więcej o niej co to za odmiana dokładnie i od kogo jaki high???
Pozdro

L&M

Member
bogusik patrząc na Twoje fotki normalnie dostałem ślinotoku, wszyscy macie zajebiste krzaczury, nic tylko pozazdrościc:p respect !

cardiel

Member
Wiec troche o tym dieslu o ktorym wyzej mowa :smile:

Pare miesiecy temu dostalem 30 nasionek od uzytkownika AbbieDoobie. To jest cross pomiedzy East Sour Cost Diesel v3 od Rezdoga i New York Sour Diesel od Somy... Nasionka poszly w polske... Kto je otrzymal a jeszcze nie posadzil ich, niech wie, ze trzyma w szufladzie prawdziwy skarb :smile:

zdjecia matki (ecsd) z galerii abbiego:

6079Rez_ECSDv3_Day_85_Pic_9.jpg

6079Rez_ECSDv3_Day_85_Pic_3.jpg

uzytkownik ktory podzielil sie z nami sampelkami, jak bedzie chcial to sie ujawni... ( :wave: )

pozdr. Cardiel

hodowca85

Member
Soma nie ma "Sour" tylko NY City Diesela- jest to krzyżówka pomiędzy Dieselem z nasion znalezionych w worku z ganja ,a Afghani#1.Rezdog ma "Sour Diesela IBL" ,a zanim on powstał i został zakończony -był "East Coast Sour Diesel v 3" ,a to była znów krzyżówka wsteczna dwóch "Sour Dieseli Bx2.5". Cały ten "Sour Diesel IBL" został stworzony przez Rezdoga na przestrzeni ostatnich 4 lat. a zrobił go z tych samych nasion co Soma swojego "NYCD" - ktore ktos kiedys znalazł w worku z trawą od jakis buszmenów.....

Cardiel ten Cross to chyba dokładnie:

East Coast Sour Diesel v3 x New York City Diesel :wave:

xy1

Member
Reszta fotek.
Rewegowane Divine z niedoborami (za mało nawozu dostawały :( ) 7 dzień flo

Tak zimuję Lophophorę :)

Tu widać że się pomarszczyła trochę, wiosną się napije :)

Zathir

Member
Witajcie :wave:
Nareszcie udało mi sie wrzucic fotki.
Oto hot mix, rodzice nieznani, zastanawia mnie tylko czy to taka mutacja czy jakies niedobory. Ogolnie roslinka rosnie równo z innymi.
30389S6306619.JPG

30389S6306628.JPG

30389S6306621.JPG

A to hotmix w coco, rodzice: male: SSH, Romulan lub Kali Mist. Female SD IBL, ChemD x SD, GxB lub Sweet Blue. Co mi sie trafilo nie wiem ;p
30389S6306617.JPG

W boxie mam jeszcze Bonic i ww. Roslinki sa od srody na 12/12, narazie tylko ww pokazał płec, niestety to facet. Wiecej fotek dam na net zacznie mi normalnie działac.

Pozdrawiam

C

Ca2

Zathir: te liście są tylko wykręcone czy pojarane? W coco się takie coś porobiło?

Zathir

Member
Z tym ze liscie robia sie jej takie od poczatku, zanim dostała jakikolwiek nawóz, potem dałem jej 3 razy GHE flora series w dawkach mniejszych niz zalecane w ich tabelach, to samo dostały inne rosliny którym nic nie jest. :<

e: liscie sa powykręcane, a roslinka jest w soil

Last edited:

hodowca85

Member
*TEXT ZAPOZYCZONY Z HYPERREAL.INFO*

1. Jeśli problem dotyczy tylko dolnej lub środkowej części rośliny, idź do punktu 2. Jeśli objawy występują tylko na czubkach wzrostu, zajrzyj do punktu 10. Jeśli cała roślina wygląda chorowicie, idź do pkt. 6.

