What's new
  • Seeds Mafia is running a TURBO contest with great prizes! You can check it here.

Ak47, White widow και White Queen σε Flood and drain

gioufis80

Member
Καλησπέρα παιδιά! Παρακολουθω το forum εδω και καιρο και πραγματικα χαιρομαι να διαβαζω για τις διαφορες εμπειριες του καθενος στα Ελληνικα.
Αποφασισα να συμμετασχω ενεργα ανοιγοντας αυτο το topic για να ζητησω τα φώτα σας σχετικα με ενα προβλημα που αντιμετωπιζω αλλα και για
να κρατησω κατι σαν grow log οσο θα περναει ο καιρος του grow μου.

Το συστημα μου απαρτιζεται απο μια HPS 600αρα λαμπα, 2 ανεμιστηρες inline (εισοδος 320μ3/ω, εξοδος 780μ3/ω),
το grow tent της secret jardin - dark room 2 1.2m x 1.2m x 1.8m και ενα flood and drain hydro συστημα που κατασκευασα μονος μου διαβαζοντας απο δω και απο κει.
Τα λιπασματα που χρησιμοποιω είναι τα Micro , Grow και Bloom PH perfect της Advanced Nutrients.
To PH το φερνω εκει που πρεπει με το PH down της Essentials (αν δεν το φτιαξω είναι γυρω στο 6 και εγω το κατεβαζω στο 5.6-5.8).Το νερο είναι απο βρύση και εχει γυρω στο 8.

Εχω φυτεψει 12 φυτα συνολικα. Στις φωτογραφιες που εβαλα οπως θα δειτε η αριστερη στηλη ειναι τα AK47, η μεσαια τα White Widow και η δεξια τα White Queen.
Δυστυχως εμαθα με τον δυσκολο τροπο οτι δεν ειναι καλο να μπερδευουμε τα strains σε ενα grow και γι αυτο την επομενη φορα θα βαλω μονο ενα (μαλλον Super Lemon Haze).

Αυτη τη στιγμη ειμαι στην 7η εβδομαδα vegetation (συμπεριλαμβανω 2 εβδομαδες που εκαναν οι κλωνοι να βγαλουν ρίζες).Το διαλυμα μου ηταν
παντα γυρω στα 450-500 ppm (1 EC) αλλα εχθές έβαλα για πρώτη φορα 1100 ppm (2.2 EC) χρησιμοποιώντας 4ml για κάθε λίτρο (50 λιτρα tank)
απο το κάθε part των λιπασμάτων , ακολουθωντας τις οδηγιες απο το προγραμμα της Advanced Nutrients που αναφέρουν οτι οταν τα φυτα
μεγαλωσουν λιγο να χρησιμοποιείται η συγκεκριμενη δοσολογια τοσο για το veg οσο και για το flowering (κουφο για μενα αλλα τελος παντων).
To τραπεζι flood περιεχει Hydroton αναμεσα στις γλαστρες οι οποιες με τη σειρα τους εχουν Rockwool ψηλα (μέγεθος 4 ιντσες) και στο ενδιαμεσο κενο τους μεχρι τη βαση
Hydroton ξανα.To flood γινεται 2 φορες τη μερα για 10 λεπτα (+15 λεπτα μεχρι να αδειασει το τραπεζι) και σε υψος λιγο πιο πανω απο την βαση της καθε γλαστρας (χωρις ομως να ακουμπα το Rockwool).

Το προβλημά μου οπως θα δειτε και στις φωτογραφιες που επισυναπτω ειναι οι μικρες κηλιδες στα φυλλα των φυτων που σταδιακα παρατηρω οτι αρχιζουν να
μετατρεπονται σε μεγαλα καφετια στιγματα που ξεραινουν τα χαμηλοτερα φυλλα των φυτων. Το προβλημα αυτο υπαρχει κυριως στο AK47 αλλα
τωρα αρχισε να κανει την εμφανιση του και στο White Widow. Το White Queen ειναι ανεπιρρεαστο ακομη.

