What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

Ganja Smile

Active member
Esco chce upnac fotki ale nawet nie moge probowac :D
"Uploading temporarily disabled."

@Lepto brzmi niezle :) w koncu widze kolejna znana mi osobe :D

Last edited:

bogusik2

Member
Ale vooooood hiszpanki tak jak włoszki :) ciemnowłose i nieskore do zadnych depilacji...
Co do uczenia to zanim sie ktoras nauczy minie wiele pokoleń nasionek...
Gdzies przy F45 przeszlibyśmy do nawożenia xD rotfl
(ostatnie pytanie młodej znajomej... "to ile tych f-ów siedzi w planciku?" :p)
Nice Girl nie moge sie doczekac na wiecej fotek :) moze skorzystaj tymczasowo z www.imageshack.us .. ;] pzdr

hodowca85

Member
Siemka chłopaki!Co tam u was słychac? ohoho widze ,ze dziewczęca postać na pokładzie!
No jestem równiez bardzo ciekaw...hehe ,ale jakoś i tak czuje ,ze to facet ...,albo pies :p ślinicie się ostro widze....
...jeszcze powysyłajcie pmy ,z adresem albo z zapytaniem o spotkanie...
Więcej rozwagi Panowie! ale przeciez co ja będe gadał....:p
,a tak wogóle to moja i tak była pierwsza- razem ze mną! hehehe

kur** upload się zjebał ,chyba robią coś przed nowym rokiem z gallerią.

Coś dla oka:

Blockhead końcóweczka :(

Orange Buds out:
Jest zajebisty

I PRZED SEKUNDą DOSłOWNIE ,PODCZAS PISANIA TEGO POSTA ,ODWIEDZIł MNIE LISTONOSZ I PRZYNIOSł MI PREZENCIK NA MIKOłAJKI!!!
JUż miałem obawy i myślałem ,ze nie przyjdą bo coś za-dłuuuuugo szły niż zwykle...,a tu taka niespodziewanka!...heheh no prosze,ciesze sie własnie jak małe dziecko! :) Dzięki Ci Jah :bow: bo wiem ,ze to Twoja sprawka ;) hahaha

W środku super genetyka na outa:
Biddy Early (Early Skunk x Warlock) - Pierwsze miejsce C.Cup 2003 w kategorii Sativa -out.

Mendocino Madness (Northern Cali Mist x Kwiksilver) bardzo wczesny strain z THSeeds.Znajomy miał i palenie jest pierwsza klasa!Lepsze od moich OB out.

Hindu Kush - Landrace nic nie ruszany prosto ze wzgórz Hindu kush z Indii.
Ci co wiedzą co to jest Original Gangster Kush to wiedzą...OCB.
Myśle ,ze bedzie coś podobnego , bardzo mocny strain.

Polecam wszystkim te nasiona do POLSKI na outa bo są zajebiste!

Pozdro

Last edited:
V

vod

Siema ziomki!

@ bogusik - ja tam hiszpanki i włoszki bardzo lubię he he

@ hodowca - nie chcę się czepiać, ale sprostuję mimo to twojego posta. dla dobra ludzkości. http://en.wikipedia.org/wiki/Hindu_kush Hindukusz to góry w Afganistanie, a nie Indiach. No i raczej nie wzgórza he he tylko zajebiste góry od 3500m n.p.m. do 6000m n.p.m. (najwyższy szczyt 7690m n.p.m.) Nazwa Hindukusz pochodzi z języka paszto, gdzie Hindu Kusz znaczy "zabójca Hindusów" :D
albo i nie. Poczytajcie o etymologii na tej stronce z wikipedii, którą podałem.

Last edited:

ssynekk

Well-known member
Veteran
Vod pokazalbym fotke jakbym mogl zaladowac a tu od kilku dni nie moge i nie wiem czemu...
a straty no tak kradzieze kradzieze i jeszcze raz kradzieze...niektore tylko brak pielegnacji przez pewna osobe...
co z tymi fotkami?? chcialem maroca umiescic a nie moge od wczoraj fot wrzucic??

