What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci??? 2008!

C

Ca2

Fre3ze: nie można się spodziewać niczego. Może mieć 5 metrów a jak coś ci zeżre rośline albo jakiś natrent podpierdoli to plyndz.. czekaj na to co ma być i nie oczekuj kilogramów.

Ca2 said:
Fre3ze: nie można się spodziewać niczego. Może mieć 5 metrów a jak coś ci zeżre rośline albo jakiś natrent podpierdoli to plyndz.. czekaj na to co ma być i nie oczekuj kilogramów.
Dokladnie tak trzeba sie nastawic. W zeszlym roku napalilem sie na pierwszego outa i widzialem przyszlosc z grubym batem w reku... :badday: I oczywisce chÓj z tego wyszedl, satara kÓrwa mnie przyciela jak pielegnowalem krzaczki i wyciela wszystko.

Chce zrobic SoG.

Powierzchnia robocza mojego tajnego boxo-kolumny (moze ktos pamieta zdjecia? kiedys sie chwalilem) to 35x35x70cm, lampa HPS 100w 9.500lm, na scianach folia czarno biala. Chcem zasadzic 10 klonow na kazdego planuje dac 2l ziemi zmieszanej z coco 50/50.

Dobry grow-plan??

Bawil sie ktos w SoG w podobnych warunkach??

2l to nie za malo?

Teraz boxa zamieszkuje lowryder po przejsciach (mial ciezkie dziecinstwo :spank: ) z konkursu na fotke z haszysza.

Zdjecia z przed 2 dni.

Dzien ze 40 bedzie... Na 2-3 dobre blanty moze bedzie :badday:

Przed SoG wszystko ogarne w boxie i moze zaloze tutaj fotorelacje :)

Pozdro

Last edited:

DrSmoke

Member
Veteran
Witajcie.
Odwiedziłem dziś niestety jedynego spota, na którym sobie rośnie:
3x Early Dog, 2x Purple Peace i 3 żeńskie LR#2.
Więc tak... Wszystko powoli się rozkręca. Były dość późno wysadzone,
ale to z powodu wielkiego zamieszania jakie wtedy miałem na głowie.
Roślinki nie wykazują, żadnych niedoborów. Miały co prawda problemy ze złym
pH gleby, ale już sobie z tym poradziłem. Oto paru kolesi, którzy nad
wyraz dobrze zakolegowali się z jednym w Early Dogiem:

A tutaj jak już ich pogoniłem cały krzaczek:

Drugi Wczesny Pies:

No i trzeci... a jak:

Jeden z Purple Peace został obżarty przez nie wiem co i nic sobą nie reprezentuje, więc dam zdjęcie jedynie jego towarzysza:

No i na koniec, oczywiście nie najgorsze Lrki:

Podsumowując jeszcze ten OUT nie jest spisany na straty, choć większość
pracy poszła się.. khym! khym! ..pieprzyć, ale nie martwię się bo już w
głowie rodzi się nowy plan. :D

Pozrowienia :wave: i oby tak dalej!

G

Guest

Guess who's back :D :p

W pierwszej chwili podziele się z wami smutną nowiną musiałem skończyć przed czasem z moją uprawą in :badday: .......? tak jest mi smutno z tego powodu :/

ale z drugiej strony nie jestem załamany, a oto powody tego co mnie podtrzymuje na duchu :laughing:

Powiem wam tak: " moc jest zajebista, 70-80% trwania fazy, to mocna sativa !!! :D no panowie czesze niemiłosiernie po głowie, taka mnie śmiechawa nachodzi zawsze po pierwszej rurce, i właśnie jedna rurka wystarczy żeby sie tym ubakać :D
ehhhh .... co bede pisał :p
Peace !

placjusz12

Member
witam wszystkich , dawno tu już nie pisałem choć cały czas jestem na bieżąco hehe , wszystkim pieknie rosnie
u mni cos tam niby tez rosnie hehe
narazie wrzuce 2 miejscowki z 4
1 z 12 czerwca

i tu to samo 9 lipiec

tu kolejna miejscowka 9 lipiec

i kolejna

jak dorobie reszte to wrzuce
Pozdrawiam Placek

Fre3ze

New member
Też macie racje po trochu ale moja miejscówka jest raczej pewna jeśli chodzi o to aby ktoś zobaczył moje planty. Byłem dziś na spocie i 2 największe passiony już trochę odżyły po tych deszczach, zaaplikowałem im wodę z florovitem i myślę że ruszą w góre... Zastanawia mnie tylko to czemu niektóre tak ładnie się krzaczą a inne rosną w górę jak jakieś tyczki i zieleni mają o wiele mniej niż pozostałe, może trochę za mało słońca mają bo te iglaki które rosną obok moich gandziorków troszkę cienia dają... Ale sam nie wiem powiedzcie co zrobić, czy może to normalne że niektóre tak sie krzaczą a reszta w górę idzie ?