Σε τι πιστευετε οτι μπορει να οφειλεται αυτο? Οι σκεψεις μου πανε οτι ισως να εχω καποιο μυκητα (Leaf spots fungal)... Εκτος των 3parts λιπασματων που εχω δεν χρησιμοποιώ καποιο αλλο additive.
Επισης σκεφτομαι οτι ισως το νερο της βρυσης να περιεχει πολυ ασβεστιο (Cal) και αυτο με τη σειρα του να προκαλει Manganese lock γιατι φερνει και προς αυτο το
deficiency η εικόνα των φυλλων (οπως επισης και σε Potassium deficiency - τρελα θα με πιασει!). Η σκεψη αυτη μου ηρθε γιατι οταν εβαζα το νερο σε αλλο tank για
1-2 μερες να φυγει το χλωριο εβλεπα οτι αφηνε πισω λευκα καθιζιματα (σκονης).
Τωρα δεν το αφηνω πλεον αλλα βαζω απο τη βρυση κατ ευθειαν στο tank μου.

Καθε σχόλιο δεκτο!!!

Attachments

• IMG_4193_resize.jpg
    IMG_4193_resize.jpg
    71.2 KB · Views: 36
  • IMG_4182_resize.jpg
    IMG_4182_resize.jpg
    74.6 KB · Views: 35
  • IMG_4197_resize.jpg
    IMG_4197_resize.jpg
    32.8 KB · Views: 38
  • IMG_4209_resize.jpg
    IMG_4209_resize.jpg
    68.9 KB · Views: 33
  • IMG_4208_resize.JPG
    IMG_4208_resize.JPG
    32 KB · Views: 38
  • IMG_4148.jpg
    IMG_4148.jpg
    80.8 KB · Views: 35
A

ariston

kalispera gioufis!

wreo to set up, sou exo omos merikes simboules. efoson perni 15 lepta na adiasi to trapezi, tha sou eitan kalitera na ebazes to systima na potizi mia fora tin wra. fantasou oti meta pou exei adiasi, i rizes sou arxinan kai stegnonoun! to noima me hydro einai oti mporeis na dinis ta fyta pio pola potismata se sigrisi me xoma, kai etsi pio pola peristatika na aporrofisoun nero kai lipasma.

gia ta kapsimata, den ksero an einai asbestio, magnisio i fosforo. pantos den einai elipsi, oxi otan to EC sou einai 2.2.
sou protino na bazeis tin misi dosologia pou protini tis AN to programa. prosopika den exo ftasei pote se tetoia epipeda EC kai den pistebo kan na xreiasti na bazeis tote, akoma kai otan einai ta fyta sto megalitero tous megithos. as einai to EC sto 1 kai eisai mia xara!

D

dank420uk

hi there excellent grow you have can i ask how many watts of light and how often you flood the table ? Peace dank

gioufis80

Member
kalispera gioufis!

wreo to set up, sou exo omos merikes simboules. efoson perni 15 lepta na adiasi to trapezi, tha sou eitan kalitera na ebazes to systima na potizi mia fora tin wra. fantasou oti meta pou exei adiasi, i rizes sou arxinan kai stegnonoun! to noima me hydro einai oti mporeis na dinis ta fyta pio pola potismata se sigrisi me xoma, kai etsi pio pola peristatika na aporrofisoun nero kai lipasma.

gia ta kapsimata, den ksero an einai asbestio, magnisio i fosforo. pantos den einai elipsi, oxi otan to EC sou einai 2.2.
sou protino na bazeis tin misi dosologia pou protini tis AN to programa. prosopika den exo ftasei pote se tetoia epipeda EC kai den pistebo kan na xreiasti na bazeis tote, akoma kai otan einai ta fyta sto megalitero tous megithos. as einai to EC sto 1 kai eisai mia xara!

