What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co bierzecie na Outdoor 2008?

G

Guest

Postanowilem zalozyc ten temat bo domyslam sie, ze bedzie bardzo przydatny. Niektorzy pewnie se mysla: "Hmm.. po co tak wczesnie o tym myslec?", ale ja uwazam ze to dobry moment gdyz myslenie o dobieraniu pestek w ostatniej chwili jest co najmniej nierozwazne z roznych powodow - o czym sam sie przekonalem w tym sezonie.

Skorzystalem wlasnie z przyplwu gotowki i postanowilem zaopatrzyc sie jutro w pierwsze dwie odmiany, hehe..

Maroc od femaleseeds - jako, ze jeszcze nie mialem okazji zakosztowac, a odmianana stala sie bardzo popularna m. in. za sprawa slawka (pozdro slaw!)
...oraz...
Skunk#11 (feminised) od Dutch Passion - poniewaz zawsze marzylem by skosztowac tego ORYGINALNEGO skuna hehe.. ;]

Na dalszym celowniku znajdzie sie Durban od Nirvany. Zastanawialem sie czy nie sprobowac z Cinnamonem, ale nie wiem czy dojdzie na oucie (w opisie jest indoor). Jestem zainteresowany rowniez Easy Sativa, ale tutaj z kolei nie orientuje sie jaka ma moc hmm.. :confused: Oprocz tych strainow zapewne bede mial rowniez pare ciekawych niekomercyjnych odmian, ale to jeszcze sie zobaczy ;]

W kazdym razie jeszcze raz powtarzam: Nie zwlekajcie z przygotowaniami! Im wczesniej zaczniecie tym wiekszy bedzie wybuch zieleni, hehe.. ;]

Pzdr! :wave:

Maroccan, Easy Sativa, Passion#1, Maroc, Pure Power Plant - tylko nie wiem czy to dochodzi, Durban Poison, RS i to na tyle moze dokupie cos jeszcze bo troche czasu do 08 jeszcze jest :]

V

vod

Ja biorę Mexican Sativa od Sensi Seeds i trzy własne krosy (i może jakieś podarowane rzeczy).
Zależnie od finansów pokusa zakupów pestek może jednak okazać się zbyt silna.
Myślę o czymś bardzo wrażliwym na fotoperiod. Coś co wystawione w środku lata zacznie od razu kwitnąć. Nigerian Nightmare by pasowało, ale poza tym to nie wiem.
No i różne szalone sativy mi chodzą po głowie... Johnny Blaze, Destroyer, OrgHaze x Sk#1, sprzęt od ACE Seeds, lista jest długa :D Sfera mażeń :D
ale kto wie :joint:
Parę sezonów i może będę w Hiszpanii na tarasie uprawiał...

A tak na 2008 to myślałem Swiss Bliss, ale boję się że może nie dojść. Miał ktoś już? Poza tym Satori i Mandala w ogóle wygląda interesująco. Nie widziałem tylko nigdzie żeby ktoś je na dworze trzymał.

dizel

Member
same femi, nie wazne jakie (brak czasu na dogladanie i wyrywanie samcow), moze maroc, ES, NL x ICE lub inne ale raczej od FS

.:SM:.

New member
Shaman Trip said:
Jestem zainteresowany rowniez Easy Sativa, ale tutaj z kolei nie orientuje sie jaka ma moc hmm.. :confused:
Pzdr! :wave:

plon jest faktycznie duzy ale jezeli chodzi o moc to nie jest to wedlug mnie jakas wyjatkowa odmiana wrecz powiedzialbym ze slaba

ja na przyszly rok zasadze na pewno: top44, skunk#1 (seedsman), passion'a #1, canadian'a, white widow i maroc'a do wiosny wpadnie jeszcze pewnie pare innych odmian ale te to dla mnie podstawa
pzdr

tredowaty

Member
ja na 100% maroki bardzo mi sie spodobl mimo iz pokazywal niedobory zelaza na flo ale nie przeszkodzilo mu to pieknie zakwitnac mysle taz na czym fioletowym tak dla urozmaicenia :p no i moze cynamonik bo widzilem ze sie spisal paru osoba ale na bak all femi bedzie no chyba ze wejde w posiadanie jakich innych pestek... jeszcze wszysko wyjdzie w praniu
peace

Kanaba

Member
To tak, na 08 zawijam:
-Maroc - famale
-Purple Power - famale
-Durban Poison - Dutch P
-Shaman - DP
-Passion#1 - DP
-ES - famale
-Euforia- DP
Wszystko femenizowane z c.fr.pl, bedzie tego 27 + jeszcze LR#2 (niestety nie ma fem ;p)

