What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

kontrola trichormow i pomyslowy dobromir

G

Guest

moze sie komus przyda
icon10.gif

wasze patenty w tym temacie, ja mialem 2 wyjscia, albo kupic mikroskop reczny za okolo 100zł, ale po przeczytaniu opinii uzytkownikow zrezygnowalem (ciezko uchwycic ostrosc, czasami trzeba pobierac probki z rosliny, reka sie trzesie, czesto dotyka sie roslin), jesli ktos chce to podam link do polskiego sklepu ktory to sprzedaje, albo isc na intuicje (ilosc czerwonych, bialych wloskow), no ale wpadlem na jeszcze inny pomysl, lornetka
icon10.gif
problemow z obrazem sie nie uniknie, ale jesli ktos przypadkiem ma takie cos w domu to uniknie dodatkowych kosztow
icon10.gif
zdjete oslonki na oczy (gumowe kuleczka), wystarczy spojzec z drugiej strony lornetki (nie z tej z ktorej sie normalnie patrzy) i prosze, wszystko ladnie widac

nie wiem jak z innymi modelami, ale pewnie tez bedzie dzialac, ja mam ruska 15x50 84m/1000m

trzeba sobie w zyciu jakos radzic
icon10.gif
polak potrafi
icon10.gif

a jak wy sobie z tym radzicie, mikroskop? intuicja? liczycie dni do harvestu?

jakie ratio clouded/amber trichs will be best for sativas and what for indicas?

slyszalem ze trichomy potrafia jeszcze dojzewac nawet kilka dni po scieciu rosliny, czy to moze miec az takie duze znaczenie?

Last edited:
G

Guest

heheheh tez mam lornetke, ojciec kupil...
a nawet powiem ze mam lornetke z przed czasow :p
russia 2008 25x60

na poczatku nieskumalem co to daje ze sie patrzy odwrotnie ale chwila zabawy i juz kumam
w mojej jest tak ze jak sie patrzy ODWROTNIE to pokazuje tak jak powinno byc..
patrzymy dalej ODWROTNEI i zblizamy sie do obiektu obserwowanego i wlasnie wtedy jak jesesmy juz ardzo blisko obiekt sie powieksza.. wlasnie patrze na swoje linie na paluszku :p

green ale czy to wystarczy zeby podejrzec nasze male diabelki czy juz sa gotowe?

PS: POMYSL JEST ZAJEBISTY tylko czy takie powiekszenie wystarczy :chin:

BRAWO GREEN :D

Last edited:
G

Guest

pewnie, jedyny problem moze bys przy oswietleniu hps, ale tu wystarczy niewielkie zrodlo bialego swiatla (zarowka, latarka), na out lornetka powinna sie sprawdzic doskonale, idac na spota ogladamy sobie przyrode i ptaki a na spocie sluzy nam za mikroskop
icon10.gif

dzisiaj postaram sie napisac cos wiecej, jak sie sprawuje, czy hps bardzo przeszkadza (hps nie rpzeszkodzi pewnie w spradzeniu czy zaczynaja sie robic mleczne, ale czy zmieniaja kolor raczej) zobaczy sie
icon10.gif

te mikro ktore nie maja wlasnego zrodla swiatla maja pewnie podobne problemy

Last edited:

Fish131

Active member
Green ja tak zawsze robilem tylko ze ja poprostu wykrecam szkla powiekszajace z lornetki i samymi szklami sie bawie...
Peace

G

Guest

moze i juz ktos tak robil, szkoda ze nie napisal wczesniej bo zaoszczedzilo by mi to sporo czasu i nerwow (z kad to wziac kase na mikro)
icon10.gif

rozbieranie lornetki i zabawa szklami to jednak co innego, lornetka jest chyba bardziej poreczna, niektore lornetki nie sa rozbieralne

Last edited:

Latest posts

Latest posts