What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci ??? 07

G

Guest

Biodizel said:
nie przesadzaj top ;) to chyba normalne ze sie obcina topki z lodyg, bo sa ciezkie, szczegolnie dopiero po wysuszeniu, gdy wydaje sie ze wszystko jest suche, i lodygi i topy, a wystarczy na troche wsadzic to do sloja zeby sie przekonac o tym ze nie koniecznie tak musi byc
bez lodyg moim zdaniem bedzie duzo mniej, ale i tak nie bedzie najgorzej ;) tylko nie mow ze 400-450g pod lampa 400 to normalna sprawa, patrzac na wypowiedzi bardziej doswiadczonych, z zagranicznych for
dobrze gada Biodizel
łodygi dużo ważą pozatym ich sie nie pali ... więc sie je wyciepuje albo do gara na makumbe albo do ognicha na ogień
a są aparaci co mówią że są najlepsze :pointlaug ...chyba na papier
chyba że toptopganja lubi jak ładnie wygląda :chin:
z liści obciętych jak szkoda to hasz albo grubego batona ukręcić można bo z topami to smak tylko psują

:wave:

Biodizel

Member
polacy lubia narzekac hehe

interesuje mnie ten passion 27, ktorego ma dywan, ale chyba nikt go jeszcze nie chodowal i nie ma za duzo zdjec

pestki kupilem, ale chyba tylko po to zeby sobie w lodowce lezaly ;) mam nadzieje ze wysadze je na tegorocznego out, ciekawe czy dojda, niby jest tam passion#1, ktory dochodzi na out, ale jak jest z ta druga indyjka? ciekawe ile wykielkuje

Last edited:
topik poczatek 4 tygodnia

topik poczatek 4 tygodnia

16081znaczekDSC04875.jpg

B

bronek

Nooo Panie i Panowie-jak zwykle trzymacie poziom i forme ponad norme
Btw powoli sklaniam sie do pierwszego indoor'a. Z zalozenia ma to byc raczej przedsiewziecie typowo hobbystyczne - lubie kiedy sie zieleni :yummy: - nie zalezy mi na ogromnych plonach-30-40g styknie.
wobec tego planuje boxa 0,4x0,4m i ok 0,8m wysokosci - czyli raczej mini box.
do tego 6x23W kompaktowe. Widzialem genialne rynienki do robienia ciasta-wydaje mi sie,ze idealnie pasowaly by jako odblysniki na 2 swietlowki. do calego setupa jeszcze 1-2 ventyle komputerowe i powinno styknac [??]
jakies sugestie?? do tej pory roslinki mialem tylko pod naszym slonkiem...
BTW co myslicie o tych najtanszych swietlowkach kompaktowych z allegro-warto w to inwestowac?? cena zdecydowanie lepsza niz OSRAM czy PHILIPS...
i na koniec cosik coby podkolorowac threada - TOTEMPOTEM:

Last edited:
Hehe nio z tymi lodygami to prawda odcina sie je od topow jeszce z nikim sie nie spotkalem zeby nie odcinal ...

Pan Marihuanek fajne topiki ale malo widac bo zaslonil wszytko text .... Ale i tak jest niezle :)

Fish131

Active member
Bronek ja na Twoim miejscu zainwestowalbym w 150W HPSa. Wielki wydatek to to nie jest a wydajnosc o wiele wieksza!
Bo w sumie 6x23W=138W czyli koszt pradu bedzie taki sam ale jak napisalem wyzej wydajnosc wzrosnie i to duzo!
Pozdro.

G

Guest

@bronek - najtańsze odpadają !
Lepiej zainwestować te kilka pln'ów więcej i mieć coś z zabawy a nie wyciągnięte kikuty :p.
Nie lepiej było by zainwestować w jakiegoś małego hps'a ? np. 70 W + 2x24 W Philipsy ;-).

fish ma racje 150 W na taką powierzchnie starczy (mi wystarcza na 0,42m^2) a prądu pociągnie tyle samo a na odblysnik tez da rade zaadaptować foremkę do ciasta :chin:

Nio naprawde na wszystkim mozna oszczedzic ale nie na swiatle bo jak na swiatle to Twoje plony beda znikome lepiej tak jak Fishu pisze dolozyc i kupic 150w hps albo np 250w hps i napewno ladnie by to wygladalo osnio przegladalem ten slyny 150w club to ladnie im roslinki po tym rosna bez kitu :p

G

Guest

BRONEK ja na twoim miejscu zrobił bym jakiegos wiekszego boxa dał do niego lampe 250w i by było spoko i z 6 roslinek

Wszytko zalezy od Ciebie Bronek jak chcesz miec ladne topy i duo palenia to musi byc duoz swiatla a jak zadowolisz sie malo iloscia palenia nio to nie muszisz kupywac duzych lamp ...

G

Guest

ReQuIeM dReAm może i sie czepiam ale napierdalasz wszędzie postami jak byś miał sraczke

peace!

Azzzzzz

Member
Veteran
Lodygi

Lodygi

Co do lodyg, to rzeczywiscie palenie tego nie jest najzdrowsze (w pizdu ciezki dym), ale oprocz metod wypisanych przez Rystala polecam lodygi dolaczyc do produkcji olejku lub nozem jak najcieniej zedrzec zewnetrzne wlukna lodygi, wysuszyc, dobrze zmielic i grubego bata skrecic, sprawdzone :joint:

pozdr

57fun

Member
BRONEK napisał jak WÓŁ że nie chce dużo plonów tylko lubi jak sie zieleni...:] to prawie jak JA, tylko ze ja hodowałem sobe na parapecie ok9 miechów i miałem 10g zajebistego szitu,a na dworku to juz inna sprawa :]. Sam planuje teraz wsadzić sobie w box-a<pierwszego> 100W HPS nie potrzebuje dużego plonu z indorka wole sie pobawić co i jak bedzie sie działo po podaniu tego czy tego..Mam nadzieje ze na box-a 40x40 wystarycz 100W żaróka, co sie staanie jak bede na vegu wyginał panienke, na na flo nie bede miał na nią siatki <scr-g?? czy jakoś tak>, a i jeszcze planuje zmienić czas dobowy na 18h<flo>, 12off-6on-12off, itd...czytałem na innym forum ze to działa skróca się czas kwitnienia nawet do 7dni to zlezy od gatunku senssi :],
peace

Last edited:

57fun

Member
a i jeszcze jedno pytanko: da sie zapylić ganje <fiolet> skunkiem dokładniek skunk#1 sensi seeds albo WW/ Afgani#1 z Nirvany :] pozdro Grołerzy :)

Biodizel

Member
przeczytaj lepiej pm i wyedytuj posta

mozna zrobic takie crossy, czemu nie? afghani jest czesto uzywany przez breederow do robienia roznych f1

Last edited:

Fish131

Active member
57fun.
Po pierwsze zwie sie to SCROG czyli Screen of green.
Po drugie wytlumacz mi o czym Ty mowisz mowiac ze skraca sie czas kwitnienia do 7 dni?
A po trzecie to juz totalnie nie rozumiem pytania zawartego w drugim poscie <lol>...

Biodizel

Member
fish, skraca ;) na flo musi byc po kazdym dniu 12h nocy, tu nie masz 12h dnia a 6, co skraca nam dobe z 24 do 18h, ale odbija sie to na plonie

Latest posts

Latest posts