What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

איזה מקום פה..חממה

GL93105

New member
איזה מקום פה..חממה

שלום לכולם.
ראשית כל אני רוצה להודות לכל אחד מכם על זה שאתם פה,מצאתי את הפורום ממש בטעות ונראה כאילו יש פה אנשים רציניים בעלי שיח פורה.
מקווה שיום אחד תצמח פה תרבות של ידע וקהילה של אנשים אוהבי חקלאות מודרנית

ועכשיו לשאלה: יש לי חדר הפרחה וחדר צמיחה נפרדים ואני מתמקד בגידול שני זנים
ak-48 http://www.google.co.il/url?sa=t&rc...fbHiwcp5D46TA44pw&sig2=s0gVGniOmUOyRv116p9O7gwhite widow

שניהם בחדר גידול אבל בחדר הפרחה יש לי זוג מזרעים שהתחלתי איתם (לצערי). הם פרחו ומראים סימנים של זרעים למרות שאין זכרים ואין דו מיניים. כמובן שאני מפסיק את הגידול שלהם.
שאלתי היא האם במקרה שאני יעביר את הזנים מחדר הצמיחה להפרחה הם יכולים גם להחשף להאבקה? (נזכיר שאין זכרים..כן בדוק שאין,בדקתי) האם יש צורך לנקות את החדר לפני העברה או שאין צורך? באיזה חומר?
בימים הקרובים אני אנסה להעלות חלק מתוצרי העבודה שלי עד כה. עד אז מאחל לכם ולצמחים שלכם בריאות.

Don-roni

Member
בוקר טוב
ו שבוע מבורך
ברוך הבא
אם לזכרים בחדר הפרחה היתה פתיחה הריונית של יותר מ-2 אצבעות חחח
אז יש צורך לנקות כמה שיותר אם שואב אבק את האבקנים שהתפזרו בחלל הגידול
לא קריטי, הכי הרבה יהיה לך זרעים משובחים להמשך החיים :dance013:
ה אלמנה לבנה והאח של קלצ'ניקוב הם זנים סבירים ומהנים לסטלן מצוי
לבריאות תרוויח, תהנה
נשמח לראות תצוגה של ירוק ממך

:tiphat:

Bud+

Member
אהלן.
אם אין פרחים זכריים אין זרעים - ככה פשוט.
אם אתה פותח פרח ויש בו זרע - יש לך פרח זכרי איפה שהוא.

במקרה כזה, שזה לא כזה חריג בעולם המגדלים, רואים אם שווה לסיים את המחזור בכלל (אם נשארו כמה שבועות בודדים גם סטוק עם זרעים יעזור עד הקציר הבא, לא? אני לרוב מסיים את המחזור אם הצמחות נראות בסדר)

אחרי המחזור עם הזרעים אתה צריך לעשות נקיון רציני - לשטוף את הרצפה עם תמיסת אקונומיקה 10% ושמפו רצפות כמו שצריך ולהעיף אדמה שנשארה וכדומה כדי להמנע מהעברת מחלות מגידול לגידול (גם אם לא ראית סימנים למחלות), פירוק כל הציוד וניקוי יסודי שלו וריסוס של כל הקירות והגג (או מה שתוחם את הגידול שלך) עם תמיסת 20% אקונומיקה בשפריצר.
קח בחשבון שאקונומיקה עושה רע לאללה בדרכי הנשימה אם שואפים אותה יותר מידי ומכתימה בגדים. אני עושה את זה או בלי בגדים או עם בגדים שלא אכפת לי להרוס (או בגדים עמידים באקונומיקה אם אני עושה משהו ממש רציני) ועם מסכת אף ופה.

אם אתה רוצה לחפף אפשר לעשות את השלב האחרון גם רק עם מים אבל מומלץ מאוד לא לדלג עליו.