Ganja Smile

Active member
Fre3ze said:
Też macie racje po trochu ale moja miejscówka jest raczej pewna jeśli chodzi o to aby ktoś zobaczył moje planty. Byłem dziś na spocie i 2 największe passiony już trochę odżyły po tych deszczach, zaaplikowałem im wodę z florovitem i myślę że ruszą w góre... Zastanawia mnie tylko to czemu niektóre tak ładnie się krzaczą a inne rosną w górę jak jakieś tyczki i zieleni mają o wiele mniej niż pozostałe, może trochę za mało słońca mają bo te iglaki które rosną obok moich gandziorków troszkę cienia dają... Ale sam nie wiem powiedzcie co zrobić, czy może to normalne że niektóre tak sie krzaczą a reszta w górę idzie ?

Wtedy wyraz sie instynktem matczynym i rusz troche głową.. Moze trzeba je nagiąć? Pną sie do swiatla widocznie sa zakryte albo brakuje im jakis zwiazkow

Last edited:

gucio

Member
Kolorujecie Kolorujecie panowie. ZielonaPolska hehe :D Ciekawe co tam u mnie w trawie piszczy. Chciałem deszczu i mam deszcz... Pogoda do :moon: ale co tam jestem dobrej myśli. :joint:

Ca2 said:

Zgadzam się w 100%. Za pierwszym razem też tak myślałem i... zostały się same męskie. Za drugim razem rośliny ukradli przed samymi zbiorami. Ale nie poddałem się i sadzę po raz trzeci. Jednak tym razem wychodzę z założenia, że wszystko się zdarzyć może.

@johnQ Przeczytałem twój post w Strain Guide i mi kurde smaka narobiłeś :canabis: Skąd miałeś pestki ? Da się to uprawiać na oucie ?

Pozdrawiam
44785pzdr-thumb.JPG

G

Guest

@gucio - na oucie niema szans (chyba :p żeby nie było) ale nie sądze...a pestki miałem od jednego z naszych dobroczyńców z forum, pozdrawiam :* ;P

Ganja Smile

Active member
widze ze kazdy przechodzil przez etap złodziejstwa :)) bardzo boli i ciezko to zniesc no ale takie losy naszego narodu wybranego hehehe ja chcialbym ruszyc niedlugo z indoorem! PONAWIAM PYTANIE!! CZY MOZE KTOS CHCE SIE ZRZUCIC NA PESTKI FEMINIZOWANE?

cheech and bong

Active member
ja wlasnie bylem po dlugiej przerwie na moim głównym spocie i stwierdzam z przykrością ze ten kraj jest chyba niereformowalny. Jakis h.... polamal mi wszystkie rosliny (early dog) 8 sztuk. Powiem wam ze bylem zaskoczony jak nigdy bo spot nie byl latwo dostepny, zeby tam wlazic to trzeba byc na prawde szalonym czlowiekiem, ale jednak sie ktos taki znalazl. Juz w drodze przez chaszcze mialem podejrzenia bo wydeptana byla sciezka prowadzaca na miejsce. Nie wiem co za cel ktos mial w tym zeby zniszczyc krzaki, pewnie jakis zagorzaly fan radia maryja albo cos w ten deseń. Nie wiem panowie cos od 2 sezonow nie jest mi dane zbierac kokosow z outa jak kiedys to bywalo. Teraz w sumie to zostaly mi 3 rosliny i to wlasnie te 3 z ktorych myslalem ze nic nie bedzie. No szkoda troche ale nie ma co zalamywac rak, tylko myslec o kolejnym sezonie. Chyba w przyszlym roku zrobie wokol miejscowy pole minowe, bo to co dzisiaj zobaczylem bylo dla mnie chyba najwiekszym zaskoczeniem w calej karierze growera, bylem pewien ze ten spot jest absolutnie bezpieczny.
a teraz pytanie na ktore nie mam jednoznacznej odpowiedzi - chodzi mi o to czy jest taka procedura w naszym cudownym kraju ze jak nagle gwałtownie wzrastają rachunki z prąd to energetyka ma obowiazek zrobic jakas kontrole?\
jak to jest? Czy jest jakis pułap od ktorego takie akcje moga wystapic. Pytam bo kumpel chce sie z moja pomoca rzucic na cos grubszego mam na mysli ok 2000-2500Watt. Nasz kraj jest pełen absurdow dlatego wole sie upewnic, bo kiedys mi sie obiło o uszy ze kolo wpadł z uprawa wlasnie przez taka niespodziewana kontrole ze strony energetyki mimo iz rachunki byly terminowo placone.

