What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

בניית מערכת הידרופונית dwc

oriky

New member
בניית מערכת הידרופונית dwc

היי חברים, אני מעו יין לבנות מערכת dwc בבית

יש למשהו עם זה ניסיון? קראתי קצת על העסק והבנתי שזה אמור לביות דיי פשוט
השאלה איך עובדים איתה.

איך מנביטים לשיטה הזו? עד איזה גובה מגיע המים? איך השורשים מקבלים מים עד שהם נןגעים במים?

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
פשוט טילים אם יש לך איך לקרר את המים. יש לך איך?

isranabis

Active member
Veteran
אם אתה בקטע של הרפתקאות לך על זה אבל אם אתה בעיניין שלגדל משהו לעשן אז תתחיל עם קוקו פרלייט או אדמה

oriky

New member
אני נטו בקטע של הרפתקות.

יש לי שתי מאוורים בקוטר 12 ס"מ וטרמוסטט...

כמובן דלי, עציצים מיוחדים, הידרוטון אבן אויר משאבה וכו..

Israboy

New member
שלום אוריקי,
יש לי הרבה ניסיון עם שיטה זו, לשאלתך, אתה מנביט עם רוקוול, אני מעדיף להמתין למערכת שורשים בריאה ואז מעביר למערכת, ממליץ על עציץ רשת בגודל של 6 אינץ מלא בהידרוטון ותשתמש בדליים של 20 ליטר
בהתחלה אתה ממלא מים בדלי עד הסוף ככה ההידרוטון בעציץ ספוג במים, תוך כמה ימים השורשים יתחילו לגדול ולהגיע למים, אז אפשר להוריד את מפלס המים. לגבי טמפ' מים, עכשיו זה לא הזמן לשיטה זו בגלל החום שיוצר בעיה של רקבון שורשים אך בעוד חודש לא צריכה להיות בעיה, שמתי לב שבטמפ' של עד 26 מעלות אין שום בעיה
עוד דבר חשוב מאוד הוא הספק משאבת האויר שלך, לכל גלון של מים אתה צריך הספק של וואט ככה שאם מדובר על 5 גלון אתה צריך לפחות משאבה של 5 וואט זה מפתח להצלחה
בתנאי גידול טובים אתה תגיע לתוצאות מעולות ולהנבה הגדולה בהרבה משל מצע אדמה או קוקוס
היתרון בשיטה זו מאפשרת לך להעשיר את השורשים בכמות חמצן מעולה שגורמת לצמיחה ופריחה מהירה יותר ואיכותית מאוד.
שיהיה לך בהצלחה

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אז אין לך איך לקרר את המים. בעונה הזו, ועד שאפשר לשמור על טמפ' של 23-24 מעלות בחלל הגידול אין טעם להתחיל להתעסק עם זה כי רק תתאכזב.
קירור מים זה צ'ילר חשמלי, לא מאוורר.

oriky

New member
תוכל לתת לינק לצילר או משהו דומה?

דרך אגב אני חושב על לנסות לעשות את זה דווקא בחורף, יש לי מחמם למיים עם תרמוסטט מובנה של אקווריום

תוכל לתת לינק לצילר או משהו דומה?

דרך אגב אני חושב על לנסות לעשות את זה דווקא בחורף, יש לי מחמם למיים עם תרמוסטט מובנה של אקווריום

הנה לינק לצ'ילר

http://growersguidetocannabis.com/product/hydroponic-water-cooler/#

אתה גם יכול לבנות אחד אם יש לך את הידע והידיים...בעיקרון המכשיר עובד כמו המכונות לשתייה קרה,אלה שמוזגות קולה,בירה וכו'.....יש כמה מדריכים ביו טיוב אבל בארץ קשה יותר להשיג את כל החלקים לעומת חו"ל שאתה יכול להכנס לחנות ולצאת עם כל הציוד שאתה צריך כדי לבנות מה שאתה רק רוצה...

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
זה כולה דלי מלא מים עם משאבת אויר שעושה מלא בועות עם עציץ רשת במכסה שלו. אין הרבה מעבר.
אתה יכול להוסיף מדיד בצד שיראה לך את המפלס אם בא לך לחסוך את העניין של לפתור את המכסה כל פעם כדי לבדוק.

isranabis

Active member
Veteran
לפי מה שאני מבין האוויר נכנס לצינור ההשקיה בשליש התחתון למטה ואז המים עולים למעלה ואז מתקבלת השקיה בנוסף לחימצון המים,אני לא חושב שיש אבן אוויר בתחתית או משהו שמוציא בועות,זה מה שהבנתי מראייה של המתקן בחנות אני לא עבדתי עם זה ואין לי נסיון מעשי,בכל מקרה נראה לי שהקרנף מדבר על לבנות צ'ילר ולא אקווה פארם או משהו דומה ,אני לא רואה שום יתרון בשיטת הגידול הזאת בטמפרטורות של הארץ

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אבן אויר גדולה בתחתית כדי להגדיל את שטח הפנים של בועות האויר.
יש תנועת מים עקב התנועה של האויר.

יש יתרון מטורף בקצב ובכמות עם עבודה נכונה עם המערכת, אבל ממש לא פשוט להגיע למצב שהמערכת עובדת כמו שצריך בארץ.
בחורף זה אפשרי ושמעתי על כמה שהוציאו דברים מטורפים - אני לא הצלחתי להפוך את זה לפרקטי ליותר מ6 עציצים.

oriky

New member
חברה, את הדלי יש מוכן, ואולי אצלם כמה תמונות.

העניין או שבו נתחיל, איך אני מנביט זרע שמתאים לגידול גזה? איך אני ממשיך איתו בלי שהוא ימות?
יש לי מספיק צעוד בשביל כל הדברים שאמאתם חוץ מהצילר.

kamikaza

Active member
זה לא פשוט בכלל לגדל בשיטה הזו, וצריך ללמוד הרבה לפני שאתה מתחיל

אני מצרף לינק לפורום שעוסק אך ורק בשיטה הזאת בתוך הפורום של רול-איט-אפ

http://www.rollitup.org/dwc-bubbleponics/

לקירור מים אני משתמש באייס פרוב, זה מין צ'ילר קטן שאפשר להבריג למערכת

attachment.php

Attachments

• 55 (1).jpg
    55 (1).jpg
    75.6 KB · Views: 22

kamikaza

Active member
לגבי מתי להעביר למערכת - אני עושה את זה ביום הראשון

איך להרטיב את הרוקוול עד שהשורשים מגיעים למים - אפשר בשיטה של ישראבוי, להעלות את המפלס עד לשני ס"מ מעל תחתית הבסקט, ככה המים עולים מעצמם למעלה דרך ההידרוטון ומרטיבים את הרוקוול

אני מעדיף משאבה על טיימר. המשאבה בתחתית הפיילה, ותוקע צינור בתוך ההידרוטון דרך החריצים של הבסקט

מפעיל אותה רבע שעה כל שלוש שעות

מצרף תמונות

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• 02 (2).jpg
    02 (2).jpg
    65.6 KB · Views: 30
  • 1 (1).jpg