+ jeszcze sionka z openseedow i kilka ziaren od kolegi z forum (pzdr ;]) min. 2 Candiany
Z $$$ nie bedzie problemu, ale boje sie troche jak sobie z tym wszystkim poradze (z ziomkiem) :p bedzie ciezko ale i tak wysadzam to wszystko :D

G

gelowas

out '08 bedzie b.skromny w moim wykonaniu, w 100% hobbystyczny, bo szafeczke juz wtedy bede montowal... (ahh nie moge sie doczekac)
wykorzystuje 3 miejscowki, tylko female (nie bedzie czasu, zeby dopilnowac jajek) odmiany Easy Sativa i Purple Power

lovik

Member
Ja na dzień dzisiejszy posiadam już

20 x maroc moje wykonanie
9 x papaya nirvana
3 x Cob x Dp własne
2 x passion#1 własne
5 x NL X MAROC od fs
12 x Ruderalis Skunk Outdoor - Sensi Seeds
4 x Nl x Grapefruit
2 x Shaman x Dp
2 x WW
5 x Durban Poison x Lowryder #2
5 x Lowryder x White Russian
5 x Killer Queen
5 x Sativa Spirit
5 x Mexican Sativa x Shaman X DurbanPoison
5 x Fruit Bowl x White Russian X Durban Poison
5 x Fruit Bowl

narazie tyle chociaz planuje jeszcze kilka odmian z fs

no i w grudniu dojdzie kilkaset pestek c'99 x ww

Peace

Last edited:

g1enek

Member
lovik , widze ze cos na wieksza skale kminisz ;] No chyba ze potrzebujesz duzo ziolka na cale zycie heheh ;] a tak na serio to bys sie podzielil ;D

hodowca85

Member
ja biore:
1.Time Bomb Legends seeds - musze wypróbować tą odmianę bo coś czuje ze bedzie hicior...;)
2.Maroc Fs
3.Biddy Early Magus gen.
4.Mandocino Madness ThSeeds
i jak starczy kaski :
5.Bambata Tiki
6. i mam jakieś tam nasionka od innych userów....min.Maroc x NLbyP. OD pomidorka, KOM x NL x ,? o S. i inne w miare wczesne krzyzówki ...dzięki chłopaki!
Mam jeszcze Orange Budsy z tego roku bo kilka nasion na krzakach femi sie znalazło...i kilka szt.Gf...tez kilka pestek na całej roślinie samo sie zrobiło...i pytanko:
niewiecie czy te pestki bedą miały cechy matki?tzn. czy bedą tak samo zeńskie?wie ktos?

pozdro all

Last edited:
G

Guest

Ehh... tak juz chyba ze mna bywa. Zawsze w ostatnim momencie lubie zmieniac zdanie przy zakupie, ale chyba nic to nie poradze ;D Zamowilem se te femi Maroc, ale zamiast skuna#11 zawinalem AK-48. W opisie jest indoor, ale czuje ze to moze byc dobre rowniez na outa - krotko kwitnie ;] Co nie oznacza ze skuna nie bedzie w moim repertuarze, hehe..

peace ST! :wave:

jaca30z

Member
Witam!
Temacik jak najbardziej potrzebny.. ;)

mój OUT'08 to najprawdopodobniej:
1Maroc
2Easy Sativa
3Purple Power

Czyli outdoorowe klasyki z Femaleseeda.
Mam jeszcze ze 20 pestek odmianki "nieświadomka"(tak ją ziomek nazwał heh)odmianka bardzo wporządku na nasz klimacik....

POZDRO!!

G

Guest

vod said:
Ja biorę Mexican Sativa od Sensi Seeds i trzy własne krosy (i może jakieś podarowane rzeczy).
Zależnie od finansów pokusa zakupów pestek może jednak okazać się zbyt silna.
Myślę o czymś bardzo wrażliwym na fotoperiod. Coś co wystawione w środku lata zacznie od razu kwitnąć. Nigerian Nightmare by pasowało, ale poza tym to nie wiem.
.

Ruderalis Skunk od Sensi pasuję idealnie, 50 % kwitnie nie od foto tylko wieku.
Do boxa wczesna wiosna i w srodku lata bedziesz mial palonko.

Moje typy:
Ruderalis Skunk - Sensi
Mandala#1 - Mandala
Shaman - FS
I jakieś lekkie palenie sativkowe- odmiana jeszcze nie wybrana.

G

Guest

Nastempny moj out, tzn. nie tylko moj bo tez i moich bardzo zaufanych ziomkow Ma byc zajebiaszczy hehe :rasta: :rasta:
A wiec mysle nad takimi odmianami.

1. 3 WW (zostaly mi z tego sezonu, jako dodadek do pestek ktore kupowalem, wiec je posadze najwyzej nie dojda )
2. 10 Maroc :))
3. 20 xD Lowryder #2 ( a zeby cos na wakacje bylo swojego :))
4. 10 Skunk#11
5. 10 Purple Power