bogusik2

Member
Nom na IC gdzies była wymiana zdań co do nazwy tej odmianki :) hehe i faktycznie sprowadziło sie to do tłumaczeń :)
Były jakies spory na temat tego co hindu kush znaczy, ale mniejsza z tym :D
Ważne ze Hodowca napisał o niej kilka slow i zajebiście ja uprawi :) :repsect:
Fajne nasionka :) bedzie wiecej bankowo :) hehe
mm.. ciasteczka cynamonowo-marihuanowe ^_^ mmm... pzdr

hodowca85

Member
Dobra Vod mniejsza o nazwe i jakieś tam szczegóły o górach...to forum jest o Ganjii .każdy i tak wie o co chodzi.
Tu jest dokładny link na temat tych nasion stamtąd: http://nirvana-shop.com/hindu-kush-p-44.html?language=po&osCsid=5317265ef8a111f48d407ec7d1cb5068
ganja w górach raczej nie rośnie -za zimno troszke ma raczej .
ta jest z zielonych wzgórz Hindu Kush z północnych Indii.
tu masz dodatkowy link :
http://images.google.pl/imgres?imgu...tbnid=I8wA8EmJpxDMpM:&tbnh=131&tbnw=101&prev=

Jak zaczne z nimi przygode to napewno się pochwale!
pzdr. all

Last edited:
V

vod

Chill hodowca ziom :joint:

Nie czepiam się ciebie, tylko chciałem dla dobra ludzkości sprostować conieco twoją wypowiedź. Może niektórych nie interesuje co to takiego Hindukusz, ale nie widzę sensu w wysyłaniu w świat fałszywych informacji. Nie każdy uważał na geografii, więc niech chociaż na forum się trochę dokształci.
A co do tego, że ganja nie rośnie w górach, to zależy od tego jak definiujesz góry ziom. Bo tak się składa, że rośnie do 3000m n.p.m. Takich gór to nawet nie mamy w Polsce :D Poza tym wystarczy popatrzyć skąd land races pochodzą: góry Maroka, Afaganistanu i Pakistanu, Meksyku, Kolumbii, Indii, Nepalu etc. Jasne, że nie wszystkie, ale bardzo wiele.

Nie wierz za bardzo w to co w tych reklamówkach wypisują, bo tak się składa, że mogły być zebrane albo ze "wzgórz" Hindukuszu ALBO z północnych Indii, bo w Indiach nie ma żadnego Hindukuszu.
http://www.mapsofindia.com/maps/india/hillranges.htm http://www.mapsofindia.com/maps/india/topographic-map.htm

Życzę udanej uprawy tego Hindu Kusha.
Sweet-dreams uprawiał hindu kush x master kush (master kush to jest "An Indian-Afghani hybrid created from two true-breeding Indica seed lines that were collected in different parts of the Hindu-Kush" wedle Sensi Seeds.)

Pozdro!

Last edited:

NiceGirl

Well-known member
Veteran
A mi sie juz konczy WW. Mialo byc na cala zime , ale ciscienie skacze i jarac trzeba.
Moglabym zrobic fotki mojego shamana i cinamonna z parapetu ale mysle ze zostala bym ukamieniowana przez was , za zaniedbanie ich ;-)

Box musi isc w odstawke :( dopiero za rok ruszam z moim grow roomem :p
Czas zaczac juz kolekcjonowac pestki in/out.

PS> Pisala do was Marysia

hodowca85

Member
Stary ta gandzia rosła tam zanim stworzono te granice państw...z resztą mniejsza o to...po czyjej stronie!
niewiem o co Ci wogóle chodzi stary? co ty masz z tą gegrą ,studiujesz... ?

najpierw poprawiasz mnie:
podajesz jakieś definicje z wikipedii , gadasz ,ze to nie ze "wzgórz" tylko ...ze z "gór" 3500m ....tratatata..
vod said:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hindu_kush Hindukusz to góry w Afganistanie, a nie Indiach. No i raczej nie wzgórza he he tylko zajebiste góry od 3500m n.p.m. do 6000m n.p.m.

pózniej gadasz coś ,ze:

vod said:
Bo tak się składa, że rośnie do 3000m n.p.m. Takich gór to nawet nie mamy w Polsce

co się składa?
o co Ci kurwa chodzi ziomuś z tymi wzgórzami bo ja już z tego nic nie czaje? Chiałes powiedziec poprostu ,ze ta gandzia nie jest z "gór" Hindu Kush ,ale rośnie do 3000mnpm. tak? czy ze nie jest ze wzgórz ?
Co chciałes tym wnieść do tematu? Przypomnieć lekcje geografii?Dla mnie to jest poprostu bezsensowne szukanie dziury w całym,niepotrzebne czepianie sie bez powodu i niepotrzebne spamowanie.
To jest forum o ZIÓŁKU naszym kochanym ,a nie ... więc kolorować ,a nie gadać pierdoły!
Vod bez nerwów....