שאבקנים רואים מספיק לחות הם מנסים "לנבוט". אם זה קורה שלא על השערות של פריחה נקבית הם מתים אחר כך.
ריסוס יסודי מוריד את הסיכויי השרדות שלהם לרמות אפסיות.
האקונומיקה שם כדי למנוע מחלות, פחות בשביל האבקנים, אבל אני מעדיף תמיד להוסיף אקונומיקה.

בהצלחה.

ברוך הבא לפורום אחשלי
אם אפשר לדעת גם מאיזה ברידר הזנים זה יהיה נחמד
היום בימינו יש זנים זהים להרבה ברידרים,לפחות מבחינת השם אבל הגנטיקה לא זהה,אז תמיד עדיף להגיד גם מאיזה מקור
בכל מקרה אני לא שוטף בין גידולים או שום דבר
אני תמיד זורק את הקוקוס הישן ומביא חדש
הדבר הכי זול בכל הגידול הזה זה המצע,גם עכשיו שהידרו שופ קצת בלגנו את העניינים עם טוף מרום גולן
אז אין שום סיבה לא לקנות חדש ולמחזר
לגבי אבקנים,אני לא כל כך נרתע מזרעים בגראס,גנטיקות היום זה משהו שקשה להשיג בארץ ואם במקרה יצאו לך זרעים מהגראס,רוב הסיכויים שתוכל לעבוד עם הזרעים האלה סיבוב הבא לא רע
הם לא אידיאלים כי אין לך מושג ממי או מה הם קיבלו הפרייה אבל זה עדיין עדיף על שום זרע בכלל
בכללי הייתי ממליץ לכולם לבנות חדר גידול קטן כדי להפרות זנים ולא לאבד את הזנים שהזמנו
לדעתי זה בזבוז מוחלט לא להוריד ייחור מכל אמא טובה שיש לך ולהפרות אותה עם אחד הזכרים שיצא לך מהגידול
בכל מקרה לא הייתי נלחץ יותר מידי
בד"כ אם יש הפרייה בלי זכר אז סימן שהם הרמיז,תחפש על הצמחים שלך שם בולבולים קטנים על הפרח של הנקבה
זה גם תלוי באיזה קנה מידה הצמחים שלך מופרים
אם יש רק פה ושם זרעים זה לא נורא,גם מבחינת משקל זה לא איבוד משמעותי
בד"כ מהניסיון שלי הרמיז מאביקים ממש מעט אם בכלל,אם יש לך האבקה רצינית יש סיכוי שמישהו דביל מגדל זכר איפה שהוא באזור ליד ויש לך בריזה טובה באזור :)
זה קשה לי להאמין אבל זה תמיד אופצייה שצריך לקחת בחשבון
בכל מקרה בהצלחה אחינו עם הגידולים ותמיד עדיף לשאול שאלה אם תמונה! :) זה מקל הרבה על העזרה

