What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

איך בניתי סוויטץ' כדי להחליף בקלות מהירוי&#149

Shpinoza

Member
איך בניתי סוויטץ' כדי להחליף בקלות מהירוי&#149

היי לכם
רציתי לשתף עבודת
DIY
קטנה שעשיתי, אולי מישהו ימצא שימושי..

רקע:
יש לי ארון גידול קטן, שטח הגידול 0.7*0.85 מטר, גובה 1.2 מטר.
רציתי שהאוויר יתחלף מהר כדי לעזור עם החום- למרות שאני מגדל עם 4 נורות סי אף אל, שלא מתחממות יחסית, הארון בכ"ז מתחמם מהר בחום הקיץ הישראלי, ואין לי מזגן :(

בקיצור, קניתי מפוח
360 מק"ש S&P TD-350
למפוח 2 מהירויות עבודה, 250 מק"ש ו-360 מק"ש.
הצרה היא שכדי להחליף מהירות צריך לפתוח 4 ברגים, ולחווט מחדש את אחד מהגידי חשמל למקום אחר (שזה ענין של עוד קצת עבודה).

אז אחרי כמה פעמים כאלה נמאס לי והחלטתי לבנות סוויטץ'- שאוכל להחליף מהירויות "לייק א בּוס"

הייתי צריך סוויטץ' שיברור בין 3 מצבים
ON OFF ON

מצרף תמונות, ושרטוט קטן שמסביר את פעולת הסוויטץ'

מצטער שלא צילמתי את כל התהליך כמו שצריך, אלא רק את שלבים הסופיים...

דיאגרמה
diagram_cleaned.jpg
ככה זה נראה מקרוב (לצערי צילמתי אחרי שכבר הסתרתי עם הסלוטייפ בידוד את כל החלק המענין)
close-up_cleaned.jpg
חיתוך הפלסטיק, כדי לפתוח פתח לשלב את הסוויטץ'
cutting_cleaned.jpg

JOB DONE :)
job-done_cleaned.jpg

אני ממש לא חשמלאי, אבל מדובר על עבודה פשוטה ביותר...
אם משהו לא ברור מהאיורים המקסימים שלי אשמח להבהיר...

תודה רבה,נראה פשוט ונוח...

המפוחים שלי בנויים קצת אחרת אבל אני אנסה למצוא דרך להעתיק את הרעיון לאחד מהם..

isranabis

Active member
Veteran
הרבה יותר קל ועם תוצאה הרבה יותר טובה היית מקבל עם דימר של מנורה על החוט החום [חיובי] ואז אתה משאיר על מהירות גבוהה אבל יכול להוריד ולהעלות את המהירות בטווח הרבה יותר גדול שמאפשר שליטה יותר טובה,זה אפשרי רק במפוחי פלסטיק בשום אופן לא ברזל,אתה עדיין יכול להוסיף דימר אם תרצה יותר משני מהירויות,כדאי לך זה לא הוצאה ולא עבודה

Shpinoza

Member
הסיבה העיקרית שבגללה נמנעתי מלהביא דימר זה כי קראתי שדימרים מסויימים יכולים לקצר את החיים של מפוחים מסויימים...

לכן העדפתי לשמור את זה פשוט ולעבוד עם מה שיש...

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
לדעתי 2 מהירות זה די והותר.
אם כבר לשחק עם זה אני הייתי מחליף בין המהירויות בעזרת תרמוסטט ולא בעזרת מתג.

isranabis

Active member
Veteran
טרמוסטט יכול לפתוח או לסגור מעגל חשמלי אחד אני לא חושב שזה אפשרי עם מתג של שלוש פעולות

התגעגתי אנשים
לא נכנסתי לפה איזה שבועיים ופאק כמה מידע הצטבר פה
תודה ענקית לכל אחד ואחד

בקשר למפוח, טוב אז אני לא מזמן ביררתי בנושא
עם השירות של s&p
ומה שהם אומרים זה לא לחבר בשום פנים ואופן תמפוחים דלהם לווסתים או דימרים שיש בשוק אלא אך ורק לווסתים שהם מוכרים
הם טוענים שהווסת שלהם עובד בדרך אחרת ממווסתים הזולים
לא הבנתי בכלל והאמת גם לא ניסיתי, נראה לי כל טכנאי אלקטרוניקהיידע מה השוני

אה והם אמרו לחבר אותו למהירות הגבוהה
ולהנמיך תעוצמה עד 50%
(בווסת שלהם אפשר להגדיר מהירות מינימלית)
מתחת לזה המנוע לא מתוכנן לעבוד וירעיש

ועבודה יפה שפינוזה

ganesh5000

Member
שפינוזה, מצטער להעלות את השרשור מהאוב,
אבל מאוד אהבתי את הקומבינה שעשית, ואשמח להסבר איך לחבר ולאן כל כבל (חום, כחול והארקה אם צריך).
אני לא ממש מבין מהאיור שלך מה לחבר לאן, והסבר פשוט יוכל לעזור לחבר שלי לעזור לי לעשות את זה.
הוא מבין בחשמל קצת יותר ממני :)

Scroggy B

Active member
לדעתי 2 מהירות זה די והותר.
אם כבר לשחק עם זה אני הייתי מחליף בין המהירויות בעזרת תרמוסטט ולא בעזרת מתג.

פונזי צודק. אם היית חשמלאי היית שם מגען או ריליי במקום מפסק. אם כבר עשית אינטגרציה של רכיב פיקוד (המפסק), למה לא לעשות הכנה לרכיב בקרה? (התרמוסטט). זה בטח נשמע כמו הנדסה, אבל זה ממש קל למעשה.

