ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here.
Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!
אני לא כל כך מרוצה מהסי,למרות שכנראה אני הבנאדם היחידי שלא מרוצה ושמעתי דברים טובים על אדוונסד,נכנסתי לאתר שלהם יש להם גם ציוד מעולה למכירה שם,יש שם יחידת קירור מעולה שמתאימה לארץ בול,במקום להפעיל מזגן
וגם יש לך בחירה שם על איזה בסיס דשן אתה רוצה לגדל
אם בא לך גואנו אז גואנו
אם בא לך על בסיס אחר תיקח,הם משקיעים מאוד במרכיבים שלהם כך שגם מגדל שלא מבין רוב הסיכויים לא יצליח לטעות איתם,יש להם שם דשן מעולה לקוקו
גם אטאמי מעולים,יש לי חבר בקליפורניה משתמש באטאמי אבל אני כרגע רוצה לנסות את אדוונסד,נראים לי מאוד מקצועיים ,יש לך שם מחשבון בשביל הדישון,כדי לבדוק כמה אתה צריך לשים בפעם הבאה
מאוד מושקע,סאב קול אומרים שהם משתמשים באדוונסד,גם גרין האוס וסומה
אז אני אומר למה לא....פעם היה לי ביוביז כשגידלתי באדמה,היה סביר אבל הבנתי הרבה פחות לגבי צורת האכילה של הצמח אז קשה לדעת אם זה היה קשור לדשן,אחרי זה הסי,אני נותן עוד סיבוב על ההסי כי בכל מקרה יש לי את כל הסט שלהם,לראות אולי הפעם עם המצע הנכון ושטיפות טובות יצא לי גידול נקי מבעיות
אדוונסד לא רושמים מה יש להם בדשנים, לאף אחד.
הם ידועים בערימות של שקרים לגבי המוצרים שלהם, והמחירים שלהם ממש לא להיט.
יש להם הרבה מוצרים שהם סך הכל דברים שאתה יכול למצוא בחנות טבע בגרושים, יחסית.
באד קנדי למשל זה סך הכל מים עם תמציות סוכר. אתה יכול לקבל בדיוק את אותו דבר ממולסה או דקטרוזה.
רוצה גואנו? קנה גואנו. הרבה יותר זול ועובד יופי.
גם אני חשבתי בזמנו להזמין דברים שלהם כדי לנסות אבל אז ראיתי כמה הם זיון שכל אחד גדול.
סאב קול לא משתמש באדוונסד באופן קבוע, הוא משתמש בתערובת אדמה שהוא מכין שאמורה להזין את הצמח עד הקטיף. הוא מוסיף לפעמים דשנים בשביל הספורט אבל לרוב הוא לא. הוא טרח להסביר על זה בערוץ שלו ביוטיוב.
גרין האוס זה לא דוגמא לכלום.
מחשבון לא צריך בשביל דישון, ואני אחסוך ואומר לך שגם בשביל לבנות אחד שבאמת יגיד לך כמה דשן אתה צריך בשביל להגיע לריכוז כלשהו במצע (שלאו דווקא מתאים לצמח, את זה אתה צריך לבדוק בנפרד) אתה צריך לא מעט נתונים שלמגדל ביתי ממש אין גישה אליהם.
יש טבלאות דישון שאתה יכול לבקש בחנויות הידרו. להסי אני ממליץ להשתמש בחצי ממה שכתוב.
ביוביז הם אחלה, חוץ מהביובלום שלהם שפשוט לא דופק עבודה כמו שצריך.
אם כבר אתה מזמין מחול תסתכל על
BAC
על
Humbolt
ואם אתה רוצה לגדל באדמה אז אבקות גואנו. עם קוקוס קצת יותר טריקי להשתמש בהן.
לא הייתי קונה דשנים של AN
אלא אם ממש לא הייתה לי ברירה.
ידועה כחברה שמרמה ומשקרת את הלקוחות, במיוחד בהקשר כלכלי, לא משנה כמה תוספים תקנה יהיו עוד כמה שאתה "חייב" ולא קנית, העיקר למכור לעוד פראייר.
הם משקיעים מלא בפרסום ובתמורה מוכרים לכל האמריקאים שלא מבינים מהחיים שלהם.
סאב קול, וסומה שניהם מייצרים תערובות אדמה ומצע של עצמם, סומה בכלל מגדל אורגני מלא אם אני לא טועה, וסאב קול רק אורגני ברובו ...
הסי חברה טובה אבל הטבלה שלהם במינון חזק מדיי.
אטמי חברה מצויינת ואני עובד איתם הרבה, גם פה הרבה מהמינונים מוגזמים וחלק מהמוצרים מנופחים ויקרים מדיי
יש עוד הרבה חברות טובות בארץ
ביוביז חברה מצויינת, אבל הדשנים שלהם לא עובדים עם אדמה קלה ולא מדושנת היטב, אז אדמה של הידרו-שופ\גרו\סטור נותנת תוצאות מעפנות,
ובכלל באורגני מומלץ למחזר את האדמה.
ביוביז לא יעבוד עם קוקוס בצורה טובה, בלי שדרוגים לקוקוס שסופח קלציום ומגנזיום ומשחרר אשלגן, וגם אם תוסיף את הקלציום והמגנזיום שננעלו עדיין יהיו לך בעיות PH,
קצב הגדילה בקוקוס בגידול אורגני אינו מהיר משמעותית מאדמה.
אין לך מה להזמין
תסתדר עם מה שיש בארץ, מלבד התוספים רוב הדשני בסיס מאוד דומים.