Φιλε Ariston ευχαριστω για τη συμβουλη! Χαιρομαι που ασχοληθηκες με το θεμα μου γιατι δε σου κρυβω οτι το topic σου ηταν για μενα το κερασακι στην τουρτα για να περασω απο soil σε hydro. Ο λογος που εφτασα το EC τοσο ψηλα (δεν εχω δει ακομη αντιδρασεις απο τα κοριτσια) ηταν γιατι η Advanced Nutrients λεει οτι για να δουλεψει η τεχνολογια PH perfect πρεπει οι δοσολογιες να ειναι οι συνιστωμενες. Και μενα με φοβιζει λιγο το τοσο ψηλο EC σε veg αλλα αν δω το παραμικρο αλλαζω το tank με την μια!

Το ποτισμα ανα μια ωρα δεν ειναι υπερβολη λες? Μετα το flooding ελεγχω το Hydroton και βλεπω οτι μεχρι το επομενο flood ειναι ακομη νωπο, ειδικα απο την ημερα που το καλυψα με mylar (αυτο το εκανα γιατι εβλεπα να σχηματιζεται αλγη και αλατα απο το φως). Μ αρεσουν οι πειραματισμοι ομως και θα το δοκιμασω εστω και για μια βδομαδα να δω πως θα παει.

Αυτο που με καιει ομως περισσοτερο τωρα ειναι να καταλαβω αν το προβλημα που εχω προερχεται απο μυκητα ή απο deficiency!

gioufis80

Member
hi there excellent grow you have can i ask how many watts of light and how often you flood the table ? Peace dank

Hello dank420uk! Thank you for your kind words! The lamp I use is a 600W HPS connected to a Lumatek balast. I plan on changing it with a 400W MH (or 600W I haven't decided yet) but Metal Halide for the vegetation period on my next grow. The space is 1.20m x 1.20m x 1.80m and I think that 600W is sufficient for that.

My flooding for the moment is done twice per day but as Ariston suggested on his post above maybe I should try changing that to once per hour and see how it goes. I ll keep the topic updated with pictures if you are interested to see the results.

D

dank420uk

hi there gioufis80 thanks for the reply and info yes please keep the pics coming as i am going to be dowing a flood and drain grow myself in a cpl of weeks time soon as i have enough cuttings i will be running serious seeds Motavation so i need all the info and help i can get....lol Peace dank420uk...p.s you flood 2 x a day can i ask for how long?

A

ariston

Φιλε Ariston ευχαριστω για τη συμβουλη! Χαιρομαι που ασχοληθηκες με το θεμα μου γιατι δε σου κρυβω οτι το topic σου ηταν για μενα το κερασακι στην τουρτα για να περασω απο soil σε hydro. Ο λογος που εφτασα το EC τοσο ψηλα (δεν εχω δει ακομη αντιδρασεις απο τα κοριτσια) ηταν γιατι η Advanced Nutrients λεει οτι για να δουλεψει η τεχνολογια PH perfect πρεπει οι δοσολογιες να ειναι οι συνιστωμενες. Και μενα με φοβιζει λιγο το τοσο ψηλο EC σε veg αλλα αν δω το παραμικρο αλλαζω το tank με την μια!

Το ποτισμα ανα μια ωρα δεν ειναι υπερβολη λες? Μετα το flooding ελεγχω το Hydroton και βλεπω οτι μεχρι το επομενο flood ειναι ακομη νωπο, ειδικα απο την ημερα που το καλυψα με mylar (αυτο το εκανα γιατι εβλεπα να σχηματιζεται αλγη και αλατα απο το φως). Μ αρεσουν οι πειραματισμοι ομως και θα το δοκιμασω εστω και για μια βδομαδα να δω πως θα παει.

