What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

עזרה דחוףףףף

Channel1

New member
חבר הנביט בבית 2 זרעים. לא ידוע בכלל מה הזן אבל הוא רוצה לנסות אבל האידיוט לא חשב בכלל על כלום! ואין ממש תקציב לקנות ציוד אז אסביר בקצרה מה הולך ותגידו מה לעשות בבקשה

אתמול 17.5 הגיע השורש(1.5-2 סמ) מכל זרע והוא העביר לכוס נייר עם חורים לניקוז ואדמה שחורה כרגע
מצא מנורת פלורסט שמשתמש בה כרגע צמוד (5 ס״מ) מהצמח של
Nvc
כתוב עליה 9 וואט = 60וואט
Daylight 6400k
יש לו עוד אחת שהיא סגורה בקופסא של אותה חברה אבל warm white
והיא 2700k

הוא רוצה לעשות סקרוג בגלל שאין לו הרבה גובה אבל יש הרבה רוחב (יחסי)

מה אליו לארגן בדחיפות מאיפה ובכמה?
ניסיתי לשבת איתו לקרוא מדריכים לבניית חדרון גידול אבל לא ידוע איזה מנורה צריך אם זאת לא מתאימה וכמה חשמל היא תצרוך בכלל וכמה כל דבר בכלל עולה (מנורה משנק וכל מה שצריך בכדי לחבר לחשמל)

ניסיון ראשון לגידול לא ידוע בכלל איך ילך אבל הוא נחוש ואני רוצה לעזור כדי ללמד לעצמי אם בכלל כדאי לי להכנס לזה בכלל חחח

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
עציץ גדול ומקום מואר בחוץ או מערכת גידול שלמה לתוך הבית שתוכל למצוא את הרכיבים שלה ע"י כניסה ליומנים של חברי הפורום.

קודם כל אתה יכול להרגע....שום דבר לא דחוף עדיין:)

מומלץ לעשות איזה קטנה ולחשוב מחדש על כל הנושא הזה של גידול,אולי יבואו תובנות חדשות...הלחץ לא עוזר אף פעם.

כמו שזה נשמע,החבר שלך ואתה עדיין לא מוכנים כדי להתחיל לגדל...לא מוכנים כלכלית,לא מוכנים מבחינת ידע על גידול קנאביס ולא מוכנים ללחץ שגידול קנאביס עלול להביא איתו.

אם אחרי הקטנה שעשיתם החלטתם שאתם עדיין רוצים לגדל,שימו את הזרעים שלכם בעציץ קטן מתחת לנורת פלורסנט קטנה ותשקו במים מהברז,אולי תוסיפו איזה דשן בסיסי ממשתלה.

העציץ יכול להחזיק במצב כזה שבועות ואפילו חודשים,זה מספיק זמן בשבילכם להתארגן כלכלית,לעשות קצת שיעורי בית ולהתחיל מחדש בצורה קצת יותר רצינית.

אני במקומכם הייתי משמיד את הנבטים,עושה את שיעורי הבית הנדרשים ומתחיל מחדש.

Channel1

New member
מה לגבי המנורות?
הוא צריך את הדברים הבסיסים שחובה להביא, יש עציצים יש מאוורר יש מזגן (אבל עדיף לו לא להשתמש בו)
מה צריך מבחינת מנורה, בית מנורה, וכל השאר בכדי שהעסק יעבוד?
או שהמנורות בסדר?
אשמח לקבל תשובות פה בקצרה למה צריך ומשם ננסה להסתדר, מקסימום לא ילך לו אז לא ילך אבל שווה לנסות

Channel1

New member
תודה על התגובה הבעיה שאין לנו זרעים, אני לא מבין בזה יותר מידי והוא לא יודע בכלל מאיפה להשיג אז מנסים עם מה שיש חח..
יש לו בית משלו אז יש לו את המקום הפרטי שלו לעשות הכל רק צריך הכוונה, קראתי את המדריך הכחול לבן אבל הוא בלבל לי את הצורה

תראה,זה סיפור טיפה יותר מורכב...

