What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

גידול ראשון-כמה שאלות- Dark Devil Auto feminised

narnir

New member
גידול ראשון-כמה שאלות- Dark Devil Auto feminised

שלום לכולם אני בתחילת הגידול הראשון.
ההתרגשות והפזיזות השאירו אותי עם 10 זרעים אוטומטים מזן Dark devil
הזמנתי אותם לפני שקראתי והתעניינתי במה הם בדיוק זרעים אוטומטים.

אני משתמש בנורת דואל ספקטרום 250, תערובת אדמה מהידרו שופ, שלושה דשנים של ביו ביז(ביו-גרו, ביו-בלום, טופ-מקס).

כרגע הדבר היחיד שבשליטה הוא הטמפרטורה והלחות. מד חומציות ומאזן עדיין אין לי ורציתי לדעת מה החשיבות של איזון חומציות ואיך זה עובד?

עוד דבר שעשיתי לפני שקראתי, קשירה בצורה של קשת, האם זאת טעות כי הצמח אוטומטי? או שזה לא משנה? בכל מקרה הצמח מגיב טוב, נראה טוב, ומקבל מחזור אור
של 4\20 .
החלטתי לא להשתמש בדשנים בינתיים חוץ מהביו-גרו מ"ל לליטר.

בנוסף אני משתמש ב2 ונטות שלא כל כך מצליחות לשמור על הטמפרטורה באוהל מתחת ל27 מעלות.

שאסיים עם הגידול הזה אקנה עוד ציוד אולי תאורה יותר חזקה אם היא תתאים לגודל הארון 80על80על200

אשמח לעצות ממכם להמשך הגידול

דבר אחרון- לא עקבתי אחרי מספר הימים אבל הוא באמצע שבוע רביעי

תודה לקוראים ולעוזרים!

narnir

New member
תמנות

תמנות

אמצע שבוע 4

Attachments

• DDWEEK4.jpg
    DDWEEK4.jpg
    116.1 KB · Views: 20
  • DDWEEK4COLA1.jpg
    DDWEEK4COLA1.jpg
    81.3 KB · Views: 21
  • DDWEEK4TOP.jpg
    DDWEEK4TOP.jpg
    96.9 KB · Views: 22

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
אני לא יודע מה עשית לו אבל המצב שלו לא להיט

תתחיל בלשים חיפוי לאדמה (שבבי קוקוס עובדים אחלה), להשקות יותר ולתת דישון מתאים. כרגע אין לך צורך בביו גרו ודשן פריחה בהחלט יעזור. ביובלום הוא ככה ככה אבל בהחלט טוב מכלום.

איזה גודל העציצים שלך? יש לך איורור בתוך האוהל? מה הלחות שלך?

זה האוטומט הראשון שהרצתי ככה שאין לי הרבה מושג לגביהם, אבל הוא מגיע לגודל כזה:
https://www.icmag.com/ic/attachment.php?attachmentid=295399&stc=1&d=1418064656
בעציץ בד 30 ליטר.

narnir

New member
או חיכיתי לתגובה שלך,אני מסתובב פה כבר כמה שבועות ואני חייב לציין שאתה עושה עבודת קודש.תודה רבה

אז ככה העציצים 20 ליטר אולי טיפה יותר לחות 40-45 אחוז וטמפרוטות 25
לא משתמש באוהל רגיל שציפיתי אותו כמו שצריך ויש 2 ונטות,
גם מאורר קטן
עכשיו בכל מה שקשור לאדמה אני חושב שעשיתי טעות פשוט הכנסתי את האדמה לשתיל בלי לערבב שום דבר או להוסיף.
גם המושג שטיפה לא ברור לי בכלל וכל הקטע עם החומציות והייתי מאוד מעוניין להרחבות בנושא.

נ.ב
ניסיתי להכנס אל הצ'ט ללא כל הצלחה,הייתי שמח להתייעץ איתך או עם מישהו אחר שיוכל להכווין אותי בצעדיי הראשונים
תודהוהמשך יום/ערב נעים :)

narnir

New member
והתכוונתי שאני לא משתמש באוהל אלא בארון רגיל שציפיתי מהחומר שהמליצו בהידרושופ

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
תודה רבה :)

איך סידרת את האירור? איפה כל ונטה? יש מצב לתמונה של כל העסק?