Αυτο που με καιει ομως περισσοτερο τωρα ειναι να καταλαβω αν το προβλημα που εχω προερχεται απο μυκητα ή απο deficiency!
dokimase kai tha bris tin teleia routina :)

pantos deficiency diskola na sou tixi me toso lipasma. pios kserei omos mporei.

den xriazete na alaksis to nero, aplos rikse nero brisis nero kai tha araiwsei to dialima isa kala!

apo oti exo katalabi i advanced nutrients einai aplos mia akribi marka, kai den prosferi tpt to idietero. I threptikes ousies einai sxedon panta ta idia ximika, idiatodialita parallages ton basikon stoixeion N, P, K, Ca, Mg, S ktlp ktlp. apo oti exo katalabi omos iparxoun merikes markes pou einai kales gia aroma ktlp, omos gia xoma/coco. rota kanenan hasi, rory i crowmax auti kseroun apo tetoia

gioufis80

Member
hi there gioufis80 thanks for the reply and info yes please keep the pics coming as i am going to be dowing a flood and drain grow myself in a cpl of weeks time soon as i have enough cuttings i will be running serious seeds Motavation so i need all the info and help i can get....lol Peace dank420uk...p.s you flood 2 x a day can i ask for how long?

Dank I have set the pump on for 10 minutes and it takes another 15 minutes to fully drain.

gioufis80

Member
dokimase kai tha bris tin teleia routina :)

pantos deficiency diskola na sou tixi me toso lipasma. pios kserei omos mporei.

den xriazete na alaksis to nero, aplos rikse nero brisis nero kai tha araiwsei to dialima isa kala!

apo oti exo katalabi i advanced nutrients einai aplos mia akribi marka, kai den prosferi tpt to idietero. I threptikes ousies einai sxedon panta ta idia ximika, idiatodialita parallages ton basikon stoixeion N, P, K, Ca, Mg, S ktlp ktlp. apo oti exo katalabi omos iparxoun merikes markes pou einai kales gia aroma ktlp, omos gia xoma/coco. rota kanenan hasi, rory i crowmax auti kseroun apo tetoia

Συμφωνω μαζι σου Ariston για το οτι τα advanced nutrients δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο. Παντως σαν κοστος ιδιο με της General Hydroponics είναι (περιπου 8-10 ευρω το λιτρο για καθε part). Να σου πω την αληθεια αυτο το PH perfect συστημα δε μου πολυαρεσει και αν τελειωσουν θα το γυρισω μαλλον σε General Hydroponics που χρησιμοποιουν και οι περισσοτεροι εδω μεσα. Το να ρυθμιζω το ph και αυτο να κανει τα δικα του δε με ενθουσιαζει!

Παντως τα φυτα δε δειχνουν να καλυτερευουν... Σε ενα μαγαζι που ρωτησα μου προτεινανε αντιπαρασιτικο με βαση τον χαλκο αλλα τους ειπα οτι το προβλημα το εχω σε ντοματες! χεχεχε!!
Τωρα ετοιμαζω ενα διαλυμα με neem oil και σαν σαπουνι που χρησιμοποιειται για να διαλυθει καλυτερα το neem oil εβαλα fungoral που ειναι αντιμυκητιακο... Θα το ριξω διαφυλλικα και ο Θεος βοηθος! Επισης προσθεσα νερο για να ριξω τα ppm στα 800 (EC 1.6).

Μερικες φορες σκεφτομαι μηπως φταινε τα σπορια και το strain δεν ηταν καλο γιατι και στο χωμα που τα χα τα ιδια φυτα (οι μανες στην ουσια) ολα προβληματα μου βγαλανε... Παλιοτερα εκανα grows και δεν εβαζα σταλα λιπασμα και ολα πηγαινανε μια χαρα , τωρα που τα ελεγχω ολα με λεπτομερεια εχει γαμηθει ο Διας εντελως...ελεος δηλαδη!

