What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

[CFL]WOODSTOCK czyli zmagania hipisa z codziennoscia

hippis

Member
Witam, na kazdego z nas przychodzi pora na relacjonowanie wlasnego pomidora.Moja wlasnie nadeszla , upragniona i wspaniala.Wielkie nam problemy stwarza otoczenie w ktorym sie nzajdujemy utrudnia i sprawia ze nasze sumienie jest naruszane z dnia na dzien przez zlych ludzi babilonu, nie czujemy sie swobodni ! gdyz to co dala nam natura jest zbyt piekne do zrozumienia przez niektorych ! ja to mam gdzies niewiem jak wy :D wiec lecim na szczecin:

Wszystko bedzie sie opierac na swietlowkach :

na poczatek 125 w blue CFL:

picture.php

picture.php

odmiana to blue maroc reg.

picture.php

picture.php

picture.php

:wave: milo bylo :gday::gday: pozdro wielkie :dance013::dance013::tiphat:

Dystans

Member
Mógłbyś Chociaż napisać co za odmiana :) Niedługo prawdopodobnie też polecę na 125W cfl więc masz we mnie kibica.

Pozdrówki

hippis

Member
Witam ponownie po okolo dwoch tygodniach :tiphat:

nowy reflektorek:

picture.php

carbon filter i ufo wiatros lecz widac sama rure systemowa bo wszystko jest nazewnatrz :D foto calosci za tydzien mysle ze bedzie jak wszystko bedzie w boxie :

https://www.icmag.com/ic/album.php?albumid=34963&pictureid=839433

I rodzinka:

picture.php

picture.php

dwie panie na koncu juz sie pokazuja
picture.php

picture.php

problemy genetyczne
picture.php

picture.php

I na koniec chcialbym dodac ze BioBIZZ allmix bardzo dobra ziemia pozatym wszystkie planty ida bez zadnych odzywek jak dotad co jeszcze mysle ze wejdzie zaniedlugo HPS noi przesadzanako mnie czeka :wave::wave: pozdroo

hippis

Member
Na poczatku byly nieduze wsumie problemy :bump: ?!mysle ze mialy za zimno przez to ze chodzil sam mieszajacy wiatrak wial od dolu i troche im za zimno bylo co spowodowalo od spodnu pojawieniem sie bialego nalotu cos w stylu grzyba ? plesni ? (wsumie to od zawsze mierzylem wszystko ze spostrzezen bez termometa bez ph metra i innych miernoikow ma to swoje plusy i minusy :D glownym powodem bylo brak na to pieniedzy hehehe)
Podzialalem w ten sposob ze obejrzalem korzenie wygladaly ok tylko an spodzie ten nalot lekki :petting:ale tylko od wylotow w kubeczkach plastikowych Starlem wszystko paluchem :artist: i nie pojawia sie wiecej jak narazie.. do tego roslilny dostaly widocznego wigoru (widac spodobal im sie wyciagajacy wentylator:D) noi i korzenie ruszyly.
Co wiecej pozbawione sa INDOOROWEGo wdzieku bo sie mutuja z zewnatrz otoczenia i na wewnatrz liscie ale chodzi nam o kwiaty :D prawda ? :D.
Za tydzien przesadzka za 2 HPS zastanawiam sie nad 400w ...lub optymalnie 250 ale bardziej za pierwsza opcja jestem po pierwsze napewno wieksze plony i moc zadowalajaca a po drugie narazie nie widze w sklepie 250 powoli chhyba wychodza z obiegu :( standart to 400 bedzie jak 100 kiedys :D) po drugie jest w takiej samej cenie i w przyszlosci mysle o dr120 wiec bedzie to dobry zakup mysle... Jeszcze to przemysle do boxa o wymiarach 60cm x 60cm x 160cm jest troche duzo :D kto to bedzie poziej palil :D ? moc napewno bedzie okrutna
Na faze kwitnienia zamierzam dac biobizz bloom i boosta.

To chyba na tyle :tiphat::tiphat::cathug:

Jak najlepszych ludzi :D :D
picture.php

picture.php

I zajebistej trawy :greenstars:
picture.php
:thank you::thank you::wave:

hippis

Member
Witam, po przesadzeniu plus dawce 5ml na 2 L wody biobizz biobloom dostaly widocznego kopa i tez troche ma udzial napewno CFL shit.Dam im sie przyzwyczaic, wyciagnac i czas do piatku pozniej wchodzi HPS

Dystans

Member
Jakiego hps'a będziesz dawał? Ja jednak też na sodówce 100W polecę. Wreszcie może uda mi się ją odzyskać, bo koleś który go zgubił miał mi pożyczyć w zamian cfl dual 125W i tak się temat urwał. Na szczęście może wreście odzyskam moją lampę w tym tyg :jump: Ładnie Ci idzie. Oby tak dalej :good:

hippis

Member
Witam, zdecydowalem sie na cos takiego :
picture.php

Pomimo to zaczol sie pojawiac problem ale mysle ze to przez nawoz , niewiem w stu procentach jesli ktos sie zna mile widziane sugerstje
picture.php

hippis

Member
ello hippis ,na stówe nie jestem pewien ale twój problem to chyba THRIPS poszukaj w goglu , z fartem

Napewno nie bo nie ma zadnych robaczkow a to sa jakby pomaranczowe zatarcia bardziej stawiam na zle przyjety przez rosline nawoz i za mocne swiatlo padajace na nia (lub tez to ze wadagenetyczna),(tylko z dwoma tak mam co maja wade genetyczna)no ale sie okaze narazie lampa na gorze na fula i w najblizszym czasie wejdzie Icarus system reflektora :D cos jak cool tube cos jak : http://www.3ch.co.uk/grow-lights/hi...superwide-air-cooled-reflector/prod_1101.html jak i to tak to wlasnie bedzie ;D narazie wszystko pod katrola do przodu wszystko niebawem foty.. JoL pozdrooo