What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Autoflowering in 24/24

G

Guest

Czolówka wszystkim chyba z pól roku tu nie pisalem. IC zawsze bylo mi bliskie jest tu kilka swietnych dzialów chocby flower pics czy smoke reports, które na biezaco sledze, dobra mniejsza z tym. Panowie
mam dylemat, ciesze sie i jednoczesnie nie wiem co czynic :chin: .
Otóz moje AK 47 pokazaly preflowersy na vegu juz w 18dniu zycia (masakraaa geny jestem w szoku) mam 9 samiczek które juz sa w pelni gotowe do kwitniecia wynika z tego ze AK ma sklonnosc do autofloweringu. Wszystko byloby w porzasiu ale ja potrzebuje wybrac przynajmniej z tego 2 matki na klonsy. Czy taka autoflower matka która pokazala plec na vegu moze mi calkowicie zakwitnac pod swiatlem 24/24h? Wiem ze jest to niecodzienny przypadek. Kov i Hot moze spotkaliscie sie kiedys z takim przypadkiem? Jak tak to piszcie bro.

strzalencja------------------>

Edit: Hot dzieki za pomoc wiedzialem ze zawsze mozna na ciebie liczyc.

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
hehe

stego co rozumiem to ze pokazujo plec?
niemysle zeby poszly na flower jezeli caly czas so na 24. jak wloski sie pokazujo to niezawsze znaczy ze kwitnie. szkoda ze niemasz photo. tszymaj je na veg asz dojdo na ile chcesz , napeno niebendo kwitnonc, potem daj na 12, i odrazu bendzie kwitlo.
ja tylko ras widzialem zeby mi zaczely kwitnonc, ale to bylo po 80 dnach na vegu i to byla mexicanska sativa, bez zdjencia cienszko powiedziec. moze kov wie cos na ten temat

peace

G

Guest

Tak to wyglada:
W 25 dniu widac jak byk rozwiniete pistilsy.
Jedno pheno trafil mi sie prawdziwy keeper spójrzcie na jedna z bocznych lodyg, to prawdziwy potwór

Last edited:
G

Guest

I jeszcze chcialem przedstawic wam najbardziej sexowna panienke w moim boxie :yummy:

Last edited:

HOT CARGO

The Best Is Yet To Come
Veteran
hehe

tu sie nic nie dzieje,hehe
tak pokazuje plec. to nie kwitnie, daleko jej jeszcze ,
niema sie co martwic, wyglonda na silno i bendzie napewno dobra z niej trawa

powodzenia

G

Guest

Yo, przyjaciele rodacy. Juz wszystkie AK pokazaly plec mam dobre oko i w zasadzie to po 20 dniu wiedzialem które sa samce a które samiczki (75% okazaly sie suczkami :jump: )jednak jeszcze sie wstrzymam z przelaczeniem na 12/12 dam im jeszcze troszki podrosnac. 14 samiczek juz siedzi w 7 galon pot.
Ok mam juz upatrzone matki. Klonsy poleca do nowo wybudowanego bubblerka i heja oby wszystkie sie przyjely ponoc aerocloner to najskuteczniejsza metoda. Kilka fot z dzisiejszej budowy tego jakze prostego urzadzonka. Jeszcze tylko zostalo mi go podrasowac tj. pomalowac wierzchnia pokrywe co by korzonkom swiatlo nie szkodzilo i wpakowanie grzalki. Niedlugo biore sie za filtr weglowy cylindryczny. Ah jak ja uwielbiam robic takie wynalazki. Wy tez tak macie?

Last edited:
G

Guest

witaj lofer,nie tylko Ty jestes konstruktorem-amatorem :)
masz piekne planty
ja mam u siebie AK-48 z Nirvany,zobaczymy co z tego bedzie
w domu mam 3 samice ktore dopiero pokazaly plec a w piwnicy samca,beda nasionka
mam jeszcze 4 samice Papaya z ktorych juz teraz widze ze zbiore niezly plon
AK-48 podobno nadrabia moca,zobaczymy

peace

G

Guest

Leptosoma - kiedys w nirvanie widniala nazwa AK47 pózniej zmienila cyferke na 48. AK47 z Serious seeds to F1, natomiast AK z Nirvany to F2 to prawie to samo wystarczy porównac noty w strain guide niewiele od siebie odbiegaja, z tym ze z Serious F1 oznacza wieksza stabilnosc (po prostu uzyskasz wiecej podobnych do siebie lub identycznych roslinek, a w Nirvanie z tym jest róznie). Mialem przyklad moje Northern Light pure indica w rzeczywistosci nie bylo tylko indyca bo trafila mi sie w paczce jedna czysta sativa pheno potraktowlem to jako bonus od Nirvany :smile: Podsumowujac Leptosoma szykuj sie na porzadny trip, bo moc AK jak wiadomo jest legendarna. Mysle ze prawdziwy szanujacy sie palacz/grower powinien miec na swoim koncie uprawe lub przynajmniej stycznosc z tym klasycznym weedem.

P.S Gratuluje az tylu panienek :woohoo:

5

T

technoMAXgrower

Wrzucam zeton & continue
Nowy update tego co sie u mni kmini w boxie.
White Russiany które tera mam tak samo jak w poprzednim grow z AK pokazuja plec na jeszcze vegu, musze przyznac ze pestki z seriousseeds maja boski potencjal. 1 facet i 10 panienek wyszlo, szok zupelnie jak z femmaleseeds.
Czy aby napewno plec jest z góry zakodowana w nasionku? :chin:
Powoli dochodze do wniosku ze nie, ale to moja osobista opinia.

Kilka fot strzelilem
sa dopiero tydzien na veg - 23 dzin zycia

6276DSC00910_-med.jpg

6276DSC00924-med.JPG

6276DSC00923-med.JPG

Za jakis tam czas wrzuce wiecej foto. yo
:wave: :joint:

Last edited:

cheech and bong

Active member
lofer to bardzo pozytywna cecha ze pokazuja juz plec zwlaszcza jesli planyjesz robic klony ale tak jak HC mowi na pewno nie beda kwitly na 24 godzinnym naswietlaniu
PS ekstremalnie zdrowe te roslinki tak trzymaj ;) widac że geny pierwsza klasa cena roci swoje :)
pozdro

alien

New member
Roślinki mistrzowskie jak zawsze :woohoo:

Pisałeś pamiętam o przysówaniu lampy od samego początku jaknajbliżej szczytów, ale czy to jest jedyny powód takiego rozrostu na boki i tego że Ci się nie wyciągają? Planujesz fim lub jakieś trenowanie?

A tak na marginesie... możesz pokazać jak się miewa nebula ? :yummy:

peace

Last edited:

polak

Active member
Czesc LoFeR :)

Mam takie male pytanko odnosnie bubblerka ;)
Widze ze wywierciles otworki na kloniki... (zdrabniamy :lol: ) Jak zamierzasz je przymocowac do pokrywki (klony)..... tzn jak one beda sie trzymaly w pionie.... wlasnie konstruuje wlasny bublerek i z tym mam najwiekszy problem, nie mam kompletnie pojecia...

pozdrawiam polak

T

technoMAXgrower

yo zioms
Zebu podtrzymac klonsy to przed wlozeniem ich w rurociag umieszczalem je w wczesniej wycietych krazkach ze zwyklej gabki - zapobiega to rowniez przedostawaniu sie swiatla do korzeni. W akwariowym jak bedziesz zaopatrz size a najmocniejsza pompke, bo zaopatrxzenie w tlen w tej metodzie jest najwazniejsze

Leptosoma ja nigdy nie cialem i nie fimowalem swoich roslin
Z tym swiatlem to prawda ale sklada sie na to wiele innych czynnikow. Kiedy dodalem do pozywki 100% natural preparaty witaminowe Super vit(typ z growshopu ze wszystkiego najbardziej to polecal stezenie tego preparatu jest ogromne zaledwie 1 kropla starcza na 5l wody) oraz enzymes+ po tym planty zamienily sie na cos w rodzaju salaty buheheh.
O nebuli moge powiedziec ze ma super geny, i miczym nie odbiega od white russiana, osobiscie bardziej na nią licze bankowo zdam z niej relacje na tym forum.
fota tego preparatu
6276DSC0873_-thumb.jpg

:dance:

Last edited:
T

technoMAXgrower

Nebula - 1 miesiac
6276DSC01205-med.JPG

White Russian - 1 miesiac

6276DSC01224-med.JPG

6276DSC01226-med.JPG

C.D.N.

Last edited:
T

technoMAXgrower

Sour Bubble bx3 BOG
na pierwszym pic. Sour w swietle HPS'a
6276DSC01806-med.JPG

6276DSC01774-med.JPG

6276DSC01803_-med.jpg

6276DSC01788-med.JPG

nara CDN

Last edited:

cheech and bong

Active member
pieeeeknie mi nebula w glowie hula nie potrzeba mi redbula moze lyknal bym jaboola choc jak wiecie zwykla lura zygowina po nim bura tak jak meksykanska kura co w pejotlu dziobem szura ach ta nebula :p