האדמה בסדר כמו שהיא מהשק ואין מה לשטוף ומה לשנות לה חומציות אם אתה לא מדשן באגרסיביות. בצמח כמו שלך בעציץ בגודל של שלך גם כף גרגרי אוסמוקוט היה מספיק עד הקטיף עם מים בלבד, ככה שאני מאמין שהבעיה היא יותר הסביבה.
אולי כמות המים - איך אתה יודע מתי וכמה להשקות?

narnir

New member
האוורור ממש לא יושב טוב כרגע הוונטות כרגע יושבות בארון בשביל האוורור עד שנביא כלים לתלות את זה יותר טוב,
בנוסף שמעתי מוצר שאפשר לקנות בסופר פארם להעלאת הלחות.
ואת האמת שאני משקה לפי העין ומדשן לפי הטבלה של ביוביז

איך אני אמור לדעת בדיוק מתי וכמה להשקות?
בקרוב אעלה תמונה נוספת של כל הקונסטורקציה
שוב תודה פונזי יא אלוף

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
תתחיל בלתקן את האיורור. זה לא משהו שלוקח הרבה זמן וזה בהחלט צריך להיות בעדיפות עליונה.

יש מכשיר אדים קרים, אני לא מוצא בו צורך.

משקה לפי העין זה יפה, אבל על מה אתה מסתכל ולפי מה אתה בוחן אם צריך להשקות או לא?
הטבלה של ביוביז נוראית ואני ממליץ לך בחום לא לעבוד איתה, וגם אני ממש לא בעד חלק משמעותי מהדשנים שלהם.

משקים שהעציץ נהיה קל - אין בו מים. אם הצמח ממש מפיל את העלים מרוב שהוא יבש אתה יודע שאיחרת ביום.
כל השקיה משקים עד שיוצא טיפה מים מלמטה.

narnir

New member
ככה נראה הארון.
גודל העציץ 11 ליטר שחררתי את הקשירות שהיו לעציץ והוא חזר לצמוח לגובה
האם יכול להיות שהוא קרוב מדי למנורה?
לעולם לא איזנתי מים,אין לי מושג מה המשמעות של זה וכיצד עושים זאת.
אשמח להסבר והאם זה באמת מועיל ומשנה.
יש בארון ונטה אחת שכמו שאתה רואה לא נמצאת בזוית טובה, מה הזוית הטובה??
אחרי הקטיפה של הצמח הזה אני מתכוון להרחיב את המשפחה ולעשות בתקווה 4-6 עציצים אם יכנסו..
להחליף את ה250 ואט או שזה מספיק?
הצמח נראה טוב ומתחיל לקבל צבעים כהים (הזן ממש כהה כמעט שחור בסוף). מה שמדאיג אותי זה הגובה שלו אבל לדעתי זה בגלל הקשירה

Attachments

• DDWEEK5DARK.jpg
    DDWEEK5DARK.jpg
    110.6 KB · Views: 21
  • DDWEEK5CLOSET.jpg
    DDWEEK5CLOSET.jpg
    66.1 KB · Views: 19
  • DDWEEK5.jpg
    DDWEEK5.jpg
    87.8 KB · Views: 37

Pop A Molly

Member
איזון מים מיתייחס לערך ההגבה של המים איתם אתה משקה
ה pH
של מי ברז משתנה לפי איזורים מסויימים,אבל נע באיזור 7.8 ל-8.1
ערך ההגבה המומלץ לגאנג'ה הוא באיזור ה6.6 ככה אתה דואג שהצמחות יקבלו את כול הוויטמינים,מינראליים,מיקרו-אלמנטים הנדרשים לצמיחה תקינה של הצמחה
אם ערך ההגבה גבוהה יותר או נמוך יותר יהיו לצמחים חוסרים
מאזנים את המים אם תוספים, להורדת או העלאת החומציות לפי הצורך
עושים את זה אם מד חומציות שאפשר למצוא בכול חנויות הגינון למיניהן
לגבי המרחק נורה, לא יכול לתת לך אינדקציה כי לא עבדתי אם נורות 250
אבל השערה שלי היא שיש סיכוי גדול שהנורה קרובה מידי לפי הקפלים שיש על העלים