ברוך הבא לפורום אחשלי
אם אפשר לדעת גם מאיזה ברידר הזנים זה יהיה נחמד
היום בימינו יש זנים זהים להרבה ברידרים,לפחות מבחינת השם אבל הגנטיקה לא זהה,אז תמיד עדיף להגיד גם מאיזה מקור
בכל מקרה אני לא שוטף בין גידולים או שום דבר
אני תמיד זורק את הקוקוס הישן ומביא חדש
הדבר הכי זול בכל הגידול הזה זה המצע,גם עכשיו שהידרו שופ קצת בלגנו את העניינים עם טוף מרום גולן
אז אין שום סיבה לא לקנות חדש ולמחזר
לגבי אבקנים,אני לא כל כך נרתע מזרעים בגראס,גנטיקות היום זה משהו שקשה להשיג בארץ ואם במקרה יצאו לך זרעים מהגראס,רוב הסיכויים שתוכל לעבוד עם הזרעים האלה סיבוב הבא לא רע
הם לא אידיאלים כי אין לך מושג ממי או מה הם קיבלו הפרייה אבל זה עדיין עדיף על שום זרע בכלל
בכללי הייתי ממליץ לכולם לבנות חדר גידול קטן כדי להפרות זנים ולא לאבד את הזנים שהזמנו
לדעתי זה בזבוז מוחלט לא להוריד ייחור מכל אמא טובה שיש לך ולהפרות אותה עם אחד הזכרים שיצא לך מהגידול
בכל מקרה לא הייתי נלחץ יותר מידי
בד"כ אם יש הפרייה בלי זכר אז סימן שהם הרמיז,תחפש על הצמחים שלך שם בולבולים קטנים על הפרח של הנקבה
זה גם תלוי באיזה קנה מידה הצמחים שלך מופרים
אם יש רק פה ושם זרעים זה לא נורא,גם מבחינת משקל זה לא איבוד משמעותי
בד"כ מהניסיון שלי הרמיז מאביקים ממש מעט אם בכלל,אם יש לך האבקה רצינית יש סיכוי שמישהו דביל מגדל זכר איפה שהוא באזור ליד ויש לך בריזה טובה באזור :)
זה קשה לי להאמין אבל זה תמיד אופצייה שצריך לקחת בחשבון
בכל מקרה בהצלחה אחינו עם הגידולים ותמיד עדיף לשאול שאלה אם תמונה! :) זה מקל הרבה על העזרה

GL93105

New member
תודה על קבלת הפנים החמה.
ראשית חשוב לציין כי הצמחים המופרים אינם מזנים טהורים במקור(תפזורת) והם גדלו בחוץ לפני שהעברתי אותם לגידול פנימי (כנראה באמת מישהו מגדל לו בנים בסביבה) ואם זה המצב אז הגנטיקה בתחת. אהה ואיך מוסיפים תמונות בשרשור?

ליד ה-post quick reply יש כפתור נוסף

go advanced
אתה לוחץ
מוסיף שם תמונות מצד שמאל למעלה ולוחץ upload
כשאתה מסיים להוסיף אתה עושה post quick reply
זה הכי פשוט לדעתי
ככה אני עושה בכל מקרה
אין שום סיבה שתחשוב שאוטומטית הגנטיקה בתחת
כל גנטיקה התחילה מאיזה שהוא תפזורת,תריח את הצמחים,אם יש להם ריח טוב זה כבר סימן נחמד
תסתכל אם הם עמידים ובריאים
כאילו יש הרבה פקטורים ובסופו של דבר הכי חשוב
מה יצא לעשן
ומה זה עושה
:)
אל תזלזל במה שיש לך
אם זה מה שיש לבריאות,רק בגלל שיש לזה שם גדול ומנופח לא אומר שהוא יצא יותר טוב
בכל מקרה דרך צלחה :)

GL93105

New member
הבטחתי אז אני מקיים: יש כאן תמונה שצולמה לפני כחודש וחצי וזוג התמונות הבאות צולמו לפני כשבוע.
כרגע בחדר על מצע אדמה עם מנורה של 250 אבל הולך לשדרג בקרוב ל 600
משתמש עם ערכת הדשנים לאדמה של חברת הסי. מרוצה מאוד מקצב הגדילה.

Attachments

• תצלום0111.jpg
    תצלום0111.jpg
    79 KB · Views: 20
  • תצלום0112.jpg
    תצלום0112.jpg
    79.4 KB · Views: 23
  • תצלום0113.jpg
    תצלום0113.jpg
    84.7 KB · Views: 19
סחתיין על התמונות אחי :)
בכל מקרה העצות שלי אליך הן כאלה
1.בשביל מה הקלקר? אתה מונע כניסה של אוויר למצע ואידוי,לא הייתי ממליץ לחסום את החלק העליון
2.תקנה חומר מחזיר אור כמו אסטרו פויל או משהו בסגנון,זה יעזור לך מאוד עם האור ויחזק שם את ה-250
3.בארון בגודל כזה אתה יכול להיסתדר יופי עם 250 או 400
לשים 600 יכול להוות יותר בזבוז כלכלי ובעיית חום קשה יותר
העצה שלי אליך הוא להביא קול טיוב אם אין לך,אם יש לך אז אני אמור לראות את האור קרוב יותר לצמחים
תחפש באינטרנט יש טבלה לחישוב מרחקים אידיאלים מהצמח לאייץ פי אס ואמ אייץ
נראה לי שבמקרה שלך זה טיפה רחוק מידי
בכל מקרה נראים סבבה חוץ מזה,אבל ממליץ בחום להוריד את הקלקרים,זה אמור לשפר את הקצב גדילה