Crowmax

Well-known member
Veteran
kalimera gioufi kai kalosir8es stin parea tou icmag
katarxin na pw oraia esthses to grow sou, ta 3 part nutes tis Advanced me epsine poli na ta dokimaso kapoia stigmi gia na do ti diafora mporei na eixan me ta GHE. Elpizo na do sto grow sou ti mporei na kanei to 3 part tis Advanced.
dyskolo to ergo sou me 3 strain

as pame sta symantika pou aforoun to grow sou
tha symfoniso me ariston oti mallon prepei na koita3eis tis ores pou kaneis flood to systima. Dystixos den exo idea na se katatopiso alla den nomizo oti tha exeis provlima na vreis merika flood&drain grow edo sto icmag kai na pareis plirofories pou xreiazese.

ta shmadia sta fylla fenontai san nutes defs, alla me toso fagito pou tous rixneis mallon kati allo paizei, kai isos na einai oi wres potismatos.

Last edited:

tjo

life gardener
Veteran
gioufhs80 kalos irthes sto forum file kai dunamika kiolas:)
kathara pramata kai noikokuremena blepo,krima gia ta futakia omos..ego exo na po sxetika me to ph oti apo tote pou ebaza 1/10 nero brusis sto nero antistrofis osmosis den eixa pote ma pote problima me to ph..episis gia kapoia stigmi pou den eixa filtro kai ebaza nero brusis -me to hard water micro omos- pali den eixa problima me to ph..isos ta AN na xreiazontai alli metaxeirisi.
kali sunexeia kai elpizo na anarosoun:)

gioufis80

Member
Crowmax και Tjo ευχαριστω για την υποδοχη και τα καλα σας λογια!

Αρχικα να πω οτι παρατηρησα καψιματα και στα White widow και White Queen και χθες πολυ αργα το βραδυ καθισα και ξαναεφτιαξα το νερο του tank μου. Απο 970 ppm το πηγα στα 440 ppm και το ph στο 5.5
Αποφασισα να μη ρυθμιζω το ph συνεχως αλλα να το αφηνω να φτανει στο 6.1 πριν το ξαναπειραξω. Ετσι ειμαι πιο σιγουρος οτι θα παιρνουν και τα nutrients που αν εμενα σταθερα στο 5.5 με 5.8 θα τα εχανα (οπως το Mg και P που απορροφονται απο 5.8 εως 6.1).

Crowmax μ αρεσει το στησιμο που εχεις στις φωτος. Εχω παρει και εγω ενα διχτυ και ισως το χρησιμοποιησω αργοτερα μιας και εχω περιορισμο ως προς το υψος (το τραπεζι και οι γλαστρες οπως και το air cooled reflector πιανουν χωρο και μου αφηνουν περιθωριο για φυτα υψους maximum 60-70 cm).

Επισης αρχισα να ψαχνω για φιλτρα αντιστροφης οσμωσης.Κατι οικονομικο που να παρεχει 20lt τη μερα θα μου ειναι αρκετο νομιζω. Οι τιμες που ειδα ειναι γυρω στα 200ε για κατι τετοιο και δε με παιρνει προς το παρον να τα δωσω μιας και μου φυγαν πολλα μαζεμενα για να κανω ενα σωστο setup που παντα ηθελα.

Τα φωτα τα αναβω απο τις 6 το απογευμα ως τις 12 το μεσημερι. Προσθεσα αλλο ενα flood και τωρα η αντλια ειναι ρυθμισμενη να αναβει στις 19:00, 3:00 και 11:00. Αν δω οτι πανε καλα θα προσθετω floods μεχρι να δω οτι δε δεχονται αλλο, αλλα σταδιακα!

Μια απορια προς τον Crowmax. Στο επομενο grow σου που φανταζομαι αλλαξες το ποτισμα πηγαν καλα τα πραγματα? Δηλαδη τελικα το προβλημα σου οφειλονταν στο underwatering ή το εντοπισες καπου αλλου?

Crowmax

Well-known member
Veteran
to epomeno grow htan dwc opote den empe3a me xronous potismatos.
gioufi epeidh den 3ero pos douleuei to hydro systima sou, min perneis standar oti paizei na einai to provlima ekei. Alla grow thread me systima paromoio me to diko sou ti lene ? poses fores potizoun?

ante kali synexeia, elpizo ta fyta na pane kalitera

gioufis80

Member
Σημερα λοιπον που πηγα να τα ελεγξω μετα το χθεσινο ψεκασμα ειδα με εκπληξη μου οτι δειξαν καλυτερα! Τα φυλλα τους σηκωμενα καγκελο και πολυ ζωντανα! Μακαρι να εχω καταλαβει καλα!

