What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co bierzecie na Outdoor 2008?

G

Guest

Witam
Sprawa dzików ma sie tak:
Out 07, jedna roslina zniszczona, wyrwana w dziwny sposób prawdopodobnie wlasnie przez dzika. Nie tylko mi sie to zdarzylo, ten cudny aromat przyciaga mnóstwo zwierzyny.
Co do obaw osoby to z tego co wiem to dziki atakuja tylko i wylacznie gdy nie maja gdzie uciec. W przeciwnym wypadku uciekaja przed czlowiekiem, chociaz wiadomo ze napewno znajdzie sie jakis oszolom który moze zaatakowac, jednak sugerowalbym sie jednak ich nie bac, a ewentualnie wskakiwac na pobliskie drzewko :D

yyyoopp

Member
LordX said:
Nie chce robic zamieszania ale mam taki pytanie czy ten sklep wogule jest czegos warty ( bo dostalem kilka nasin za free) i nie wiem czy warto sadzic na outcie i marnowac dziury?? Prosze o odpowiedz co o tym sadzicie?
http://freedomshop.gota.pl/index.php?p=1
to nie rób. gota jest jednym z działaczy polskiego stowarzyszenia kanaba ale to chyba. poza tym sklep godny uwagi jezeli znajdzie się tam coś ciekawego w tej chwili nie ma po co zaglądac

orangin

Member
@LordX: mozesz brac nasionka stamtad. Mialem je na out w tamtym roku, i w tym tez bede je mial. Polecam. Po prostu dobre palenie z nich wyrasta :D Niektorzy moi znajomi nie wierzyli, ze tak dobra trawka moze wyrosnac na lesnej polanie... nic dodac, nic ujac: jesli jakiegos spota obskoczy Ci zwierzyna, nie bedziesz plakal ze zzarto roslinke z nasiona za 20 zeta, na ten przyklad. A te, ktore wyrosna... zobaczycz :rasta:

Last edited:

thor

Outdoor Grower, C99 Lover
ICMag Donor
Fajnie ze coraz wiecej pojawia sie niespotykanych odmian. Przez dlugi czas czesc polskich growerow zyla w przeswiadczeniu ze u nas moga dojsc tylko stricte outdoorowe odmiany. Kazdego roku probowalem obalic ten mit, uprawiajac odmiany, ktorych nikt nie podejmowalby sie w naszym klimacie.
Nie wszystkie dochodzily, przy naszej ulubionej formie uprawy jestesmy zdani na kaprysy pogody. Mimo tego warto probowac i co roku dorzucac przynajmniej jedna nowa odmiane, ktora ma jakies szanse, mowimy o maks 8-9 tygodniowych strainach.
Teraz nawet C99 jest przez wszystkich uznawana za pewniak na out :D
Polecam szwajcarskie odmiany, swietnie sprawuja sie w naszym klimacie - Bluehemp, Greenhornet.
Ktos pisal ze zastanawia sie nad Biddy Early i Mikado - obie doszly pod koniec wrzesnia/w pierwszym tygodniu pazdziernika, wyjatkowo dobre hybrydy. Mikado jest wyjatkowa, ma prawdziwie cytrusowy smak i super high.
Powodzenia w nowym sezonie, oby slonce swiecilo nad naszymi ogrodami, a deszcz wspomagal nas w podlewaniu :D
Peace

G

Guest

No prosze Pastwa! Chyba mam juz gotowy repertuar. Zastanawialem sie nad jeszcze jednym komercyjnym strainem, ale stwierdzilem, ze brakuje mi na to funduszy, a dwa, ze i tak bede mial sporo roboty z tym co mam no i musze sobie zakupic jakas porzadna lopate, a bede mial gdzie kopac! :D

BAM x ERDPURT
DUTCH PASSION
EARLY DURBAN
B3/N7 x ERDPURT
ERDBEER x EARLY DURBAN
LEB27
MAROC
AK-48
OASIS x LR
OASIS x LR x SHAMAN :D

PS: Z przykroscia musze dodac, zeby nie wysylac pm'ow z prosba o kulki. Tym co obiecalem przeteleportuje co trzeba w najblizszym okresie.

22188HPIM6681.jpg

peaceYA! :wave:

Last edited:
S

sweet-dreams

tritexo no odmiana bardzo ciekawa kiedy byla opisywan ana 1 stronie soft sacret bardzo ja chwalili mysle ze jesli cie stac warto zamowic

Mariko i LordX a jak dla mnie to poco szukac niewiadomo czego nie lepiej uzyc sparwdzonych sklepow a nie ryzykowac ze ci wcisna lipe albo petki czegos innego o czym ty pewnie sie nawet nie skapniesz

bolk

Member
Osobiście zastanawiam się nad :
Early Girl
Early Misty

Z doświadczenia płynącego z zeszłego roku wiem że dziewczyny lubią późno kwitnąć na naszej półkuli a w szczególności w Polsce :)
WW w zeszłym roku dokwitała u mnie w szafie z założeniem na klony po czym jak zauważyłem jak ładnie dokwitła nie miałem serca jej sadzić ;]

dizel

Member

Passion#1 femi, kilka odmian z FS (maroc, purple power, easy sativa), LR#2 (10 regular, orginalny), masa crossow, w tym passion#1 x maroc femi

rogin

Member
dizel skad masz krosa Femi passion#1 x maroc ?? Da sie jakos to zrobic zeby nasionka wychodzily femi ? Czy juz kupiles takiego krosa od breedera ?

dizel

Member
"shermilem" maroca pod lampa (niestety przez zbyt wczesne spryskanie wyszedl z niego karzel i malo pylku, trzeba bylo porobic klony z passiona i je "hermic", maroc pod lampa rosnie duzo gorzej niz passion), wyszlo tylko kilkanascie pestek, kilka osob juz ma zarezerwowane po 1 pestce do przetestowania na tegoroczny out

G

Guest

dizel, szykuj następną edycję :D
A jak tam losy ducksfoota się toczą, czy umarły?
pozdro1410

dizel

Member
DF czeka na wiosne, pestek jest zbyt wiele zeby sadzic je pod lampa :D a co do crossa to zrobie wiecej jesli sie nie bedzie hermic

RuShak

New member
Moje typy na ten sezon:
- Shaman (DP)
- Holland's Hope (DP)
- LR Classic (JD)
- Passion#1 F2
- Skunk#1 F2
- cross Twilight x Big Bud (FCS)
- cross Easy Sativa x Grapefruit (podarek)
- Blubbleberry (podarek)
- Pure Power Plant
- Cinnamon (FS) sprawdzę czy dochodzi u nas pod słońcem; pzdr

tredowaty

Member
marock f2 x 20 pare juz wystartowalo.... licze tylko i wylacznie na ta odmiane
lr#2 x 10
pewnie pobawil bym sie czyms jeszcze ale brak funduszy i wiekszej ilosci czasu uniemozliwia mi to..
pogoda piekna dolki juz pokopane wszystko gotowe czekamy tylko kochany kwiecien bo to ryzyko wielkie cos wrzucac w lutym..

tomato

Member
Veteran
tredowaty, maroc f2 ? krzyzowales go z jakas inna odmiana, czy znalazles kilka pestek podczas zniw ?

Latest posts

Latest posts