What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci??? 2008!

G

Guest

Piok bez zwatpienia opanowales sztuke fotografii do mistrzostwa
No i w ogrodnictwie tez ci super idzie, tylko przypomnij nam co to za strainy?
A u mnie maroc widac, ze ma problem ale od biedy daje rade
Widac juz wloski wiec pewnie niedlugo bedzie sie zabierac za flo
Ale duzo to ja z tego krzaczka nie przewiduje

Erd/ES zaczelo marudzic ale nie wiem dlaczego
Ostatnio podlalem Biohumutem wiec powinno byc lepiej ale nie jest
A moze to przez fima co na nim zrobilem?

No i wesola gromadka.. lacznie piecioro maluchow
Zadnych zastrzezen, spisuja sie na medal :)
Ktory jest ktory to ja teraz nie powiem ale to cos z tego:
Bam x Erdpurt, Sk1 x V x [Sm x WW] x R, Danish Passion

pzdr shaman!

Last edited:
G

Guest

:wave:

witam...Hmmmm od czego tu zaczac...
Wiec z usmiechnietym pyskiem po tygodniu tyry jechalem zobaczyc co sie dzieje na spotach...Na pierwszym w miare, cos 'rosnie'...
durban, na prawo widac to co widac... :(
16863tragedy.jpg

purtxeroc/dp
16863tragedy1.jpg

Wbijam w zarosla na drugiego...i az mi nogi podcielo...serce mi peklo.............spot przekopany jak pod fundamenty.....dziki........ kukuukukrwa jego mac!!!!!!!!!!!! tego sie nie spodziewalem TAM!
Rece mi opadly...siadlem i prawie zaplakalem... 12 straconych...

Trzeci spot...ostaly sie 3 suczki ktore troszke odskoczyly po 6 dniach...3 zjedzone!!! WTF?!

ITS OVER NOW.............i za pozno na nowy start...pooutowane....

Powodzenia Wam zycze!!!Bo to jest kuruururrwsko wazne!!!
Jeden z najgorszych sezonow...A zimy sobie nie wyobrazam....

W sumie sorry moglem to umiescic w 'Moje niepokoje...':wink:

:wave:

Last edited:
V

vod

Ali! Nie poddawaj się!
Jeszcze masz czas. Dawaj od razu nasionka do wody. Będziesz sadził końcem lipca. Ok będą małe, trochę jak 12/12 from seed w indoor, ale za to możesz ich w danej lokacji więcej posadzić. Mniejsze urosną i mniej się będą rzucać w oczy. Jeszcze nie jest zapóźno, więc działaj. Spoty już masz przygotowane, więc wystarczy nowe rośliny w nie wsadzić. Zapas na zimę jeszcze spokojnie możesz osiągnąć.
Pozdrawiam i powodzenia!

cropper

Member
@alijah Właśnie też dlatego dałem tą scrogową siateczke :) zeby zwierzynka sie pozaczynała jak by chciała skosztować lub zniszczyć planciki :) Pozdro

O

OrganicShowmen

Siemano :rasta:,
u mnie straszne susza. Czasem lekko cos skropi, ale jak to mowia rolnicy tylko kurz zmyje :D:D Poza tym to nic. Musze byc na posterunku bo inaczej moje doniczkowe sadzonki dla ziomka juz dawno by zdechly :/ Na szczescie poki co jestem wiec daja rade. Wczoraj podlalem dawka plagronu, a outdoory zostaly dodatkowo podsypane kompostem wlasnej produkcji. Wszystko zielone jak cholera. Troche wolno rosnie [wg mnie] przez te cholerne upaly. Termometrowi w ostatnie dwa dni skali zabraklo zeby pokazac ile dokladnie jest. Wybilo slupek rteci na ponad 55*C. Masakra Panowie. Ja to jeszcze sobie wyjme zimnego specjala z lodowki i wszystko gra, ale gdybym byl roslina i mial stac na tym sloncu to by bylo mi ciezko. Dopiero wieczorami planty podnosza liscie i wygladaja w miare dobrze. Od godziny dziesiatej do 14/15 to przypomina to sahare u mnie. Moja gleba bardzo szbko paruje bo nic oprocz pacanow na niej nie rosnie. Nie nuzac dluzej do rzeczy. Sensi Seeds outdoor mix [jak narazie najlepiej] :

Outdoor Mix [SS] :