איסי מודד מוליכות חשמלית, לא כל המינרלים בדשן תורמים להולכה החשמלית וכך יוצא מצב שהאיסי מציג מספר אחד אבל בפועל זה מספר אחר ... זה לא מדע מדוייק עד שעושים ממנו כזה
מי דישון בעלי אותו איסי עם דשנים של חברות שונות לא יכילו את אותם היחסים של אותם המינרלים
יש הבדל, ודשן מרוכז זה לא דבר שלילי צריך רק לדעת איך להתמודד איתו
ולפי מה שאני קורא מהפוסטים שלך יש לך בעיה עם דשן מרוכז מדיי = דישון יתר
כן,אני לא שטפתי כמעט בכלל את הקוקוס עם מים נקיים,אם בכלל עד שהתחלתי לראות בעיות וגם אז לא הייתי בטוח אם לשטוף אם מים נקיים 0 איסי כדי להוריד או לשים מינון עדין יותר...
אבל לפי מה שאתה אומר פונזי אתה שם הרבה יותר דשן ממני,
וצמיחה אצלי מזמן כבר לא מחזיקה חודש,אלא אם כן זה צמח שאני יודע שיקח הרבה זמן,רוב הזנים שהבאתי הם מהירים יחסים בגבול ה7-8 שבועות,אז לוקח נגיד שלושה ימים הנבטה בממוצע,יומיים שלושה עד שהוא יוצא לי מהקוקוס,ואז משם שבועיים בערך עד שהוא דיי גדול,חלק נהיו לי ענקיים כבר בשלב הזה
במים שהזנתי בחיים לא הגעתי לכמויות שלך,במים שיצאו מהקוקוס קיבלתי מדידות מאוד גבוהות,אני חושב שהכי הרבה היה 4+ משהו כזה
וכנראה שהמצע לא התנקז טוב כמו הקוקוס הרגיל אז במקום לשחרר הוא החזיק והוסיף והוסיף
חח פונזי אני יודע,אני לא חושב שמשהו דפוק אני חושב שאני יצאתי קצת דפוק,לא שטפתי בכלל את המדיום והשקתי יותר מידי וכנראה שהמצע הזה ממש לא משחרר את המלחים כמו קוקוס מאוורר אמיתי,אני מבין את הקטע ההדרגתי
אבל נגיד אני משתמש בדשנים של הסי
המינון שלהם לצמיחה מגיע עד 0.5
בשביל לעלות אני צריך להוסיף יותר,אני מוסיף יותר רק מהדשן המרכזי שלהם או שאני צריך לתמוך בזה גם עם הפאוור זים שיש שם את האלמנטים המשניים גם
ואם כן אז אני גם צריך להוסיף באותו יחס גם מהפיקיי בפריחה,זאת אומרת
הקיצר לפי התרשימים של רוב החברות לא משנה אם זה הסי או אטאמי,באף אחד מהם לא מתארים יותר מידי מה לעשות אם אתה רוצה להזין ביותר
בכל מקרה אני אנסה לעשות סיבוב הבא עם יותר שטיפות של הקוקוס ואני חוזר לקוקוס הדחוס של הידרו שופ ככה שנקווה ששני הפקטורים האלה ישפרו את קליטת הדשנים יותר טוב
אף אחד גם לא מדבר על קצב ההשקייה אם הוא חשוב או לא,וכמויות המים שנותנים בדכ נשמעים לי מוזרים
אנשים מדברים על גלונים
אני יש לי עדנית 24 ליטר בוא נגיד לפחות 20 מלא בקוקוס
והכי הרבה שאני משקע זה4.5 ליטר הכי הרבה שהגעתי,ואז יוצא לי בערך 20 אחוז מהמים,כרגע משקה כל שלושה ימים,למרות שגידול שעבר בתקופה הזאת עם הקוקו האוורירי יותר הייתי משקע כל יום
יש לי כרגע 5 ייחורים בארון,ועוד כמה ייחורים שניסיתי לעשות להם איזה שיטה שנקראת מונסטר קרופינג,אבל לא נראה לי שההסבר שם מספיק ברור,יצא לי משהו מוזר אז אני לא יודע אם אני אמשיך עם זה,אני צריך לארגן את הארון של הפריחה יותר טוב לניקוז ואיוורור,כרגע לא אידיאלי וכל ההשקיות היו ידניות עם משפך
הרבה מהדשנים שמיועדים לקאנביס הם יקרים סתם,אפשר למצוא הרבה תחליפים זולים בהרבה,במיוחד שמדובר בתוספים,למשל במקום באד קנדי תנו מולסה במקום אנזימים בירה שחורה,התוסף היחיד שלא מצאתי לו תחליף זה הדיימונד נאקטר שלדעתי אחד התוספים היותר טובים ,לא הרבה משתמשים בו בגלל שנותנים אותו בסוף הגידול הירוק ואז אין תוצאה שניראת לעין אבל אם תעשו פעם אחת השוואה בין צמח שקיבל דיימונד נאקטר לאחד שלא אתם לא תעזבו את התוסף הזה,עוד משהו למגדלים בקוקוס במקום כל התכשירים להורדת והעלאת חומציות שממלאים במלח את מצע הגידול,אז הכי טוב להשתמש רק בחומץ להוריד פי איץ ובאפר כדי להעלות אותו זה גם אורגני וגם לא משאיר מלח במצע
אני כמעט בטוח שלמדתי את זה מהפורום הזה או אולי מאובר גרו לפני שסגרו ,קשה לי להאמין שאם תחרוש את הפורום שמדבר על דשנים [באנגלית] לא תמצא,בכלל הפורום של קאנגרפיק זה אוצר בלום אין דבר כזה לא מצאתי חפש