What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci??? 2008!

cropper

Member
Ejjjjjjjjjjj hoduje juz 3 sezon outdoor i po prostu takiego małego pytania nie wiedziałem. Wybaczcie ! nie jestem zielonym w tym co robie, mozecie zobaczyc po fotkach. Kurde. !

I nie podlałem ich narazie niczym tylko wodą ! bo cos przeczuwałem ze nawóz na dopiero wsadzone sionka to przesada ! . Pozdro

Nie macie pojęcia ale mi teraz głupio !!!!!!!! :((

Last edited:

buchmaker

Member
cropper said:
Ejjjjjjjjjjj hoduje juz 3 sezon outdoor i po prostu takiego małego pytania nie wiedziałem. Wybaczcie ! nie jestem zielonym w tym co robie, mozecie zobaczyc po fotkach. Kurde. !

I nie podlałem ich narazie niczym tylko wodą ! bo cos przeczuwałem ze nawóz na dopiero wsadzone sionka to przesada ! . Pozdro

Nie macie pojęcia ale mi teraz głupio !!!!!!!! :((

3 sezon? nie bądź śmieszny, żałujesz wydać paru złotych na kupna ziemie? w kupnej ziemi bedą rosły ok miesiąca zanim zacznie im czegoś brakować. a jak wolisz lać biohomusa na takie sadzonki to twoja sprawa

BlinD

Active member
no nie wiem czy w kupnej ziemii miesiac pociagna bez zadnych brakow...
ja w mojej mam teraz maroca... do ziemii dodana byla polifoska, dolomit, co 2 podlewanie z biohumusem poza tym saletra amonowa, wyciag z ptasich kup... a mimo tego pokazuja braki... ale chyba doszedlem w koncu ze brakuje im Mg... jak wroce do domu to podleje je spora dawka dolomitu... albo poszukam czegos z Mg ;p

buchmaker

Member
BlinD said:
no nie wiem czy w kupnej ziemii miesiac pociagna bez zadnych brakow...
ja w mojej mam teraz maroca... do ziemii dodana byla polifoska, dolomit, co 2 podlewanie z biohumusem poza tym saletra amonowa, wyciag z ptasich kup... a mimo tego pokazuja braki... ale chyba doszedlem w koncu ze brakuje im Mg... jak wroce do domu to podleje je spora dawka dolomitu... albo poszukam czegos z Mg ;p

widocznie kupna zmieszales z miejscowa, w indoorze normalnie przez prawie miesiac zapierdalaja, :asskick:

BlinD

Active member
rośliny mam w donicach z sama ziemia ogrodnicza... ;/
Z reszta nie ma cos sie sprzeczac -koniec offa... tak czy tak oplaci sie zawsze podlac czyms z mikroelemantami i azotem na vegu przynajmniej

Last edited:

mistaP

Member
@BlinD

niedobor magnezu najszybciej usuniesz siarczanem magnezu
ale pewnie dostepny jest tylko w duzych workach wiec kup sobie florowit przeciwko brazowieniu igiel to wlasnie jest siarczan magnezu

BlinD

Active member
wielie dzieki.. na bank uzyje tylko on jest chyba fozjoogicznie kwasny.. ale to pozniej najwyzej zbije czyms pH

.buchmaker
"wiecej pokory bracia... wiecej pokory" ;] dopiero co sie wbiles na forum wiec spusc z tonu w wypowiedziach... nie zakladaj ze zawsze masz racje a jak juz koniecznie to mniej agresywnie... "3 sezon? nie bądź śmieszny..." i " :asskick: "

cropper

Member
@buchmaker jak byś przeczytał pare stron czy chociasz jedną strone wcześniej nie pamiętam już to kupną ziemie miałem. I te pytanie o nawożeniu było można powiedzieć jedynym z mojej niewiedzy bo kiełkowałem zawsze bezpośrednio do ziemi. Wytłumaczmy to jakoś sobie nie agresywnie. Pozdro

@BlinD Ten twoj nick juz od 3 lat mnie męczy boja chciałem sobie taki dać hehehe po prostu na mnie tak mowią :) Pozdro

Last edited:

buchmaker

Member
BlinD said:
wielie dzieki.. na bank uzyje tylko on jest chyba fozjoogicznie kwasny.. ale to pozniej najwyzej zbije czyms pH

.buchmaker
"wiecej pokory bracia... wiecej pokory" ;] dopiero co sie wbiles na forum wiec spusc z tonu w wypowiedziach... nie zakladaj ze zawsze masz racje a jak juz koniecznie to mniej agresywnie... "3 sezon? nie bądź śmieszny..." i " :asskick: "

bo dla mnie to nie logiczne zeby podlewac od razu czyms ale ok,

cheech and bong

Active member
odnosnie wynikłej dyskusji na temat nawożenia:
podlewanie kiełkującuch nasion zupełnie mija się z celem, może wręcz zaszkodzic przez nagła zmiane pH, a na to kielki sa wrazliwe. Pojawiający się kiełek nie pobiera substancji odżywczych z otoczenia - korzysta z zapasów zgromadzonych w bielmie nasiona. Roślina zaczyna korzystać z substancji glebowych dopiero po pojawieniu się chlorofilu czyli wtedy gdy pojawia się zielony kolor. To nie oznacza również że juz trzeba nawozic - taka mała roślinka na poczatku nie potrzebuje duzo biogenów do wzrostu ma poprostu ubogi system korzeniowy i zdolnosci asymilacyjne ( mała powierzchnia liści) to dlatego roślinki na poczatku rosna dosyć wolno, a dopiero pozniej jak pojawia sie 3-4 pietro lisci zaczynaja zasuwac. Ja zaczynam nawozic biohumusem gdzies w 4 tygodniu od wsadzenia nasionka do ziemi, wczesniej moim zdaniem nie ma sensu. to na tyle

a teraz pytanie z mojej strony
ktos kiedys sie zajmował diodami LED w uprawie, chcialem sie dowiedziec gdzie w Polsce i za ile można kupić seta i czy w ogole ma sens uprawa pod tym światłem chodzi mi o małą uprawe typu 4 low ryderki lub jeden inny plancik