2. Większość liści jest żółta lub bladozielona. Listki umierają i odpadają. Wzrost jest powolny. Krawędzie liści nie są zawinięte do góry.
>>> Niedobór azotu (N).
3. Krawędzie liści są uniesione a końcówki skręcone. Liście żółkną (a nawet brązowieją) ale żyłki pozostają zielone.
>>> Niedobór magnezu (Mg).
4. Liście żółkną i/lub brązowieją. Pojawiają się żółte, brązowe lub martwe plamy, głównie przy krawędziach, które mogą być niekiedy zwinięte. Roślina jest za wysoka.
>>> Niedobór potasu (K).
5. Liście są ciemnozielone lub czerwono-purpurowe. Łodygi i szypułki mogą mieć czerwoną lub fioletową powierzchnię. Liście żółkną lub zwijają się do dołu i łatwo odpadają. Wzrost jest spowolniony a listki nieduże.
>>> Niedobór fosforu (P).
6. Końcówki liści są żółte, brązowe i/lub martwe. Reszta rośliny wygląda zdrowo i zielono. Łodygi mogą być miękkie.
>>> Nadmiar nawozu (zazwyczaj azotu), zbyt mokra lub nieprzepuszczalna gleba (rozrzedzić piaskiem lub kermazytem lub perlitem), uszkodzone korzenie.
7. Liscie są zakręcone jak barani róg (w dół) i mają ciemnozieloną, szarą, brązową lub złotawą barwę.
>>> Nadmiar azotu.
8. Roślina więdnie, choć gleba jest wilgotna.
>>> Nadmiar nawozu lub wody, uszkodzone korzenie lub choroba (np. grzyb). Czasami (bardzo rzadko) może to być niedobór miedzi (Cu).
9. Roslina nie kwitnie, choć jest zaciemniona 12 godzin na dobę przez ponad dwa tygodnie.
>>> Zaciemnienie nie jest całkowite. Za dużo azotu. Zbyt często przycinana.
10. Liście są żółtawe lub białe ale żyłki pozostają zielone.
>>> Niedobór żelaza (Fe).
11. Liście są jasnozielone i/lub żółkną u podstawy, podczas gdy krawędzie pozostają zielone. Pomiędzy żyłkami mogą pojawiać się martwe plamki. Liście nie są skręcone.
>>> Niedobór manganu (Mn).
12. Tak jak w pkt. 11, tyle że liście są skręcone.
>>> Niedobór cynku (Zn).
13. Liście skręcają się, brązowieją i odpadają.
>>> Lampa jest za blisko rośliny lub wystąpił niedobór wapnia (Ca) lub boru(B).
14. Masz po prostu słabą roślinę.

Patrz punkt 7.

Hot Cargo ma bardzo dobrą genetyke w tych swoich mixach ,jednoczesnie rosliny sa bardzo czule na wszekie zmiany ph i pozywki.
Dobre geny są zawsze bardzo trudne do wyhodowania i bardzo delikatne.
Dlatego tez nie poleca sie ich początkującym growerom.

:wave:

C

Ca2

Ja mam z kolei inny problem.
Pociętego Hawaiian Snow trzymam w słoiczku z wodą, którą często wymieniam. Kwiaty albo dziwnie obsychają i odpadają albo wychodzą te dynxy od pylenia na wierzch a obsychają te 4 płatki i ch...z takiego kwiatka jest. Co mam robić? Chcę rozesłać pyłek a takie gówno mi się dzieje.

Z innej beki. Minimum 10 nasion [G13xWW] x SD IBL będzie bankowo ;D już ładnie puchną.

Na topach G13xWW pojawia się coraz więcej mocnojebiącej żywicy. Już na sam zapach palenie killer.

hodowca85

Member
Jak masz meskiego w stadium srednio-zaawansowanego pylenia ,to mozesz go pociąc i do słoiczka z wodą włozyc nawet na okno w zimie bedzie ci pylił przez jakies10-14 dni.
Ale tak jak mowie z rozwinietych kwiatow bedzie sypał pył.

Jezeli twoj meski byl mlody i mial jeszcze małe kwiatki to nie licz na to ,ze sie one bardziej rozwiną-i zaczną sypac.....
Taka odcięta roslina potrzrebuje korzeni do dalszego rozwoju.W tym przypadku radziłbym Ci najpierw ukorzenic tego męskiego klona pod 24/0 i fluoroscencyjnymi świetlowkami ,a pozniej przelaczyc go na 12/12 w celu wyprodukowania pyłku.

G

Guest

rosnie mi:

tylko nie pamietam dni w ktorych focilem.. nasionka wsadzone do ziemi 14 stycznia

GFxM x PassionMix

to dzieki uprzejmosci jednego z nas ;) bedziesz mogl dogladac bo postaram sie byc systematyczny w uploadach.. i odezwij sie ;)pozdr

a tu afgan kush ktory dzis wystartowal 12/12, ale ta fota z przed 2tygodni chyba albo lepiej...

i PakistanValley i SandStorm......idaca w zasadzie na LED`ach (ma z boku poswiate od swietlowek ale i tak ustawia sie liscmi do panelu, choc ma zaledwie 15W i musze przyznac ze naprawde pod LEDAMI potrafi niezle zapie....ac :))

ma dotlenienie czystym tlenem raz na dobe po 15min i non stop powietrze do systemu korzeniowego..

tu dzidzius ale cos ostatnio podupadl.. nie wiem czy sie wyciagnie z tego...

pozdr 4all

C

Ca2

Ale właśnie jest taki psikus, że kwiaty się rozwijają nowe tylko niektóre obsychają i się dziwne robią. 2 puściły korzenie i jeden już w kokosie wylądował więc może coś z tego wyjdzie.

Latest posts

Latest posts