Scroggy B

Active member

מה השטח של הארון שלך? באיזה גובה אתה תולה את הנורה? אם הוא יותר קטן מהאוהל שאתה מתכנן לקנות, היא מספיקה. אם לא, אז שטף האור שלה נמצא בחסם התחתון של טווח התאורה לגדילה אופטימלית. אני הייתי עושה סקרוג אם כבר... יותר מהר, פחות התעסקות.
שאלה לי אליך, איך הגעת למצב שאתה מדליק נורת פריקה בחלל קטן וסגור, העשוי מעץ ללא אוורור מספיק? נשמע לי מסוכן משהו.

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
ככה נראה הארון.
גודל העציץ 11 ליטר שחררתי את הקשירות שהיו לעציץ והוא חזר לצמוח לגובה
האם יכול להיות שהוא קרוב מדי למנורה?
לעולם לא איזנתי מים,אין לי מושג מה המשמעות של זה וכיצד עושים זאת.
אשמח להסבר והאם זה באמת מועיל ומשנה.
יש בארון ונטה אחת שכמו שאתה רואה לא נמצאת בזוית טובה, מה הזוית הטובה??
אחרי הקטיפה של הצמח הזה אני מתכוון להרחיב את המשפחה ולעשות בתקווה 4-6 עציצים אם יכנסו..
הצמח נראה טוב ומתחיל לקבל צבעים כהים (הזן ממש כהה כמעט שחור בסוף). מה שמדאיג אותי זה הגובה שלו אבל לדעתי זה בגלל הקשירה
העציץ קטנטן.
המנורות מהצד שרפו לך את האמא של הצמח והן ממש ממש ממש מיותרות.
איזון מים זה לאזן את הפיאייץ'. באדמה אתה רוצה את הפיאייץ 5.8-6.8, במצע מנותק 5.5-6.3, בהידרופוני קצת פחות ממצע מנותק. מאזנים עם מד פיאייץ' (דיגיטלי, לינק לאחד מומלץ בנעוץ של ציוד לגידול עם נורת 600) ומוריד (חומץ סינטטי או מוצר ייעודי) ומעלה (אבקת סודה לשתיה או מוצר ייעודי) פיאייץ'.
הונטה צריכה להחליף את האויר באוהל, כלומר היא צריכה להוציא את האויר שבאוהל ואתה צריך לדאוג שיש כניסה (פאסיבית, כלומר חור, או אקטיבית, כלומר ונטה נוספת) לאויר. איך שהיא עכשיו רק מזיין לך את הצמח מהרוח.
תתחיל להסתדר עם נורת 250 ואז תחשוב על להמשיך הלאה לדעתי.
הצבע הירוק כהה שלך זה יותר מידי דישון חנקני. מה אתה מודאג מהגובה של הצמח הקטנצ'יק הזה? יש לך עוד מטרים להרים את המנורה והצמח שלך לא הולך לגבוה.

narnir

New member
מה השטח של הארון שלך? באיזה גובה אתה תולה את הנורה? אם הוא יותר קטן מהאוהל שאתה מתכנן לקנות, היא מספיקה. אם לא, אז שטף האור שלה נמצא בחסם התחתון של טווח התאורה לגדילה אופטימלית. אני הייתי עושה סקרוג אם כבר... יותר מהר, פחות התעסקות.
שאלה לי אליך, איך הגעת למצב שאתה מדליק נורת פריקה בחלל קטן וסגור, העשוי מעץ ללא אוורור מספיק? נשמע לי מסוכן משהו.

השטח של הארון שלי
200X80X50

ולא התכוונתי בכלל לקנות אוהל, אי אפשר פשוט להמשיך בארון?הטמפרטורה שם לא גבוהה ואני מצליח ביינתים להשאיר את כל הכל כמו שצריך .
קראתי קצת על הסקרוג ,למישו יש הסבר טוב שיוכל לעזור לי לפעם הבאה?

