What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

LDV Silver Pearl od Sensi Seeds polecam z calego serca to jest jaranie ktore mnie zawsze zakakuje kiedy przyjezdzam do NL

Jesli masz mozliwosci hodowli in to polecam:
http://www.sensiseeds.com/silverpearl/1p2303.html

Powyzej link z stronka gdzie mozna go bezproblemowo dostac...
Paliło to odmianke wiekszosc moich ziomkow ogarnietych w temacie i kazdy ocenial je strasznie wysoko... High jest powalajacy ale najlepsze w tej odmiance jest to ze faza wyglada tak ze 30min jest normalnie a kolejne 15min to taki odlot ze trudno jest powstrzymac smiech a wszystko mija po jakis 5 godzinach tylko ze faza co godzine sie zmniejsza i np po 4 godzinach masz faze gora 5 min...

Zaraz wrzuce fotki jaranka tylko niech sie updejtna :D

asdf

Member
kto tu pisze o paleniu TYLKO dla smaku
wole nie palic niz palic i krzywic sie ze smaku
"Chodzi o to by się ukurwić w sposób jak najprzyjemniejszy..."

capta

Member
dokladnie, ostatnio stwierdzilem ze to nie ma sensu walczyc z czys co nam nie smakuje, zadna potem przyjemnosc, lubie "wmasowac" smaczny dym w podniebienie i jezyk, tak jak bym go jadł o tak :bis: :smoker: hehe

bogusik2

Member
Sorka ze ciagle mnie nie ma ale jak nie choroba to co innego ;/
Usłyszałem od lekarza ze wszystko ok nastapila jakaś wyjebana regresja (ziolko? :D) i za tydzień moge normalnie wychodzić juz..
Wiec wracam samochodzikiem szcześliwy, droga leśna na prawo cmentarz..
Ja po loleczku z C99, muzyczka gra hehe A tu nagle JEB!
Jakiś pacan zasnol za kierownica wczoraj i pod cmentarzam mało mnie i mojej rodzicielce nie wjechał na czołowe... KU** jeba** pierniki za kierownicą.
Dla ludzi ktorzy jechali za nami (samochod dostawczy) [*]
Jakby nie zjechała bo by nas zgniotło jak sardynke miedzy starym wiekim mercedesem a dostawczym Vito o_O
Druga sprawa sory za off :) bo to chyba ja pierwszy wspomnialem cos o "mieszać czy nie mieszac" hehe LDVi Hodowca wszystko na temat powiedzieli :) ja mysle bardzo podobnie hehe dla mnie tytoń w lolku to nie profanacja ale juz mam 0 przyjemnosci z palenia :)
Co do durbana to absolutnie wywalcie ta opinie ;p Durban z outa od Urbana był jedna z najmocniejszych sativ jakie w zyciu paliłęm ;) Dorównywał jak nie przeganiał C99 ktora miałem z indora.. A ta słaba wersja durbana to po prostu cos co sie komus nie udało hehe (paliliśmy ta sama wersce i jest ona be ;p obólnie była z indora wiec słabsza, niedosuszona i troche hmm szkoda slow tracić :) Jakos sie spaliło i to hehe
Liści sam paliłęm z bonga i lolków ogrom :) Konopki trzeba maksymalnie eksploatowac hehe W końcu nie kochamy tylko zioła ale też je jako roślinki :)
Kov sorrry za bałagan ^ ^ i pozdro dla jedynego cały czas przytomnego hehe
Cadriel nam wszystko ładnie rosnie :p hyhy pzdr