Calosc, te w doniczkach jada w inny koniec Polski :D:D :

Pozdro Organic
:rasta::yes:

Ls tuż przed ścinka :)

i tuz po scince :)

Ali mialem to samo na moim FCS AF i normalnie zaczela po jakims czasie sie rozkrzaczac :D za tydzien powinno juz byc widac fajne odrosciki, ktore pojawia sie miedzy tymi pojedynczymi listkami a lodyga :) tu masz mojego FCS'a powieksz sobie zdjecie a zobaczysz o czym mowilem :)

pzdr

Last edited:
G

Guest

kolory
51841DSC00670-med.JPG

51841DSC00675-med.JPG

scialem mniejszy topek na test harvest za niecaly tydzien. boje sie tylko ze nie bedzie kopac:(

G

Guest

23 dzień flo

4099920080705227.jpg

4099920080705226.jpg

sampelek balkonowy ES

4099920080705229.jpg

Pare fotek z auta

4099920080702189.jpg

4099920080702186-med.jpg

4099920080702185-med.jpg

4099920080702184.jpg

Lr przygotowujace sie do wyjscia w plener

4099920080705228.jpg

tomato

Member
Veteran
ja tym razem na spoty jechalem na relaksie, w sensie bez ciezkich butelek wody bo troche ostatnio padalo, zabralem tylko psikaczke z ekolistem.
na jednym spocie roslinki sie strasznie ociagaja, maja ciemnozielone listki ale jakos slabo ida w gore..
na kolejnym najwieksza moja sunie zastalem nagieta w dol, nie wiem czy to jakis zwierzak sie dobieral czy to przez ta burze co przeszla tydzien temu..
a na kolejnym chyba same meszczaki..

tu przegieta laseczka
2208505_07_08_1.jpg

tu juz postawiona do pionu
2208505_07_08_2.jpg

kolejna sunia
2208505_07_08_3.jpg

a tu raczej meszczak
2208505_07_08_4.jpg

pozdro :bandit:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
no super koledzy, bardzo super

umnie na out nic niewiem jeszcze,pujde tam moze w tym tygodniu i zobacze co sie tam dzieje,hehe moze nawet jeszcze dzisiaj jak niebedzie padac.

musze tesz powiedzic ze mam tu troche problemow osobistych. nic wielkiego,bende musial miec mala operacje i bende w szpitalu pewnie jakis casz. mysle ze jak wszystko pujdze ok to i bedzie mnie tu wiecej .narazie czekam asz wszystko wruci do normy bo inaczej to niemoge sie skupic na niczym, nienawidze szpitali i teras tylko to mi w glowie,hehe ale jusz niedlugo cala para wracam . zobaczycie muj nowy grow room i duzo fajnych nowych rodzaji co jusz sie gotuja,hehe

powodzenia wszystkim

peace

bogusik2

Member
Hociku nasz drogi zdrowka życze przede wszystkim!!!!
Wiem ze szpital, operacje i caly zamęt z tym zwiazany to ogromne nerwy i pełno niepewnosci, ale nie masz sie czego obawiac :)
Opieke masz tam napewno na najwyzszym poziomie, a skoro tyle osób, chociazby ztąd, bedzie trzymac kciuki zeby wszystko poszło ok to napewno tak bedzie :)
Szybko wracaj do zdrowia i tutaj do nas :)

The best is yet to come.. i to napewno nie puste słowa! pzdr

Last edited:

frether

Member
Veteran
a tu co u mnie rośnie zdjęcie z sprzed kilku tygodni już na spocie pestki pochodzą z otwartej pestki 2008 a dokładniej z szwajcarskiej farmy chanvre

A

adrianmenyo

Vod, bardzo ladne krzaczki, widze ze masz energooszczedne jazeniowki, ile ich przeznaczasz na 1 rosline? Mam zamiar podobne boxiki porobic, bardzo fajne krzaczki...

V

vod

To zależy ile mam roślin :D
Mam dwie powierzchnie o wymiarach mniej więcej 50x50cm i nad jedną wisi lampa 125W, a nad drugą lampa 125W, lampa 24W oraz 20W.

Żeby sprecyzować ilość roślin: eksperymenty sugerują albo jedna duża - ScrOG albo około 4-6 klonów i mały SOG z minimum veg. Zależy od odmiany. Może miałoby sens i więcej tam upychać... okaże się jeszcze.