What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co bierzecie na Outdoor 2008?

Sadamesko

New member
Mój out skromny :) Wręcz standardowy
4xMaroc FS
4xEesy Sativa
100x :) Bag seed
Mam nadzieje ze w tym sezonie pogoda bedzie sprzyjac growerom :) Nie moge sie doczekac wiosny :D Zycze wszystkim wielkich topow w tegorocznym out i nie tylko :) Pozdro

lechu

Member
No, udało mi się załatwić nasionka, ich opis brzmi tak: "passion 1 x coś fioletowego(shaman?) x holands hope x erlu misty. Przy czym kazde nasionko moze byc czyms innym i będzie to conajmiej mieszanka 2 odmian (moze byc także 3) a te passiony to juz chyba 3 pokolenie by bylo. Aha w tym mixie genetycznym jest tez jakis zupełny nołnejm pokolenie 4" :D

Lecz mam pewne obawy co do nich, bo wydają mi się dość małe, i trochę pouszkadzane, więc jeśli możecie to napiszcie co sądzicie : http://img245.imageshack.us/img245/6924/dsc00625za8.jpg

żeby zorientować się w ich rozmiarach mogę podać że węższa krawędź woreczka ma 3,5cm

I jeszcze jedno, jak najlepiej sprawdzić czy kiełkują? Na mokrą watę, czy do doniczki z wilgotną ziemia? Muszą być naświetlone żeby pękły?
Pozdrawiam

cardiel

Member
hehe lechu :smile: pierwszy grow, ze wypytujesz jak sie kielkuje? spoko po to tu jestesmy :smile:

wielkosc nasionek nie ma nic do rzeczy w tym przypadku.. Widac, ze sa w pelni dojzale i jak sie postarasz bedziesz mial 95 % + wykielkowan z tych sionek.

Ja kielkuje tak: mocze nasiona pare godzin w cieplej wodzie, pozniej klade je na doniczke z ziemia i przysypuje lekka warstwa ziemi.. caly czas pilnuje zeby mialy wilgotno, ale wazne zeby nie plywaly.. po 1-2 dniach powinny byc juz na ziemia :smile: roslinka potrzebuje swiatla dopiero jak wypusci listowie ( jeszcze nie liscie, ale juz zielone heh ), do tego czasu wilgoc i cieplo jej wystarcza

pozdr i powodzenia :smile:

.:SM:.

New member
cardiel said:
hehe lechu :smile: pierwszy grow, ze wypytujesz jak sie kielkuje? spoko po to tu jestesmy :smile:
ja sie z tym nie zgodze icmag to nie forum dla amatorow ale dla osob ktore maja juz jakies pojecie o uprawie. sorry ale jezeli koles nie wie jak kielkowac nasiona to juz przesada proponuje poczytac troszke inne polskie fora o uprawie mj a dopiero pozniej brac sie za icmaga. wiele osob ceni sobie to forum wlasnie dlatego ze nie ma tu 'ton' glupich pytan tylko sama 'esencja' uprawy.
pozdrawiam

A

akap13

Serwus Panowie
maroc x nl od fs
cynamon od fs
Mam pytanko dochodza, bo w oucie to ja jestem zielony

yyyoopp

Member
znajomy miał nl od female zaczął późno kwitnąć dokładnie nie pamiętam ale orientacyjnie gdzieś w poł. września wytworzył kwiatostan. zabrakło mu bardzo bardzo dużo ok. 3 tygodni ale ziele było bardzo oki. Bardzo wesoło działało ale często po wieczornym kurzonku rano bolała głowa

M

mirek_mm

10xMaroc FS
10xPurple Power FS
35x Passion ,Top 44 , i purpura nieznanej odmiany ,a ile czego jest to nie wiem bo sie wymieszało :)

35 sionek :

A reszte ,czyli 10xMaroc,10xPurple Power zamierzam dokupic na daniach.

Muczaczo

Member
GanJah said:
Cynamon dojdzie, pewnie gdzies w polowie..., moze ok. 20 pazdziernika... Maroc x NL tez powinien, zalezy jaki pozny jest ten NL. Chyba jeszcze nikt stad nie mial NL'a od FS na out.