Fre3ze

New member
Przykro mi z powodu twoich plantów... Mam wielką nadzieje że moje przetrwają do zbiorów, gdzieś też już czytałem że koleś wpadł za rachunki a miał tylko 1,2kW. Dziś byłem na spocie i zrobiłem fotki 2 największe passiony już odżyły po deszczach =) Zastanawiam się co zrobić z tymi 2 najwyższymi passionami, bo wydaje mi się że trochę za słabo się krzaczą a za mocno idą w górę ale może mi się tylko tak wydaje bo w końcu to moja pierwsza uprawa... Trenować się boje narazie bo nie chce spowodować uszczerbku zdrowia moich gandziorków.

zdjcie034hz2.jpg

zdjcie032to5.jpg

Yarcio

Member
Cheech, nie jest to obowiazek, ale jak sie trafi upierdliwiec to wysle kogos do kontroli i masz lipe. W USA przecietnie zuzywa sie 1250 kWh miesiecznie, nie wiem dokladnie ile w Polsce.

frether

Member
Veteran
cheech and bong załóż licznik na siłę kup jakoś spawarkę dla picu czy coś i leci z uprawo a elektrownia się nie przyjebie bo będzie myślała ze tyle prądu zeżarła twoja spawarka czy coś innego idź do elektrowni i zapytaj się o to trochę to kosztuje ale warto
a to co ja na spocie wczoraj zastałem

G

Guest

Spoko spoko Fre3ze (frezja? :D) Poczekaj na suchy tydzień i jak będą spragnione (miękkie, giętkie) nagnij do ziemi i do niej przywiąż. Nie radzę już passionów przycinać. IMO dla tak wczesnej odmiany przycinanie w połowie lipca opóźnia kwitnienie i powoduje mniejsze zbiory. Jeśli to na zdjęciach to Twoje największe sztuki to no 50 g z krzaka raczej nie licz niestety. Z resztą... czas pokaże...

Cheech, Chlodek :badday: Trzymajcie się. Jesteśmy z Wami. W przyszłym roku sadzić więcej. I w jeszcze lepszych krzokach :D

JohnQ :wave: fajny słoiczek. Miło tak na pewno na wakacje mieć trochę świeżej zieleninkie hehe

Placek, DrSmoke, bandzior, h9tric, ziel-zielona i cała reszta ,tkóra nie pokazuje a im rośnie.... ładnie :D Będzie dobrze jesienią hehe... :joint:

WeedMasteR :wave: Moim zdaniem na takiej powierzchni lepiej zrobić SCRoG'a niż SOG. Jedna roślinka nie więcej oczywiście. Ładne Lowryderki :D

Kulli, tak jak wujek mówił te lrójpalczaste liście to efekt revega. Bardzo fajnego u Ciebie z resztą revega...Ale nie przejmuj się :D kwiaty się pali nie liście więc mniej palców to nie mniej palenia hehehe

Yachoo :wave: świetna ta rślinka z auto... Co to za odmiana? pestki robiłeś?

Bida :wave: ładny zbiór. Napisz później ile Ci tego wyszło... To WW jak dobrze pamiętam?

Bogusik :wave: Rozwalasz swoimi macrami bracie. Aż miło... wzrok się do trichomów lepi hehehe

Last edited:
G

gelowas

toaleta szpitalna Hota bedzie najbardziej zadymiona toaleta szpitalna na swiecie
hehe ;P

widze, ze duzo sie ostatnio tutaj dzieje, duzo nowych twarzy, nowej wiary, duzych krzakow

trzymam kciuki za zaloge, sam outa nie probuje w tym roku, za duzo zachodu, za duze ryzyko niepowodzenia, natomiast planuje pomoc kilku znajomym w domkowych uprawach, za jakis czas moze powrzucam fotki

@PEACE

C

Ca2

cheech and bong: szkoda ED... ja ostatnio też już nie zbieram kokosów... teraz powróciłem do starej niejscówy,..total na przypał w chuj.
Spółe z ziomem bym odpuścił.. raźniej wyszły by dwa równoległe boxy 400W niż taki hardcore. Fajnie mieć kilogramy...ale też fajnie cieszyć sie rurką palonka na wolności :)