שכבה קטנה של פרלייט(2-3 ס"מ) גם תחזיר אור וגם תמנע את הזבובים המטונפים השחורים (פטרת ברחש) אם יש לך בעיה כזו .. או מניעה לעתיד
דרך הפרלייט האדמה יכולה גם לנשום
אני לא עושה את זה אבל זה עדיף על כל חומר אחר שיאטום את העציץ
גם אין בעיה להשקות דרך הפרלייט בעדינות

Don-roni

Member
יש כבוד
תודה על השיתוף
אני יחד אם החבר שהציע ש-600 זה לא לזמן יולי אוגוסט
בהצלחה
:canabis:

GL93105

New member
טוב הגיע הזמן לעדכון קצר.
אז העברתי את הנגלה עם הזרעים ייבוש והאמת שיצא אחלה חומר,אומנם דליל קצת והרבה זרעים אבל עדיין יותר טוב מכלום.
מעדכן אותכם ומעלה תמונות: הכנסתי את הגדולים שלי לפריחה והיום ראיתי סימני פריחה נקביים אצל כולם. כמו כן הוצאתי 4 ייחורים לפני והיום שהתמונה שלהם גם כן מצורפת.
בסוף פתחתי עוד חדר גידול עם שתי מנורות של 250. אז יוצא שיש לי חדר צמיחה עם מנורה של 400 ושני חדרי פריחה.
שאלה: צפיתי פו באיזו שאלה וראיתי משהו שנקרא "מולסה" מישהו מוכן לתת קצת מידע מה זה,מהו אופן השימוש ובאיזה שלב?
תודה לכולם ואני אמשיך לעדכן.

Attachments

• תמונה (1).jpg
    תמונה (1).jpg
    78.7 KB · Views: 20
  • תמונה.jpg
    תמונה.jpg
    91.1 KB · Views: 21
  • תמונה (2).jpg
    תמונה (2).jpg
    61.5 KB · Views: 19

SoG

Member
שאלה: צפיתי פו באיזו שאלה וראיתי משהו שנקרא "מולסה" מישהו מוכן לתת קצת מידע מה זה,מהו אופן השימוש ובאיזה שלב?
תודה לכולם ואני אמשיך לעדכן.

its sugars additive to help the plant build stronger buds in late flowering, alternatively you can use honey instead

you should open a thread if you need further information

Bud+

Member
מולסה, או דבשה בעברית, זה תוצר לואי של תעשיית הסוכר.
זה החום של הסוכר החום שמוציאים בייצור של סוכר בהיר יותר.

דבשה מכילה בעיקר המון סוכרים מורכבים, סידן, מגנזיום, אשלגן וברזל.

משתמשים בתוספת סוכרים כדי להעשיר את המצע בסוכרים זמינים לצמח ולמיקרוביולוגיה אם המצע אורגני ועשיר.

מינון נפוץ הוא כף לגלון פעם בשבוע או שבועיים לכל תקופת הפריחה.

מולסה יכולה לסתום בקלות טפטפות. בשביל להמיס אותה עדיף להשתמש בכוס מים רותחים, לשים את המולסה, להמיס ואז לערבב בשאר המים.

אחלה יום.

נראה טוב אחי
לגבי השני מנורות 250
לא הבנתי למה אתה צריך שניים?
מה השטח שיש לך שם?

Latest posts

Latest posts