Last edited:

urban

Active member
LDV said:
Niektórzy z Was pisali że Durban Poison spoko odmianka, dobra sativka, średnia moc, super smak itd. Ja spaliłem worka tego na 3 osoby i każdy powiedział, że to jest shit zarówno pod względem smaku, zapachu jak i mocy, no może wyglądał jedynie przeciętnnie hehehe. Moim zdaniem takiego czegoś to nie opłaca się nawet uprawiać bo przypał jest za duży jak na taką łąkę.
bogusik2 said:
Co do durbana to absolutnie wywalcie ta opinie ;p Durban z outa od Urbana był jedna z najmocniejszych sativ jakie w zyciu paliłęm ;) Dorównywał jak nie przeganiał C99 ktora miałem z indora.. A ta słaba wersja durbana to po prostu cos co sie komus nie udało hehe (paliliśmy ta sama wersce i jest ona be ;p obólnie była z indora wiec słabsza, niedosuszona i troche hmm szkoda slow tracić :) Jakos sie spaliło i to hehe

Fajnie Bogus ze tak mowisz :headbange

A ciebie Leo nierozumiem, paliles jakiegos durbana ( z postu bogusika tak wynika), niespodobało ci sie, zreszta Bogusik napisal ze to jakis szit był, a ty juz wypisujesz jakies głupoty.
Wysadz kilka krzakow tej odmiany i wtedy jak wszystko ci dotrwa do harvestu sie wypowiadaj.

Teraz cos od siebie na ten temat, durban - zapach kosmiczny, jeden z najlepszych jaki kiedyskolwiek mi sie trafił, ladnie oblane zywica - tutaj cytat Sweeta kiedy dalem mu topka w pociagu na MMM "kurwa ale to sie kleji...".
Troche lisciaste ale taki juz urok outdoorowej sativy, duzy zbiór.
I moc tak jak wspomnial Bogusik, dla mnie w zupełnosci wystarczajaca a niepale mało.
Podsumowujac, ziolo napewno jeszcze nieraz sie pojawi u mnie w ogrodku - naszczescie zostalo jeszcze kilka F2 hehe

724921.jpg

:headbange

bogusik2

Member
A tak żeby już Offa wiecej definitywnie nie było to moze powżucamy jakichś fotek swoich wiecej? :D W końcu musi być zielono na koniec sezonu :) pzdr
12128aaa1.JPG

12128abud_3_.JPG

12128abud_1_.JPG

12128abud.JPG

Last edited:
C

Ca2

bogusik2 said:
:D W końcu musi być zielono na koniec sezonu :)
Jak dla mnie to sezon sie dopiero zacznie ;) Indoor vol. 8 ;D
B2 faktycznie fart, że nie uczestniczyłeś w kolizji. Upierdolonego Pan Bóg strzeże. Lolek C99... w sumie nie pamiętam czy się tego podejmowałem. Bądź co bądź wbijałem bongo za bongiem... a na jedno wchodzi taki przeciętniacki worek za 30pln. Może nawet więcej jak sie ubije. Tego Durbana bym też chętnie skosztował ale już nie mam przekonania do outdoor.

Ciekawe czy na wiosnę wyjdzie reszta nasion, które wysiewałem w tym sezonie;D Maroc x ??? i AHKxDP bo nie wszystko wzeszło...z maroc tylko 2 wyszły i padły a z AHKxDP miałem 2 duże panny;D Mogło by tam sobie wzejść potajemnie z 5 malutkich żeńskich roślinek;D Miejscówa boska ale już spalona na cacy... a znalezienie nowej to udręka.

Pytanie ogólne do wszystkich userów:
uprawiał ktoś którąś z odmian, które zamówiłem?
Hawaiian Snow
Jungle Wreck
G13 x White Widow
Potrzebował bym ogólny zarys tego jak sie spisują pod lampami i na co zwrócić szczególną uwagę. Przy HS to wiem...wysokość bo to sativiaszcze stworzenie ;D A cross G13xWW ... czego można się spodziewać?
Nie chodzi o to tutaj, że kupił i sie głupio pyta co kupił...tylko będąc pewnym swego ciekawią mnie detale i przebieg cudzych upraw... praktyczny opis a nie reklamówka producenta...choć i reklamówka może być 100% realnym opisem jak to miało miejsce podczas mojej uprawy jack horror.
Przerwa indoor zrobiła mi małą lukę w głowie więc muszę znów się przeładować wiedzą niczym Johnny Mnemonic ;D

g1enek

Member
Tak sie spytam offtopicowo , czy doszedl komus THE CHURCH ? Dobre palonko :) ? Mialem 5 pestek a nawet liscia z tego nie zjaralem hehe, ****ing thefts :/

