What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

box 2x400w hps

C

cracker4

siemanko wkoncu zaczynam budowe mojego boxiku i dokupowanie potrzebnych rzeczy
planuje dac taki wentylatorek
https://sklep.hydroonline.pl/go/_info/?id=735
chyba powinnien starczyc?
boxik bedzie mial wymiary 2x3x1 albo 1,5m
nastempne pytanko jakie nawozy dac na flow
czy terra flow + pk 13/14 starczy?
czy starczy mi na jedna uprawe 1l terra flow?
czy zarowki hps starego typu te bbanki sei nadaja?

Escobar

Active member
Siema
Wentylator bedzie OK ja mam taki przy 400W i jest za mocny. Pozatym jest troche glosny, ale sadzac po rozmiarach boxa to bedzie stał w takim miejscu, że to niema dla ciebie znaczenia.
Natomiast co do nawozu to raczej 1l flo nie starczy. Przy 7 krzakach mi wystarczylo nawozu na "styk". Także tobie napewno nie starczy. Fajnie jakbyś dokupił jeszcze canna boost. Specyfik godny polecenia :)
pzdr

Plantator

Well-known member
Veteran
Fajnie cię znowu widzieć ,powodzenia w nowej uprawie , co do jakichś starych lamp , to mogą mieć mniejszą wydajność , może lepiej zainwestować troche

C

cracker4

mi tez fajnie cie plantator widziec zszykanowali mnie w ostnim konkursie na haszyszu
ale mowi sie trudno zyje sie dalej (albo to ustawione wsio albo ktos chcial zaszkodzic) - polska mentalnosc....
w tym problem ze ciagle inwestuje a jak wiadomo pieniadze czasem sie koncza
hehe hmmm sorki za niezwiazla wypowiedz ale wstalem dzis i dalej jestem piajny (poprawam ten tekst enty raz hehehe zanim wypowiedz napialem impreze :| no nic piszem dalej)
co do wentyla to glosnosc nie bedzie miala zbytnio znaczenia mam jeszcze problem w tym ze box bedzie stal w nieogzewanym domu gdzie temp moze spac hmm... do temp na zewnatrz? mniejwiecje powiedzmy
swiecic bede w nocy bo prad tanszy i bedzie grzac przyoakazji ale trapi mnie czy nadmuch zimnego powietrza niezaszkodzi
a moze puscic je prze cool tube?
czy ten canna boost da duza roznice(mysle ze nie) mam napienty budrzet a to kolejna stowka - na ulicy nie lezy i tak musze sporo jeszcze wylozyc
ps.
plantator te twoj nl jest sweet ^^
21517DSC00971-med.JPG

aaaa plantator ty chyba miales maroca niewiesz jak on sie sprawi in? bo chce zrobic jakies crosy na out 2008 ;]

Last edited:

Plantator

Well-known member
Veteran
nom , maroc trochę lipnie rośnie in , ale da radę , tyle co pestki zrobić to spokojnie , duża donica musi być , bo on bez tego nie da rady , i światła niebieskiego trochę , clonować na hama też da radę , tylko długo trochę , pozdro

e: no , Yarcio , ale w celu zrobienia sionek to można jakoś pobawić się z nim w in , albo na clony , kilka zawsze wyjdzie , pozdro

Last edited:
C

cracker4

czemu bez wiekszej doniczki nie da rady? ja mysle ze tu mneisjza doniczka odegra tez swoja role bo ograniczy rozdrost korzeni co za tym idzie calej rosliny? bezkitu potrzebuje 8 tyg wega? sie zastanawiam czy jest sie z nim bawic moze pomysle z czyms innym
chociaz kurde korci mnie ta odmianka ;)
ps. czemu myslisz sionka kurde robie na out door :p temu typowo outdoorowe genny czasem wystraczy przeczytac a nie patrzec na same obrazki
yarcio napisz poprostu ze posty nabijasz ;) hehehe

Last edited:

Plantator

Well-known member
Veteran
mi on w małej donicy dziwnie się zachowywał , nie chciał rosnąć i wogóle , jak chcesz na nasiona to nie musi by tyle vega , po prostu mniejsze będą i mniejszy plon chyba , katastrofy nie będzie

Yarcio

Member
Eee, tam ja wcale postow nie nabijac :p Maroc jest femi, wiec sionek sobie z niego nie porobisz, chyba ze masz dojscie do regularow.

C

cracker4

a zalozysz sie ze zrobie :p
tylko ze bedzie marok x cos
rudelalis czy cos takiego bral ktos nasionka z seed.pl?
bo cos niemoge sie znimi kontaktowac juz tydzien czekam na nasionka
a co byscie proponowali z oferty green house'a?
ktos uprawial ktoras z ich odmian?
slyszalem ze super silver haze fajnie sie klonuje
hmmm ale kwiaty ma takie bardziej sativkowe luzniejsze wolal bym bardziej zbitego
z bardzie indykowym body highem

Zathir

Member
Oj z seed.pl moze byc problem,z tego co sie orietuje to kazdy czeka na paczke od nich niewiadomo ile, ja zamawialem u nich pare dni temu tylko dlatego ze nie spieszy mi sie, nastawiam sie na czekanie do 3 tygodni..

C

cracker4

najgorsze ze nie moge sie z nimi skontaktowac ;/ no ale zobaczymy moze przyjedzie szybciej niz te 3 tyg

Yarcio

Member
Cracker4, NIE zrobisz. Wyjda Ci hermy, zamiast normalnych nasion, chyba ze lubisz miec w pi**u hermafrodytow w uprawie...

Yarcio

Member
Moze w takim razie wytlumaczysz dlaczego maja wyjsc normalne nasiona z roslin, ktore wyrosly z nasion, w ktorych tworzeniu biora udzial hermafrodyci.

C

cracker4

a gdzie tyy widzisz hermafrodytow :| hermafrodyci to obojniaki a z nasionek femi wyrastaja zenska baa sa szanse na wyrosneicie nawet meskich!
ma ktos moze telefon do szanownje pani marysi z seed bo rownie niepowaznego podejscia do klijenta jeszcze niewidzialem czekam tydzien na odpowiedz na mojego maila nie mowiac juz o mailu ktory wyslalem przed zamowieniem...

Yarcio

Member
Ech. Pestki femi, z ktorych wyrastaja nasiona zenskie, maja "w rodowodzie" (czyli w genach) wieksza sklonnosc do hermienia sie. Stad wniosek ze jest bardzo duze prawdopodobienstwo wystapienia herma z nasion roslin feminizowanych. Jak w takim razie wytlumaczysz czestsze hermienie sie roslin zenskich? Przy takich samych warunkach roslina z pestki femi ma wieksze prawdopodobienswo posiadania zarowno meskich jak i zenskich narzadow plciowych w stosunku do rosliny regular.

kazuya20

Active member
mmhh a co powiecie na to sionko które było już żeńskie i zrobiono z niej femi
nie ma skłonności do hermienia się
a sionko które było men i zrobiona z niego femi ma skłonności do hermienia
najgorsze hermy ma dutch passion też się spodziewam