אני תולה את המנורה כפי שרואים בתמונה .אני מעריך שזה בין 30-ל50 סנטימ

תודה לכולם:peacock:

narnir

New member
העציץ קטנטן.
המנורות מהצד שרפו לך את האמא של הצמח והן ממש ממש ממש מיותרות.
איזון מים זה לאזן את הפיאייץ'. באדמה אתה רוצה את הפיאייץ 5.8-6.8, במצע מנותק 5.5-6.3, בהידרופוני קצת פחות ממצע מנותק. מאזנים עם מד פיאייץ' (דיגיטלי, לינק לאחד מומלץ בנעוץ של ציוד לגידול עם נורת 600) ומוריד (חומץ סינטטי או מוצר ייעודי) ומעלה (אבקת סודה לשתיה או מוצר ייעודי) פיאייץ'.
הונטה צריכה להחליף את האויר באוהל, כלומר היא צריכה להוציא את האויר שבאוהל ואתה צריך לדאוג שיש כניסה (פאסיבית, כלומר חור, או אקטיבית, כלומר ונטה נוספת) לאויר. איך שהיא עכשיו רק מזיין לך את הצמח מהרוח.
תתחיל להסתדר עם נורת 250 ואז תחשוב על להמשיך הלאה לדעתי.
הצבע הירוק כהה שלך זה יותר מידי דישון חנקני. מה אתה מודאג מהגובה של הצמח הקטנצ'יק הזה? יש לך עוד מטרים להרים את המנורה והצמח שלך לא הולך לגבוה.

זה בדיוק מה שמדאיג אותי !זה שהוא קטנצ'יק ולא הולך לגבוהה :(

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
הפרחת אותו מאוד מוקדם ובתנאים לא משהו.
תתקן את המסביב ותנסה שוב.

narnir

New member
הפרחת אותו מאוד מוקדם ובתנאים לא משהו.
תתקן את המסביב ותנסה שוב.

איך הפרחתי אותו מוקדם אם במשך כל התקופה הוא קיבל תאורה של 20/4?
ומה אני יכול לעשות בשביל לטפל בתנאים מלבד האוורור?

זה לא שהפרחת אותו מוקדם מדי - הוא פרח מוקדם מדי.
זן אוטומטי יפרח מתי שהוא מתוכנן גנטית לפרוח.

בחלל קטן ובעייתי כמו שלך אני הייתי ממליץ לקחת זרעים רגילים או פמינייזד - כמות האור והתנאים שיש לך רחוקים מאופטימליים וקצב הצמיחה איטי ובעייתי.
ככה תוכל להחליט מתי הם מוכנים לפריחה ותקבל ייבול של מעבר ל5 גר.

כמו שכתבו - האור בצדדים בעייתי, אתה חייב וונטה וללמוד על איזון פי אייצ׳. כמו פונזי גם אני לא מת על ביו ביז והצבע הירוק כהה הוא תוצאה של עודף חנקן.

בגדול הייתי ממליץ על השינויים הבאים לפעם הבאה:
וונטה היא חובה - אתה חייב תחלופת אוויר וחייב ללמוד לשמור על טמפ׳ בארון.
הייתי מחליף לנורת 600 או 400 וואט במינימום.
הייתי בוחר באחת מהאופציות הבאות: או צמח/2 צמחים בעציצים גדולים כמו שהשתמשת ולעשות להם סקרוג ואימונים רציניים או לקחת 6 עציצים של 6 וחצי ליטר ולתת להן למלא את השטח באופן טבעי.

אם לא נקשרת אליו מדי אני הייתי זורק אותו או לפחות משתמש בשאר הזרעים שיש לך כבר עכשיו - לפחות לנצל את הזמן שהוא שם כדי ללמוד כמה שיותר ובינתיים דואג להשיג זרעים נורמאללים או ייחורים.

מקווה שזה מובן
בהצלחה

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
זה כי הוא אוטומט.
אני לא הייתי מצפה ליותר מידי במקומך.

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
הוא אוטומט, הוא צריך 20 שעות אור.
אתה יכול להתחיל את הגידול של הזנים הבאים ביחד איתו בלי שהם יפריעו אחד לשני

עד שהצמחים הבאים יהיו מוכנים לפריחה בטוח האוטומט הזה כבר יסיים.

Latest posts

Latest posts