Last edited:
G

Guest

@cheech and bong ma racje
na poczatek wystarczy zwykla ziemia uniwersalna albo dobra miejscowa
jesli uwazacie ze za wolno rosnie to pewnie wina slabego/krotkiego naslonecznienia albo cos innego
no.. chociaz wedlug mnie warto wymieszac odrobine dolomitu z ziemia zanim sie posadzi na miejscowej
ale do kupnej zupelnie nic nie trzeba dodawac przez pare tygodni od wykielkowania
zreszta sa tu i tacy co zupelnie NIC nie dodaja a maja ladne palki ( choc niezbyt soczyste ;D )
ja kiedys zapodalem mala porcje Guano moim maluchom
i po tym incydencie nie chcialy urosnac mi ani o cm przez jakis tydzien lub dwa
mimo ze plukalem podloze pare razy
ale takie zeczy powinno sie zbadac samemu bo najlepiej czlowiek sie uczy na wlasnych bledach
a tak w ogole ten temat byl poruszany tysiace razy chyba
jest jeszcze thread dla beginerow to tam se filozofujcie o takich derdymalach heh..
i zeby nie bylo offtopa:

22188HPIM7001.jpg

pzdr shaman :spank:

G

Guest

cheech and bong - w polsce sie nie oplaca kup z UK albo USA przez ebay. juz tansze sa. kup 90W ufo ze dwie sztuki (jakies 500$ za sztuke) u mnie gdzies na fotach sa efekty na lr1 i haze pod ledami, wyszlo w miare ok

cropper

Member
Rozwinoł temat o ktorym nieliczni(ja na przykład) hodowcy nie wiedzieli i sie dowiedzieli. Pomogło, Dzieki wam ! i po co ta agresja ?

C

Ca2

Wczorajsza nocna akcja zakończona powodzeniem!

7 Low Ryderów i 2 Papaya x White Widow zostały wysadzone w 2 oddalonych od siebie miejscach (o taki wiecie....przysłowiowy rzut beretem tylko tak na serio tym beretem sie tam dorzuci;) ). :D Mam teraz dobrego pomocnika/transportera/tragaża... wiele pracy w to nie wkłada ale bez zioma kto wie jak długo jeszcze bym się zbierał do desantu.

We wodzie moczą się jeszcze Early Special 10 szt.. 6 do kumpla outdoorowicza - koleżka już stracił 2 rośliny i 3cia marudzi choć siedzą w kupnej ziemi. 4 sztuki dla mnie... wysadze je gdzieś w dobrym miejscu... choć nie koniecznie z dala od cywilizacji ;D out 06 jak pewnie pamiętacie miałem bardzo udany i przejarałem ogrom K2 oraz Maroc... Mam nadzieję, że to miejsce raz kolejny spłodzi dobry plon i będzie dobrze chronić moje dziabungi ;D

Po ogarnięciu ostatnich kilku stron... naprawdę wam zazdroszczę. Macie tajemne spoty z dala od wścibskich i bardzo ładne już dorodne rośliny. Ja mam spore opóźnienie i skromny wachlarz roślinek ;D ale trzeba sobie radzić coby było co smolić w dupiaste jesienno-zimowe dni. Pozdro IC i do przeczytania!

V

vod

Reveg Schroom x C99 znowu zaczyna kwitnąć:

Satori prawie miesiąc już kwitnie:

Kalichakra:

Last edited:
G

gruby

buena pinta ,jak to mowia tutaj .uwazaj na koty,to tez plaga,lubia liscie .powodzenia i pozdrawiam

V

vod

Plaga! :biglaugh: Dobrze powiedziane...

Tego krzaka mi kocur prawie zabił jak nasikał do doniczki:

To, że liście skubie za bardzo mi nie przeszkadza. Małe sadzonki przed nim chowam, a resztę pal sześć.

Last edited:

darek1917

Member
hehe ten kot to wyglada jak by sciagnoł porządnego buhha hehe

zajebiscie zapierdalacie ja w tym roku bede miał bardzo skromnie jak wogole cos bedzie z 30 sadzonek zostały 4.
skunk special bardzo ładnie wyglada,early dogg od hc tez jakos sobie radzi ale mały jest,zobaczy sie jeszcze,pozdrawiam :headbange

Last edited:

PioK

Member
vod, ladny masz tam obiekt do focenia... takie suczki ;] z takimi rodowodami ;]

no to kilka fotek maroc`a
1. udalo mi sie zrobic 8 rownoleglych szczytow
imgp3990qj4.jpg

2. pre-flower
imgp4010v2vu5.jpg

3. "wlazlem... polizalem... ale jak teraz zejsc ?!"
imgp4044ul0.jpg

pozdrawiam ;]