כרגע אתה עם שני צמחים שמי יודע אם ייצאו נקבות או לא,מחר אולי תרצה לגדל 10 צמחים,קשה לתת לך רשימת קניות בלי להבין מה הכיוון הכללי.....מה התכניות לעתיד?

כמה כסף אתם מעוניינים להשקיע כרגע?

מה גודל חלל הגידול?

מה עלות החשמל המתוכננת שלכם?

לגבי תאורה,בגדול אתה צריך להחליט אם אתה מגדל ומפריח בפלורסנטים או בנורות לחץ.

בנורות לחץ יש צורך גם במשנק וגם באוורור טוב יותר בגלל החום שהן מייצרות...וכמובן הן יקרות יותר.

השאלות שלך מפוזרות מדי וקשה ככה לעזור לך:)

ובלי מזגן בקיץ קשה מאוד לגדל עם נורות לחץ גבוה.

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
חפש בגוגל
how to grow marijuana
או
how to cultivate cannabis
או אפילו
איך לגדל גראס
והכי טוב? תעבור על ההודעות בפורום פה מהקמתו. יש פה המון מידע איכותי ביותר שאני בטוח שיסגור לך את רוב הפינות.

קרא קצת, תלמד קצת ותגיע לתחביב טיפה יותר מוכן.

גידול פנים בקיץ הוא האופציה הכי קשה שיש לך כרגע ואני לא רואה סיבה ללכת לכיוונה אם אין לך שום רקע או ידע פרקטי בנושא
שים את הנבטים במקום נחמד בחוץ, תקווה לטוב ואולי גם יהיה לך מה לעשן עוד כמה חודשים.
עד סוף הקיץ (לרוב סביב תחילת נובמבר) תארגן את מה שצריך, כולל זרעים ותתחיל כמו שצריך.

גראס זה משהו שצריך לקחת באיזי, לאט. זה הראש שלו.

samisomo

Member
אחלה עצות הביאו לך כאן.
אבל דבר ראשון
האם אתה חושב שתוכל לעמוד בלחץ\פרנויה הרי זה לא חוקי בארץ?
דבר עם חבר שלך על הנושא, האם הוא מוכן לקחת סיכון למשהו שהוא עוד לא למד את הבסיס שלו?

Last edited:

Channel1

New member
תראה,זה סיפור טיפה יותר מורכב...

כרגע אתה עם שני צמחים שמי יודע אם ייצאו נקבות או לא,מחר אולי תרצה לגדל 10 צמחים,קשה לתת לך רשימת קניות בלי להבין מה הכיוון הכללי.....מה התכניות לעתיד?

כמה כסף אתם מעוניינים להשקיע כרגע?

מה גודל חלל הגידול?

מה עלות החשמל המתוכננת שלכם?

לגבי תאורה,בגדול אתה צריך להחליט אם אתה מגדל ומפריח בפלורסנטים או בנורות לחץ.

בנורות לחץ יש צורך גם במשנק וגם באוורור טוב יותר בגלל החום שהן מייצרות...וכמובן הן יקרות יותר.

השאלות שלך מפוזרות מדי וקשה ככה לעזור לך:)

ובלי מזגן בקיץ קשה מאוד לגדל עם נורות לחץ גבוה.

כרגע יש בסביבות 400 מזומן ו400 על אשראי טעון מהדואר שאי אפשר למשוך ממנו (אנונימני - היה מכוון להזמנה מח"ול)

עלות חשמל? אובכן הוא גר לבד, הוא לא משתמש בהרבה חשמל אבל בואו נגיד שבין 300-500 שקל אבל שוב עדיפות לכמה שפחות שלא יתחילו לשאול שאלות (הוא גר ביחידת דיור והחשבון עובר דרך בעל הדירה)

גודל החלל בערך מטר לרוחב, גובה איזה 70-80 ס"מ סך הכל אבל הרצון לסקרוג או משהו מהסגנון הזה (לא לגובה)

ואנחנו חושבים על DUAL SPEC
אבל שמעתי שזה לא להיט, אני אשמח להמלצות בכדי שגם נבין מה לקנות בכדי גם שנדע איך להתקין.

תודה!

