What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

מתחיל בגידול כמה שאלות בקשר לציוד

MushroomGrow

New member
מתחיל בגידול כמה שאלות בקשר לציוד

היי אני מעונין תהחיל לגדל הנה הציוד שאני מעוניין לקנות תציעו לי אם להחליף או לשנות משהו הגידול הוא גידול על אדמה:

אוהל גידול 100*100*180

ערכת תאורה 400W נל"ג + שני מיתלים + CoolTube

היגרוטרמומטר (מודד טמפרטורה לחות)

שרשור עמיד אור 5" באורך של 2 מטר
מפוח קווי Vortice CA 125

פילטר פחם לפוח 360 מק"ש

מאורר קטן 6 אינצ'

מדי PH + תמיסה להורדה/העלאה

איזה דשנים מומלצים ?

איזה עציצים מומלץ לקנות?

אני חושב זה הבסיס האם החסרתי משהו?

Bud+

Member
האוהל סבבה אבל אני אישית מעדיף את המטר עשרים.

קולטיוב זה אחלה, מנורת 400 עדיף לך ספקטרום משולב ולא נל"ג ואתה יכול לתלות את המנורה עם חבלים מחנות חומרי בניין במקום מתלים ולחסוך כמה לירות.

מד טמפ' לחות תיקח אחד עם מינ. ומקס.

שרשור סביר להניח שתצטרך יותר. אני תמיד קונה אותם בחבילות של 10 מטר אבל למשהו חד פעמי הייתי מתחיל עם 4-5 מטר.

מאורר קטן תוריד וקח מאורר נורמלי מהאלו שיושבים על הרצפה ויש להם גריל מסתובב. המאוררים הקטנים נותים להדפק בעבודה רצופה.
תאכלס אתה יכול להשתמש במה שאתה רוצה כל עוד הוא אמין - עכשיו בחורף קשה מאוד למצוא מאוררים בחנויות אז מה שתשיג כנראה יהיה מהבוידעם או מחברים.

אם אתה רוצה לחסוך כמה גרושים אתה יכול להשתמש בחומץ סינטתי חמש אחוז כמו זה שמנקים איתו את הקומקום מאבנית להורדת הפיאייץ' ואבקת סודה לשתייה להעלאת הפיאייץ'.
קח בחשבון שאתה תצטרך מד פיאייץ' שעדיף בהרבה על הפסי לקמוס.
ההמלצה שלי היא המד עט של בלולב, אבל הוא לא זול בכלל.

כמות העציצים תלויה בכמות וזן הצמחים שאתה רוצה לעבוד איתם.
אם מזרע לדעתי עדיף לעבוד עם דליי צבע של 15-18 ליטר.
אם מייחורים זה תלוי בשיטת העבודה שלך.

דשנים זה תלוי אם אתה עובד בקוקוס או באדמה ואם אתה רוצה לרכוש גם מד איסי.

שחכת מצע גידול

MushroomGrow

New member
מצע גידול אדמה
ואם אני מגדל מזרעים זה בסדר להתחיל ישר מדליים גדולי כדי לא להחליף בהמשך?

Bud+

Member
כמות הגיונית של צמחים בדליים לאוהל מטר רבוע זה 6 דליים.
מה שאומר שתצטרך 3 שקי אדמה של 50 ליטר או 2 שקי אדמה של 70 ליטר.
אני ממליץ על האדמה של טוף מרום גולן - מוכרים אותה ברוב המשתלות הגדולות ובחנויות גינון.
אני ממליץ לך לערבב לתוך האדמה 20% (נפחי) של פרלייט מספר 4 שקונים בחנויות ציוד לגינון כמו הגרעין, פקע או המשביר לחקלאי בשקים של 100 ליטר. יש גם בחנויות הידרו אבל יקר שם מאוד יחסית לספקי ציוד גינון.

לחילופין אתה יכול לערבב 2 שקי 50 ליטר של אדמה עם שק אחד של קוקוס+פרלייט מהחנויות הידרו.