טרמוסטט יכול לפתוח או לסגור מעגל חשמלי אחד אני לא חושב שזה אפשרי עם מתג של שלוש פעולות

נכון עבור תרומסטט מכאני שעשוי מדו-מתכת שמתכופפת ופותחת פיזית את המעגל. לא נכון עבור תרמוסטטים אלקטרוניים עם יציאות פיקוד מרובות.

אז ככה... לגבי דימרים ובקרי מהירות.בקרי מהירות שולטים על תדר הזרם שנכנס למנוע. הם לא משנים את צורת הגל (סינוס) אלא רק את מספר המחזורים בשניה. את המנוע מעניינת צורת גל תקינה כדי לעבוד ומספר המחזורים לשניה נקבע על ידי מספר הקטבים במנוע ותדר הרשת. בגלל זה אגב, מנועים אסינכרוניים מגיעים תמיד במהירויות קבועות 3000,1500,750 ועוד.
הנה מספר צורות גל, הזרם והמתח שיוצאים לכם מהשקע הם סינוסואידליים (הגל העליון)
Waveforms.png

דימר לעומת זאת מכיל רכיב שנקרא
SCR - Silicon Controlled Rectifier
שמשנה את צורת הגל ו"חותך" ממנה חלקים. דוגמה לגל סינוס וגל סינוס חתוך
Rect_90_Wave_edit.png

לנורת ליבון שמחברים לדימר לא אכפת מצורת הגל, עוצמת האור שלה היא פונקציה של האינטגרל של הזרם (כלומר השטח מתחת לגרף הכחול). ככל שחותכים יותר מהגל, מקבלים פחות אור. מנוע חשמלי לעומת זאת, מתוכנן לזרם רציף וסינוסואידלי. שימוש בדימר יקצר את חיי המנוע. במנועי זרם ישר כן משתמשים בבקרת "תדר", השריקה של המברגה כשלוחצים חלש חלש על כפתור ההפעלה היא תוצאה של בקרה זו.
אני יודע שזה שרשור ישן , אבל הקוד האתי שלי לא נתן לי להמשיך בלי לחפור קצת על חשמל.

גאנש, זה די פשוט. נתחיל מזה שלמפוחים הביתיים אין הארקה, הם מוגנים בבידוד כפול ולכן יש להם תקע של שני פינים. (אם למישהו יש הארקה במכשיר חובה לחבר אותה).
האפס הוא בדרך כלל החוט הכחול והוא משותף לשתי המהירויות. כדי להבין בפשטות דמיין שלשם "הולך" הזרם. החוט החום הוא חוט הכוח ומכיוון שיש שתי מהירויות צריך להיות אחד בצבע אחר, נניח ירוק. מה שאתה רוצה להשיג זו החלפה בין החוט הירוק לכחול, למצב פתוח. לכן בדיאגרמה אתה רואה שמצב אחד מחבר את החוט החום למפוח, מצב שני את החוט הירוק ויש גם את מצב הביניים שבו אף חוט כוח לא מחובר. מקווה שעזרתי במשהו ולא חפרתי לשווא...

isranabis

Active member
Veteran
הטרמוסטטים שפועלים על פס המתכת שמנתק ומחבר את המגע
לא מתאימים לגידול כי הם לא רגישים מספיק
בטרמוסטט הפשוט שנימכר בחנויות ההידרו יש נפט כלוא שמשמש
בתור חיישן
הנפט מתרחב או מתכווץ בהפרשי טמפרטורה קטנים
וזה עושה את העבודה כמו שצריך
פעם עבדתי עם טרמוסטט של מזגן
שיש בו גז במקום נפט
אבל זה לא עשה את העבודה משום מה

Scroggy B

Active member
הטרמוסטטים שפועלים על פס המתכת שמנתק ומחבר את המגע
לא מתאימים לגידול כי הם לא רגישים מספיק
בטרמוסטט הפשוט שנימכר בחנויות ההידרו יש נפט כלוא שמשמש
בתור חיישן
הנפט מתרחב או מתכווץ בהפרשי טמפרטורה קטנים
וזה עושה את העבודה כמו שצריך
פעם עבדתי עם טרמוסטט של מזגן
שיש בו גז במקום נפט
אבל זה לא עשה את העבודה משום מה

שמע ישרא, השימוש בתרסמוטט דו-מתכתי כמובן פחות פרקטי. הייתי משתמש בו רק כדי להגדיר טמפרטורת סף ממש מסויימת.
תרמוסטט מנפט וגז? אולי הם התכוונו לתרמוסטט מבוסס שעווה (תוצר פטרוכימי) שמשנה את תכונותיה בתלות בטמפרטורה. על גז לא שמעתי.
בכל מקרה הרכיבים האלקטרוניים תמיד מנצחים בסוף, בתרמוסטט עם תרמיסטורים לא אמורות להיות פדיחות וזהו רכיב שכמעט ואינו מתבלה לכן הוא השקעה לטווח ארוך.

Shpinoza

Member
גאנש הצלחת להבין מההסבר המעלף של סקרוגי?
אם לא, אנסה שוב במילים שלי :)

ganesh5000

Member
כמו שאמרתי, חשמל זה לא הצד החזק שלי.
החבר שמבין צריך להגיע יותר מאוחר, אם ההסבר לא יהיה ברור לו, אעלה את השאלות שלו
תודה! :)

Scroggy B

Active member
מומחיותו של סקרוגי היא להסביר דברים מורכבים בשפה פשוטה להדיוטות בתחומי עניינו. אם לא הייתי ברור, אשמח לשאלות או בקשות הבהרה.. זה גם יעלה לי את הפוסטים חעחעחע =)