What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci??? 2008!

NiceGirl

Well-known member
Veteran
Hej, robie euro tripa za kilka dni i bede musiala zostawic pieszczochy na 1,5 miesiaca. Daje im wolna reke , czekam na mile zaskoczenie po powrocie.
A tak sie dzialo dzisiaj,i kilka dni wczesniej ...
Kolorujemy~!

Ladna pogoda dla moich maluchow , slonce , deszczyki, czego chciec wiecej....
Tylko gdyby nie te sarny i dziki ;D
Troche przymulaja ale rosna :rasta:

Bodajze SensiSeedMixOut ale kto by spamietal :D

Cos mi pachnie na indice :p

Tutaj shaman hehe czyzby poraz drugi mialby mnie zaskoczyc ? Moze w koncu z outa uda mi sie purpur osiagnac z niego...

wyglada na zdrowego

A tutaj na gorze cinnamon potem sensi seeds wypierdek, ale dajmu mu na luz w koncu raz go zdeptalam :bashhead:

Sensi seeds z naturalnym fimem , cos go przygryzlo...

A wracajac do cinnamona - robi sie z niego juz ladne bydle ( czyt.panienka :D )

A tak btw. to jakas mutacja bo wszedzie ma:

Last edited:
C

Ca2

Bonawentury: nasiona będą kiedy przekwitną kwiaty i porobią się suche..proces ten jest ciągły choć wolał bym jednorazowy zrzut nasion.... najlepiej przeczekaj aż kwiaty porobią się suche...nie stawiaj tego w przeciągu...nie szturchaj... i później wytrząśnij na kartkę. Moje drosera spatulata kwitną od początku lata i mam już od chuja nasion a kwiatów jest ciągle więcej!!

G

Guest

Nooo Panie i Panowie-jak zwykle trzymacie poziom i forme ponad norme!oby tak dalej nie przestajemy!

Divi-u ciebie jak zwykle na bogato! haha pzdr.
Cardiel-nie ma to jak dobrze obstawiony balkonik!

a oto reveg z niezliczona liczba odrostow:eek:)

49823DSC00535.JPG

49823DSC00543.JPG

49823DSC00537.JPG

49823DSC00545.JPG

G

Guest

harves:)

harves:)

wyszlo lepiej niz sie spodziewalem:)
szczyty po manicure dla porownania butla po coli 2l...

pozdro:)

aha... dzis sprobowalem lepiej zasuszonego topka i...
spalilem najpierw okolo pol g i kapiel zajela mi godzine - tak przyjemnie sie patrzylo jak piana znika;p
po kapieli drugie bongo i juz nie wiedzialem o co cho;p
przed manicure tez sobie zapalilem i jeszcze nigdy mi to tak szybko nie poszlo:)

20litrow korzeni...

Last edited:
G

Guest

Kanaba no dokladnie tak to wyglada, natomiast pistile sa biale (w kazdym razie tak mi sie wydawalo przy slabym oswietleniu). Wydaje mi sie, ze wszystkie 4 LR są równej daty, a ten w doniczce chyba przedluzyl sobie okres rozwoju/kwitnienia.

Ca2 codziennie otwieraja sie jakies kwiaty, a na drugi dzien juz usychaja, potrząsalem wiec, lecz nic nie wylecialo, dlatego sadze iz cos zle zrozumialem.
Apropo drosera spatulata to ciekawa odmiana rosiczki, takie soczyste łapki, zapodaj foty jak mozesz :D

All rosliny poprostu macie zajebiste, podziwiam, podziwiam i raz jeszcze podziwiam.

Last edited:

bogusik2

Member
Nice Girl piękna tęcza :p roslinki napewno ladnie sobie dadzą rade hehe baw sie dobrze na euro szaleństwie :)
E voila.. Grapefruit od mein friend :) pzdr

12128aaaaaaaziolkograpek.JPG

12128aaaaaaaziolkograpek_1_.JPG

12128aaaaaaaziolkograpek_2_.JPG

12128aaaaaaaziolkograpek_3_.JPG

12128aaaaaaaziolkograpek_4_.JPG

12128aaaaaaaziolkograpek_5_.JPG

12128aaaaaaaziolkograpek_6_.JPG

12128aaaaaaaziolkograpek_7_.JPG

12128aaaaaaaziolkograpek_8_.JPG

12128aaaaaaaziolkograpek_9_.JPG

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
pieknie , wspaniale sie w Polsce zieleni ...
pozdrowienia z wakacji U.K. outdoor 2008

pozdro z zielonej wyspy , perspektywy na przyszlosc sa lepsze niz widac na fotach ... hehe

hehe dziala , dziekuje ...i pozdrawiam ...

p.s. data na fotach jest prawidlowa :confused:

Last edited:

JAcHoo

Member
Jakieś robale dobrały się do mojej jedynej autoflo. Nazbierałem ze 20 szt., a i w sampelku, który właśnie wysechł w mikrofali, też się jeden znalazł. Roślinka trochę podupadła, ale przyjemnie pachnie jesienią i smakuje latem.