Scroggy B

Active member
קראתי את כל השרשור ולא הבנתי מה כל כך "דחוףףףףף"

70-80
ס"מ גובה זה לא להיט, אבל אפשר להסתדר
לדעתי, בשבילך הכי טוב לחפש
micro grow log
stealth grow cabinet
וכו'...
מה המידות הכלליות של החלל? יש לי הרגשה שהוא קטן מדי עבור נורת פריקה. למה שלא תנסו לד או פלורסטנים בהתחלה? קל, פשוט זול ואפילו עובד.

הנה הייחורים בקוקו שלי, תחת נורה 45 וואט פלורסנט בארון שגודלו 30*50 וגובהו 70 ס"מ. גדלים יפה מאוד גם בלי נל"ג, הטמפרטורה בארונית שלהם קבועה על 25 מעלות.
אף פעם לא הגעתי למחזור שלם בתוך הארונית הזאת, אך אולי הקיץ זה ייקרה =)
attachment.php

attachment.php

Last edited:

Channel1

New member
רק תענו לי בבקשה אם המנורה שהוא משתמש כרגע היא בסדר ואם צריך יותר מאחת,
ואיזה מהם צריכה לפעול מאלו שיש לי לתקופת הצמיחה?

Channel1

New member
עידכון יש לו
3 זרעים שנבטו והן נהיו ארוכות כרגע דקות וגבוהות שרוצות לגעת במנורה
כרגע בחדר פתוח ללא שום ארון

Shpinoza

Member
עידכון יש לו
3 זרעים שנבטו והן נהיו ארוכות כרגע דקות וגבוהות שרוצות לגעת במנורה
כרגע בחדר פתוח ללא שום ארון

כיוון שהן ''נבטו ונהיו ארוכות '' ממליץ לחתוך קרטון של גליל ניר טואלט לגובה מתאים ולשים על הנבט כך שהגליל מקיף אותו, כך אם הוא יפול, הוא ישען על הגליל ולא תישבר לו המפרקת

Shpinoza

Member
לגבי מנורות, בחודש הקרוב הוא יכול להסתפק בכיף בשתי נורות
CFL 45w daylight

ואם אין תקציב לנורת לחץ גבוהה לפריחה, שיחליף לפלורסנט מסוג
Warm white- אור צהוב

אגב, אם כן הולכים על נורות לחץ גבוהה, הנורות דואל ספקטרום הן סבבה לגמרי

Channel1

New member
הוא לא מבין כמה דברים והשבוע הוא רוצה לסוע לעשות קניות

1. כשקונים דברים שלא מבינים בהם ממש מה אומרים למוכר? מה עוד מגדלים שהציוד מתאים בכדי שהמוכר לא יחשוב (הוא ממש רוצה דיסקרטיות(
2. כשקונים את המנורה דואל עדיף 250 או יותר? כי המקום לא מגיע למטר גובה לדעתי והן לא נלג כמו ראיתי אלה פלורוסנטט..
3. בשביל המנורות צריך משנק או בית מנורה בנוסף? כמה יעלה ואיך מתקינים את זה בארון בלי שהיה חשוב ובכללי איך זה עובד? חיפש באינטרנט לא מצא הסבר נורמלי ואנחנו לא טובים באנגלית בכלל
4. אפשר משהו שמסביר איך לבנות ארון גידול משולחן עבודה או מהו קטן שהיה ברור לנו? כי כרגע יש לו 3 צמחים שנבטו וצמחו בכמה ימים האלה מהמנורה הזאת רזים אבל גבוהים מאוד ואני חושש שהכל ימות לו בקרוב
5. רשימת קניות הכרחית כרגע

(יש מד טמפרטורה ולחות, מד חומציות בקרוב, אדמה מהמשתלה, עציצים 10 ליטר בערך אבל כרגע הכל בכוסות )

orev

Active member
שאלה מספר אחת : כשקונים דברים שלא מבינים בהם ממש יוצא שקונים דברים שכנראה לא צריך... מוכרים הם לא מקור לידע על גידול... התפקיד שלהם בעבודה שלהם הוא למכור כמה שיותר ציוד.
כשמדברים על חנויות גידול למיניהן אז המוכר לא טיפש והוא יודע בשביל מה נכנסת לחנות... אתה יכול לנסות לחרטט אותו עד מחר אבל בעבודה שלו הוא ראה כבר אלף כמוך שניסו לחרטט אותו.