G

gelowas

Leonardo uspokoj mozg. "Wkręcają pierdolone teksty o tytoniu jakby to było jakieś gówno. " Tyton to JEST gowno. ups...wypslo sie, ale co moge poradzic, jakos nie znam osoby, ktora nie chcialaby jak najszybciej tego rzucic...
Na marginesie - cos mi sie zdaje, ze kazda odmianka z pewnych pestek bedzie git, jezeli stworzy sie roslinkom dobre warunki i -chyba najwazniejsze - dobrze zasuszy.

GS, co poslaliscie Sweetowi, cos mega? W ogole sie nie chwali 400w, ale go opieprze. ;)
FLO, juz zdecydowales z czym startujesz? 3mam kciuki!

lovik

Member
bogusik2 said:
Sorka ze ciagle mnie nie ma ale jak nie choroba to co innego ;/
Usłyszałem od lekarza ze wszystko ok nastapila jakaś wyjebana regresja (ziolko? :D) i za tydzień moge normalnie wychodzić juz..
Wiec wracam samochodzikiem szcześliwy, droga leśna na prawo cmentarz..
Ja po loleczku z C99, muzyczka gra hehe A tu nagle JEB!
Jakiś pacan zasnol za kierownica wczoraj i pod cmentarzam mało mnie i mojej rodzicielce nie wjechał na czołowe... KU** jeba** pierniki za kierownicą.
Dla ludzi ktorzy jechali za nami (samochod dostawczy) [*]
Jakby nie zjechała bo by nas zgniotło jak sardynke miedzy starym wiekim mercedesem a dostawczym Vito o_O
Druga sprawa sory za off :) bo to chyba ja pierwszy wspomnialem cos o "mieszać czy nie mieszac" hehe LDVi Hodowca wszystko na temat powiedzieli :) ja mysle bardzo podobnie hehe dla mnie tytoń w lolku to nie profanacja ale juz mam 0 przyjemnosci z palenia :)
Liści sam paliłęm z bonga i lolków ogrom :) Konopki trzeba maksymalnie eksploatowac hehe W końcu nie kochamy tylko zioła ale też je jako roślinki :)
Kov sorrry za bałagan ^ ^ i pozdro dla jedynego cały czas przytomnego hehe
Cadriel nam wszystko ładnie rosnie :p hyhy pzdr

Bogusik oszukałeś przeznaczenie :):) a tak pozatym piękne makro roślinek

G

Guest

g1enek said:
Tak sie spytam offtopicowo , czy doszedl komus THE CHURCH ? Dobre palonko :) ? Mialem 5 pestek a nawet liscia z tego nie zjaralem hehe, ****ing thefts :/

witam, mialem to outdoor i indoor w tym sezonie
z outdoora bylem niezadowolony, roslina rosla ladnie 2m wzrostu ladnie sie krzaczyla, preflowery pokazala na koncu sierpnia scialem ja na koniec pazdziernika bo juz byly przymrozki i nie bylo sensu dluzej trzymac a brakowalo jej jeszcze 2-3 tygodnie. Palenia troche bylo, nie wazylem suszu, po wysuszeniu zapach skunkowaty, w trakcie wzrostu zapach malo intensywny, moc lekka lolek z czystego na 3 osoby i bylo spoko lekkie upalenie. Inna bajka to the church indoor, tu mnie zaskoczyl bardzo pozytywnie:)

selasie

ganja
ICMag Donor
g1enek said:

