What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

rberciol

Member
Ładnie Ładnie; ja jestem ciekaw jak moje spoty, ciągle pada, wszystkie ulice w mieście zalane, studzienki wylewają :) Mam nadzieje ze przeżyły. No i nadchodzi kolejna burza :(

Last edited:

cheech and bong

Active member
a ja bylem skontrolowac jak tam idzie indoorek u mojego kolezki no i idzie calkiem niezle. roslinki rosna calkiem zdrowo pod 600watt. ok 10 dni juz sa na flo mysle ze za 60 dni bedzie duzo radosci. odmiany to 2x nothern lights female i 5 x grapefruit rowniez female. cala uprawa wspomagana jest przez CO2 z fermentacji chleba i miety dla zabicia nieciekawego zapaszku
ziemia osmocote 1/1 z jakims luzniejszym podłozem

narazie to wyglada tak

baku

Member
rberciol-nie ma ie czym martwić krzaczkom raczej nic nie będzie :D u mnie przeszła burza (oberwanie chmury) to powbijało je w ziemie ale przeżyły więc nie ma źle :joint:

mr.bongowsky - to ze roslinką przyżółkły trochę listki to nic nie znaczy jest to pewnie stres związanym z przesadzaniem krzaczków na spota, a więc spokojnie dadzą radę :D

sharpie1- ładnie ci idzie z tym outem :smoweed: zauważyłem że z roku na rok coraz bardziej zielono sie robi :smoke:

cheech and bong - widze że ostro dajecie z indorkiem
:yummy: życze powodzenia w uprawie :D
mam małe pytanko jaka jest powierzchnia waszego boxa ??

pzdr :wave:

selasie

ganja
ICMag Donor
Ja bylem wczoraj podlac rosliny ,padal deszcz ale bardzo malo go bylo..lecz padaly duze krople i niektor rosliny byly przybite do ziemi i trzeba bylo je podsypac..
miejsce1 gdzie Rosliny kielkowane prosto w ziemi byly..te w niebieskich sznurkach to noname z zeszlego roku z tego miejsca

A te ostatnio wlozylem wykielkowne w koreczkach torfowych:

Jutro dam zdiec z 3pozostalych miejsc gdzie rosliny byly najpierw ok3tyg pod swietlowkami ,roznica jest bardzo duza.. dobrze ze te z nasion sa posiane gesto bo jest juz troche strat(krople deszczu ,slimaki)

franzPL

Member

Roslinki nadal w boxie za ok 5 dni wysadzam je na outa odmiana Twilight x Big Bud

miniaturka top44 chyba mniejsza niz LR :) z poprzedniej uprawy indor :) siedział w małej donicy w coco

G

Guest

a ja bede sadzil za dwa tygodnie mniej wiecej. :yoinks: Moj out bedzie chyba najpozniejszym ze wszystkich. Czy wysadzanie tak puzno moe byc nie najlepszym pomyslem?

pzdr!

cheech and bong

Active member
GReen dreAM said:
cheeh the bong pochwal sie co za miksturke masz w tym baniaku
nic specjalnego, drozdze, chleb, cukier i troche miety
dla zabicia nieciekawego zapachu fermentujaceo chleba. Ja nie widze przeszkod aby sobie winko pedzic i CO2 produkowac jednoczesnie. Ten wywar tez pewnie bedzie niezle kopal ale walory smakowe przypuszczam nienajlepsze ;]

jasmin

Member
witam wszystkich w zaswiatach icmag-owych, calkiem dlugo mnie nie bylo, no bylem czasami ale nie pisalem poniewaz nie sialem, a dzisiaj wykielkowaly nasionka z nirvany white rhino, wszystkie 6 nasionek bialego nosorozca jest teraz pod lampa osram 100w, lampa jest zwyczajna lampa pokojowa stojaca z ikeji tylko ze do gory nogami ;), teraz jest bardzo prowizorycznie ale to sie zmieni, bo szafa pusta jest, 2 doniczki, nie podlaczony komputerowy wiatraczek itd.
jutro chce kupic specjalna lampe, typ w sklepie cos w rodzaju smartshopa pokazywal mi zarowke 120w ktora robi specjalne ultra dla wege wzrostu i lampka ktora robi dziwne ultra swiatla dla kwitnacych dziewczynek, prosze o info, czy ktos je uzywal ? czy moze zwyczajna kupic zarowke,
narazie nie planuje kupic nic wiekszego np. 250 hps wiec chyba te specjalne zarowki zrobia dobrze dla nosoroszkow ;)

tomato

Member
Veteran
ooooooo pieknie wszystkim rosnie ! widze ze wielu z was mialo podonie jak ja pracowity weekend.w sobote definitywnie zakonczylem etap wysadzania :jump:
a oto co mi rosnie na polskich polach :
5 szt. EM x HH x Chemo x NL
3 szt. NL
2 szt. DP
1 szt. EM x HH
1 szt. Maroc femi

nie wiem jak to jest panowie, ale po calym tygodniu upalow i pieknego slonca, zabralem ostatnie maluchy i duuuzo litrow wody oby wszystko obficie podlac. jestem juz na miejscu, a tu jak nie blysnie, jak nie lunie....podalo i grzmialo przez dobre 3 godziny...juz dawno tak nie przemoklem :badday: w zwiazku z tym zdazylem zrobic fotki tylko z jednego miejsca, bo sie akurat nieco na chwile przejasnilo.

tutaj mamy maroc.dwa najnizsze pietra lisci calkowicie zzolkly. hmn..nie wiem wlasciwie czemu, gorne pietra wygladaja juz znacznie lepiej. przy okazji podcialem mu nieco grzywke..

