What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

איך מכינים חמאת קנאביס

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
איך מכינים חמאת קנאביס

(מתוך פוסט שלי באתר אחר)

קודם מזקקים את החמאה, זה חשוב למרקם, לטעם ועוזר לכך שהחמאה תשרף פחות מהר.
בשביל לזקק חמאה לסמנה (בתימנית, ג'י בלשון ההודים) שמים חמאה על אש נמוכה מאוד בסיר קטן ושהחמאה נמסה מסירים בכף את השכבה הלבנה שמצטברת למעלה.

שיש חמאה מזוקקת אפשר לערבב לתוכה את החומרים שאתה רוצה. כמה שהחומרים יותר איכותיים ככה החמאה תצא יותר נקיה (עם פחות לכלוכים).
אפשר להכין חשיש מהחומרים לפני שמכינים חמאה ובכך למזער את הלכלוכים בהרבה, או אפילו טוב יותר - להכין שמן בעזרת אלכוהול.

אם השתמשת בחומרים שלא עברו דה-קרבוקסילציה (כמו שמן חשיש
RSO)
אתה תהיה חייב לחמם את החמאה ל120 מעלות למשך שעה, או 90 מעלות למשך 4 שעות. מומלץ לעבוד עם תרמומטר לבשר בשביל לבדוק את הטמפ' של החמאה.
בתהליך הדה-קרבוקסילציה ה
THCa
הופך ל
THC.
בעוד שבעישון התהליך קורה מהחום של העישון \ אידוי, באכילה התהליך לא קורה.
THCa
לא יעשה לך כלום,
THC
הוא הנגזרת הפעילה שאתה רוצה לצרוך.

במידה ולא השתמשת בחומר מזוקק ב99+% סביר להניח שתרצה לסנן את החמאה מהמוצקים בעזרת מסננת או חיתול בד.
את החמאה המסוננת יש לשים בקערה עם מים קרים, ולשפוך מים קרים מעל החמאה. השטיפה מסירה הרבה מהטעמים הרעים של החמאה ועוזרת לצבע הסופי.
את החמאה עם המים שמים במקרר או במקפיא עד שהחמאה קשיחה וניתנת להסרה בקלות. חמאה מזוקקת מתקשחת הרבה יותר לאט מחמאה לא מזוקקת ולכן אם זיקקת את החמאה אני ממליץ להשתמש במקפיא כדי לקצר את הזמנים.

אחרי שהחמאה מתקשחת בשכבה מעל המים מסירים את החמאה, שוטפים אותה שוב במים קרים, מכניסים למקרר \ מקפיא להקשחה ומוציאים. מסירים את המים פעם נוספת ומניחים את החמאה בחוץ לכמה שעות עד שהמים שנשארו עליה יתאדו.

את החמאה המוכנה יש לאכסן במקרר עד חודש - חודשיים, או במקפיא לזמן בלתי מוגבל.

אני ממליץ בחום לעשות חישוב מדויק ככל האפשר כמה חומר פעיל אתה מכניס לכמה חמאה ולחשב את המינון חומר פעיל בסוף בכל מנה שהוכנה עם החמאה. למשל הבראוניז שלי הם סביב ה1000 מיליגרם (1 גרם)
THC,
שזה הרבה (הרבה) יותר מידי למעשן ממוצע. להשוואה, לאכול בראוני שלם של 1000 מיליגרם (מה שכבר עשיתי) שווה ערך בהשפעה ללעשן 4-5 גרם ירק איכותי מאוד בג'וינט אחד רצוף, ושההשפעה תחזיק 3 ימים בפול כח. (אני יודע, עישנתי גם יותר)
בתור התחלה אתה רוצה 100-200 מיליגרם, אם אתה צרכן כבד אתה יכול לנסות בלי הרבה חשש עד 400 מיליגרם.
מעבר ל400 מיליגרם אני ממליץ לצרוך בשלבים עם שעה הפסקה בין כל שלב כדי לא להגיע למצב של צריכת יתר. בניגוד לעישון, באכילה קל להגיע לצריכת יתר. בעוד שנזק בריאותי כנראה לא יקרה לך, המח שלך ימס לתוך עצמו ואתה תימס לתוך המיטה והמיטה תימס לתוך הים והים ימס לתוך השמיים ואולי אחרי יומיים - שבוע תתאפס חזרה למציאות.
200 מיליגרם אמור לספק לך חוויה של ג'וינט טוב ולהחזיק 7-10 שעות.

T

TheHebrewHammer

תודה רבה על המידע פונז, יש לקחת בחשבון שערך המיליגרם תלוי גם בחוזק החומר, אכלתי חמאות מוריאציות שונות ולאו דווקא כמות המיליגרמים היא זאת שהייתה פקטור ישיר ומשמעותי לעוצמת החוויה!

אח תותח!