PEACE :headbange

Last edited:
V

vod

:joint:

Myślałem, że wyraziłem się dość jasno. Nie mam pojęcia skąd ta odmiana oryginalnie pochodzi, poza tym, że z Hindukuszu zapewne. Bardzo możliwe, że ze wzgórz. Możliwe, też że z gór. (różnica tylko w wysokości n.p.m.) Na jedno poniekąd wychodzi, bo na pewno jest zaaklimatyzowana do uprawy indoor.

a że jest to forum o ziółku naszym kochanym, to uważam, że informacja dotycząca jego pochodzenia i zasięgu (czyli na jakich wysokościach potrafi rosnąć) jest relewantna.

Poza tym owszem, chcę doedukować czytelników w zakresie geografii. To z twojej wypowiedzi wynikało, że Hindukusz to wzgórza w Indiach, co nie jest prawdą.

Poprawiam cię, ale to chyba nic obraźliwego?
Wiem, że napisałeś po prostu to, co sprzedawca na temat tej odmiany napisał, ale sprzedawcy też pieprzą głupoty.

A pokoloruję trochę jak znowu galeria będzie działać. Do tego czasu spam :D

Peace brother!

Last edited:

orangin

Member
Czesc Marysia. Skoro tu jestes, powiedz, Kolezanko: jak to jest, ze od Adama pestki sa na nastepny dzien, a na towar od Ciebie czeka sie 3 tygodnie? Pytam jako potencjalny klient - poki co, opinie o Twoich dzialaniach zniechecaja mnie do tego. Moze warto wziac kogos do pomocy, jesli nie wyrabiasz sie z zamowieniami...
ps. nie bylas na tym forum pod innym pseudo? Takie mam wrazenie.

Panowie vod i hodowca, prosze sie pogodzic. Hindukusz to pasmo gorskie lezace na pograniczu Afganistanu, Indii i Pakistanu (kolejnosc alfabetyczna :D). Cos jak Tatry - sa polskie i slowackie ;o).

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
^^^Icmag przechodzi uaktualnienie oprogramowania, i jest problem z migrowaniem galerii uzytkownikow do nowej wersji vbulletin. Rozwiazywanie problemu moze jeszcze troche potrwac, dlatego trzeba sie wyluzowac i cierpliwie czekac, raz na jakis czas probowac.

pozdr, kov

V

vod

Orangin and all - ta mapka http://www.history.upenn.edu/coursepages/hist086/material/hindu_kush.gif i te co wcześniej zamieściłem chyba rozwiązują kwestię tego czy Hindukusz ma coś wspólnego z Indiami czy nie. Zaczynam żałować, że poruszyłem ten temat. W sumie jak ktoś chce myśleć, że np. Polska leży w Azji albo Europa to państwo, a Australia to stan USA, to jego sprawa.
Problem w tym, że taka osoba wychodzi na nieuka i głąba, a nie chciałbym, żeby ktoś tak myślał o moich ziomkach z forum :D
Powinniście być mi wdzięczni, że podnoszę wasz poziom erudycji, którą będziecie mogli zaszpanować paląc tego Hindu Kusha z ziomkami i unikniecie kompromitacji, jak któryś z nich przypadkiem będzie coś wiedział na temat tego rejonu świata. Owszem z Hindukuszu do Kaszmiru nie jest daleko, ale to nie to samo co Tatry i Słowacja/Polska.

He he, nie obrażajcie się. Kocham was, choć was nie znam. Trochę wiedzy jeszcze nikomu nie zaszkodziło.

kov - to ostatni off topic na dzisiaj. Czas się wziąć do prac różnych, a nie na forum spamować...

hodowca85

Member
Vod naprawde jesteśmy bardzo wdzięczni ! Dzięki kolego :)
Ahh co by było gdy by nie Ty.... i Twoja pomoc ;)
jescze raz dzięki !

V

vod

Yeah!
to chciałem usłyszeć :D
high five!

(na prawdę nie chciałem nikogo urażać, ani tym bardziej zmuszać do nauki. chciałem tylko dać MOŻLIWOŚĆ wzbogacenia swojej wiedzy, nawet jeśli temat dość abstrakcyjny i mało życiowo przydatny. To jest mało przydatny, dopóki nie jedziesz w te okolice szukać nasion)

miłego dzionka życzę.

ssynekk

Well-known member
Veteran
no w koncu doszliscie do zgody...a czy ktos wie kiedy juz skoncza te ulepszenia??
no coz ostatnio tylko nam zostalo spamowanie...poniewaz fotek brak :)
pozdrOO