שאלה מספר שתיים : במקום כזה מוגבל מבחינת גודל הייתי מוותר על נל"ג והולך על לד או פלורוסנטים עם עדיפות ללד מבחינת כמות החום שהמנורות יפיקו. כמובן שאם אתה או החבר שלך חשמלאים אתם יכולים לחווט את המערכת ככה שרק הנורה תהיה בתוך הקופסא והמצת והמשנק מחוץ לקופסא וככה להפחית מהחום שיהיה בחלל הגידול.

שאלה מספר שלוש : ראה תשובה לשאלה מספר שתיים, חפש עוד קצת באינטרנט ואני בטוח שתמצא גם בעברית, מקסימום שבו אתה והחבר עם מילון אוקספורד מול מאמר באנגלית.

שאלה מספר ארבע : חפש במגזין קנאביס נראה לי שהם נתנו שם איזו תוכנית שטות לחללי גידול קטנים...
תנסו להיות קצת יצירתיים... חבל שנכנסתם להרפתקאה הזו ככה בלי שום הכנה.
נבטים ארוכים זה לא סימן טוב, זה אומר שהם מחפשים אור (כי הם לא מקבלים כנראה ) שימו להם איזה 100 וואט פלורוסנטים אבל תעשו את זה בהדרגתיות... אל תוסיפו את כל המנורות בבת אחת שהצמח לא יקבל שוק מהשינוי תאורה

שאלה מספר חמש : לא הבנתי מה השאלה

כוסות זה נחמד לשבוע הראשון של הצמח אבל תדאגו להעביר אותו לעציץ יותר גדול

וטיפ קטן לחיים : תיפטר מה"דחוףףף" הזה כי זה רק גורם לאנשים לחשוב שאתה ילד בן 15​

Scroggy B

Active member
1. לא משנה מה תגיד למכור בחנות הידרו, הוא יודע בשביל מה באת.
2. אני לא כל כך מבין מה אתה שואל, אם הבנתי נכון אתה שואל לגבי הספק המנורה למקום שגובהו קטן ממטר. אני מניח שהרוחב והעומק בפרופורציה מסויימת לגובה, כמו שנהוג והם יותר קטנים. נל"ג במקום כזה צפוף יאלץ אותך להתקין מפוח ולדעתי גם קול טיוב. אין לך מה לעבור את ה-250. כל האמור ב-2 זה אם הבנתי את השאלה שלך..
3. בשביל להדליק נל"ג צריך משנק ומצת מתאימים, ובית נורה
e-40
בדרך כךך. משנק ונורה יעלו משהו 350-400. קולטיוב יעלה סכום דומה.
לא רצוי להתקין את המשנק בארון, סתם פולט מלא חום ורחוק מהישג היד. עדיף לך לקמבן איזה קרש (מעץ מלא או סנדביץ', לא סיבית) ולקבע אליו את הדברים.
4. חותכים את השולחן למידות הרצויות ומרכיבים תיבה באמצעות ברגים קודחים. אפשר לחזק עם פינות. המנורה יכולה להיות ממש כמה ס"מ מעל הצמח, זה יפחית את ההמתחות שלו.
5. אם אתה לא יודע איך לבנות ארון, או שיש לך ידיים לא משהו, הייתי ממליץ לקנות אוהל.
בכל מקרה, עבור נל"ג 250 תצטרך:
משנק
נורות
קולטיוב (אופציונלי, תלוי בגודל החלל ובאוורור)
מצת ובית נורה ורפלקטור רגיל (במקום קולטיוב).
מפוח
שרשורים

קיצר, תכין 20 יצחק בן-צבי לפחות, אתה תצטרך גם פילטר בעתיד.
אה, עוד משהו.. אולי הכי חשוב! תקנה
זרעים איכותיים.
חבל לבזבז כל כך הרבה כסף ובסוף לקבל משהו חרבנה... לא בטוח שזה מה שיקרה, אבל זה לא סיכון שהייתי לוקח.

Latest posts

Latest posts