Jakaś sativka.

ssynekk

Well-known member
Veteran
mniam ale smaczniusio wszystko wyglada...witam z powrotem po krotkiej przerwie w zyciorysie :D
ZIELENI SIE :D

Fre3ze

New member
Witam =) Moje pierwsze fotki na tym forum i moja pierwsza uprawa. Moje planty to 6x passion i 1x power plant. Ostatnio trochę zostały zaniedbane a nic nie padało przez długi czas... starałem się chociaż raz na tydzień je podlać ale to i tak za mało :/ co spowodowało że liście opadły :( Podlewam je florovitem, co prawda dopiero od 3 tygodni ale widać że dostały wigoru. Połowa roślin została dopiero 2 tygodnie temu przesadzona do ziemi na miejscówce przedtem była w pojemnikach 0.5L przez co nic nie rosły... Moja wina bo olałem sprawę ale teraz widać postępy. Aby zapewnić jak najlepszy rozwój zrobiłem dołki ze 100% kupną ziemią uniwersalną ofc dolomit też był... bo na miejscówce jest naprawdę lipa i piaszczysta ziemia. A do okoła rosną tylko iglaki. Mam 2 pytania, czy jeżeli będę za często nawoził florovit'em to mogą sie rośliny "popalić" ? A drugie to na jaki plon po wysuszeniu mogę liczyć z passionów bo powiem szczerze że nie mam zielonego pojęcia ile może być z tego palenia... Proszę nie mówcie że to zależy od rośliny itd... Po prostu szacunkowo chce wiedzieć na co mogę liczyć.

Nieszczęśliwe passiony z powodu braku wody. A teraz ładnie przez 3 dni pada i ma więcej padać więc myślę że odżyją =) Była taka susza że wszystkie rośliny na około powiędły jak nie uschły... A strumyk z którego czerpałem wodę wysechł i musiałem z domu brać :<

Last edited:

buchmaker

Member
Fr3ze: możesz popalić ale jeżeli dajesz małe dawki nawozu z każdym podlewaniem to powinieneś widzieć że sie z nimi cos zle dzieje a co do plonu to po mojemu 50-150gr jak dobrze pojdzie

Last edited:

Cinnamon

Member
@Fre3ze średnio wychodzi 133425235kg z hektara, policz sobie ile przypadnie z tej liczy Tobie ;)...

@bogusik2 jak zwykle smakowite kąski na tych zdjęciach wrzucasz :p

A swoją drogą ktoś orientuje się czemu niektóre klony takie jak np. u Kulli mają po 3 "palce" na liściu a moje klony mają ich prawidłową liczbę czyli 7... Rok temu podobnie miałem z klonem durbana, ze miał pojedyncze palce...

Peace iG... :kissass:

G

Guest

Cinnamon@ może to dlatego ze klony były z rewegowanej mamci! chociaż to może nie mieć nic do rzeczy he he. To jest dobre pytanie, ale jak będą kwitnąc poprawnie,to mogę im to wybaczyć hahaha pzdr

Fre3ze

New member
Cinnamon said:
@Fre3ze średnio wychodzi 133425235kg z hektara, policz sobie ile przypadnie z tej liczy Tobie ;)...

Bardzo zabawne... To może sprecyzuje pytanie ile można spodziewać sie suszu ŚREDNIO z 1 żeńskiego przeciętnego passiona o wys ok 2m.

I jeszcze jedno pytanko bo ogólnie to ta uprawa tak ze spontana jest robiona, nie wiem nawet jak to wszystko będę suszył bo mieszkam w mieszkaniu z rodzicami więc po tajniacku jedynie mogę. Myślałem nad suszarką od grzybów żeby na szybko to wysuszyć i popakować i mieć problem z głowy, ale podobno susz wtedy jest gorszej jakości i mocy, orientujecie się może jak mocno traci na jakości ? Proszę nie jechać po mnie, jestem newbie w te klocki =D

Cinnamon said:
A swoją drogą ktoś orientuje się czemu niektóre klony takie jak np. u Kulli mają po 3 "palce" na liściu a moje klony mają ich prawidłową liczbę czyli 7... Rok temu podobnie miałem z klonem durbana, ze miał pojedyncze palce...

Kulli said:
Cinnamon@ może to dlatego ze klony były z rewegowanej mamci!

Tak. Jest tak na kazdej rewegowanej roslinie.
Po pewnym czasie zaczna rosnac normalne liscie.

Pzdr, Wujek