לגבי עציצים, אני ממליץ לך להתחיל בעציצי 5 ליטר עגולים ולקחת 10 מהם. אפשר הרבה פעמים למצוא אותם ליד עבודות גינון זרוקים במקום לקנות אבל תשטוף אותם טוב עם מים חמים וסבון לפני השימוש. ותשטוף את הסבון מהם כמו שצריך.
תתחיל 10 זרעים, חלק יצאו זכרים או בררות ותעביר אותם בהמשך לדליי צבע עם חורי ניקוז שתקדח למטה (ראש 3\4 ס"מ, 12 חורים בערך)

לגבי דשנים, להתחלה תיקח חצי ליטר של ביוגרו מתוצרת ביוביז ותתחיל להשתמש בו שבועיים לאחר הנביטה בחצי מינון.
להמשך אני ממליץ על הדשן פריחה של הסי לאדמה בתוספת פיקיי שצריך.
אם יש לך כמה גרושים ספייר תוסף שורשים יכול לעזור. מבחינתי אם מתעלמים מאם הם סותמים צנרות השקיה או לא ההבדל היחיד בין מה שיש בשוק הוא המחיר והריכוז.
תבדוק כמה יעלה לך כל ליטר תמיסה מוכנה עם המאיץ שורשים וקח את זה הזול ביותר.
תוסף נחמד נוסף זה האלגמיק. עדיף לאכסן אותו בקירור כי יש לו נטיה להתלקל, ומאותה סיבה עדיף לקנות בקבוק קטן.
הוא עוזר לצמחים בסטרס לחזור לעצמם ועושה עבודה נחמדה יחד עם הביוגרו לדישון עלוותי בשלבים המוקדים.

לא באמת תצטרך מד איסי, הדשנים של הסי לא מקפיצים יותר מידי את האיסי ואתה יכול להיות בשקט במינונים של על 3.5 מ"ל לליטר.

בנוסף אני ממליץ לך גם לרכוש משפך כדי להגיע לצמחים.
או משאבת מים וצינור.

MushroomGrow

New member
תודה על התשובות
אני מעוניין להתחיל עם זרעי אוטופלוור שיש לי והם פמנייזד ואני חושב להתחיל עם 3 צמחים על פעם

פרלייט 4 יש לי ויש לי גם ורמיקולייט 2 בבית יש משהו לעשות איתו גם?

ושוב תודה על התשובות עזרת המון

Bud+

Member
הטיפ הראשון שלי זה לארגן זרעים נורמליים.
אם כבר אוטופלוור פמינייזד שים את כל מה שיש לך ביחד. הם לא צריכים יותר מעציץ 7 ליטר ועדיף לך להפטר מהם בהקדם.
הדבר היחיד שהם נותנים זה חשבון חשמל גדול יותר, מוצר פחות טוב וחוסר אפשרות לקחת ייחורים עמידים.
זה אחלה לאאוטדור שאתה יכול להוציא מאחת הצמחות זרעים, אבל חסר טעם באינדור.
בכל מקרה 3 צמחים זה בזבוז משאבים בסטאפ שמתואר.

ורמיקוליט גם עוזר, אתה יכול לשים 20% פרלייט 4 ו10% ורמיקוליט.

Bud+

Member
עם קופסאת גידול ליד האוהל
בכל מקרה אי אפשר לעשות את זה עם אוטופלוור כי הם לא נשארים במצב וגטטיבי

MushroomGrow

New member
עוד שאלה על הדרך
הזמנתי זרעים משני מקומות ממקום אחד הגיע מהמקום השני עבר כבר חודש בול היום 30 יום
השאלה האם הלכו הזרעים ולא בוכים על חלב שנשפך או שיש מצב נתפס ואני צריך לחכות לביקור כי עד שאני לא מקבל אותם אני מפחד להתחיל לקנות ציוד וכל זה חבל על הכסף?

נ.ב.
הזרעים באמת בשוגג נשלחו לדירה שהייתי גר לפניי בשכירות עכשיו אני גר בדירה ליד באותו רחוב והדיירים שגרים שם עכשיו מכירים אותי

Bud+

Member
צור קשר עם מי ששלח לך את הזרעים לראות אם הוא יכול למצוא את החבילה.
אני הייתי נותן לזה עוד חודש לראות מה קורה לפני שהייתי קונה ציוד. ואם הייתי קונה ציוד לא הייתי מאכסן אותו בבית.