Το neem oil αποκλειεται να δουλεψε τοσο γρηγορα οπως και το fungoral με μια μονο χρηση. Αρα μαλλον γενικα το ψεκασμα το θελανε ή θελανε γενικα παραπανω νερο. Ισως η κινηση για 3ο flood να ειναι κι αυτη σωστη. Θα δειξει! Το pH απο 5,5 που το ρυθμισα χθες σημερα ηταν στο 5,95. Τα ppm απο 440 χθές, σημερα ηταν 477. Ανεβηκαν λιγο , μαλλον απο το rockwool που θα χε κατακρατησει το προηγουμενο διαλυμα. Ασφαλη συμπερασματα για το ποσο τρωνε θα μπορω να βγαλω απο μετρησεις τετοιου τυπου μετα απο μερικες μερες που θα χει σταθεροποιηθει το διαλυμα σε rockwool και hydroton.

Βρηκα και αυτο στο internet, τι σας λεει? http://www.e-watershop.gr/productview.aspx?id=1653&cat=15
Πολυ φτηνο μου φαινεται παντως... Κανενας με γνωσεις στο θεμα να σχολιασει?

Attachments

• IMG_4244.jpg
    IMG_4244.jpg
    80.5 KB · Views: 39
  • IMG_4245.jpg
    IMG_4245.jpg
    76.4 KB · Views: 37
  • IMG_4246.jpg
    IMG_4246.jpg
    64.6 KB · Views: 42
  • IMG_4242.jpg
    IMG_4242.jpg
    64.9 KB · Views: 41

gioufis80

Member
Ρε παιδια κατι ακομη και συγνωμη αν σας πρηζω...

Οι μανες απο αυτα που χω στο grow tent ειναι αλλου και ανθιζουν.
Το ενα White Queen απο αυτες αρχισε να παρουσιαζει την αλλαγη χρωματος που βλεπετε εδω.

Παλιοτερα στην ιδια περιοδο περιπου flowering το αντιστοιχο φυτο που ειχα τελικα κατεληξε να ειναι οπως παρακατω. Αυτο το σκουρο χρωμα και απο παπαδες τιποτα οπως βλεπετε.

Για να το γλυτωσω αυτη τη φορα... Πιστευω οτι ειναι ελειψη φωσφορου. Συμφωνείτε μαζί μου η νομιζετε κατι διαφορετικο???

Παρεπιπτοντως βρήκα αυτη τη σελιδα στα ελληνικα που εχει τα deficiencies αλλα σε ντοματες. Οι φωτογραφιες του ειναι πολυ καλες
και απο κει ειδα τοσο ομοιο χρωμα με το δικο μου για το P deficiency.

Last edited by a moderator:

gioufis80

Member
Χμμ... Εχει ενδειξη ενα θερμομετρο που εχω για ποσο ηταν min και max η θερμοκρασια που
μετρησε. Το εβαλα και αυριο θα το δω. Παντως μεσα στο growtent min θερμοκρασια ειχε 16.

Παρεπιπτοντως το link που διαγραφηκε δε το εβαλα για να διαφημισω κατι! Το βρηκα πολυ
εξυπηρετικο και ειπα να το μοιραστω μαζι σας. Ξαναδιαβασα τους κανονες και καταλαβα γιατι
διαγραφηκε. Επρεπε να το χα κανει νωριτερα αυτο!

ganja_hasi

natural mystic
ICMag Donor
Veteran
ousiastika den ypirxe kanena problima me to link, apla diapistosa oti to keimeno stin en logo
selida einai oute ligo oute poly ena copy & paste apo to thread mou! En meri me tima alla
apo tin allh den eida kana credit sto psevdonimo mou!

:joint:

Latest posts

Latest posts