Ja tez mialem 2TheChurch ,i 2rosliny nie doszly do konca ,zabraklo im chyba z miesiac.. wyszlo z nich bardzo malo i po wysuszenu(wrzuce foto jak bede mial mmozliwosc) zostaly prawie same lodygi(szczerze to nawet go nie probowałem) .. Oba krzaki mialy ponad 2m ,rosly ladnie ale moim zdaniem nie ma sensu ich unas sadzic ,przynajmniej ja juz nie bede..
TheChurch(19.10)

co do DurbanPoison to ja mialem dwie sztuki w tym sezonie od Seedsmana kupione na Seed.pl ale oba sie okazaly meskie DOPIERO na poczatku wrzesnia!!
Wiec nawet i tak by nie mialy szansy dojsc skoro tak pozno pokazaly plec(co dopiero kwitnac!!) mial ktos z Seedmana DP?? bo nie wiem czy mnie nie sciemnili z tymi pestkami!! kupilem tam jescze Walkabout ktory tez dopiero we wrzesnu okazal sie facetem.. jedynie gratisowy LRxOasis doszedl..

DurbanPoison ,Walkabout

PS. Jedzie ktos na ONE LOVE???

Ganja Smile

Active member
@Gelo:wave:
Jednak sprostowanie 150W polak wprowadzil mnie w blad wczoraj gadalem ze sweetem i pisal ze nie bedzie nabijał babci rachunków :D hehehe wyslalismy mu 4xC99f2, 3-4 MoD, Schroom chyba ze 3-4 i w sumie nie pamietam co jeszcze ale troche tego wyszlo ;P

hehehe ogolnie jak mu wczoraj powiedzialem to sie troche przerazil ;]

MMM kurde mialem na to z wami jechac ;/ i koncu sie obsralem...

pozdro!!

castlevania

Member
no to dajemy od nowa:) 1 dzien w ziemi, odmiana (Ak48 x Aurora indica x SADPxS1) cos takiego hehe wazne ze dobre zielsko było na outa i jedna rosline z tych nasion miałem na poprzednim indoorku, wsadziłem nasiona do ziemi do kaktusów 3in1 osmocote, bo innnej nie mieli mam nadzieje ze nic sie złego nie bedzie działo co myslicie o tej ziemi? pozdro !

Last edited:
A

akap13

Witam szanowne gremium. Chcialbym zabrac glos w sprawie z tytem lub bez. Powiem tyle najwazniejsze jest mile towarzystwo a jak kto pali to wylacznie zalezy od jego/jej preferencji. Gdyby kazdy lubil to samo swiat bylby cholernie nudny, czy nie tak. Castle powodzenia, znam ten bol, zaczynac od nowa czy nie, ciezki wybor. A zeby nie bylo offa, nycd x ecsd, bo reszta z moich kobitek to leszczynki w porownaniu z nia.

powodzenia

g1enek

Member
nie no , musze jechac do holandii ;) hehe kiedys zrobie fotke z "motki" z mojego miasta ;) 15 euro taki wor - no nie moge ;) gdybym byl tam w coffe shopie to bym kupil tyle ziolka ile mialbym floty hehe ;) no taki kozacki skun naprawde ;) za 15 euro czyli jakeis 38 zł , no 40 zł . na ich realia czyli tak jakos 20zl :D ? u nas za 20 zl dostaniesz 3 szkla jakiegos gowna , no czasem od ziomka jakiegos to 4 ale niczym sie nie ubywa do tego co pokazal requiem of dream. pozazdroscic ;) kiedys tez do tego dojde hehe ;)

/edit; no trudno zebys nie kochal hehe ;) ja sie juz w nim zakochalem od pierwszego wejrzenia ;) nawet wyobrazam sobie jaki ma smak zajebisty :)) mmmmmmmmmmmm :jump: :jump:

Last edited: