What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

big bud and white widow my 1st grow

anonim09

New member
witam wszystkich ponownie :friends:
chciałem przedstawić moją pierwszą uprawę którą rozpocząłem 5 października
box nie należy do największych 80x50x120 czyli 0,40 m2

oświetlenie to HPS 150W

nawozy które kupiłem w drugim tygodniu uprawy

no to jeszcze raz od początku:

nasionka od nirvany wykiełkowałem 5 big budów i jedną WW
niestety jeden BB się zmarnował i musiałem wykiełkowac kolejnego po tygodniu
:badday:

pierwsze dni życia

w nowych doniczkach

w tym momencie dodałem dwa kompakty 14wat (odpowiednik 75w) które sie marnowały

tutaj około drugi tydzień życia roślinek
przesadzone do nowych doniczek 11l 22x22x26cm
+ ziemia do konopi canna profesional (bez plusa)

w tym momencie dodałem 6 kompaktów philipsa 18w (odpowiedniki 100w) 1100lm każda i oczywiście cały czas jest HPS 150w

po tym roślinki dostały mocnego kopa i zaczeły sie mocno rozrastać na boki :D

na tym zdjęciu roślinki mają 25dni
dzisiaj (26dzień) przełączyłem na flo i podlałem nawozem na flo :D

Last edited:
G

Guest

Yarcio said:
Roslinki nie sa zle, mam nadzieje, ze w boksie nie masz folii aluminiowej?

Nie sa zle? Powiedzialbym nawet, ze to wyglada zarabiscie :] Bardzo przyjemnie sie pa3 nafotki :] :respect: Byc moze w przyszlym roku zbuduje bardzo podobnego boxa, ale narazie mam inne sprawy na glowie. Poza tym jesli masz tam aluminium to lepiej zamien chociazby na koc ratunkowy, albo na bialo walnij.

pzdrST!

Badzo ładnie ci idzie trochę kasy zainwestowałeś w nawozy - miejmy nadzieje że plon odda ci kasę na odżywki hehe.

W jakiej odległości od roślinek trzymasz swoje oświetelnie (HPS i świetlówki) ? Ładnie ci to wszystko idzie ładne zielone konopie. Będę miał b.podobnego boxa do twojego z tym że mój box będzie o kilka cm mniejszy. Nie masz braków w oświetleniu ? I czy te doniczki 11l to już do końca uprawy będą w nich roślinki siedziały ?

anonim09

New member
roślinki poszły do kumpla 50km odemnie ja miałem nieoczekiwany wjazd na chatę i musiałem wszystko ściąć na szczęście zrobiłem ze wszystkiego sadzonki ;/
trochę zieleni mi przy tej operacji zostało. Opłaca sie z tego robić makumbe (wielkość jak na ostatnim zdjeciu) ???????????????