22085maroc3_2505.jpg

22085maroc3b_2505.jpg

a tu DURBAN POISON . widac ze zostal troche nadgryziony ...

22085durban2_2505.jpg

ktos kiedys napisal tu ze palenie uzaleznia, ale uprawa wciaga jeszcze bardziej. i musze powiedzie ze mial racje.. :D

peace :headbange

chlodek

Member
tomato said:
ktos kiedys napisal tu ze palenie uzaleznia, ale uprawa wciaga jeszcze bardziej. i musze powiedzie ze mial racje.. :D
peace :headbange

Święta racja. Tomato nie sądzisz aby były to ślimaki, przecież w taką deszczową pogodę żerują na pobliskich roślinkach? Jeśli tak to dlaczego nie posypałeś ziemi ślimakolem albo czymś podobnym?

A u mnie nareszcie wypłata ;)) czyli nasionka nasionka!

Pozdrawiam,
chlodek

G

Guest

Eeee tam. Na tym stadium rozwoju rośliny ślimaki chyba nie są już w stanie powstrzymać pędu ku słońcu. No chyba żeby całe stado przylazło... Teraz to najwyżej sarenka może zaszkodzić albo człowiek IMO.

C

Ca2

redbatler: miały nawet 8/16 10/14... no kombinuje na wszystkie sposoby.
Na spocie byłem wczoraj. Ładowałem tel i zapomniałem cyfraka więc żadnej opcji na fotki nie było.
Opisowo:
-Bubbleberry x Afghani - Rosną rewelacyjnie i porozginałem je patykami. Jedna tylko bardzo malutka bo ją zasłoniły.
-White Russian x Afghani - ładnie odbijają choć powoli.
-LowRyder#2 f2 - Jedna sztuka ostro wystartowała. Inną mi coś wjebało. A obecnie mam 3 sztuki z czego jeden mutant i jedna jest rewelacyjnie ciemna i bardzo gęsta.
Afghani Hindu Kush x Durban Poison - No i tutaj większe straty. 2/6 roślin zostały zniszczone. Przyczyna - I have no idea what's going on?!?!?
- Maroc zebrany z zeszłorocznej ganji - został jeden. Na 14 nasion wyszły tylko 2. A na wacie kiełkowalność miał rewelacyjną.
- K2 z zeszłorocznej ganji - z 5 roślin została jedna i rośnie baaardzo ładnie.
- Grapefruit x Kali Mist - wyszło 6 ale teraz żyje około 4ech. Czasami jakaś sarna przes spota przejdzie czy coś ;) tu nadrepnie tu zniszczy.
- Na parapecie jeszcze 2x Grapefruit x Maroc... tylko co z nimi zrobić. Jednego może wypierdole na rejon spota gdzie wysadzałem przez ostatnie 2 sezony. Drugiego może dodam do pozostałych roślin.

Panowie trzymajcie kciuki...bo jak mi się wpierdoli na spota Gajowy Gugała to kurde miejscówe pokażą w TV bo tam wypierdoli ładny las :p

rberciol

Member

Niezła burza, z niezłym deszczem. Ciekawe jak planty. Co gorsza dzisiaj ma być jeszcze gorzej. :badday: :badday: :badday: :badday: :badday:

Sobie tak myślę w jaki sposob można dobrze suszyć planty gdy nie ma sie miejsca w domu itp. Ponoc na dworze to kicha - w koncy bedzie to wrzesien/październik. Jakieś skrzynki w to styropian, potem owinąć folią? Ktoś miał podobny problem ?

Last edited:
C

Ca2

Hahaha byłem dziś ponownie na spocie zerknąć. I WRxA w jeden dzień zacnie wybiły.
Pokapowałem się, że jedna samiczka LR#2 już kwitnie ;) Będzie co jarać w lipcu ;D

tomato

Member
Veteran
chlodek said:
Święta racja. Tomato nie sądzisz aby były to ślimaki, przecież w taką deszczową pogodę żerują na pobliskich roślinkach? Jeśli tak to dlaczego nie posypałeś ziemi ślimakolem albo czymś podobnym?

chlodek, bylem na tej miejscowce wiele wiele razy zanim posadzilem tam roslinki i nie widzialem slimaka ani razu. to miejsce znajduje sie na srodku pola, jakies 250 metrow jest do lasu, a z drugiej strony ze dwa razy tyle. w sloncu jest tak goraco ze nie da sie tam wytrzymac. jesli byl to slimak, to musialbyc bardzo zdesperowany..

LUKAS

New member
Panowie!!! Wybieram się na chwilę do Niemiec. Będę bardzo blisko belgijskiej granicy i tu moje pytanie i prosba o odpowiedzi - CZY znacie i możecie polecić jakiś coffeeshop tuż za holenderską granicą, tak żeby nie trzeba było jechać aż do Amsterdamu? Pomóżcie.

baku

Member
Ca2 said:
Pokapowałem się, że jedna samiczka LR#2 już kwitnie ;) Będzie co jarać w lipcu ;D

ca2 - ile tygodni ma twój lowryder#2 ? moje lowryderki mają około 18 dni i jak narazie dość szybko sie rozwijają.

foto z dnia 13 [lr]

już sie do lowryderów ślimaki brały ale szybka reakcja i po intruzach :D :joint:

Last edited: