What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co na 2011r

Sodowiec

Member
Z powodu tego że mamy już listopad za chwile wszyscy zajmą się przygotowaniami do świąt, następnie do sylwestra i wyjazdów na sanki w góry :skiiing: Chciał bym się dowiedzieć jakie macie plany oraz z czym planujecie wyjść w plener w 2011?

klint

Active member
Veteran
Do sezonu jeszcze daleko a zakladanie nowego tematu i zasmiecanie forum jest zbedne... I wogole niezle nabijasz posty... Podbiles 7 Postow Pod Rząd... Dostosuj Sie Albo Wracaj Na Ciulski Haszysz czy Inny Fajans. Wrzuc na luz bo takich tu nie lubimy. Pozdro

Ergonomic

Member
@klint
Nie róbmy spiny, temat prędzej czy później i tak zostanie założony. A że został założony teraz to mała różnica. Teraz przynajmniej kov będzie mógł spokojnie zamknąć czy tam usunąć poprzedni thread.

No to ja ze swojej strony:
Na bank będą tegoroczne crossy Easy Sativy z Shamanką- ładne, duże pestki wyszły. Niestety niewiele ich mam bo ledwie 10 więc one są moim priorytetem bo szamanka wyszła bardzo smacznie purpurowa, a ojciec ES był bardzo wczesny.

Dość sporo pestek [MarocxWczesne]xEasySativa(ten sam ojciec co poprzednie). Ojca drugi raz przedstawiał nie będę, a o matce to ten kto czyta Nasze niepokoje to będzie wiedział :thank you: quake.

Plus może jak coś, ktoś, kiedyś...

Pozdrawiam, idę na otrzęsiny wydziału. Może jakieś ładne "młódki" będą
xD

Edit:
@Sodowiec- A Ty nie najeżdżaj na innych tylko dlatego, że ktoś Cię w pewnym stopniu poparł i czujesz się królem piaskownicy.

Sodowiec

Member
Klint - To specjalnie dla ciebie :moon: niestety głupich nie sieja sami się rodzą! Pisząc tego posta sam zaśmiecasz forum durna pało. Ps nabijanie postów?? Puknij się w czoło nie było mnie na forum od lata to się wypowiadam jak masz z tym problem to proponuje kontakt z psychologiem.

Wracając do tematu - Zastanawiam się nad czymś nowym poza tym to co wyrosło w tym roku to już był mega mix. Myślałem nad White Russian x Diesel Ryder AF Ktoś to uprawiał? ponoć bardzo mocna ale sam nie wiem czy działa jak indyjka czy może jak typowy rozśmieszacz. Której odmiany geny za to odpowiadają bo WR to typowa indyjka a dieselRider?

Szukam jakiejś sensownej odmiany która ma naprawdę dużego kopa będzie szybko zakwitała aby na pewno doszła no i aby nie był to silny usypiacz ale z tym to różnie :)

\|/ \|/ Chowasz sie za szklanym monitorem i myslisz ze jestes twardy? powiedz mi to w prost to babke bedziesz do konca zycia przez kroplowke dostawal cwaniaku pierdolonty

klint

Active member
Veteran
Szkoda mi klawiatury na odpisywanie takiemu leszczowi jak ty OBsrodowiec. z takim podejsciem powodzenia zycze szczerze. End of transmission

Pozdro Dla Ekipy! :joint:

adamo87

Member
tak szczeze i kulturalnie,to troszeczku sie pospieszyles z tematem:comfort:
Wiem znam to sam,ale sokojem i opanowanie wiecej zdzialasz.Tylko nie zastanawiaj sie za dlugo.Mysle ze za kilka miesiecy jest warto podyskutowac na ten temat

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
Z powodu tego że mamy już listopad za chwile wszyscy zajmą się przygotowaniami do świąt, następnie do sylwestra i wyjazdów na sanki w góry :skiiing: Chciał bym się dowiedzieć jakie macie plany oraz z czym planujecie wyjść w plener w 2011?

Witam :D
Listopad da nam popalic zobaczycie ;) na sylwestra sanki i po swietach , usilnie staram sie odpowiedziec na dreczace cie pytanie , mianowicie , ja planuje w plener chodzic w butach grinders , bede zarzucal wiecej szarych bluz z kapturem tak bede sie nosil w plener , a z czym to czas pokaze bo rodzina o psa mnie meczy , ja osobiscie wole koty ale go na spacer nie wezme , jak nie bedzie psa to z APARATEM !!!

hehehe sorka ale nie moglem sie powstrzymac hehehe:laughing:

masakrator

Well-known member
ICMag Donor
Veteran
No ja wam powiem ze out bede sadzic oj bede jeszcze w tym roku i jak juz taki temat mamy to moze pomozecie mi wybrac crosy (f1)i czyste odmianki (S1) ktore moga powstac i oczywiscie zazielenic polske i nasze kochane forum w 2011 :D
Mam pylek femi z :purple maroc ,Purple power ,Shaman ,Passion ,Grapefruit out ,Ruderalis skunk ,Easy sativa (malenko wyszlo) i bedzie pewnie czysciutki Maroc z nasion sprzed kilkunastu lat teraz musze juz tylko klonowac bo sie skonczyly .Wiec tymi odmianami moge zapylic co zechce z puli nasion jakie posiadam i jakie zdobede :D do tego mam takze pylek z automatow: Diesel ryder ,White russian ,Blue mistic ,Blueberry (malenko) ,White widow no i jeszcze bedzie pyl z mojego nowego dziela Chemdog automatic i mozna zrobic crosy out x auto bo ladnie rosly w tym roku i duzo ludzi bylo zadowolonych ze zbioru wielkosci i ogolnie pozytywne opinie .
Wiec zastanawiam sie co icmagowi wyjadacze by chcieli dostac w prezencie na wiosne .Zaznacze ze podane odmiany to pylek jaki posiadam (cos jeszcze dojdzie ) wiec jest dosc duzy wybor na skomponowanie dobrej obsady pod nasz klimat .Dzielcie sie pomyslami .dziekuje .

Rolnik

Member
Siemanko, ja bym zrobił crossa grapefruit x easy sativa ( pod ilość es i smak Grejfruta hehe ), Mogło by być ciekawie, a co będę sadził na 2011, mam sporo nasion sextp f2 , (sextp)x(lr2xrs) i fast mixow od OBS wiec troche juz jest

5 out musi być ponad kilo grupy więc

http://www.youtube.com/watch?v=j2GLm-5-nXA

pozdrawiam, jestem po paru drinach wiec jak cos zle pisze to wybaczcie

z chęcią bym stestował jakieś ciekawe geny jeszcze ...

edit: ten chemiczny pies może być ciekawy

ide fasolkę odgrzać

Chmurek

Member
ROLNIK -out Grapefruit od fms to własnie ESxGrapefruit czy tam na odwrót, ale to te geny.

Ja będę się starał zdobyć [Bangi Haze x(E-Rocet x Danish Passion)]x Purpurea Ticinensis} coś z tych genów. Ktoś na pewno ma te pestki, być może będzie w stanie kilka odstąpić. Wiem też, że gdzieś sprzedają pestki z podobnymi genami, ale zgubiłem linka.
To jest priorytet, po za tym to co wpadnie w ręce. Te wcześniejsze jak i późniejsze.
MASAKRATOR - Na pewno wielu by chciało tego maroca co był wczesniej. Mam na myśli z FMS.

rondel

Member
Od siebie moge powiedzieć że cokolwiek byś nie zmieszał to bedzie gorliwie porządane :D sam najlepiej wiesz co ci szybko i w jakich ilościach schodziło, też dobry wyznacznik, rolnik wspomniał o dobrym crosie, bo chmurek niestety w tym roku grejfrut od fem nie wyszedł najlepszy,
reasumując moja uwaga to es x grej, czysty marock i jakiś kros z auto i masz bankowo wszystko upłynnione :D

masakrator

Well-known member
ICMag Donor
Veteran
Mi raczej chodzi o to co mozna by zrobic by krzaki rosly przepieknie i poczuc nowe smaki a nie o plynnosc interesu .

Mam jeszcze nasionka Tas/44BxDP i eroc DP/DC x B3 od esbe nawet nie wiem co to za krzyze :D a i VikingxB3 i Purple Peace (himalayaxViking) cos z nich moze jak by sie nadawalo?

jerzu19

Well-known member
Veteran
witam
mysle ze masakrator ma juz jeden HIT chodzi mi o Chemdog auto(bedzie schodzil!!!),a co do pomyslu na cos nowego to mysle ze jakis cros z pylkiem Blue mistic moglby byc ciekawy,pozatym czysty maroc.

P.S Masakrator zajebisty pomysl z pytaniem forumowiczow o zdanie na temat odmianek jakie chcieli by zobaczyc w swoich ogrodach w przyszlym sezonie.Naprawde siwtny pomysl!!!
Geny od esbe sa zawsze porzadane.

pozdro

V

vod

Ja wymyśliłem już co chcę posadzić za rok. F13xA11 i tegoroczny miks -> BHBHPTMMGGBHPT :biglaugh:
Minimalny hobbystyczny grow, posadzić, odwiedzić, broń boże nie zbierać wszystkiego... Tylko po kwiatku... Chłopaków nie wyrywać.

Jeszcze Mandala#1 chciałem sprawdzić i Ciskei Bushmans x C99, ale to zaczyna już zagrażać postanowieniu minimalnej, bezstresowej uprawy.

Co do skomponowania obsady przez masakratora... to ja bym chętnie miał Grejfruta, który by u nas dobrze na dworze rósł... ale musiałby nie tylko pachnieć jak grejfrut, ale przede wszystkim klepać jak Grejfrut.

Smaki i zapachy przyszły do mnie od esbego w postaci Purpurea Ticinensis. VikingxB3 był u mnie w zeszłym roku nieciekawy.

TataSqn

Member
Mam jeszcze nasionka Tas/44BxDP i eroc DP/DC x B3 od esbe nawet nie wiem co to za krzyze :D a i VikingxB3 i Purple Peace (himalayaxViking) cos z nich moze jak by sie nadawalo?
pewnie żeby się nadawało, akurat te co posiadasz radzą sobie dobrze w naszym klimacie:)

selasie

ganja
ICMag Donor
Siema:D
Mi raczej chodzi o to co mozna by zrobic by krzaki rosly przepieknie i poczuc nowe smaki a nie o plynnosc interesu

PurplePeace -ja nigdy nie mialem ,chyba keidys mialem ale zjablem ,heh to z tego co podales jest chyba najpewniejsze jesli chodzi o to ze dojdzie ,duuuzo zdjec jest na IC ,tak jak pisze ja tego nie sadzile/palile i ja to jednak tam wole Zzielone:) odmiany

Tas/44BxDP - Tu cos chyba pomieszales ,ale samo slow Tas kojarzy mi sie z Zielonymlasem:wave: ktory pewnie wie co to tam masz i jakie to moze miec smaki ,ale mi sie wydaje ze klasyczne i to moze byc nie glupia pozycja ,hehe

eroc DP/DC x B3 - tez nie mialem ale pewnie wielkie liscie to beda na pewno i jesli dojdzie to bedzie spoko ,ale to bedzie raczje za pozne moim zdaniem..

Co do genow od naszego dymiacego przjaciela ,hehe to jako pewniak polecam crossa Danish Gold (Danish Passnio x Duerilla Gold) Jak dla mnie jest to super trawa ,i postaram sie bys na tym popracowal ,hehe

Tak wygladalo rok temu suche ,w tym roku pewnie szybciej wypale niz zrobie zdjecie :joint:

Ja bym chcial na pewno jak najwiecej crossow z GG i Night Hail Ultra na pewno tez bede chcial sprawdzic bo tez sie nasluchalem duzo dobrego o tej odmianie..

ChemdogAuto brzmi spoko ,a czuc w nim lowrydera?? :)

Pozdrawiam Zaloge:smoke out:

Finger

Outdoor grower...
Veteran
@Masakrator działaj z purple peace to jest przekozak. Fajnie jakbyś w ogole czyste dal rade przedłużyć....no ale to już sam wiesz co i z czym :). Uważaj na viking x arne bo lubi się hermić.
Wracając do tematu jak zwykle u mnie armia FS (PP, maroc, p.maroc, ES i out grapek) do tego pełno dobroci by masakrator i parę odmian na spróbę tj biddy early, bonkers, kaya gold, crimea blue :) aaaa i ofc esbe ;)

Edit: zapomiałem o cukierkach od selasie i voda hehe :wave:

A

ares420

Masakrator fajnie by było jakbyś zrobił coś pewnego, kultowego np przedłużył czystego maroca, jakieś cenne i wczesnie kwitnące pheno grapefruita też by było bardzo ciekawym materiałem do kombinowania :)

Do takiej bobmy mógłbyś użyć pyłku z WW i zrobić coś egzotycznego, może ChemDxWW, GrapexWW :)

Passiona#1 paliłem- mocna trawa, przewaga indici, wcześnie kwitnie, dobre zbite pąki, jeżeli chodzi o moc to na prawdę jest dobra jak na outa

Shamana nie paliłem ale ze zdjęć można wywnioskować, że jest to dobra odmiana na nasz klimat, potężne sativy z wielkimi wąskimi liśćmi od razu przypominają mi się giganty bamsego, może ktoś pamięta :)

Powodzenia

Sodowiec

Member
Kurwa jak małe dzieci temat jak każdy inny a prześmiewki jak bachory z przedszkola.

Lecz jak widzę temat może się jednak podtrzyma
Rolnik - Jak chcesz eksperymentować to może jakiś cross z Cinderellą 99
Kanibal - Passion#1 tylko paliłeś czy też hodowałeś??

rookie1

New member
grape out chyba nie był w cale tak wiele szybszy on zwykłego, nie udana kmina? wole jednak czystego
masakrator jeśli masz możliwość wyselekcjonować coś maksymalnie wczesnego to było by super, moc zapach plon grapa wiele osób ceni ,chetni na kulki? wiadomo:D
i jeszcze ten PP co masz to już dawno nie gościł w polskich ogródkach, mój głos leci na peaca:d
vikingowe crosy w tym roku jedne z najlepiej nabitych
no i czekam na chemaf -dzięki spełniasz marzenia