...ja miałem NL'a od FS na out'cie 2007 i dupa blada nie doszedł. Nie doszedł i miał tylko trochę kwiatków wielkości popcorn'u. Tylko tak naprawdę, to nie wiem czy to czasem nie wina tego, że się złamał jak były te wichury. Rozrósł się ładnie, rozkrzaczył, ale nic z niego nie było. W tym roku też daje NL na out tylko, że z pestek od Plantatora.

Pozdro

Wild_Scream

New member
Mój tajemny plan na out08 to:
Top44
Durban Poison
i pare 2 letnich pestek HH x WW własnej produkcji ; P

Możliwe że skusze się jeszcze na HH bo w ostatnim sezonie spisał się bardzo dobrze.

Top44 niby kwitnie w optymalnych 44 dni ale chyba raczej to odnosi się do indora. W związku z tym 4 nasionka przeznaczyłem teraz na indora i mam nadzieje, że uda mi się zrobić troche nasionek(4 tyg weg + 44 dni + czas dla nasionek, wypada że mogły by być gotowe nawet przed końcem ).

PZDR

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
UNILITE said:
akap jak myslisz zeby tylko te odmiany posadzic to moze byc lipa, wkurwisz sie tylko niepotrzebnie ze nie doszlo, a za chodzenie po tych buszach to troche sie by nalezalo :D

wedlug mnie outa trzeba dzielic na pewne plony jako (nie wiem jak to nazwac :bongsmi: ) "baze", przeciez 100% odmian pod polskie slonce jest sporo...
i plony eksperymentalne, pare sztuk jakis egzotykow, zawsze warto sprobowac i jesienia byc mile zaskoczonym

:joint: :wave:

pozdrawiam
UNILITE ja jeszcze dziele outa na udane i nieudane (wczesne jaranie - nie LR)hehehehe wsadzam cos bardzo wczesnie (koniec marca) jest to ryzyk , ale juz tak jest , a jak ktos pestki robi to z mocnaego krzaka mocne pokolenie , a i jaranie tez jest inne jak roslinka przejdzie jakies przymrozki , nie licze ilosci ,trace na zbiorach poprostu wsadzam 3 kobiety w pelnie ksierzyca okolo 21 marca i tak leci
foty juz niedlugo hehehe

p.s. szacuneczek UNILITE - Pozdrawiam :wave:

Last edited:

Tommekk18

Member
Witam
ten rok bedzie wygladal tak
WW x 20
Durban Poison x 10
jack horror x 10
outdoor mix x10

wszystko jest z Nirvany od cannabis.fr

Last edited:
E

Ergonomic

Mi scusi... WW? Jack Horror??!?!

Moim skromnym zdaniem nie nastawiaj się na jakiś plon- szczególnie z Jacka
:bashhead:

Tommekk18

Member
Czy tylko typowe odmiany outdoor maja szanse dojsc w PL :confused:
nie sądze
najwyzej strace na tym tylko pieniądze
a zyskam wieksze doświadczenie
pozyjemy zobaczymy
jestem dobrej myśli

Last edited:
E

Ergonomic

Ja bym to zrobił raczej tak, że zamiast 20 WW kupiłbym 20 sztuk tego durbana a reszte jako eksperyment... aczkolwiek wszyscy, których znam a mieli WW na out narzekali na jej powolne zakwitanie, a JH jeszcze chyba nikt na out nie miał więc może będziesz pierwszym, któremu się udało...

G

Guest

:wave:
Witam! Jak ja bardzo kocham te post`y w stylu "Biore 10XJH a co! Zobacze!'
:D wszystko przyjmuje z delikatnym usmiechem:D No ale...
Drogi Tomku tu masz temat, http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=35443 ktory naprawde naprowadzi Cie na to co wybrac na OUT. Popatrz jak ladnie wszyscy opisali rozne odmiany oraz w jaki sposob spelniaja sie pod Naszym kochanym polskim sloncem!:chin: :D:D dlaczego nie skorzystac z tak cennego zrodla?!
Nie, ze Ci zle zycze! Chodzi o to zebys chlopaku cos zebral z tego na co poswiecisz duzo czasu, staran, stresu itd! Eh ponioslo mnie troche...:D

Pozdrawiam wszystkich ktorzy, zaczynaja "przygode" :D Raz zaczniesz i...:wink:

Last edited: