What's new

Αγνωστης προελευσης

Αγνωστης προελευσης

γεια σας μαγκες μου εχω ενα φυτακι το οποιο το εβαλα 12/12 με 11+11+20= 42w CFL 2700k... θα βαλω αλλη μια 20αρα αυριο μεθαυριο και αλλη μια την επομενη εβδομαδα...δν εχει βγαλει παπαδακια ακομα αλλα νομιζω εχει μπει στην ανθοφορια γιατι μυριζει (απο κοντα) και εχει βγαλει και τριχοματα (μας εδειξε το φυλο του) Φωτο δν μπορω να βαλω δυστηχως...θελω να σας ρωτησω ποσα G θα βγαλει στο περιπου με αυτες τις λαμπες (82w) το φυτο ειναι ενος μηνα και ειναι 12-13cm ειχαμε και ενα προβλημα με τις ριζες του φυτου στην αλλαγη γλαστρας πριν κατι εβδομαδες εσπασε ενα κοματι της ριζας αλλα οκ αντεξε το φυτακι...

με 100w CFL μονο ανθοφορια ποσα φυτακια ποτιζει??

ganja3

Member
38.5 g
μέχρι και 3 ?

όμως εξαρτάτε και από πολλά άλλα ακόμα , εκτός από αυτά που δίνεις

weedolada

Member
με 100w cfl με το ζόρι ένα φυτό..το πόσα g δεν θα έπρεπε να το σκέφτεσαι καν,..αλλά μην περιμένεις να λύσεις το πρόβλημα της φούντας με ένα φυτό και 100w..εγώ λέω 10-15 γρ με αυτά τα δεδομένα αλλά δεν αρκούν μόνο αυτά..το πόσο καλός grower είσαι μετράει περισσότερο,οπότε αν είσαι "μέγας" θεωρητικά μπορείς και 50γρ..θεωρητικά πάντα όμως..

Bluesdude

Member
Ιδίως και σε άγνωστης προέλευσης πρόγνωση πως να γίνει; Εδώ και στις γνωστής και όλο έξω πέφτουμε :D

LegacyTron

Member
Για ρίξε μια ματιά στην σφαίρα της μοίρας και πες μας! Κανα 30γραμμο στην καλύτερη λέω κοπανημένη πάνω από ένα ή δύο φυτά...

weedolada

Member
επειδή κοίταξα την μαγική σφαίρα το είπα..εσύ δεν το βλέπεις στην μαγική μπάλα σου?

tjo

life gardener
Veteran
Mε λάμπα cfl το 0,3γ/β είναι καλό νούμερο..δλδ αν πάρεις 30γρ
είσαι πρώτος!

Koitaxte epidi eimai neos grower 8elw na arxisw kapws etsi me tis lampes... epidi dn exw na skasw ntoukou ta lefta protimisa liges watt kai polles lampes... sto mellon enoeitai pws 8a tis allaksw alla mexri stigmis exw "provlima" xorou diladi to poli na xoresei 3 glastres me LST panta.
-otan milame gia grammaria gia STEGNES fountes milame etsi? xD
ante me to kalo na megalosei na doume pws 8a ginei kai ante me to kalo na ftasw sta 200w-250w pou 8elw kai eimai komple gia ton xoro mou.
BIBES...

locoezon

Member
Έλα ρε σαλίγκαρε,καλή αρχή λεβέντη!

Όσο για τις λάμπες μην σκας.
Καλύτερα να έχεις λίγα watt και πολλές λάμπες(CFL) παρα μια και μεγάλη.

Έτσι δουλεύουν καλύτερα οι CFL

tjo

life gardener
Veteran
Καλύτερα να έχεις λίγα watt και πολλές λάμπες(CFL) παρα μια και μεγάλη.

Έτσι δουλεύουν καλύτερα οι CFL

αυτο το έχεις διαπιστώσει απο μόνος σου??γιατί δεν ισχύει με τη καμία.

ante me to kalo na megalosei na doume pws 8a ginei kai ante me to kalo na ftasw sta 200w-250w pou 8elw kai eimai komple gia ton xoro mou.
BIBES...

200-250w cfl ή hps?

Tsakalos

Member
Καλη επιτυχια κι'απο μενα σαλιγκαρε. Επειδη δε το διαβασα πουθενα, τι εμβαδον εχει ο χωρος σου? και ποσα λιτρα ειναι η γλαστρα?

locoezon

Member
αυτο το έχεις διαπιστώσει απο μόνος σου??γιατί δεν ισχύει με τη καμία.

Τζο γιατί να μην ισχύει ρε φιλε?
Προσωπική εμπειρία δεν έχω γιατί δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με εσωτερική καλλιέργεια
και γενικά στο hobby είμαι λίγο καιρό που να χω δικια μου καλλιέργεια.

Έχω δει grows παλαιότερα από φίλου με HPS και υδροπονία.
Οποτε οι εμπειρίες μου είναι μετρημένες ακόμα!

Από την αναζήτηση που έχω κάνει όμως σε θέματα σχετικά με τις CFL,οι περισσότεροι προτείνουν να έχεις για παράδειγμα 10 CFL των 30 watt παρα μια CFL των 300 watt.

Mε τις πολλές cfl θα έχεις πολλά περισσότερα lumens απότι με την μια!

Ένα τυχαίο παράδειγμα με λάμπες:

300w CFL 13,975 Lumens

30w CFL 1900 Lumens x 10 = 19000 Lumens

Μας συγχωρείς Σαλίγκαρε για το ανακάτεμα στο νήμα σου

tjo

life gardener
Veteran
Τζο γιατί να μην ισχύει ρε φιλε?
Προσωπική εμπειρία δεν έχω γιατί δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με εσωτερική καλλιέργεια
και γενικά στο hobby είμαι λίγο καιρό που να χω δικια μου καλλιέργεια.

Από την αναζήτηση που έχω κάνει όμως σε θέματα σχετικά με τις CFL,οι περισσότεροι προτείνουν να έχεις για παράδειγμα 10 CFL των 30 watt παρα μια CFL των 300 watt.

Mε τις πολλές cfl θα έχεις πολλά περισσότερα lumens απότι με την μια!

Ένα τυχαίο παράδειγμα με λάμπες:

300w CFL 13,975 Lumens

30w CFL 1900 Lumens x 10 = 19000 Lumens

'εχω ασχοληθεί εγώ αρκετά,πίστεψε με:biggrin:
και δεν ισχύει γιατί το έχω κάνει..το παράδειγμα είμαι εγώ και όχι
τα λούμεν του ιμπει..το μόνο αρνητικό με τις μεγάλες cfl -για μένα-είναι ότι χαλάνε εύκολα.τίποτα άλλο...

L

letis

νομίζω ότι με μικρές και πολλές θα είσαι καλύτερα στο θέμα της κάλυψης χώρου.. από θέμα δύναμης/έντασης νομίζω και γω ότι οι μεγάλες είναι καλύτερες..

makedon

Member
Veteran
με τρεις 100αρες σφλ πιστευω εισαι οκ για να καλυψεις σωστα δυο φυτακια.
με 10 30αρες νομιζω θα ανεβει η θερμοκρασια αρκετα.
οι σφλ ειναι ωραιο σχολειο...γκουτ λακ :tiphat:

locoezon

Member
'εχω ασχοληθεί εγώ αρκετά,πίστεψε με:biggrin:
και δεν ισχύει γιατί το έχω κάνει..το παράδειγμα είμαι εγώ και όχι
τα λούμεν του ιμπει..το μόνο αρνητικό με τις μεγάλες cfl -για μένα-είναι ότι χαλάνε εύκολα.τίποτα άλλο...

για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι το λοιπόν :tiphat::biggrin:

ευχαριστω ρε μαγκες μου... για τον χωρο δεν ξερω ποσο εμβαδο εχει δεν το εχω μετρησει με το ζορι να χωρανε 3 10λιτρες γλαστρες μεσα...κοιτα για μενα κομπλε ειναι σιγα σιγα θα γεμησω και τις λαμπες (ανεμηστιρακια ναι αερισμος μην το ρωτησετε υπαρχει ενοειται) για αρχη λιγο και να πειραματηστω καλα ειναι
ΒΙΒΕΣ

μπορει να κοιταξω να φτιαξω δικα μου λεντ πανελακια πιο μετα νομιζω οτι τα λεντ για μεσα ειναι οτι καλυτερο, σε σχεση με την καταναλωση/παραγωγη/θερμοκρασια ειναι μακραν καλυτερα τα λεντ